X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala.mi spokojnie !!! poczekaj jeszcze chwilę. Tak jak mówiła Kat. Ja 10.11 byłam a USG i doktor powiedział że widzi tylko pusty pęcherzyk a w 7 tygodniu to powinno już być widać zalążek ciałka żółtego (coś też mówił o ciałku kierunkowym - nie jestem aż tak wyedukowana więc tylko powtarzam co mówił). U mnie była tylko jedna wielka czarna kropa. Wyjechaliśmy z mężem na urlop. Opowiedziałam mu o wszystkim. Mąż był załamany. Przedłużyliśmy urlop o kilka dni i jak tylko wróciłam w piątek to zdesperowana szukałam innego lekarza, który by mnie przyjął natychmiast. Dostałam skierowanie do szpitala i tam okazało się, że po jeden dopiero 20.11 byłam w 7 tygodniu a po dwa że dzidzia jest zdrowa i serduszko bije i jest wszystko ok. Dostałam dla świętego spokoju Dupka i mam się nie denerwować.
    Dawaj znać jak u Ciebie! Trzymam kciuki mocno.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Dziewczyny co na nudności.. bo nie wytrzymam... >?
    Teraz na chwile w sklepie byliśmy i ledwo dałąm rade ::(
    Dziś w poradach mówią że witamina B6- spróbuj :)

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Dziś w poradach mówią że witamina B6- spróbuj :)
    Mi na mdlosci nic niestety nie pomagalo w pierwszej ciazy:)
    Dla mnie robienie zakupów bylo katasrtofa no ale teraz to ja nie wiem co sie dzieje bo po za glodem nie mam objawów .

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kuchni się boje wejść. Otwieram lodówkę i bucha we mnie tymi wszystkimi zapachami;/

katsuyoshi, Talusia lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja do kuchni się boje wejść. Otwieram lodówkę i bucha we mnie tymi wszystkimi zapachami;/
    Czyżby zapachy dawaly ci tak w kosc?
    Myslałam ze to tylko póki co perfum meża.
    No ja nie mam i to mnie zastanawia ze w sumie nie ma tych objawów.
    Wiem ze to dobrze z jednej strony bo chociaz nie musze tak cierpiec a jak mój w pracy to nie ma kto mi pomoc przy malym jakbym zle sie czula czy cos ale z drugiej strony to nie wiem czy to takie normalne.

• Talusia Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry:)

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Dzien Dobry:)
    Ooo witaj kochana ma uczennico :D
    Jak mija poranek?

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) pierwsze przygotowania do obiadu już za mną ;) jak to u Was jest z mięsem? normalnie robicie? bo mi M każe w rękawiczkach bo toksoplazmoza :P czy coś :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) pierwsze przygotowania do obiadu już za mną ;) jak to u Was jest z mięsem? normalnie robicie? bo mi M każe w rękawiczkach bo toksoplazmoza :P czy coś :P
    O Boże hehe ten twój ukochany ma pomysły :D
    Ale doskonale rozumiem że teraz dmucha na was aby nic sie nie stalo po tych wszystkich przeżyciach :D
    Fajnie robi się mieso w rekawiczkach? :D
    No ja nigdy nie robilam ani w ciazy pierwszej ani teraz też nie :)
    Nic mi nie zaszkodziło wiec nie sądze aby robienie miesa mialo jakos zaszkodzic.
    Ja dopiero bede robiła obiadek.
    I tak naszło mnie na klopsiki mielone z ziemniakami i sosem a do tego chce zrobic marchewke z groszkem podsmarzane bułką tartą :) jakos tak chodzi za mna to.
    Teraz siedze i pije herbate z miodem bo mam wrazenie ze zaczyna mnie cos łapac albo to ciaża :D tak czy siak wole zapobiegac bo jednak u nas bardzo zimno ostatnie dni cos a wczoraj takie wiatr ze moglo mnie przewiac ty bardziej ze zauwazylam u malego jakby lekki katar i u mnie tez chyba cos na rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 11:07

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    O Boże hehe ten twój ukochany ma pomysły :D
    Ale doskonale rozumiem że teraz dmucha na was aby nic sie nie stalo po tych wszystkich przeżyciach :D
    Fajnie robi się mieso w rekawiczkach? :D
    No ja nigdy nie robilam anie w ciazy pierwszej ani teraz też nie :)
    Nic mi nie zaszkodziło wiec nie sądze aby robienie miesa mialo jakos zaszkodzic.
    Ja dopiero bede robiła obiadek.
    I tak naszło mnie na klopsiki mielone z ziemniakami i sosem a do tego chce zrobic marchewke z groszkem podsmarzane bułką tartą :) jakos tak chodzi za mna to.
    Teraz siedze i pije herbate z miodem bo mam wrazenie ze zaczyna mnie cos łapac albo to ciaża :D tak czy siak wole zapobiegac bo jednak u nas bardzo zimno ostatnie dni cos a wczoraj takie wiatr ze moglo mnie przewiac ty bardziej ze zauwazylam u malego jakby lekki katar i u mnie tez chyba cos na rzeczy.
    U to niedobrze, kuruj się zawczasu ;)

No trochę lipnie w rękawiczkach :D ja robię roladki ze szpinakiem i serem mozarella :) teraz M wyczytał też że nie wolno herbaty pić z czymś np. do posiłku tylko samą bo przez nią się witaminy nie wchłaniają :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    U to niedobrze, kuruj się zawczasu ;)

No trochę lipnie w rękawiczkach :D ja robię roladki ze szpinakiem i serem mozarella :) teraz M wyczytał też że nie wolno herbaty pić z czymś np. do posiłku tylko samą bo przez nią się witaminy nie wchłaniają :D
    Zabierz mezowi dostep do informacji :D
    bo jak tak dalej pójdzie to nic nie bedziesz mogla robic :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Zabierz mezowi dostep do informacji :D
    bo jak tak dalej pójdzie to nic nie bedziesz mogla robic :D
    Chyba do tego dąży bo co chwile pyta czy nie mogę sobie usiąść na dupci tylko latam i że on mi wszystko przyniesie :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Chyba do tego dąży bo co chwile pyta czy nie mogę sobie usiąść na dupci tylko latam i że on mi wszystko przyniesie :D
    Wiesz no troche możesz go wykorzystać abys sama posiedziała ale tak z umiarem bo potem rzeczywiscie bedziesz musiala siedziec tylko lub leżec :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Wiesz no troche możesz go wykorzystać abys sama posiedziała ale tak z umiarem bo potem rzeczywiscie bedziesz musiala siedziec tylko lub leżec :D
    Ja to mam raczej ADHD więc nie dam rady usiedzieć :P wole sama wszystkiego przypilnować :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja to mam raczej ADHD więc nie dam rady usiedzieć :P wole sama wszystkiego przypilnować :P
    hehe póki masz na to siły potem nie bedziesz jej tyle miala jednak im wiekszy brzuszek tym szybciej bedziesz sie meczyc i bedzie ci cieżej robic dużo rzeczy do tego ból krzyża dojdzie prze obciazenie to sama zobaczysz jak te adhd ci minie :D

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ! ;)
    ja juz obiadek na dzisiaj wczoraj przygotowalam ;)kotlety mielone z sosem pieczarkowym - tylko ziemniaki musze ugotowac ;)

Evanlym widze ze maz dmucha na zimne ;) miejmy nadziene ze sie troche uspokoi bo jak tak dalej pojdzie nie pozwoli ci z lozka nawet wstac ;)

aha! i chcialam sie skromnie pochwalic ze rzucilam papierosy :) udalo sie! czego sie nie robi dla zdrowej kruszynki!

Evanlyn, katsuyoshi, kas91 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    dzien dobry ! ;)
    ja juz obiadek na dzisiaj wczoraj przygotowalam ;)kotlety mielone z sosem pieczarkowym - tylko ziemniaki musze ugotowac ;)

Evanlym widze ze maz dmucha na zimne ;) miejmy nadziene ze sie troche uspokoi bo jak tak dalej pojdzie nie pozwoli ci z lozka nawet wstac ;)

aha! i chcialam sie skromnie pochwalic ze rzucilam papierosy :) udalo sie! czego sie nie robi dla zdrowej kruszynki!
    Gratuluję :D ciesze się!!! <3

katsuyoshi, madziarella88 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    dzien dobry ! ;)

Oooo ale tak rzuciłas już ze nic nie palisz?
    Nie ciagnie cie?
    Ogromny szacunek !
    Podziwiam <3 I Gratuluje kochana to wspaniale <3
    Widze że kolejny pyszny obiadek mmmm :)

madziarella88 lubi tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Oooo ale tak rzuciłas już ze nic nie palisz?
    Nie ciagnie cie?
    Ogromny szacunek !
    Podziwiam <3 I Gratuluje kochana to wspaniale <3
    Widze że kolejny pyszny obiadek mmmm :)

dziekuje kochane! ;*

w tydzien sie udalo. ograniczylam na poczatku do 5, pozniej 3, 1, i teraz nic;) troszke jeszcze ciagnie ale wiem ze zrobi mi sie niedobrze jesli teraz wezme papierosa do ust wiec zamiast tego jem poprostu pomarańcze ;)

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    dziekuje kochane! ;*

w tydzien sie udalo. ograniczylam na poczatku do 5, pozniej 3, 1, i teraz nic;) troszke jeszcze ciagnie ale wiem ze zrobi mi sie niedobrze jesli teraz wezme papierosa do ust wiec zamiast tego jem poprostu pomarańcze ;)
    Kocham pomarańcze <3

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ