X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Mi też :( I brakuje mi tych rozmów i humorów .
    Wiec pozostaje nam tylko czekac na jedno lub drugie.
    Ale bardzo miło że do nas tutaj zawitają czasem i cos napiszą :)
    Nadal czekam na jakieś wiesci od Bobitty ale nadal cisza :(
    też się ucieszyłam jak zobaczyłam posty dziewczyn :) aż się ciepło robi na sercu :) Nie wiem czy fajnie było też jak ja byłam czy tylko dużo wcześniej...ale mi się podobał tamten klimat :) z chęcią wchodziłam na forum i czekałam na posta od kogokolwiek a nie tak jak teraz - niektóre posty pomijam a u niektórych wyłapuje co u nich słychać bo faktycznie kręci się wokół jednej osoby...

No właśnie Bobitta :( a Karolla nie była u nas?

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    też się ucieszyłam jak zobaczyłam posty dziewczyn :) aż się ciepło robi na sercu :) Nie wiem czy fajnie było też jak ja byłam czy tylko dużo wcześniej...ale mi się podobał tamten klimat :) z chęcią wchodziłam na forum i czekałam na posta od kogokolwiek a nie tak jak teraz - niektóre posty pomijam a u niektórych wyłapuje co u nich słychać bo faktycznie kręci się wokół jednej osoby...

No właśnie Bobitta :( a Karolla nie była u nas?
    No niestety Karolla nie zaszczyciła nas swoją obecnoscią na naszym wątku.
    Chyba siedzi na wątku mamy z niemiec bo o ile pamietam to ona w niemczech mieszka chyba ze pomyliłam osoby.
    Tak czy siak do nas tutaj nie zajrzała a na rózowej chyba ostatnio też jej nie widać.
    Może tez odpusciła sobie forum skoro zaciazyła.
    Wiadomo nie każda na forum pozostaje jak zaciazy no bo w sumie nie widzą dalszego celu.
    Ja postanowiłam zostać bo się przywiązałam do paru osób i miło jest tak wejsc i pogadac tym bardziej jak np mój jest w pracy a mały akurat śpi to smutno tak samej w 4 scianach.

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    No niestety Karolla nie zaszczyciła nas swoją obecnoscią na naszym wątku.
    Chyba siedzi na wątku mamy z niemiec bo o ile pamietam to ona w niemczech mieszka chyba ze pomyliłam osoby.
    Tak czy siak do nas tutaj nie zajrzała a na rózowej chyba ostatnio też jej nie widać.
    Może tez odpusciła sobie forum skoro zaciazyła.
    Wiadomo nie każda na forum pozostaje jak zaciazy no bo w sumie nie widzą dalszego celu.
    Ja postanowiłam zostać bo się przywiązałam do paru osób i miło jest tak wejsc i pogadac tym bardziej jak np mój jest w pracy a mały akurat śpi to smutno tak samej w 4 scianach.
    Ja tam się juz przyzwyczaiłam że trzeba Wam dać znać :D wcześniej znalazłam się tu bo nie miałam i nie chciałam gadać o tym że się staram a teraz to jest jak...oddychanie :D muszę wejść, poczytać o Was i napisać co u mnie :D

Ale mnie sutki bolą :( M nie może mnie dotknąć w wypił trochę ze swoim szwagrem i na macanki go wzięło przy The Voice of Poland :D no i ten brzuch i lewy jajnik który mi wczoraj pokiereszowała...nie wiem czy pisałam już ale jajnika lewego nie czułam jakbym go nie miała aż do wczorajszego badania :/ ech nie może przestać mnie boleć :(

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem o czym mowicie dziewczyny.. moze nie bylam az tak dlugo na rozowej stronie ale jednak szczerze powiem ze sie do paru osob tam przyzwyczailam i milo bylo tam popisac. pamoetam jak pewnego dnia ( jeszcze zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy) wracajac z pracy z moim smialam sie w metrze z postow TEJ osoby :p pytania i watpliwosci ma tam kazda... ale te przesadzone powtarzajace sie durne komentarze :P no rzygac sie chce (przepraszam za wyrazenie)

kat co do karolli to chyba sie pomylilas bo to ja mieszkam w Niemczech. chyba ze o czyms nje wiem i ona tez ;)

katsuyoshi, kama005 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc kochane ! ;*

katsuyoshi, kama005 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    wiem o czym mowicie dziewczyny.. moze nie bylam az tak dlugo na rozowej stronie ale jednak szczerze powiem ze sie do paru osob tam przyzwyczailam i milo bylo tam popisac. pamoetam jak pewnego dnia ( jeszcze zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy) wracajac z pracy z moim smialam sie w metrze z postow TEJ osoby :p pytania i watpliwosci ma tam kazda... ale te przesadzone powtarzajace sie durne komentarze :P no rzygac sie chce (przepraszam za wyrazenie)

kat co do karolli to chyba sie pomylilas bo to ja mieszkam w Niemczech. chyba ze o czyms nje wiem i ona tez ;)
    Ona chyba tez :D no ale mniejsza mozę sie pomyliłam :D
    haha o tak te kochane powtarzające sie kilka razy dziennie pytania :D
    Ja oglądałam z moim film a teraz ide już się położyc gdyz chce mi sie bardzo spac.
    Tak więc do jutra i miłych snów <3

• kama005 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chya tylko ja jestem z innego forum na OF? Czy mi się wydaje.? :D Fajnie że tyle z was zaciążyło z jednego wątku :) Super!!!

Ja też idę zaraz lulu. Plecy mnie napieprzają i nie wiem jak mam usiąść... Masakra...

katsuyoshi, Agnieś lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Kurczę chya tylko ja jestem z innego forum na OF? Czy mi się wydaje.? :D Fajnie że tyle z was zaciążyło z jednego wątku :) Super!!!

Ja też idę zaraz lulu. Plecy mnie napieprzają i nie wiem jak mam usiąść... Masakra...
    Wydaje Ci sie :D ale fakt jest kilka z tego samego wątku , jakos tak nam sie udało zafasolkowac jedna po drugiej :)

A ja juz nie spie :(
    Juz nie wiem co mam robic :(
    Trzymałam synka od 13:00 az do 21:00 padł jak mucha i co z tego jak juz kilka min po 2 w nocy sie obudzil i juz nie chce spac :(

Po za tym omal co zawału nie dostałam :( !
    Od tygodnia jak nie lepiej mam mega zaparcia !
    Ale wczoraj to juz bylo przegiecie bo co chwile mi sie chcialo a nie moglam do konca sie wypróżnic :/ i strasznie sie meczyłam przy kazdej zbitej kulce kau..
    Teraz w nocy znowu mi sie chcialo i poszlam do wc po wymeczeniu sie udalo mi sie wydusic z siebie 2 kulki ( wybaczcie ale nie wiem jak delkikatniej to okreslic )
    No i jak chwycilam papier aby sie wytrzec zobaczylam dosyc sporą ilosc świezej czerwonej krwi :( Nie macie pojecia jak sie przestraszyłam.
    Naszczescie wychodzi na to ze to nie z pochwy tylko z odbytu , przypuszczam ze mam podraznione przez zaparcia i kiedy sie podcieralam pojawila sie ta krew naszczescie tez jednorazowo bo po 5 min znowu mi sie zachcialo :( ale tym razem nic na papierze nie bylo i dokladnie wszystko sprawdzilam stad mam pewnosc ze to nie bylo z pochwy co dalo mi ulge ...nigdy sie jeszcze tak nie przestraszylam :( az mi łzy ze strachu poleciały :( nie wiem co bym zrobila jesli okazaloby sie co innego. Robie kau na raty z mega zaparciami.
    Moze macie jakis sposób aby to troche poluznic? Żeby nie szło tak cieżko?
    Wybaczcie że o tym pisze ale przez chwile mialam tak zle mysli że nie potrafie sie uspokoić :( leże i płacze mimo że wiem że wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 04:23

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja kiedyś często miałam i jak nie wypije czasami kawy to tez nie idę do wc mimo że czuje ze coś tam jest... tylko na mnie właśnie kawa działa i winogron albo jak pije wodę przed śniadaniem... jak pijesz kawę bez mleka to spróbuj z i odwrotnie.

Ja wczoraj padlam jak mucha a potem kolo 1 nie mogłam spać i teraz tez juz nie mogę

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam ze mnie kawa i owoce zawsze przeczyszczaly :)

Zaraz sniadanko i musze sobie jakies bluzki wyprasowac :)

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie za dużo jesz i Twój organizm przeżywa szok i nie może sobie poradzić ze strawieniem i poradzeniem sobie z taka ilością pokarmu? Idę teraz do kościoła i wpadnę koło 1... może poczytaj o jakiś zdrowych herbatkach, albo poczytaj o olejku rycynowym - on łagodzi takie stany ale nie wiem czy można go stosować w ciąży a nie mam czasu teraz poczytać.

Informuje że jajnik lewy mało co boli, ino ino że prawie wcale :) czyli jednak na badaniu w piątek musiała mi coś naruszyć albo podrażnić...

Miłej i spokojnej niedzieli :* <3

kama005, madziarella88 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat a moze sprobuj wiecej owocow i warzyw jesc? Ona zapobiegaja zaparciom wbrew pozorom.

My juz po sniadanku.

Dzisiak zapowiada sie dzien relaxu chyba ze znajomi z ktorymi chcielismy sie spotkac przypna sobie o nas ;)

1usapiqvhk164civ.png

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ;)

co do zaparc to z tego co wiem jabłka pozwalaja sie latwiej wyproznic (ze wzledu na duza ilosc blonnika). Sprobuj.

jakie macie plany na dzis ? kama widze spotkanie ze znajmomymi.

my po poludniu wybieramy sie do tesciow. Miejmy tylko nadzieje ze tesciowa juz w domku. Jakos odrzuca mnie zapach szpitali... i od razu wyobrazam sobie siebie podczas porodu o.O lekka panika mnie ogarnia. No ale to moja pierwsza kruszynka wiec chyba mam prawo miec watpliwosci..

jak sie czujecie? ciaza dokucza juz troszke czy na razie spokojnje? ;*

Talusia lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry.
    Jak sie czujecie? Ja dopiero co wstałam,a juz jestem zmeczona.
    Jutro ude na krew,mam nadzieje,ze odzyskam te badania do tego nowego ginekologa.
    I w srode wizyta wkoncu <3 mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze. O plamieniu powiem lekarzowi
    Dzis mamy do przyszłych teściów jechać, ale bie wiem czy mi sie chce,bo wole odlezec swoje dzis..

madziarella88 lubi tę wiadomość

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbys mi to z ust wyjela :D dopiero wstalam a juz jestem zmeczona :D
    tez bym najchetniej w domu zostala ale tesciowa po operacji to wypada odwiedzic..

i ta pogoda jaka dolujaca.. pada, wieje, pada, wieje.. u was tez?

Talusia lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe ja jem kilogramy owoców własnie :(
    I jabłka tak samo wiec to napewno nie wina jedzenia bo nie jadam nie wiem ile staram sie zastąpic to owocami kiedy głod mnie dopada.
    Uroki ciaży :/
    No mniejsza w pierwszej ciazy tez mialam zapracia ale troche mniejsze.

• Agnieś Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Moje Misie Kolorowe :) <3
    Ja sie czuje bardzo dobrze zero objawów :P A szkoda bo już bym chciała coś czuć :P
    Troszkę pobolewa mnie prawy jajnik,i tak jakby mi od czasu do czasu pykało w brzuchu.
    Od kilku dni nie mogę się dobrze wypróżnić a jak to zrobię to tak jak katsuyoshi "Parę zbitych kupek" . (jak bym złapała i rzuciła w szybę to chyba bym ją rozbiła :P)
    Wiem że niesmaczne ale mam nadzieje że nikogo tym nie uraziłam :***

A niedziele spędzę z mężem na spokojnie w domku przed TV:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 12:41

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dziś do mojej mamy na obiad a potem z nią do jakiegoś marketu kupić pralkę. Miłego dnia :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    ALe ja jem kilogramy owoców własnie :(
    I jabłka tak samo wiec to napewno nie wina jedzenia bo nie jadam nie wiem ile staram sie zastąpic to owocami kiedy głod mnie dopada.
    Uroki ciaży :/
    No mniejsza w pierwszej ciazy tez mialam zapracia ale troche mniejsze.
    Współczuje Ci :/ nie wiem jak Ci pomóc bo ja mam dużo sposobów na siebie a niekoniecznie mogą na Ciebie działać... wiem co to zaparcia i jakie to nieprzyjemne :/

Do mnie ma [przyjechać mama z siostrą i babcią :)nie mogę się doczekać :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi, a ile wody mineralnej pijesz dziennie? Pijesz te min. 2l? Bo jedzenie jedzeniem, ale jak jesz dużo owoców = dużo błonnika, a pijesz za mało, to nie ma jak 'przepchnąć' tego błonnika przez jelita, wiec wszystko Ci zalega.

Generalnie, to:
    - małe porcje, regularnie
    - dużo wody mineralnej
    - dużo warzyw, owoców trochę mniej
    - pełnoziarniste pieczywo, brązowy ryż, makaron
    - śliwki suszone
    - na śniadanie możesz spróbować surowe jabłko + popić kawą z mlekiem

Jeśli absolutnie NIC nie pomoże, to pogadaj z ginem, bo są czopki, które można w ciąży stosować. Ja jednak polecam naprawdę pilnować ilości tej wody mineralnej (i właśnie wody, nie kawy herbaty, ziółek, a wody) i regularności posiłków.

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ