X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Kat śliczny brzuszek :)
    No ja tez musze sobie porobić pamiątkowe zdjęcia brzuszka dopóki jeszcze młody tam siedzi ;)
    Ja tez późno zaczelam wszystko szykować.Z córką to wszystko szybko wcześnie przygotowane bylo ;)
    piekny i ogromny.
    kolega wlasnie mi sie pytal czy konia tam nie nosze ze taki duzy brzuch mam ;p

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat mój wcale tez nie maly ;)
    Juz tak momentami mi ciężko a szczególnie w zakładaniu skarpetek i butow :)

Dzis znowu pochmurny dzień aż nic się nie chce..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pochmurno i duszno. Cała mokra jestem ale o dziwno dużo energii dzisiaj mam :) tylko kręgosłup napierdziela a właściwie chyba w krzyżu. Nogi mam strasznie ciężkie ale nie opuchnięte.

Właśnie! Muszę sobie zrobić sesyjkę z 9 miesiąca ciąży bo ostatnią już nie pamiętam kiedy robiłam a na pamiątkę by się przydało :) Chociaż nie wiem czy kiedykolwiek będę chciała na nie patrzeć - przez moje dodatkowych 18 kg (na razie) :P

Agness27 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn po porodzie moment Ci zleci waga :)
    Przy samym porodzie ok 10 kg schodzi bo wody,lozysko no i dzidziuś :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyś miała rację :D widzę trochę tłuszczyku się odłożyło ale plan jest taki żeby urodzić SN, szybko dojść do siebie, karmić ile się da i szybko zacząć ćwiczyć :D

Karolla. lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie z własnego doświadczenia bo tez z Cora przytylam 18 kg no i zostalo ok 5kg.teraz po synku zamierzam tez wziac sie za siebie i wrócić do formy :) :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    A w planie miał byc poród? :D :D :D
    a mówia żeby nie myć okie bo to przyspiesza poród...

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam co piszecie ... to jak ja przytyłam 11kg a 10zejdzie im podzas porodu to ten jeden to mie nie rusza. oby tak było.

byłam dzis na ktg. wszystko spoko.
    a w szpitalu spotkałam znajomą, która ma termin na 28czerwca i już jest przyjeta na oddział, własnie po tym ktg...

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    a mówia żeby nie myć okie bo to przyspiesza poród...
    ja wiem tylko ze jest niebezpiecznie myc okna w ciazy ale o tym ze przyspiesza poród to nie slyszalam.
    Tylko tyle ze mozna ciaze stracic itp

Natomiast spacery po plazy przyspieszaja poród :)
    Niby trzeba robic dlugie spacery po ty pisaku bo czlowiek potrzebuje wiekszego wysilku czy cos ja jak bylam po terminie z malym to wlasnie chodzilam po tej plazy xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 23:10

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceruje po 2h dziennie, bo mam dwa psa, który potrzebuje się wybiegać. Tak robię od początku ciąży ... więc jaki dystans waszym zdaniem przyspieszy poród ?

Mój lekarz wierdził, że lepiej żeby już powoli wychodziła bo potem bedzie coraz ciężej (szczerze nie wiem o co mu chodziło) ale dziś mam wizytę więc się dopytam.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta może chodzi o to ze potem trzeba leki dać na wywołanie a to nie jest tez dobre i lepiej jak maleństwo samo zechce wyjść ;)
    Tez dobrym sposobem na szybszy porod sposób jest przytulanie i bliskość z partnera ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne okreslenie ze moze byc potem cieżej hm..
    Faktycznie może podpytaj co miał na myśli.
    Dziecko ma prawo byc w brzuszku do 2 tyg po terminie potem jest wywoływanie jesli 2 tyg po terminie jednak samo nie bedzie się pchało aby wyjsc.
    Z reguły lekarze dają 2 tyg przed terminem i 2 tyg po terminie w tym czasie dziecko powinno chciec wyjsc na świat.
    Tylko w nie których przypadkach jest wywołowanie.
    W takich jak ja - bezpieczenstwo dla nas obojga a powód to cukrzyca.
    Także wtedy kiedy zbliza sie 2 tyg po terminie a dziecko ani sni wyjsc także robi się wywoływanie lub wtedy kiedy dziecko nie jest w pelni zdrowe i zagraża to malenstwu jak i matce.

Może Twój lekarz miał na mysli że dzidzia bedzie duża i dlatego te stwierdzenie " cieżej"

Ja własnie wróciłam z pobierania krwi bo miałam zlecenie ze szpitala po ostatniej wizycie i musiałam zrobic je na czczo a ze wczoraj od rana lało to nie byłam wiec dzisiaj poszłam bo od rana slonecznie , chociaż z głowy mam - to ma byc rutynowe badanie krwi w sensie aby sprawdzic jak sie ma moja krew pod kazdym wzgledem.

Nie wiem jaki dystans przyspieszy poród - ale ja czytałam kiedyś ze 2 h spacerku po plazy głownie chodzi o ten piasek rzekomo spacer w równym tempie przyspiesza poród chociaż nie wiem ile w tym wszystkim jest prawdy i czy w ogóle cokolwiek ma na to wpływ. Jak to się mówi bedzie chciało to samo wyjdzie :D
    Też chodzenie po schodach rzekomo się sprawdza.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie :)
    Wojtek wazy 3200 g i jak na razie nie spieszy mu się do wyjścia ;)

Ale dostałam dzis receptę na lek na poprawę moczu no znowu jskies bakterie no i lekka anemia mimo brania leków...

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Ja dziś po wizycie :)
    Wojtek wazy 3200 g i jak na razie nie spieszy mu się do wyjścia ;)

Ale dostałam dzis receptę na lek na poprawę moczu no znowu jskies bakterie no i lekka anemia mimo brania leków...
    ohoho to synek bedzie blisko 4 kg wazył cos widze :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odebrałam wyniki GBS - wynik ujemny całe szczęście :) Agness niezły klocek :D a ja myślałam że mój jest duży :D jesteś wysoka czy raczej średniego wzrostu? Bo pewnie na długość poszedł i wątpię żeby był pulchny :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn ja akurat niska 160cm ale maz 185 cm :)
    No polozna wspomniała tydzień temu ze jak dotrwamy do terminu to młody może ważyć 3800-4000kg aż się boje :)

Corka w 39 tyg wazyla 3580 i 54 dluga.a teraz jest jedna z wyższych dziewczynek w grupie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 21:07

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc po wizycie już jestem.
    Kat miałaś rację chodziło mu o to, że ja jestem drobna a dziecko jeszcze rośnie więc im szybciej by teraz wyszło tym lepiej.
    Dostałam skierowanie na morfologie i mocz a następne KTG w poniedziałek.

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj ciężko - dosłownie. Ciężko mi się ruszyć. Wstałam ogarnęłam się,międzyczasie trzy razy odwiedziłam wc bo wczoraj pozwoliłam sobie na pizze :/ wczoraj myślałam że umrę po niej. Juz nie czas na takie ciężkie jedzenie. Na wieczór tez stwardnial mi brzuch. Możliwe ze od wody gazowanej był taki twardy? Nigdy wcześniej nie miałam twardego i nie wiem jak rozpoznać ale też nigdy wcześniej nie wypiłam tyle gazowanej.

Godzinę spałam z tego wycieńczenia fizycznego i psychicznego mimo że dwie godziny wcześniej wstałam. Teraz chodzę jak zombie.

Ale ze mnie dzisiaj zrzęda okropna :P juz współczuję mojemu M jak wróci z pracy :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn podejrzewam ze od wody i pizzy stwardnial Ci brzuch.
    Mnie ostatnio tez po pizzy bolal i nie mogłam w nocy spać.

Radze Ci poprostu położyć sie na godzinke czy dwie i będziesz lepiej sie czuć :)

I pij sobie najlepiej zwykla wódę i jak meczy Cie twardnienie to wes magnez i nospe powinno pomoc :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez biorę dwa razy dziennie na skurcze łydek :) Jutro będę dzwoniła do mojej gin czy mam go dalej brać czy już odstawić i czekać na akcję porodową :D

Dzisiaj się czuję w miarę ale o dziwo jak długo leżę (bo dzisiaj spałam już drugi raz) i wstaję to brzuch mnie boli i Karol strasznie uciska tam na dole. Zaczyna się już chyba kłucie, uciskanie i inne pierdoły przypominające o zbliżającym się terminie porodu :D

Twardnienie chyba faktycznie przez wczorajsze bo dzisiaj już miękki i Karol spokojnie sobie go zniekształca :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ