X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Stysia85 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Cześć Moje Misie Kolorowe :) <3
    Ja sie czuje bardzo dobrze zero objawów :P A szkoda bo już bym chciała coś czuć :P

Ty kochana nie wywołuj wilka z lasu...jak sie dobrze czujesz to sie tylko cieszyć....ja chyba zachwaliłam swoje samopoczucie...dzisiaj mdli mnie strasznie i na nic nie mam ochoty, niby głód dopada ale co spojrze na jakies jedzenie to mi niedobrze...a było tak pięknie.... :)

Agnieś lubi tę wiadomość

• Agnieś Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia85 wrote:
    Ty kochana nie wywołuj wilka z lasu...jak sie dobrze czujesz to sie tylko cieszyć....ja chyba zachwaliłam swoje samopoczucie...dzisiaj mdli mnie strasznie i na nic nie mam ochoty, niby głód dopada ale co spojrze na jakies jedzenie to mi niedobrze...a było tak pięknie.... :)

No U mnie pewnie jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek objawy (oby)
    Kochana zrób sobie gorącą herbatkę i może sie połóż :)

3jgx43r867ibmmqb.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam lipcowe Mamusie ;)
    No to się w takim razie doklejam ;)

Mnie to albo mdli i widok lodówki mnie odpycha albo mam ochotę tylko jeść... ponieważ przed ciażą byłam bardzo aktywną osobą, jezdziłam konno, ćwiczyłam itp. pani Doktor teraz zabroniła .. i mnie roznosi, a przede wszytskim boje się o wagę, organizm przyzwyczajony do innego trybu zycia ...

Evanlyn lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Witam lipcowe Mamusie ;)

Mnie to albo mdli i widok lodówki mnie odpycha albo mam ochotę tylko jeść... ponieważ przed ciażą byłam bardzo aktywną osobą, jezdziłam konno, ćwiczyłam itp. pani Doktor teraz zabroniła .. i mnie roznosi, a przede wszytskim boje się o wagę, organizm przyzwyczajony do innego trybu zycia ...

Witam :) :)
    No niestety musisz się przyzwyczaić do odpoczynku :) A o jezdzie konno lepiej zapomnieć na przyszłe 10 miesięcy :)
    Szybciej czy pózniej organizm się przyzwyczai :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 16:13

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Witam lipcowe Mamusie ;)

Witaj w naszym gronie kijanka :)

U mnie już po gościach i teraz relaksujący wieczór z mężulkiem :) brzuch dalej nie boli... Po prostu nic nie czuje tylo czasami jakiś skurcz bardzo bardzo rzadko. Oby to nie była jakaś cisza przed burzą heh nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty :) mam przeczucie że wszystko będzie dobrze :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kijanka :)

No niestety z jazdy konnej musisz zrezygnować ;)

Mnie dzisiaj kluje raz z lewej raz prawej. Nosz kurde. Teraz probuje postać przy desce do prasowania i nie mogę przez to kłucie a na siedząco nie umiem prasować!

Z objawow to mi dokuczają czasami leciutke mdłości, bol cycków, od cholery śluzu białego (przez co sprawdzamza kazdym razem czy to nie cos innego), z wypróżnianiem nie mam problemów na całe szczęście, i czasami wilczy apetyt!. Mam w planach moze zrobic zupe krem pomidorową ;)

Bylismy dzisiaj u tesciowej na obiedzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 16:34

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Wydaje Ci sie :D ale fakt jest kilka z tego samego wątku , jakos tak nam sie udało zafasolkowac jedna po drugiej :)

A ja juz nie spie :(
    Juz nie wiem co mam robic :(
    Trzymałam synka od 13:00 az do 21:00 padł jak mucha i co z tego jak juz kilka min po 2 w nocy sie obudzil i juz nie chce spac :(

Po za tym omal co zawału nie dostałam :( !
    Od tygodnia jak nie lepiej mam mega zaparcia !
    Ale wczoraj to juz bylo przegiecie bo co chwile mi sie chcialo a nie moglam do konca sie wypróżnic :/ i strasznie sie meczyłam przy kazdej zbitej kulce kau..
    Teraz w nocy znowu mi sie chcialo i poszlam do wc po wymeczeniu sie udalo mi sie wydusic z siebie 2 kulki ( wybaczcie ale nie wiem jak delkikatniej to okreslic )
    No i jak chwycilam papier aby sie wytrzec zobaczylam dosyc sporą ilosc świezej czerwonej krwi :( Nie macie pojecia jak sie przestraszyłam.
    Naszczescie wychodzi na to ze to nie z pochwy tylko z odbytu , przypuszczam ze mam podraznione przez zaparcia i kiedy sie podcieralam pojawila sie ta krew naszczescie tez jednorazowo bo po 5 min znowu mi sie zachcialo :( ale tym razem nic na papierze nie bylo i dokladnie wszystko sprawdzilam stad mam pewnosc ze to nie bylo z pochwy co dalo mi ulge ...nigdy sie jeszcze tak nie przestraszylam :( az mi łzy ze strachu poleciały :( nie wiem co bym zrobila jesli okazaloby sie co innego. Robie kau na raty z mega zaparciami.
    Moze macie jakis sposób aby to troche poluznic? Żeby nie szło tak cieżko?
    Wybaczcie że o tym pisze ale przez chwile mialam tak zle mysli że nie potrafie sie uspokoić :( leże i płacze mimo że wiem że wszystko jest ok.

Kochana nie ma co się przejmować krwawieniami :* albo to faktycznie przez aparcia, albo jakiś hemoroid może, w każdym razie poczytaj na temat zaparć, zastosuj sobie diete pod tym względem, ruch myślę , że masz duży przy 1 już dzieciątku :D wspomagaj się błonnikiem, suszonymi śliwkami.
    Spróbuj herbatki z kopru, rumianku, lub doraznie czopki.
    Napewno sobie z tym problemem poradzisz ! :)

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dziś głowy do nadrabiania tego co pisałyscie ale obiło mi sie ze są nowe osoby ???
    Wiec jeśli ktoś by mógl mi tutaj w skrócie wymienic nicki byłabym wdzieczna bo chce wpisac na liste.
    Oczywiscie pijam bardzo duzo wody nie gazowanej ponad 2 litry czasem nawet 4 wiec nie wiem.
    Ja po obiadku, zrobiłam dzisiaj rosołek na wspomaganie moich problemów.
    Wybaczcie mi ale jakis taki dziwny mam dzisiaj dzien i nie ogarniam niczego wiec byłabym wdzieczna na krótki skrót wydarzen waszych w jednej wiadomosci.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam rosolek ;) az mam teraz smaka. Jutro zrobie moze :) bedzie wiecej zup niz normalnego zarcia :p

September lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Nie mam dziś głowy do nadrabiania tego co pisałyscie ale obiło mi sie ze są nowe osoby ???
    Wiec jeśli ktoś by mógl mi tutaj w skrócie wymienic nicki byłabym wdzieczna bo chce wpisac na liste.
    Oczywiscie pijam bardzo duzo wody nie gazowanej ponad 2 litry czasem nawet 4 wiec nie wiem.
    Ja po obiadku, zrobiłam dzisiaj rosołek na wspomaganie moich problemów.
    Wybaczcie mi ale jakis taki dziwny mam dzisiaj dzien i nie ogarniam niczego wiec byłabym wdzieczna na krótki skrót wydarzen waszych w jednej wiadomosci.
    Już Ci pisze :D

Od rana dziewczyny przejęte Twoim stanem włącznie ze mną proponują Ci różne sposoby jak zażegnać zaparcie. Agnieś pisała że ma podobny problem ;)

Dziewczyny też cieszą się lub smucą że mają lub nie mają objawów ciążowych :P

Mamy nową koleżankę: kijanka_88, która lubi jeździć konno ale nie może :) właśnie kijanka napisz termin porodu żeby Kat wpisała Cie na listę :)

W skrócie to takie grubsze wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 17:18

katsuyoshi, Agaax lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Już Ci pisze :D

Od rana dziewczyny przejęte Twoim stanem włącznie ze mną proponują Ci różne sposoby jak zażegnać zaparcie. Agnieś pisała że ma podobny problem ;)

Dziewczyny też cieszą się lub smucą że mają lub nie mają objawów ciążowych :P

Mamy nową koleżankę: kijanka_88, która lubi jeździć konno ale nie może :) właśnie kijanka napisz termin porodu żeby Kat wpisała Cie na listę :)

W skrócie to takie grubsze wieści :)

Dziękuje za te wypociny :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dziękuje za te wypociny :D
    Nie ma sprawy :D dużo się nie działo ale niedziela :D gdybym mogła to bym już spała ale pójdę spać to dalej będę miała pobudkę o 5 rano :/ salowe w szpitalu o tej porze chodziły myć podłogę i tak się tłukły że masakra :D i nauczyłam się tak budzić :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Nie ma sprawy :D dużo się nie działo ale niedziela :D gdybym mogła to bym już spała ale pójdę spać to dalej będę miała pobudkę o 5 rano :/ salowe w szpitalu o tej porze chodziły myć podłogę i tak się tłukły że masakra :D i nauczyłam się tak budzić :D
    To są te polskie salowe :D
    Ja leze sobie od godziny i ogladam film bo ogolnie jakos tak dziwnie sie czuje.
    No ale co poradzić.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    To są te polskie salowe :D
    Ja leze sobie od godziny i ogladam film bo ogolnie jakos tak dziwnie sie czuje.
    No ale co poradzić.
    Ja też się zbieram do oglądania tylko czekam na M bo chce załatwić dzisiaj sprawy papierkowe żeby jutro szybko z pracy uciec i zawieźć mnie do gin :D

Co oglądasz??

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja też się zbieram do oglądania tylko czekam na M bo chce załatwić dzisiaj sprawy papierkowe żeby jutro szybko z pracy uciec i zawieźć mnie do gin :D

Co oglądasz??
    obecnie ogladam ukrytą prawde :D
    A jak maly zasnie wieczorem to mój pewnie cos poszuka ciekaweg :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    obecnie ogladam ukrytą prawde :D
    A jak maly zasnie wieczorem to mój pewnie cos poszuka ciekaweg :D
    Będziesz się śmiała ale mam ochotę na Supermana bo wczoraj leciała reklama człowieka ze stali :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Będziesz się śmiała ale mam ochotę na Supermana bo wczoraj leciała reklama człowieka ze stali :D
    hahahahahahaha rzeczywisie przeczytalam i zaczełam sie smiac :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    hahahahahahaha rzeczywisie przeczytalam i zaczełam sie smiac :D
    Miałam półtora tygodnia braku apetytu, wyobraź sobie że dzisiaj zjadłam z 5 ciastek takich na wagę i teraz mnie brzuch boli bo mnie zmuliło :D ale apetyt dzisiaj mam mega :D na raz apetyt wrócił i brzuch całkowicie przestał boleć :D mam nadzieję że to dobry znak :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Miałam półtora tygodnia braku apetytu, wyobraź sobie że dzisiaj zjadłam z 5 ciastek takich na wagę i teraz mnie brzuch boli bo mnie zmuliło :D ale apetyt dzisiaj mam mega :D na raz apetyt wrócił i brzuch całkowicie przestał boleć :D mam nadzieję że to dobry znak :D
    Pewnie ze to dobry znak w koncu fasolka musi cos jesc a ze przez mdlosci nie mialas apetytu to tez za duzo nie jadlas.
    A ja mam pierwsza zachcianke :D
    I mam ogromna ochote na jakiś placek albo jakies ciastka i Mój jest skazany isc teraz do sklepu :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Pewnie ze to dobry znak w koncu fasolka musi cos jesc a ze przez mdlosci nie mialas apetytu to tez za duzo nie jadlas.
    A ja mam pierwsza zachcianke :D
    I mam ogromna ochote na jakiś placek albo jakies ciastka i Mój jest skazany isc teraz do sklepu :D
    Hahahaha :D nieźle :D ja już nie mogę patrzeć na słodkie...bleee :D muli mnie fest :D ale jestem taka dzisiaj szczęśliwa że nawet mi to nie przeszkadza :D mama u mnie byłą i nawiozła mi kilogramy owoców: mandarynki, winogrona, badany, pomarańcze a to tego żeby się fajnie rzygało słone paluszki i Toffifee :D

katsuyoshi, Agaax lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ