Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mala.mi spokojnie !!! poczekaj jeszcze chwilę. Tak jak mówiła Kat. Ja 10.11 byłam a USG i doktor powiedział że widzi tylko pusty pęcherzyk a w 7 tygodniu to powinno już być widać zalążek ciałka żółtego (coś też mówił o ciałku kierunkowym - nie jestem aż tak wyedukowana więc tylko powtarzam co mówił). U mnie była tylko jedna wielka czarna kropa. Wyjechaliśmy z mężem na urlop. Opowiedziałam mu o wszystkim. Mąż był załamany. Przedłużyliśmy urlop o kilka dni i jak tylko wróciłam w piątek to zdesperowana szukałam innego lekarza, który by mnie przyjął natychmiast. Dostałam skierowanie do szpitala i tam okazało się, że po jeden dopiero 20.11 byłam w 7 tygodniu a po dwa że dzidzia jest zdrowa i serduszko bije i jest wszystko ok. Dostałam dla świętego spokoju Dupka i mam się nie denerwować.
Dawaj znać jak u Ciebie! Trzymam kciuki mocno.katsuyoshi lubi tę wiadomość
Bobitta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBobitta wrote:Ja do kuchni się boje wejść. Otwieram lodówkę i bucha we mnie tymi wszystkimi zapachami;/
Myslałam ze to tylko póki co perfum meża.
No ja nie mam i to mnie zastanawia ze w sumie nie ma tych objawów.
Wiem ze to dobrze z jednej strony bo chociaz nie musze tak cierpiec a jak mój w pracy to nie ma kto mi pomoc przy malym jakbym zle sie czula czy cos ale z drugiej strony to nie wiem czy to takie normalne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Dzień dobry dziewczyny pierwsze przygotowania do obiadu już za mną jak to u Was jest z mięsem? normalnie robicie? bo mi M każe w rękawiczkach bo toksoplazmoza czy coś
Ale doskonale rozumiem że teraz dmucha na was aby nic sie nie stalo po tych wszystkich przeżyciach
Fajnie robi się mieso w rekawiczkach?
No ja nigdy nie robilam ani w ciazy pierwszej ani teraz też nie
Nic mi nie zaszkodziło wiec nie sądze aby robienie miesa mialo jakos zaszkodzic.
Ja dopiero bede robiła obiadek.
I tak naszło mnie na klopsiki mielone z ziemniakami i sosem a do tego chce zrobic marchewke z groszkem podsmarzane bułką tartą jakos tak chodzi za mna to.
Teraz siedze i pije herbate z miodem bo mam wrazenie ze zaczyna mnie cos łapac albo to ciaża tak czy siak wole zapobiegac bo jednak u nas bardzo zimno ostatnie dni cos a wczoraj takie wiatr ze moglo mnie przewiac ty bardziej ze zauwazylam u malego jakby lekki katar i u mnie tez chyba cos na rzeczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 11:07
Evanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:O Boże hehe ten twój ukochany ma pomysły
Ale doskonale rozumiem że teraz dmucha na was aby nic sie nie stalo po tych wszystkich przeżyciach
Fajnie robi się mieso w rekawiczkach?
No ja nigdy nie robilam anie w ciazy pierwszej ani teraz też nie
Nic mi nie zaszkodziło wiec nie sądze aby robienie miesa mialo jakos zaszkodzic.
Ja dopiero bede robiła obiadek.
I tak naszło mnie na klopsiki mielone z ziemniakami i sosem a do tego chce zrobic marchewke z groszkem podsmarzane bułką tartą jakos tak chodzi za mna to.
Teraz siedze i pije herbate z miodem bo mam wrazenie ze zaczyna mnie cos łapac albo to ciaża tak czy siak wole zapobiegac bo jednak u nas bardzo zimno ostatnie dni cos a wczoraj takie wiatr ze moglo mnie przewiac ty bardziej ze zauwazylam u malego jakby lekki katar i u mnie tez chyba cos na rzeczy.
No trochę lipnie w rękawiczkach ja robię roladki ze szpinakiem i serem mozarella teraz M wyczytał też że nie wolno herbaty pić z czymś np. do posiłku tylko samą bo przez nią się witaminy nie wchłaniająkatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:U to niedobrze, kuruj się zawczasu
No trochę lipnie w rękawiczkach ja robię roladki ze szpinakiem i serem mozarella teraz M wyczytał też że nie wolno herbaty pić z czymś np. do posiłku tylko samą bo przez nią się witaminy nie wchłaniają
bo jak tak dalej pójdzie to nic nie bedziesz mogla robicEvanlyn lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Zabierz mezowi dostep do informacji
bo jak tak dalej pójdzie to nic nie bedziesz mogla robickatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Chyba do tego dąży bo co chwile pyta czy nie mogę sobie usiąść na dupci tylko latam i że on mi wszystko przyniesie
-
katsuyoshi wrote:Wiesz no troche możesz go wykorzystać abys sama posiedziała ale tak z umiarem bo potem rzeczywiscie bedziesz musiala siedziec tylko lub leżec
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Ja to mam raczej ADHD więc nie dam rady usiedzieć wole sama wszystkiego przypilnować
-
dzien dobry !
ja juz obiadek na dzisiaj wczoraj przygotowalam ;)kotlety mielone z sosem pieczarkowym - tylko ziemniaki musze ugotowac
Evanlym widze ze maz dmucha na zimne miejmy nadziene ze sie troche uspokoi bo jak tak dalej pojdzie nie pozwoli ci z lozka nawet wstac
aha! i chcialam sie skromnie pochwalic ze rzucilam papierosy udalo sie! czego sie nie robi dla zdrowej kruszynki!
Evanlyn, katsuyoshi, kas91 lubią tę wiadomość
-
madziarella88 wrote:dzien dobry !
ja juz obiadek na dzisiaj wczoraj przygotowalam ;)kotlety mielone z sosem pieczarkowym - tylko ziemniaki musze ugotowac
Evanlym widze ze maz dmucha na zimne miejmy nadziene ze sie troche uspokoi bo jak tak dalej pojdzie nie pozwoli ci z lozka nawet wstac
aha! i chcialam sie skromnie pochwalic ze rzucilam papierosy udalo sie! czego sie nie robi dla zdrowej kruszynki!katsuyoshi, madziarella88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziarella88 wrote:dzien dobry !
aha! i chcialam sie skromnie pochwalic ze rzucilam papierosy udalo sie! czego sie nie robi dla zdrowej kruszynki!
Nie ciagnie cie?
Ogromny szacunek !
Podziwiam I Gratuluje kochana to wspaniale
Widze że kolejny pyszny obiadek mmmmmadziarella88 lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Oooo ale tak rzuciłas już ze nic nie palisz?
Nie ciagnie cie?
Ogromny szacunek !
Podziwiam I Gratuluje kochana to wspaniale
Widze że kolejny pyszny obiadek mmmm
dziekuje kochane! ;*
w tydzien sie udalo. ograniczylam na poczatku do 5, pozniej 3, 1, i teraz nic;) troszke jeszcze ciagnie ale wiem ze zrobi mi sie niedobrze jesli teraz wezme papierosa do ust wiec zamiast tego jem poprostu pomarańcze
katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
madziarella88 wrote:dziekuje kochane! ;*
w tydzien sie udalo. ograniczylam na poczatku do 5, pozniej 3, 1, i teraz nic;) troszke jeszcze ciagnie ale wiem ze zrobi mi sie niedobrze jesli teraz wezme papierosa do ust wiec zamiast tego jem poprostu pomarańczekatsuyoshi lubi tę wiadomość