X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma jedną drzemkę. Zwykle zasypia po 12 i żeby był wyspany to potrzebuje tak 2-3 godziny snu, zależy od dnia, dziś było prawie 3. Więc jak budzi się ok. 15 to do 19:30 urzęduje, potem kolacja, kąpiel i spać.

U nas brakuje już tylko jednej dolnej dwójki i trójek na chwilę obecną :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :) wypiłam kubek mleka i połozyłam się żeby nie zwrócić i zasnęłam :P ale widzę że nie oszukam żołądka... zaczynam podejrzewać że to wirus jednak a nie Kruszynka bo jak byłam na roczku w sobotę to córka brata była w trakcie kuracji... ech przecież to niemożliwe żeby mnie tak naciągało cały dzień :(

kaunokainen lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Witam ponownie :) wypiłam kubek mleka i połozyłam się żeby nie zwrócić i zasnęłam :P ale widzę że nie oszukam żołądka... zaczynam podejrzewać że to wirus jednak a nie Kruszynka bo jak byłam na roczku w sobotę to córka brata była w trakcie kuracji... ech przecież to niemożliwe żeby mnie tak naciągało cały dzień :(

Oby, ale nie chcę Cię straszyć - to jest możliwe, znam takie przypadki, a nawet sama w pierwszej ciąży miewałam dni, kiedy nad każdym kęsem się głęboko zastanawiałam czy warto tak muliło... :\

Evanlyn lubi tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    Oby, ale nie chcę Cię straszyć - to jest możliwe, znam takie przypadki, a nawet sama w pierwszej ciąży miewałam dni, kiedy nad każdym kęsem się głęboko zastanawiałam czy warto tak muliło... :\
    Możliwe żeby tak moja ciąża wyglądała?

Mleczko też poszło sie paść ech :( już nie mam czym...no wiecie.... Sorki że tak piszę tylko o moim niewszczęciu, nie chce psuć nastroju ale boję się :( wstałam z łóżka żeby zdążyć do wc i nie mogłam przez zawroty... na szczęście zdążyłam...

Sory dziewczyny za szczegóły :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Możliwe żeby tak moja ciąża wyglądała?

Mleczko też poszło sie paść ech :( już nie mam czym...no wiecie.... Sorki że tak piszę tylko o moim niewszczęciu, nie chce psuć nastroju ale boję się :( wstałam z łóżka żeby zdążyć do wc i nie mogłam przez zawroty... na szczęście zdążyłam...

Sory dziewczyny za szczegóły :(

Nie masz za co przepraszać :) To wszystko jest związane z Twoim cudnym stanem, a jako Lipcówki łączymy się we wszelkiej maści troskach.

Mozliwe, że faktycznie jakiś wirus zaostrzył w tej chwili. Może tak wyglądać, ale nie musi. Jeśli będziesz za kilka dni pewna, że to jednak sprawka Fasola to migdały/krakersy/woda z imbirem mogą nieco pomóc, a z pewnością przyjmowanie witaminy B12 może pomóc. To tak na zaś, ale mam nadzieję, że to tylko chwilowe u Ciebie :)

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kaunokainen :) Ja też mam nadzieję...tylko wodę piję ze spokojną głową... Przez to wszystko praktycznie nic dzisiaj nie zjadłam i z tego co widzę nie zjem :(

Zazdroszczę Wam tych maluchów :) chciałabym mieć takich rozrabiaków w domu :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dzięki kaunokainen :) Ja też mam nadzieję...tylko wodę piję ze spokojną głową... Przez to wszystko praktycznie nic dzisiaj nie zjadłam i z tego co widzę nie zjem :(

Zazdroszczę Wam tych maluchów :) chciałabym mieć takich rozrabiaków w domu :)

Za 36 tygodni będziesz miała :) Póki co tekst o zbieraniu sił w ciąży jest jak najbardziej trafiony ;)

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    Za 36 tygodni będziesz miała :) Póki co tekst o zbieraniu sił w ciąży jest jak najbardziej trafiony ;)
    No wcześniej zapomniałam nazbierać i teraz skutki :P teraz muszę na te 36 miesięcy nachomikować :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    Ma jedną drzemkę. Zwykle zasypia po 12 i żeby był wyspany to potrzebuje tak 2-3 godziny snu, zależy od dnia, dziś było prawie 3. Więc jak budzi się ok. 15 to do 19:30 urzęduje, potem kolacja, kąpiel i spać.

U nas brakuje już tylko jednej dolnej dwójki i trójek na chwilę obecną :)

Tez bede musiala tak mojego trzymac .
    No moj to czasami 3 razy spi w ciagu dnia...
    zazwyczaj 2 razy ale placze ze chce spac ... bede musial go wyszkolic bo na dluzsza mete tak sama nie wyrobie.

Hehe Evanlyn takie są uroki ciazy ;)
    Nikt nie mówił ze ciaża jest piękna bez dolegliwosci i ze kazdego dnia budzimy sie w super nastrojach :D

Evanlyn, kaunokainen lubią tę wiadomość

• kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No wcześniej zapomniałam nazbierać i teraz skutki :P teraz muszę na te 36 miesięcy nachomikować :P

Nachomikuj na całe życie albo na przynajmniej 18 lat ;) Przyda się :D

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Tez bede musiala tak mojego trzymac .
    No moj to czasami 3 razy spi w ciagu dnia...
    zazwyczaj 2 razy ale placze ze chce spac ... bede musial go wyszkolic bo na dluzsza mete tak sama nie wyrobie.

Hehe Evanlyn takie są uroki ciazy ;)
    Nikt nie mówił ze ciaża jest piękna bez dolegliwosci i ze kazdego dnia budzimy sie w super nastrojach :D

Na początek spróbuj zejść na max 2 dziennie. Potem jak już się przestawi, że tylko 2 razy śpi to pomału rezygnuj z tej wcześniejszej na rzecz wcześniejszej popołudniowej. Samo się wyreguluje, zobaczysz :)

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    Na początek spróbuj zejść na max 2 dziennie. Potem jak już się przestawi, że tylko 2 razy śpi to pomału rezygnuj z tej wcześniejszej na rzecz wcześniejszej popołudniowej. Samo się wyreguluje, zobaczysz :)
    Dzieki mam nadzieje że tak się stanie.
    Musze teraz juz to zaczynac robic bo potem jak drugie sie urodzi to nie wyrobie wstawac do oby dwóch i jeszcze nie spac ...

• kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dzieki mam nadzieje że tak się stanie.
    Musze teraz juz to zaczynac robic bo potem jak drugie sie urodzi to nie wyrobie wstawac do oby dwóch i jeszcze nie spac ...

Z drugim to faktycznie już może być problem tak funkcjonować...
    Ja póki co staram się oduczać mojego od przytulania w trakcie zasypiania. Śpi już w swoim pokoju i pomału przechodzimy na system zasypiania samodzielnie, bo do tej pory to straszny przytulas z niego :) a z drugim może być problem jak np. będę miała szkraba drugiego na piersi :/

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a to coś się stało że powstał drugi temat?

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Hej a to coś się stało że powstał drugi temat?
    Nic sie nie stało :) a musialo sie cos stac?

Agnieś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    Z drugim to faktycznie już może być problem tak funkcjonować...
    Ja póki co staram się oduczać mojego od przytulania w trakcie zasypiania. Śpi już w swoim pokoju i pomału przechodzimy na system zasypiania samodzielnie, bo do tej pory to straszny przytulas z niego :) a z drugim może być problem jak np. będę miała szkraba drugiego na piersi :/
    No mój tez ale on to zaypia na podusi ktora musi lezec mi na kolachach :/

• Edka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to co mogę dołączyć?

kaunokainen, katsuyoshi lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    No to co mogę dołączyć?

Witamy w gronie Lipcówek :)
    Edka a na kiedy masz termin?
    Katsuyoshi może dopisać Cię na pierwszą stronę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 18:15

Edka lubi tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg Belly 14.07

kaunokainen, katsuyoshi lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    No to co mogę dołączyć?
    Pewnie ze tak :)

Edka lubi tę wiadomość

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ