Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kat Gratki !!! cudna istota szybko w domu jesteś !
Evalyn kończę ogarniać pokój, zabieram się za mycie podłogi i chyba wezme sie za ta piłkę!
Krytyka jest powszechna ;( niestety ale ludzie często komentują to w taki sposób, że chce się jej pozbyć, że wyjdzie kiedy będzie gotowa, że nie wolno sie wysilać bo to zaszkodzi dziecku, jak teraz nie jestem cieerpliwa to bede złą matka i takie tam ;/Agness27 lubi tę wiadomość
Bobitta
-
A tam gadasz. Ciąża jest już donoszona. Wiadomo że każdy dzień dla dziecka w brzuchu mamy jest cenny ale ja też już nie mogę się doczekać finishu
Macie czasem coś takiego że brzuch faluje jakby mój mały oddychał równomiernie albo po prostu się bujał?? Mi się to zdarza co kilka dni i dziwnie mi z tym, takie śmieszne i bardzo dziwne uczucie
U mnie dalej żadnych kłuć, małpich bóli, nawet nie wiem co to jest twardnienie brzucha bo mi się ani razu nie zdarzyło trochę mnie to niepokoi bo wymarzyłam sobie że urodzę z tydzień albo kilka dni przed terminem a tu się nie zapowiada
-
nick nieaktualnyDziekuje dziewczyny.
Mój poród wyglądał tak że o 8 rano odeszły mi wody.
Szwagierka po nas przyjechała i zabrała do siebie , od niej dzwoniło się do szpitala aby dowiedziec sie czy przyjechać czy czekać na skurcze bo nie wiedzielismy co robic gdyż z malym dostalam skurcze a wody musieli mi przebic..
Powiedzieli ze czekać na skurcze chyba że cos dzialoby się niepokojącego.
Mineły 4 h wody nadal lecą jak z kranu ale mała bardzo rzadko się ruszała i słabo wiec zadzwonilismy znowu i kazali przyjechac aby sprawdzić jak dziecko się ma.
Po 3 h obserwacji kazali isc do domu i wrocic o 8 rano jesli nadal skurczy by nie bylo oni wtedy sami juz by zaczeli dzialać aby poród się zaczał bo po odejscu wód mozna czekać do 24h na skurcze.
Przez cały dzien leciało ze mnie masakrycznie - teraz juz wiem skad taki duży brzuch miałam
O północy poczułam mocny ból krzyża i dretwiec zaczeła mi noga typowo jak na @ i pomyslałam że krec może mi leci juz czy coś ale cisza... zaczeło się rozwolnienie.
Koło godziny 1.30 miałam juz skurcze które bardzo szybko zamieniły się w skurcze bardzo mocne i wystepowały co 2-3 min.
O godz 2:00 obudzilismy moja szwagierkie i szybko do szpitala...Mała urodziła się o 4:10 ... poród był szybki bardzo bo nawet 3 h w sumie nie trwał od czasu wystąpienia skurczy
I wyszła nasza malutka kruszynka z wagą 3428
Ciesze się niezmiernie ze mimo cukrzycy jest kruszynka i nawet mniejsza od Oscara kiedy jego ciąża byla idealna
Poród bolał jak każdy w końcu to jest normalna faza.
Tak jestem szybko w domu bo tutaj w UK jest tak że jak rano czy w nocy sie rodzi to do domu wypuszczają juz tego samego dnia oczywiscie jesli wszystko z dzieckiem jak i z mamą jest ok i jesli to poród naturalny.
My musielismy zostać dzień dlużej ze wzgledu ciaży cukrzycowej i konieczne były badania aby wykluczyc cukrzyce głównie u małej i sprawdzić czy po dobie bedzie nadal ok.
Oscarek nie wie co sie dzieje Pierwsza jego reakcja była taka że myślał iz trzymam lalkę na rękach a po chwili głaskał małą po nóżkach i mówi " Aja Aja Aja - i całuski w policzek "
Dziewczyny teraz czekam na wasze maleństwa !majeczka87, Agness27, missy83, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
o kurczaki to super ze tak w sumie ladnie poszlo;) u nas mówia że jak wody odejdą to z godzinke, dwie w domu i sie zbierac do szpitala...bo niby w ciagu 5 h od odejscia wod powininen sie zaczac porod a jak nie to wywołują.. w sensie skurcze
Ciekawe jak to bedzie u mnie czy bede potrafila rozpoznac skurcze i wogle;)
Oskarek ma teraz mlodsza siostre a rola starszego brata to nie byle co!katsuyoshi lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnymajeczka87 wrote:o kurczaki to super ze tak w sumie ladnie poszlo;) u nas mówia że jak wody odejdą to z godzinke, dwie w domu i sie zbierac do szpitala...bo niby w ciagu 5 h od odejscia wod powininen sie zaczac porod a jak nie to wywołują.. w sensie skurcze
Ciekawe jak to bedzie u mnie czy bede potrafila rozpoznac skurcze i wogle;)
Oskarek ma teraz mlodsza siostre a rola starszego brata to nie byle co!
Oj kochana uwierz mi że skurczy nie da się pomylić ani nie rozpoznać w sensie czy to już te Zaczynają się lekke kończą na bardzo mocnych aż do samego urodzenia , kiedy dziecko już wyjdzie one znikaja również wraz z wyjsciem dzidziusiaAgness27, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Kat - gratulacje ! Wspaniale - że wszystko dobrze się potoczyło, ja juz myslałam, że jak Tobie wody zaczęły odchodzić, to żebyś kurcze do tego szpitala zdążyła ; a lekarze powiedzieli przez tel, byś przyjechała jak będą dopiero skurcze, ojojoj, ja bym już jechała aż by się kurzyło.
Ale super - naprawdę, że nic nie nacinali Tobie, poród siłami natury 100%, nie macie problemów żadnych z cukrzycą, świetnie!. Też bym chciała, aby mój drugi poród był bez nacięcia, może skurcze będą odpowiednie.
No i najważniejsze:
Cudowna ta Twoja istotka, mała Kobietka, bardzo ładnie ma na imię: Victoria Maya.
Niech chowa się zdrowo, i życzę dla Was zdrówka
Dziewczyny, ciekawe która następna w kolejce? :)Trzymajcie się.Agness27, Evanlyn lubią tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Kat to super ze taki szybki porod
Wiadomo zawsze jest jakis strach ale tylko zazdroscic ze tak wszystko poszlo i bez nacinania krocza
A Synek tez fajnie zareagowal na swoja zywa lale
Moja tez juz nie moze doczekac sie Braciszka
Kurcze zazdroszcze szybkiego wyjscia ze szpitala.
Tu w Polsce po SN najmniej 3dni trzymaja..
Bobitta nikt Cie tu nie bedzie kryrykowal i to ze chxesz szybciej pomoc dzidzi wyjsc nie oznacza ze jestes zla mama!
Na pewno bedziesz Super Mamusia jak kazda tu z Nas i nie gadaj juz glupot !
Evanlyn ja widze u siebie falowanie brzucha i tak zastanawiam sie jak Maly to robiEvanlyn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhehe
Tak czytam troche wstecz o czym pisałyscie i zgodze się z dziewczynami co do tej kwestii.
Bobitta masz prawo czuć zmeczenie i irytacje . Ja uważam że to normalne, jesteś juz zmeczona wcale się nie dziwie !
Wiem sama po sobie jak to jest kiedy jest juz naprawde strasznie cieżko i jedyne o czym się marzy to urodzić jak najszybciej i miec z glowy .
Organizm kobiety jest bardzo silny ale nie ukrywajmy nasza siła ma swoje granice i nie ma w tym nic dziwnego że masz już dosyć i starasz się przyspieszyć wyjscie dziecka na świat .
Co tu krytykować? Nie które pod koniec ciaży czuja się super i donoszenie jej do terminu lub bycie w niej już nawet po terminie nie sprawia im jako tako cieżaru ale są kobiety którym jest już strasznie cieżko chociażby przez samą wage dziecka,bóle krzyża czy też sam fakt posiadania dużego brzucha i wszystko przez to siada i wiem że wtedy jest naprawde bardzo trudno wytrzymać każdy kolejny dzien mimo radosci że lada dzień zostaniemy rodzicami.
Nie które z was bedą pierwszy raz rodzicami i wasze ciaże niestety mogą przez to trwac dłużej.
Zazwyczaj jest tak że pierwsza ciaża trwa dłuzej niż owy termin który się ma.
Ja bedąc juz po jednej ciaży mogłam spodziewać się przed terminowego porodu gdyż mój organizm już raz przeszedł poród.
Nie wiem jak to wygląda w statystykach ale gdzieś kiedyś czytałam własnie że jest to jakoś procentowo sprawdzone.
Bobitta trzymaj sie doskonale rozumiem jak się czujesz- czułam to samo :*
Dziękuje jeszcze raz dziewczyny za wszystkie miłe słowa
Malutka jak aniołek Je, spi, je Synek jednak był bardziej aktywnym bobaskiemWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 21:30
Bobitta, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Hehe pozostaje Ci bunt czyli leżeć i olać wszystko rozumiem Cię doskonale, ja mam pozwolenie od M na wykurzanie Karola od piątku za tydzień dopiero bo teraz na urwanie głowy w pracy i mówi że nie dałby rady urlopu wziąć bo jak wróci potem do pracy w ten syf to nie będzie wiedział w co ręce włożyć a od piątku miałam zamiar na piłce skakać
Agness27, Bobitta lubią tę wiadomość
-
Bobitta, damy radę . Ja w Poniedziałek idę do szpitala. Mają mnie potrzymać 2,3 dni, jak się nic nie bedzie działo to do domu, chociaż nie dopuszczam do siebie innej myśli: chcę wtedy urodzić i koniec!!. A jutro poskaczę na piłce. A jak jest u Ciebie kiedy masz się zgłosić do szpitala ?.Jak się bedzie coś działo czy w dzień terminu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgness27 wrote:Kat nie chce Cie martwic ale moja córcia tez do 3 mies aniolek a porę sie zaczely kolki,bole brzuszka i zabki
Agness27 lubi tę wiadomość