X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi własnie odeszły wody :D
    Szwagierka zaraz po mnie przyjedzie i zabierze do siebie bo dzwoniła do szpitala i pytała czy mam przyjechac to mowili ze dopiero jak bede czula skurcze lub jak bede czula ze sie dziecko wychodzi.
    Trzymajcie kciuki !

Edka, Agness27, majeczka87, Bobitta, missy83, Gagaga lubią tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to szczesliwego rozwiazania Kat! trzymam kciuki za lekki i szybki porod. znac jak bedzie po wszystkim i dojdziesz do sil :) powodzenia! :)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat powodzenia!!! Matko jak się teraz denerwuje :D będę myślała cały dzień tylko o Tobie :D <3 dawaj znać jak będziesz mogła :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Szwagierka zaraz po mnie przyjedzie i zabierze do siebie bo dzwoniła do szpitala i pytała czy mam przyjechac to mowili ze dopiero jak bede czula skurcze lub jak bede czula ze sie dziecko wychodzi.
    Trzymajcie kciuki !
    . NO to cudownie, ze juz sie zaczęło :). Trzymam kciuki. To juz chyba ja następna w kolejce. Mnie zostało 7 dni do porodu.

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat trzymamy za Was kciuki i daj znac jak urodzisz.:)
    Zyczymy szybkiego porodu :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Trzymajcie kciuki !

kciuki zacisniete! szybkiego porodu! czeamy na focie!;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat powodzonia !!! z drugim pójdzie jak po maśle :)
    ja nadal czekam ...

Agness27 lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Pochwalę sie kacikiem dla synka :)
    No i córcia już go wyposażyła w zabawki ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0cbd305bf33.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47e5c247ed83.jpg

Evanlyn, missy83, madziarella88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness pięknie :D fajnie ze córcia pomaga :D

U mnie dzisiaj słaby i płaczliwy dzień :( wszystko mnie denerwuje i z łatwością wyciska łzy :( ale musze przyznać ze dawno płakałam.

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn to pewnie hormony..
    Ja z kolei dzis miałam sen że urodziłam no i mały od rana mocno wariuje :)
    Teraz musi wytrzymac do piatku bo maz akurat na wyjazd pojechaĺ.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAT - powodzenia !!! :) !
    Dziewczyny - miłego oczekiwania, już niedługo się "brzuszkowe prezenciki" będą rozpakowywać ;) :D :D :D

Agness27, madziarella88 lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że może to co napisze spotka się z krytyką... ale gdzie zadawać takie pytania jak nie tu?
    Mam już naprawdę serdecznie dość oczekiwania i mam etap kryzysu brzuchowego. Chce już urodzić! Czy ktoś zna może jakieś babciowe sposoby na przyspieszenie porodu ?
    Napiszę tylko co próbowałam i nie pomogło: mycie okien, składanie mebli, odkurzanie, 10km spaceru, ciepłe kąpiele, zimne kąpiele, drażnienie sutków, sex, olej z wiesiołka. I na 100% nie będę próbowała czegoś takiego jak koktajl położnych, więc za takie propozycję serdecznie dziękuje.
    Dziś spróbuję jeszcze schodów.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Wiem, że może to co napisze spotka się z krytyką... ale gdzie zadawać takie pytania jak nie tu?
    Mam już naprawdę serdecznie dość oczekiwania i mam etap kryzysu brzuchowego. Chce już urodzić! Czy ktoś zna może jakieś babciowe sposoby na przyspieszenie porodu ?
    Napiszę tylko co próbowałam i nie pomogło: mycie okien, składanie mebli, odkurzanie, 10km spaceru, ciepłe kąpiele, zimne kąpiele, drażnienie sutków, sex, olej z wiesiołka. I na 100% nie będę próbowała czegoś takiego jak koktajl położnych, więc za takie propozycję serdecznie dziękuje.
    Dziś spróbuję jeszcze schodów.
    Moja Droga idziemy praktycznie "łeb w łeb". Wczoraj byłam u lekarza miałam nadzieje ze coś sie ruszyło, chociaż szyjka a tu nic. Dostałam skierowanie do szpitala w dniu terminu i tyle. A na ktg wychodzą delikatne skurcze. Też mam juz dosyć :(. A próbowałaś myć podłogę na kolanach kręcąc przy tym trochę biodrami. Ja mam piłkę wiec może sie trochę na niej pobujam.

Bobitta lubi tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobitta rozumiem.cie. Ja juz tez mam dosc czekania a tu jeszcze trzy tygodnie. Pociesz sie tym ze u ciebie to juz lada moment. Co do sposobow przypieszenia porodu to 3xS (spacer,schody, sex), herbatka z lisci malin (stymuluje skurcze macicy) no i cwiczenia na piłce (np kerecenie biodrami-pomaga wstawic sie glowce w kanal rodny). Czy ktorys ze sposobow jest skuteczny nie wiem ale za pare dni sama.zaczne probowac ;)

Agness27, Bobitta lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibitta właśnie miałam Ci zaproponować chodzenie po schodach ;)
    Jak chcieliśmy 1,5 mies temu wejść na wieze widokowa to babka w kasie mi odradzala bo ona potem koniec 7 mies wyladowala na porodówce ;)
    Jedynie to mi przychodzi do głowy bo widzę ze większość opcji wykorzystałaś;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za zrozumienie a nie krytykę !!!
    Co do 2xS to w moim przypadku się nie sprawdza, bo na shoping chodzę regularnie i bardzo jestem przy tym podekscytowana zwłaszcza jak wchodzę do sklepów typu ikea albo castorama :D Trzecie S zastosuję dziś ...
    Postaram się poćwiczyć dziś na piłce i może podłogę na kolanach też umyję !!! Fakt faktem do tej pory tylko mop był w użyciu.
    A no i zastosowałam nawet rady kasjerki z kauflanda, żeby przeprowadzić poważną rozmowę.

madziarella88, Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)
    Jednak jest córeczka !!! <3
    Przedstawiam wam Victorie Maye urodzoną 27.06.2016 o godzinie 04:10 w nocy z wagą 3428g , poród naturalny,bez nacięc itp.
    Wczoraj co godzine badali małej cukier i dlatego dopiero dzisiaj wróciliśmy do domu.
    Naszczescie ani ja ani malutka cukrzycy nie mamy :)

untitledJ_sqwrhaq.jpg

madziarella88, Evanlyn, Agness27, Bobitta, Demeter, majeczka87, Biedroneczka83, missy83 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje! sliczna dziewczynka! :)
    wszystkiego dobrego dla was!

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat przesłodka Malutka :)
    Gratulacje :)
    A jak sie czujesz ?Szybko do domu Was wysłali:)
    Daj znac jak synek zareagował na siostrzyczkę bo jestem ciekawa jak u nas bedzie :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat gratulacje :D śliczna jest <3 cieszę się że wszystko git :)

Bobitta w 39 tygodniu krytyka? :D ja już obmyślam plan jak za tydzień zacząć Karola wykurzać :D skacz .na piłce gimnastycznej :) jak koleżanka praktykowala to w tym samym dniu na IP pojechała i na drugi dzień urodziła :)

Agness27 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ