X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj może go troche przekupić dać mu jakąś pluszanke i niech sie z nią polozy na łóżku:)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Brat mojego męża miał rozszczep wargi i gdyby mój mąż mi nie powiedział o tym to w ogóle bym ie wiedziała, bo tego nie widać !

Ooo widzisz :) . Sporo osob bo 1 na 700 dzieci rodzi sie z rozszczepem tak ze nie jest to cos niespotykanego , tylko tak jak piszesz po operacji nie ma sladu .

katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, trzymam kciuki za samodzielność Oscara przy zasypianiu... Może zasypianie z butelką pomoże? Chyba moja bratowa tak robiła, ale nie wiem tego dokładnie...

W ogóle, to chciałabym Wam podziękować za wsparcie i kciuki. Ale niejstety, to jeszcze nie nasz czas. Zrobiłam wczoraj betę, żeby móc wziąć leki na infekcję bez stresu, że zaszkodzę ewentualnemu Maleństwu. Jest, niestety, negatywna :P

Najbliższy miesiąc to znów leczenie, a potem wyjazd, więc wrócę na kolejny cykl wypoczęta i gotowa do działań ;)

Ev, cieszę się, że wszystko już sobie przepracowałaś. Wada jest maleńka, łatwo korygowalna i nie zagraża zdrowiu Zosi.

Evanlyn, trzymam kciuki z poukładanie Twoich spraw <3

Agnes :D

Miłego wieczoru, ciężaróweczki :)

Evanlyn, katsuyoshi, Ev lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelka odpada :D mój mały butelki nie miał od bardzo dawno w reku gdyż skonczył pić mleko w 10 miesiacu. No mam najdzieje że cos wymyśle.

Jestem obecnie po wizycie u położnej.
    Miałam mierzony brzuch, pobieraną krew w tym na cukier aby sprawdzic czy nadal jest ok.
    No i było słuchanie serduszka <3
    Sprawdzała też mi przed słuchaniem położenie dziecka i pokazywała mi że dzidzius leży sobie na samym srodku brzuszka :) Czy to oznacza że moje łożysko jednak się podniosło ?
    Kolejną wizyte powinnam miec w 31 tyg ciąży lecz ona nie kazała zapisywać się na ten 31 tydzien tylko na kolejny czyli na 34 tydzien ciąży .
    Zapisałam się już i mam wizyte dopiero 01.06.2016 na godzine 13:00 ah te moje szczesliwe trzynastki :D
    Ta wizyta bedzie już po moim usg które mam w maju.
    Ogólnie byłam zdziwiona że tym razem pobranie krwi posżło gładko bo leciało pieknie za pierwszym wbiciem ;)
    Można powiedzieć że jestem zadowolona z wizyty bo do tego wypisała nam papiery na becikowe czyli 500funów oczywiscie żeby owe becikowe otrzymac trzeba pobierac pewne inne benefity bo nie kazdy może otrzymac becikowe i się pytała co pobieramy bo inaczej by nam kartek które rano wydrukowaliśmy nie podpisała i nie dałaby pięczątek. Naszczescie poszło wszystko dobrze :)
    Fakt tym razem byłam u tej mniej miłej położnej która nie sprawia pogodnej kobiety ale co zrobić.. najważniejsze że udało nam się wszystko załatwić to co chcieliśmy :)
    Pogoda nam dopisuje dziś także pieknie i słonecznie.

Vesper kurde ... a liczyłam ze bedzie zielono :(

Evanlyn, Meg0809, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)

dzięki Vesper :) oby się poukładały ;) przykro mi że sie nie udało :( nakręciłam się jakbym to ja sama testowała :(

dzisiaj miałam bardzo aktywny dzień w przeciwieństwie do wczorajszego (wczoraj cały dzień leżałam w łóżku i użalałam się nad sobą). Dzisiaj za to zrobiłam mega pranie, poszłam na dwugodzinny spacer, przerwałam moje sadzonki kwiatków (sadziłam na początek wiosny w doniczki żeby mieć już gotowe jak będzie ciepło) rozrosły się jak szalone :) mówią że mam rękę do kwiatków :P zrobiłam porządek z moją rabatką - dosadziłam nowe kwiatki, przesadziłam konwalie i miętę itp, itd.

Reasumując :D jestem dzisiaj mega szczęśliwa i czuję że będę spała jak dziecko ;) teściowie nie są upierdliwi tylko mi pomagają i mają dobre humory (albo to ja mam dobry tym razem :D ). Nie będę się przejmować uczelnią bo mi aż tak nie zależy (tak sobie ustaliłam). Nawet jak ją skończę to do pracy nie pójdę bo w planach mamy kolejne pociechy i mój M stwierdził że ja nie będę pracować tylko będę je wychowywać aż ostatnie pójdzie do zerówki o.O nie wyobrażam sobie tego ale na razie się zgodziłam (nie żeby mnie pytał czy się zgadzam :D ). To tyle :D miłego wieczoru moje panie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 18:08

Agness27, Vesper, majeczka87 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vesper kurczę szkoda że nie wyszło ale trzymam kciuki za nastepny cykl:)
    Ja w cyklu w którym sie udało czyli w 7 próbowałam serduszkowania rano bo ponoć plemniki sa bardzo szybkie i nie wiem czy pomogło ale sie udało:)
    A sie tez martwiłam bo z córka od razu przy pierwszym a przy synku w 7...nie ma rególy na to..
    TRZYMAM MOCNO KCIUKI:)))))))))))))

Vesper lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Butelka odpada :D mój mały butelki nie miał od bardzo dawno w reku gdyż skonczył pić mleko w 10 miesiacu. No mam najdzieje że cos wymyśle.

Jestem obecnie po wizycie u położnej.
    Miałam mierzony brzuch, pobieraną krew w tym na cukier aby sprawdzic czy nadal jest ok.
    No i było słuchanie serduszka <3
    Sprawdzała też mi przed słuchaniem położenie dziecka i pokazywała mi że dzidzius leży sobie na samym srodku brzuszka :) Czy to oznacza że moje łożysko jednak się podniosło ?
    Kolejną wizyte powinnam miec w 31 tyg ciąży lecz ona nie kazała zapisywać się na ten 31 tydzien tylko na kolejny czyli na 34 tydzien ciąży .
    Zapisałam się już i mam wizyte dopiero 01.06.2016 na godzine 13:00 ah te moje szczesliwe trzynastki :D
    Ta wizyta bedzie już po moim usg które mam w maju.
    Ogólnie byłam zdziwiona że tym razem pobranie krwi posżło gładko bo leciało pieknie za pierwszym wbiciem ;)
    Można powiedzieć że jestem zadowolona z wizyty bo do tego wypisała nam papiery na becikowe czyli 500funów oczywiscie żeby owe becikowe otrzymac trzeba pobierac pewne inne benefity bo nie kazdy może otrzymac becikowe i się pytała co pobieramy bo inaczej by nam kartek które rano wydrukowaliśmy nie podpisała i nie dałaby pięczątek. Naszczescie poszło wszystko dobrze :)
    Fakt tym razem byłam u tej mniej miłej położnej która nie sprawia pogodnej kobiety ale co zrobić.. najważniejsze że udało nam się wszystko załatwić to co chcieliśmy :)
    Pogoda nam dopisuje dziś także pieknie i słonecznie.

Vesper kurde ... a liczyłam ze bedzie zielono :(
    NO cieszę się że jestes zadowolona :) o łożysku nic nie wiem niestety... Szkoda że te wizyty tak rzadko no ale cóż. O usypianiu też za wiele nie wiem ale moja koleżanka poświęciła na to 3 dni (zdarza się że potrzeba więcej). jej synek przychodził w nocy do nich łóżka i trzeba go za każdym razem odprowadzić powiedzieć że jest już nocka i idziemy spać, pocałować, utulić i wracać do siebie - i tak aż uśnie ze zmęczenia. 4 nocy koleżanki syn już do nich nie przychodził tylko szedł spać u siebie. Nie pamiętam kurcze czy Twój synek przychodzi czy tylko płacze ale zaraz doczytam :P

Agness27 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana! i tu się będziecie zastanawiać z jakiegoż powodu...Vesper oczywiście! też liczyłam na zieloną kropkę :( - ale głowa do góry, cyce do przodu ! ja wierze że jest Ci dane macierzyństwo !!!

katsuyoshi, Vesper, Agness27 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Jestem załamana! i tu się będziecie zastanawiać z jakiegoż powodu...Vesper oczywiście! też liczyłam na zieloną kropkę :( - ale głowa do góry, cyce do przodu ! ja wierze że jest Ci dane macierzyństwo !!!
    Co się stało ????

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Czy któraś z was mogłaby mi wytłumaczyć te skróty ze zdjęcia na usg?(ps, ed, ri) Przeszukałam cały internet w poszukiwaniu tego ale nic nie jest napisane a ja jestem kompletnie zielona. Jest tu informacja o tętnie? To też dla mnie ważne.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7395b78020d.jpg

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Co się stało ????
    Kat przeczytaj jeszcze raz :)

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitto Tobie nie wolno się smutać! <3

Wystarczy, że mnie było przykro. Ale już się wypłakałam, mąż mnie pociesza jak umie, a za dwa tygodnie wyjeżdżam na wypoczynek z przyjaciółmi. Teraz muszę się po raz kolejny uporać z infekcją. No, i chyba muszę pogadać z moim napro o luteinie, bo, że powoduje u mnie zaparcia to jedno, ale dziś ... dziś skończyło się to bardzo krwawo i aż się przestraszyłam...

Dziękuję Wam dziewczyny raz jeszcze za wsparcie <3

Kat gratuluję pozytywnej wizyty u położnej i benefitów! :) cieszę się, że się wszystko poukładało!

Evanlyn obecność mamy w domu jest dla dzieci bardzo dobra! Jeśli taka opcja Ci odpowiada i możecie sobie na to pozwolić, to super. Ja bardzo chciałabym pracować i mieć poczucie zabezpieczenia na przyszłość, ale na razie stała praca na etat mnie omija szerokim łukiem ;)
    A jakie kwiaty siałaś/sadziłaś? pooochwal się :D

Agnes dzięki za podpowiedź <3 mąż się tak przejął, że się przejęłam, że twierdzi, że nawet i dwa razy dziennie może być do dyspozycji ;)

Ev cieplutko pozdrawiam!

Bobitta lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper my tez po 2razy dziennie próbowaliśmy rano i wieczorem w cyklu co się udalo i w ogóle podeszlam na luzie i powiedziałam sobie co będzie to będzie.
    Mąż bardzo się przejmowal ze się nie udaje i bal sie ze to może przez jego warunki w pracy..

Ale zdziwiło mnie wtedy w cyklu jak przed @ moja córcia zaczela sie przytulać do mojego brzucha i całować i to dali iskrę nadziei bo nigdy tak nie robila-fakt przyzwyczajalismy ja ze niedługo może będzie miec rodzeństwo.
    No i 4dni przed @ na teście blada kredeczka druga.

Nie traćcie wiary bo to odbiera motywacje..
    Ja wierze również ze niedługo będziesz Mamusią tego Wam życzę:))))

Vesper lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes, wzruszająca opowieść o córeczce <3! dziękuję!

Kolejna runda maj/czerwiec ;) W końcu musi się udać <3

Meg0809 lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No córcia od początku chciała braciszka no i Go wywróżyła

Vesper lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja z dziś rano.
    Mąż zabrał sie za pranie. Ładuje rzeczy do bębna.
    (Ja jeszcze leżałam w łóżku, ale słyszałam wszystko przez otwarte drzwi.)
    ... to mogę, to mogę, to mogę, to czerwone -to to nie wiem, to mogę, to mogę ... tu żel, tu płyn... yyy...
    - Kochanie ? co to jest "szybkie 30" ?
    a ja chciałam mu powiedzieć szybko że to: pranie szybkie trwające 30 minut, ale w tym samym czasie jak już zaczęłam odpowiadać, pomyślałam, że lepiej będzie jak wstanę i skontroluje jeszcze co tam wrzucił i zaczęłam się zbierać z łóżka, więc wyszło że krzyknęłam z pokoju tylko
    - PRA.
    a on na to:
    - eee to wole chyba, żeby wyprało a nie tylko pra. A jak się nastawia na pełne pranie ?

Agness27, katsuyoshi, Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Ci Nasi Mężczyźni:))

A ja już po dzisiejszej wizycie i Wojtek już waży 1400gram zaskoczyło mnie że przez 2 tyg przybrał 0,5 kg!:)
    No i miałam pierwsze badanie ginekologiczne szyjki i wszystko dobrze szyjka twarda zamknięta:)

Meg0809, katsuyoshi, Evanlyn, Bobitta, Vesper lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta masz przeboje ze swoim M :D
    Ja mojego jak wysyłam z lista na zakupy to zawsze kupi cos nie tak lub zapomni :D
    Dzis zamiast jogurtu naturalnego kupił smietane .... ostatnio zaś miał kupić sałate a zamiast tego kupił kapuste masakra mówie wam :D
    Agness pieknie rosnie :)
    Swoją drogą skąd wiesz ile waży? Gdzie to widać na USG???? Jakie oznaczenia?
    Chciałabym wiedzieć bo jak bede w maju na USG w celu sprawdzeniu łożyska przy okazji zajrzałabym na tym USG tą wage, ciekawa jestem ile moje malenstwo waży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:42

Evanlyn, Bobitta, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój mały wczoraj w nocy przebudził się tylko raz ale udało mi sie go uspać i spał do 7 rana... zaś dzisiaj spał całą noc do 7 rana :D Z tym że jest pewna różnica miedzy jedną nocą a drugą.
    Wczoraj zrobiłam synkowi płatki z mlekiem przed spaniem, bardzo mu smakowało i zjadł sporo. Potem mój poszedł go ululać i co dziwne jasnosc za oknem dziś mnie obudziła :D
    Czy to możliwe że powodem całej nocy snu były płatki z mlekiem a głównie mleko go tak ululało? Grubo się nad tym zastanawiam i mysle nad spróbowaniem dania mu butelki z mlekiem dzisiaj na noc tylko czy takie zwykle mleko może on już pić?

Evanlyn, Meg0809, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta :D :D <3

Agness ja miałam takie samo badanie ostatnio i git :) mój mały jest jeden dzień młodszy od Twojego i waży 400 g mniej :D

Kat no tak mogłam Ci to podpowiedzieć :D mojej koleżanki córka ma 2,5 roku i do tej pory dostaje flache na dobranoc :P mają taki rytuał: kąpie się lub myje, ogląda swoją ulubioną bajkę i międzyczasie mama przygotowuje mleko, pije to mleko na raz i za chwile zasypia nawet jak obcy ludzie w domu są :D znam dużo takich dzieci w sumie :D mojego M bratanek też pije kubek ciepłego mleka na noc żeby mu się dobrze spało :D

katsuyoshi, Bobitta, Vesper lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ