X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala.mi spokojnie !!! poczekaj jeszcze chwilę. Tak jak mówiła Kat. Ja 10.11 byłam a USG i doktor powiedział że widzi tylko pusty pęcherzyk a w 7 tygodniu to powinno już być widać zalążek ciałka żółtego (coś też mówił o ciałku kierunkowym - nie jestem aż tak wyedukowana więc tylko powtarzam co mówił). U mnie była tylko jedna wielka czarna kropa. Wyjechaliśmy z mężem na urlop. Opowiedziałam mu o wszystkim. Mąż był załamany. Przedłużyliśmy urlop o kilka dni i jak tylko wróciłam w piątek to zdesperowana szukałam innego lekarza, który by mnie przyjął natychmiast. Dostałam skierowanie do szpitala i tam okazało się, że po jeden dopiero 20.11 byłam w 7 tygodniu a po dwa że dzidzia jest zdrowa i serduszko bije i jest wszystko ok. Dostałam dla świętego spokoju Dupka i mam się nie denerwować.
    Dawaj znać jak u Ciebie! Trzymam kciuki mocno.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Dziewczyny co na nudności.. bo nie wytrzymam... >?
    Teraz na chwile w sklepie byliśmy i ledwo dałąm rade ::(
    Dziś w poradach mówią że witamina B6- spróbuj :)

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Dziś w poradach mówią że witamina B6- spróbuj :)
    Mi na mdlosci nic niestety nie pomagalo w pierwszej ciazy:)
    Dla mnie robienie zakupów bylo katasrtofa no ale teraz to ja nie wiem co sie dzieje bo po za glodem nie mam objawów .

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kuchni się boje wejść. Otwieram lodówkę i bucha we mnie tymi wszystkimi zapachami;/

katsuyoshi, Talusia lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja do kuchni się boje wejść. Otwieram lodówkę i bucha we mnie tymi wszystkimi zapachami;/
    Czyżby zapachy dawaly ci tak w kosc?
    Myslałam ze to tylko póki co perfum meża.
    No ja nie mam i to mnie zastanawia ze w sumie nie ma tych objawów.
    Wiem ze to dobrze z jednej strony bo chociaz nie musze tak cierpiec a jak mój w pracy to nie ma kto mi pomoc przy malym jakbym zle sie czula czy cos ale z drugiej strony to nie wiem czy to takie normalne.

• Talusia Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry:)

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Dzien Dobry:)
    Ooo witaj kochana ma uczennico :D
    Jak mija poranek?

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) pierwsze przygotowania do obiadu już za mną ;) jak to u Was jest z mięsem? normalnie robicie? bo mi M każe w rękawiczkach bo toksoplazmoza :P czy coś :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) pierwsze przygotowania do obiadu już za mną ;) jak to u Was jest z mięsem? normalnie robicie? bo mi M każe w rękawiczkach bo toksoplazmoza :P czy coś :P
    O Boże hehe ten twój ukochany ma pomysły :D
    Ale doskonale rozumiem że teraz dmucha na was aby nic sie nie stalo po tych wszystkich przeżyciach :D
    Fajnie robi się mieso w rekawiczkach? :D
    No ja nigdy nie robilam ani w ciazy pierwszej ani teraz też nie :)
    Nic mi nie zaszkodziło wiec nie sądze aby robienie miesa mialo jakos zaszkodzic.
    Ja dopiero bede robiła obiadek.
    I tak naszło mnie na klopsiki mielone z ziemniakami i sosem a do tego chce zrobic marchewke z groszkem podsmarzane bułką tartą :) jakos tak chodzi za mna to.
    Teraz siedze i pije herbate z miodem bo mam wrazenie ze zaczyna mnie cos łapac albo to ciaża :D tak czy siak wole zapobiegac bo jednak u nas bardzo zimno ostatnie dni cos a wczoraj takie wiatr ze moglo mnie przewiac ty bardziej ze zauwazylam u malego jakby lekki katar i u mnie tez chyba cos na rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 11:07

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    O Boże hehe ten twój ukochany ma pomysły :D
    Ale doskonale rozumiem że teraz dmucha na was aby nic sie nie stalo po tych wszystkich przeżyciach :D
    Fajnie robi się mieso w rekawiczkach? :D
    No ja nigdy nie robilam anie w ciazy pierwszej ani teraz też nie :)
    Nic mi nie zaszkodziło wiec nie sądze aby robienie miesa mialo jakos zaszkodzic.
    Ja dopiero bede robiła obiadek.
    I tak naszło mnie na klopsiki mielone z ziemniakami i sosem a do tego chce zrobic marchewke z groszkem podsmarzane bułką tartą :) jakos tak chodzi za mna to.
    Teraz siedze i pije herbate z miodem bo mam wrazenie ze zaczyna mnie cos łapac albo to ciaża :D tak czy siak wole zapobiegac bo jednak u nas bardzo zimno ostatnie dni cos a wczoraj takie wiatr ze moglo mnie przewiac ty bardziej ze zauwazylam u malego jakby lekki katar i u mnie tez chyba cos na rzeczy.
    U to niedobrze, kuruj się zawczasu ;)

No trochę lipnie w rękawiczkach :D ja robię roladki ze szpinakiem i serem mozarella :) teraz M wyczytał też że nie wolno herbaty pić z czymś np. do posiłku tylko samą bo przez nią się witaminy nie wchłaniają :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    U to niedobrze, kuruj się zawczasu ;)

No trochę lipnie w rękawiczkach :D ja robię roladki ze szpinakiem i serem mozarella :) teraz M wyczytał też że nie wolno herbaty pić z czymś np. do posiłku tylko samą bo przez nią się witaminy nie wchłaniają :D
    Zabierz mezowi dostep do informacji :D
    bo jak tak dalej pójdzie to nic nie bedziesz mogla robic :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Zabierz mezowi dostep do informacji :D
    bo jak tak dalej pójdzie to nic nie bedziesz mogla robic :D
    Chyba do tego dąży bo co chwile pyta czy nie mogę sobie usiąść na dupci tylko latam i że on mi wszystko przyniesie :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Chyba do tego dąży bo co chwile pyta czy nie mogę sobie usiąść na dupci tylko latam i że on mi wszystko przyniesie :D
    Wiesz no troche możesz go wykorzystać abys sama posiedziała ale tak z umiarem bo potem rzeczywiscie bedziesz musiala siedziec tylko lub leżec :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Wiesz no troche możesz go wykorzystać abys sama posiedziała ale tak z umiarem bo potem rzeczywiscie bedziesz musiala siedziec tylko lub leżec :D
    Ja to mam raczej ADHD więc nie dam rady usiedzieć :P wole sama wszystkiego przypilnować :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja to mam raczej ADHD więc nie dam rady usiedzieć :P wole sama wszystkiego przypilnować :P
    hehe póki masz na to siły potem nie bedziesz jej tyle miala jednak im wiekszy brzuszek tym szybciej bedziesz sie meczyc i bedzie ci cieżej robic dużo rzeczy do tego ból krzyża dojdzie prze obciazenie to sama zobaczysz jak te adhd ci minie :D

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ! ;)
    ja juz obiadek na dzisiaj wczoraj przygotowalam ;)kotlety mielone z sosem pieczarkowym - tylko ziemniaki musze ugotowac ;)

Evanlym widze ze maz dmucha na zimne ;) miejmy nadziene ze sie troche uspokoi bo jak tak dalej pojdzie nie pozwoli ci z lozka nawet wstac ;)

aha! i chcialam sie skromnie pochwalic ze rzucilam papierosy :) udalo sie! czego sie nie robi dla zdrowej kruszynki!

Evanlyn, katsuyoshi, kas91 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    dzien dobry ! ;)
    ja juz obiadek na dzisiaj wczoraj przygotowalam ;)kotlety mielone z sosem pieczarkowym - tylko ziemniaki musze ugotowac ;)

Evanlym widze ze maz dmucha na zimne ;) miejmy nadziene ze sie troche uspokoi bo jak tak dalej pojdzie nie pozwoli ci z lozka nawet wstac ;)

aha! i chcialam sie skromnie pochwalic ze rzucilam papierosy :) udalo sie! czego sie nie robi dla zdrowej kruszynki!
    Gratuluję :D ciesze się!!! <3

katsuyoshi, madziarella88 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    dzien dobry ! ;)

Oooo ale tak rzuciłas już ze nic nie palisz?
    Nie ciagnie cie?
    Ogromny szacunek !
    Podziwiam <3 I Gratuluje kochana to wspaniale <3
    Widze że kolejny pyszny obiadek mmmm :)

madziarella88 lubi tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Oooo ale tak rzuciłas już ze nic nie palisz?
    Nie ciagnie cie?
    Ogromny szacunek !
    Podziwiam <3 I Gratuluje kochana to wspaniale <3
    Widze że kolejny pyszny obiadek mmmm :)

dziekuje kochane! ;*

w tydzien sie udalo. ograniczylam na poczatku do 5, pozniej 3, 1, i teraz nic;) troszke jeszcze ciagnie ale wiem ze zrobi mi sie niedobrze jesli teraz wezme papierosa do ust wiec zamiast tego jem poprostu pomarańcze ;)

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    dziekuje kochane! ;*

w tydzien sie udalo. ograniczylam na poczatku do 5, pozniej 3, 1, i teraz nic;) troszke jeszcze ciagnie ale wiem ze zrobi mi sie niedobrze jesli teraz wezme papierosa do ust wiec zamiast tego jem poprostu pomarańcze ;)
    Kocham pomarańcze <3

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ