X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam caly czas bardzo twardy brzuch wiec nie wiem...

• Monia663 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak forma??. Ja już bym chciaŁa urodzić. Do terminu z miesiączki zostało 10 dni. Brzuch mnie boli jak na okres i plecy. Może już się powoli coś zaczyna dziać. I jeszcze te upały :(. W Poniedziałek mam wizyte mam nadzieje że chcociaż szyjka się skróciła.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No ja od 3 dni mam skurcze ale dzis wyjątkowo je czuje nawet spiąc czułam wyraznie.. staram sie zmieniac pozycje ale nic to nie daje :/
    Chyba to są u mnie te skurcze przepowiadające no sama juz kurde nie wiem :/
    Z małym tego nie miałam i teraz nie wiem co mam myslec....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zaraz Wasz miesiąc :) powodzenia dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Hej :) zaraz Wasz miesiąc :) powodzenia dziewczyny :)
    Dziekujemy :)
    I gratuluje ciazy :)

_Abby_ lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale upał! Zaraz się roztopie! Chyba włączyło mi się wicie gniazda bo dzisiaj mimo ponad 30 stopni, czerwona jak burak sprzątam dom he :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn podziwiam cie ze jesteś w stanie jeszcze sprzątac O.o
    Ja mam problemy ze wstaniem z łóżka a ty sprzątasz masakra .

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się sobie dziwie bo wstałam z kiepskim humorem i dwa ostatnie dni spędziłam na huśtawce w ogrodzie i totalnie się opierniczałam :D

Od dzisiaj ciąża donoszona u mnie - można rodzić :D

Trochę kiepsko nie znać dnia ani godziny :) mimo że strasznie chce urodzić SN to trochę Co zazdroszczę ze wiesz kiedy zobaczysz swoją córcie :)

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz no termin mam wyznaczony na wywolywanie ale jak tak dalej pojdzie to moze urodze jeszcze przed tym terminem tym bardziej ze te skurcze wcale nie sa miłe :/

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym wolała taką niespodziankę :D mam nadzieję że złapie mnie nagle, pojadę do szpitala i po kilku (nie kilkunastu) godzinach urodzę :D tak sobie wymarzyłam :D a Ty już praktycznie na finiszu to chyba tylko lepiej :) żeby tylko wszystko w porządku było, wszystko poszło sprawnie i mała urodziła się zdrowa :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tylko sprawdzam czy się rusza.
    Bo przez te skurcze az sie boje zeby bylo wszystko ok.
    Ta moja znajoma o ktorej wam pisalam jakis czas temu co miala tą ciaze zagrozona urodzila jednak synka i maluszek okazal sie zdrowy mimo problemow przez cala ciaze i tego ze nie przybieral na wadze tyle ile powinien :)
    Miala cesarke bo okazalo sie za maly owinął się pempowina i musieli ratowac jego zycie.
    Ogolnie akcja byla taka ze kumpela miala jeden dzien mocne skurcze i myslala ze poród sie zaczyna, pojechala do szpitala a tam ginka uznala ze skoro skurcze juz jej minely to znaczy ze jeszcze jest czas i to tylko bylo chwilowe.
    Jak sie potem okazalo bo w nocy wylądowala w szpitalu na sygnale ze to wcale nie byl czas tylko maluszek dal w ten sposob znac ze dzieje sie mu cos zlego i wyszlo ze omal sie nie udusil.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn Gratulacje donoszonej ciąży :)
    U mnie bedzie od jutra donoszona :) ;-)

U nas od wczoraj mocno grzeje a ja sie wrecz topie....Normalnie siedze na łózku i płyne momentami :)
    no i dłonie mam spuchniete ze ciezko zginac palce.
    Ale jeszcze troche i zobacze synka ,chociasz najchetniej to juz bym chciala urodzić ;)
    Jak z córka chodziłam w ciązy i przy koncówce tez tak mocno grzało wiec licze ze teraz tez chociasz szybciej o tydzien urodze ale nie pogniewam sie jak bym do konca przyszłego tyg urodziła ;)

Kat to koleżanka miała przeżycia ale super że wszystko dobrze sie skończyło :)
    Moj tez jakos dzis słabiej sie rusza i dlatego obserwuje bo tak to cały czas był aktywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 11:49

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat nie powinnaś teraz myśleć o takich złych przypadkach tylko się cieszyć niedługo poznasz swoją córeczkę :) mi też opowiadają jakieś dziwne rzeczy znajomi zamiast napełniać mnie optymizmem ale na szczęście mam talent do szybkiego wyrzucania takich rzeczy z głowy :) dobrze ze u Twojej znajomej wszystko szczęśliwie się skończyło :)

Agness dzięki :D idziemy łeb w łeb :D mi też się marzy poród koło 10 lipca juz :) bo akurat od 16go będzie u mnie cała chałupa ludzi bo siostra M przyjeżdża na wakacje :/ ale sobie termin wybrała :/ na szczęście puchnie tylko prawa stopa na wieczór ale mocze w chłodnej wodzie i schodzi ładnie :)

Mój Karol tez drugi dzień taki leniwy ale chyba mi się udziela moja reakcja na upały :) nie martwię się bo wieczorami nadrabia :D

Agness27 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ale upał! Zaraz się roztopie! Chyba włączyło mi się wicie gniazda bo dzisiaj mimo ponad 30 stopni, czerwona jak burak sprzątam dom he :)
    dokładnie robiłam to samo ;)
    dzis mam zakaz porodu, bo maz w pracy na wyjezdzie, ale od jutra juz bym mogła

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez gooraco.
    A w nocy to masakra zero normalnego powietrza mimo ze w calym mieszkaniu pootwierane okna byly cala noc..
    Dzień tez się zapowiada gorący bo juz czuć ...
    Ostatnio takie upały pamiętam w końcówce z Cora i pomogly szybciej urodzić -zobaczymy jak teraz będzie :)

Od dzis ciąża donoszona :) ;)

Bobitta lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta ja też mam zakaz porodu ale tylko dlatego że mężulek będzie pił piwko do meczu a później na ognisko bo organizujemy sobie ze znajomymi więc nie będzie kierowcy żeby mnie zawieźć do szpitala :D

Agness gratuluję teraz ja :D mam dokładnie tak samo, w nocy nie mogę wyzipać i nie wiem co ze sobą robić żeby było lepiej :(

Bobitta lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my dzis byliśmy u tesciow i na ogródku troche sie chlodzilam z córcia maczać nóżki w chlodnej wodzie a teraz powietrze znowu duszne ze nie ma czym oddychać..ciekawe jak wieczorem będzie.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówia ze jak opadnie brzuch to lepiej oddychać i samopoczucie sie polepsza... guzik prawda! boli mnie mostek i chce juz urodzic

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram ze gówno prawda... mi wcale sie samopoczucie tez nie polepszylo wrecz przeciwnie a do tego moglabym ciagle spac !I prawe zebro bolo....do tego strasznie bolą mnie sutki :/ o innych dolegliwosciach nie wspomnie ...osobiscie mam dosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 07:19

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem wyjątkiem bo miałam dwa dni w których stopniowo opadł mi brzuch i na trzeci dzień wysprzątałam dom taką ulgę poczułam i spałam całą noc z pobudkami tylko na siku :D wcześniej męczarnia wieczne duszności nie tylko jak leżałam ale też jak siedziałam :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ