X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Hello ,

dziewczyny pobiłam dzisiaj rekord , wstałam 08:00 popracowałam w łóżku do 11:00 śniadanie, spanie do 14:10: :D:D:D:D: a wczoraj spać poszłam o 20:00

Dzisiaj już lepiej z nudnościami, pomaga mi woda z imbirem tak jak pisałyście, mąż mi wczoraj miksure przygotował bo nie mogłam zbliżyć się do kuchni dzisiaj dużo dużo lepiej :)
    Kochana ty masz inny termin porodu niż ja a mamy ten sam tydzien :D dziwne.

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Kochana ty masz inny termin porodu niż ja a mamy ten sam tydzien :D dziwne.

ide jutro do gina :) nie zdziwie się jak poprzesuwa "_

Kijanka
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i spokojnych dni w ciąży!
    Sierpniówka 2015 :-)

katsuyoshi, Stysia85 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Gratulacje i spokojnych dni w ciąży!
    Sierpniówka 2015 :-)
    Dziekujemy :)

kijanka_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja juz chyba postanowiłam i jakby był synek to będzie Xavier.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:56

madziarella88 lubi tę wiadomość

• mala.mi Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarella gratuluję rzucenia nałogu :-) brawo!
    Dziękuję za wsparcie dziewczyny! Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i że wkrótce będzie po strachu. Tymczasem czekamy do jutra, rano mają pobrać betę, mam nadzieję że ładnie, prawidłowo urośnie i że będę mogła wrócić do domku. Trzymajcie kciuki!!!

katsuyoshi, madziarella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala.mi wrote:
    Dziękuję za wsparcie dziewczyny! Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i że wkrótce będzie po strachu. Tymczasem czekamy do jutra, rano mają pobrać betę, mam nadzieję że ładnie, prawidłowo urośnie i że będę mogła wrócić do domku. Trzymajcie kciuki!!!
    Bedziemy trzymać kciuki ! Trzymaj się <3

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala.mi wrote:

dzieki! ;*
    trzymam mocno kciuki zeby u ciebie bylo wszystko ok! ;*

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor kochane:)
    Madziarella gratulacje ;) ja co prawda palilam ale elektryczne ale jak tylko zobaczylam dwie kreski to wrzucilam fajke do szuflady i nie pale ;d choc nie powiem na poczatku strasznie mnie ciagnelo :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Dobry wieczor kochane:)
    Madziarella gratulacje ;) ja co prawda palilam ale elektryczne ale jak tylko zobaczylam dwie kreski to wrzucilam fajke do szuflady i nie pale ;d choc nie powiem na poczatku strasznie mnie ciagnelo :D

no fakt, na poczatku tez mnie ciagnelo, nawet teraz jeszcze troche. Ale szczerze mowiac te ostatnie nawet nie smakowaly wiec stwierdzam ze organizm sam sie przed trucizna broni ;) da sie bez tego zyc ;) i to jest najwazniejsze ;)

5b09mg7y1fm9q2ki.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha ! dziewczyny chcialam zapytac jak to jest z usg? gdzies czytalam ze ginekolodzy robia tylko trzy - na poczatku ciazy, ok 20. tygodnia i ok. 30 tygodnia. Serio tak jest ?

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    aha ! dziewczyny chcialam zapytac jak to jest z usg? gdzies czytalam ze ginekolodzy robia tylko trzy - na poczatku ciazy, ok 20. tygodnia i ok. 30 tygodnia. Serio tak jest ?
    nie wiem jak to jest w pl ale w uk są tylko 2 ..
    ja mialam w 4 miesiacu pierwsze w ktorym bylo sprawdzenie czy z dzidzia wporządku a potem w 6 gdzie byl robiony wymiar dziecka kazdej czescie jego ciała i jesli chcialam wiedziec moglam pytac o płeć

• Agaax Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! <3
    W końcu mogłam siąść i nadrobić zaległości :D Ja dziś cały dzień studia, zakupy, odwiedziny itp. Teraz chwila relaksu, ale chyba zaraz padne :P
    A jutro 11 h w pracy :/ ale powiem, że się będę oszczędzać bo lekarz mi chciał dać L4 leżące, zobaczymy na ile dojdzie do nich to co powiem :P
    Spaaaaać!

201607055580.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego to czytalam to w pl i niemczech robia trzy. Ale teraz pytanie co jesli chce zrobic jeszcze jedno lub dwa pomiedzy tymi terminami zeby miec pewnosc ze maluszek ma sie dobrze? lekarz mi odmowi czy bede musiala dodatkowo zaplacic ? Mysle ze raczej to drugie ale chcialam was zapytac. Moze sie lepiej orientujecie.
    widze ze w uk jeszcze lepiej tylko 2... kat nie denerwowalas sie w miedzyczasie czy z twoja kruszynka wsio ok?

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    z tego to czytalam to w pl i niemczech robia trzy. Ale teraz pytanie co jesli chce zrobic jeszcze jedno lub dwa pomiedzy tymi terminami zeby miec pewnosc ze maluszek ma sie dobrze? lekarz mi odmowi czy bede musiala dodatkowo zaplacic ? Mysle ze raczej to drugie ale chcialam was zapytac. Moze sie lepiej orientujecie.
    widze ze w uk jeszcze lepiej tylko 2... kat nie denerwowalas sie w miedzyczasie czy z twoja kruszynka wsio ok?
    Szczerze mówiąc nie denerwowałam się bo wierzyłam że bedzie wszystko dobrze,dużo się modliłam a w pracy nawet kolędy spiewałam pod nosem :D
    Ogólnie wierzyłam ze nie musze sie martwić o fasolke bo skoro bóg mnie wysłuchał i obdarzył mnie tym pięknym cudem to wierzyłam że nie pozwoli aby stała mu się krzywda :)
    Po za tym na wizytach kontrolnych wyniki krwi itp byly bardzo dobre, na pierwszym usg wszystko bylo wzorowe na drugim także wiec nie mialam czego się bac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Hej! <3
    W końcu mogłam siąść i nadrobić zaległości :D Ja dziś cały dzień studia, zakupy, odwiedziny itp. Teraz chwila relaksu, ale chyba zaraz padne :P
    A jutro 11 h w pracy :/ ale powiem, że się będę oszczędzać bo lekarz mi chciał dać L4 leżące, zobaczymy na ile dojdzie do nich to co powiem :P
    Spaaaaać!
    To tym bardziej musisz uwazac bo nie bez powodu chcial ci dac l4 lezace ;)

Agaax lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :) a ja mam takie pytanko.
    Czy na normalnym usg jak poproszę o zdjęcie do mi je da czy będzie płatne ?
    W szpitalu nawet nie pytałam i dostałam, ale zastanawiam się jak jest na normalnych wizytach.

Evanlyn lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja dzisiaj padnięta. Okropnie sie czuję, mam nadzieję że w ciągu dnia odżyję...

Bobitta nie mam pojęcia jak jest na NFZ ale prywatnie dają - ja dostawałam nawet zdjęcia jajników jak byłam na badaniu :P w szpitalu byłam na NFZ i wtedy mi nie dali żadnego zdjęcia.

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam się, zasypało nas śniegiem :)
    Już jutro wizyta!!!! Aaaaaaa

Evanlyn lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alloffkowa wrote:
    Dzień dobry! Witam się, zasypało nas śniegiem :)
    Już jutro wizyta!!!! Aaaaaaa
    Coś czuję że do nas też się zbliża to białe paskudztwo :( zimno jak cholera :( brrrr...

Super :0 u mnie jeszcze tydzień do wizyty :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ