Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam caly czas bardzo twardy brzuch wiec nie wiem...

• Monia663 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak forma??. Ja już bym chciaŁa urodzić. Do terminu z miesiączki zostało 10 dni. Brzuch mnie boli jak na okres i plecy. Może już się powoli coś zaczyna dziać. I jeszcze te upały :(. W Poniedziałek mam wizyte mam nadzieje że chcociaż szyjka się skróciła.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No ja od 3 dni mam skurcze ale dzis wyjątkowo je czuje nawet spiąc czułam wyraznie.. staram sie zmieniac pozycje ale nic to nie daje :/
    Chyba to są u mnie te skurcze przepowiadające no sama juz kurde nie wiem :/
    Z małym tego nie miałam i teraz nie wiem co mam myslec....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zaraz Wasz miesiąc :) powodzenia dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Hej :) zaraz Wasz miesiąc :) powodzenia dziewczyny :)
    Dziekujemy :)
    I gratuluje ciazy :)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale upał! Zaraz się roztopie! Chyba włączyło mi się wicie gniazda bo dzisiaj mimo ponad 30 stopni, czerwona jak burak sprzątam dom he :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn podziwiam cie ze jesteś w stanie jeszcze sprzątac O.o
    Ja mam problemy ze wstaniem z łóżka a ty sprzątasz masakra .

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się sobie dziwie bo wstałam z kiepskim humorem i dwa ostatnie dni spędziłam na huśtawce w ogrodzie i totalnie się opierniczałam :D

Od dzisiaj ciąża donoszona u mnie - można rodzić :D

Trochę kiepsko nie znać dnia ani godziny :) mimo że strasznie chce urodzić SN to trochę Co zazdroszczę ze wiesz kiedy zobaczysz swoją córcie :)

nick nieaktualny, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz no termin mam wyznaczony na wywolywanie ale jak tak dalej pojdzie to moze urodze jeszcze przed tym terminem tym bardziej ze te skurcze wcale nie sa miłe :/

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym wolała taką niespodziankę :D mam nadzieję że złapie mnie nagle, pojadę do szpitala i po kilku (nie kilkunastu) godzinach urodzę :D tak sobie wymarzyłam :D a Ty już praktycznie na finiszu to chyba tylko lepiej :) żeby tylko wszystko w porządku było, wszystko poszło sprawnie i mała urodziła się zdrowa :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tylko sprawdzam czy się rusza.
    Bo przez te skurcze az sie boje zeby bylo wszystko ok.
    Ta moja znajoma o ktorej wam pisalam jakis czas temu co miala tą ciaze zagrozona urodzila jednak synka i maluszek okazal sie zdrowy mimo problemow przez cala ciaze i tego ze nie przybieral na wadze tyle ile powinien :)
    Miala cesarke bo okazalo sie za maly owinął się pempowina i musieli ratowac jego zycie.
    Ogolnie akcja byla taka ze kumpela miala jeden dzien mocne skurcze i myslala ze poród sie zaczyna, pojechala do szpitala a tam ginka uznala ze skoro skurcze juz jej minely to znaczy ze jeszcze jest czas i to tylko bylo chwilowe.
    Jak sie potem okazalo bo w nocy wylądowala w szpitalu na sygnale ze to wcale nie byl czas tylko maluszek dal w ten sposob znac ze dzieje sie mu cos zlego i wyszlo ze omal sie nie udusil.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn Gratulacje donoszonej ciąży :)
    U mnie bedzie od jutra donoszona :) ;-)

U nas od wczoraj mocno grzeje a ja sie wrecz topie....Normalnie siedze na łózku i płyne momentami :)
    no i dłonie mam spuchniete ze ciezko zginac palce.
    Ale jeszcze troche i zobacze synka ,chociasz najchetniej to juz bym chciala urodzić ;)
    Jak z córka chodziłam w ciązy i przy koncówce tez tak mocno grzało wiec licze ze teraz tez chociasz szybciej o tydzien urodze ale nie pogniewam sie jak bym do konca przyszłego tyg urodziła ;)

Kat to koleżanka miała przeżycia ale super że wszystko dobrze sie skończyło :)
    Moj tez jakos dzis słabiej sie rusza i dlatego obserwuje bo tak to cały czas był aktywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 11:49

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat nie powinnaś teraz myśleć o takich złych przypadkach tylko się cieszyć niedługo poznasz swoją córeczkę :) mi też opowiadają jakieś dziwne rzeczy znajomi zamiast napełniać mnie optymizmem ale na szczęście mam talent do szybkiego wyrzucania takich rzeczy z głowy :) dobrze ze u Twojej znajomej wszystko szczęśliwie się skończyło :)

Agness dzięki :D idziemy łeb w łeb :D mi też się marzy poród koło 10 lipca juz :) bo akurat od 16go będzie u mnie cała chałupa ludzi bo siostra M przyjeżdża na wakacje :/ ale sobie termin wybrała :/ na szczęście puchnie tylko prawa stopa na wieczór ale mocze w chłodnej wodzie i schodzi ładnie :)

Mój Karol tez drugi dzień taki leniwy ale chyba mi się udziela moja reakcja na upały :) nie martwię się bo wieczorami nadrabia :D

Agness27 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ale upał! Zaraz się roztopie! Chyba włączyło mi się wicie gniazda bo dzisiaj mimo ponad 30 stopni, czerwona jak burak sprzątam dom he :)
    dokładnie robiłam to samo ;)
    dzis mam zakaz porodu, bo maz w pracy na wyjezdzie, ale od jutra juz bym mogła

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez gooraco.
    A w nocy to masakra zero normalnego powietrza mimo ze w calym mieszkaniu pootwierane okna byly cala noc..
    Dzień tez się zapowiada gorący bo juz czuć ...
    Ostatnio takie upały pamiętam w końcówce z Cora i pomogly szybciej urodzić -zobaczymy jak teraz będzie :)

Od dzis ciąża donoszona :) ;)

Bobitta lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta ja też mam zakaz porodu ale tylko dlatego że mężulek będzie pił piwko do meczu a później na ognisko bo organizujemy sobie ze znajomymi więc nie będzie kierowcy żeby mnie zawieźć do szpitala :D

Agness gratuluję teraz ja :D mam dokładnie tak samo, w nocy nie mogę wyzipać i nie wiem co ze sobą robić żeby było lepiej :(

Bobitta lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my dzis byliśmy u tesciow i na ogródku troche sie chlodzilam z córcia maczać nóżki w chlodnej wodzie a teraz powietrze znowu duszne ze nie ma czym oddychać..ciekawe jak wieczorem będzie.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówia ze jak opadnie brzuch to lepiej oddychać i samopoczucie sie polepsza... guzik prawda! boli mnie mostek i chce juz urodzic

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram ze gówno prawda... mi wcale sie samopoczucie tez nie polepszylo wrecz przeciwnie a do tego moglabym ciagle spac !I prawe zebro bolo....do tego strasznie bolą mnie sutki :/ o innych dolegliwosciach nie wspomnie ...osobiscie mam dosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 07:19

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem wyjątkiem bo miałam dwa dni w których stopniowo opadł mi brzuch i na trzeci dzień wysprzątałam dom taką ulgę poczułam i spałam całą noc z pobudkami tylko na siku :D wcześniej męczarnia wieczne duszności nie tylko jak leżałam ale też jak siedziałam :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ