X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma jedną drzemkę. Zwykle zasypia po 12 i żeby był wyspany to potrzebuje tak 2-3 godziny snu, zależy od dnia, dziś było prawie 3. Więc jak budzi się ok. 15 to do 19:30 urzęduje, potem kolacja, kąpiel i spać.

U nas brakuje już tylko jednej dolnej dwójki i trójek na chwilę obecną :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie :) wypiłam kubek mleka i połozyłam się żeby nie zwrócić i zasnęłam :P ale widzę że nie oszukam żołądka... zaczynam podejrzewać że to wirus jednak a nie Kruszynka bo jak byłam na roczku w sobotę to córka brata była w trakcie kuracji... ech przecież to niemożliwe żeby mnie tak naciągało cały dzień :(

kaunokainen lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Witam ponownie :) wypiłam kubek mleka i połozyłam się żeby nie zwrócić i zasnęłam :P ale widzę że nie oszukam żołądka... zaczynam podejrzewać że to wirus jednak a nie Kruszynka bo jak byłam na roczku w sobotę to córka brata była w trakcie kuracji... ech przecież to niemożliwe żeby mnie tak naciągało cały dzień :(

Oby, ale nie chcę Cię straszyć - to jest możliwe, znam takie przypadki, a nawet sama w pierwszej ciąży miewałam dni, kiedy nad każdym kęsem się głęboko zastanawiałam czy warto tak muliło... :\

Evanlyn lubi tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    Oby, ale nie chcę Cię straszyć - to jest możliwe, znam takie przypadki, a nawet sama w pierwszej ciąży miewałam dni, kiedy nad każdym kęsem się głęboko zastanawiałam czy warto tak muliło... :\
    Możliwe żeby tak moja ciąża wyglądała?

Mleczko też poszło sie paść ech :( już nie mam czym...no wiecie.... Sorki że tak piszę tylko o moim niewszczęciu, nie chce psuć nastroju ale boję się :( wstałam z łóżka żeby zdążyć do wc i nie mogłam przez zawroty... na szczęście zdążyłam...

Sory dziewczyny za szczegóły :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Możliwe żeby tak moja ciąża wyglądała?

Mleczko też poszło sie paść ech :( już nie mam czym...no wiecie.... Sorki że tak piszę tylko o moim niewszczęciu, nie chce psuć nastroju ale boję się :( wstałam z łóżka żeby zdążyć do wc i nie mogłam przez zawroty... na szczęście zdążyłam...

Sory dziewczyny za szczegóły :(

Nie masz za co przepraszać :) To wszystko jest związane z Twoim cudnym stanem, a jako Lipcówki łączymy się we wszelkiej maści troskach.

Mozliwe, że faktycznie jakiś wirus zaostrzył w tej chwili. Może tak wyglądać, ale nie musi. Jeśli będziesz za kilka dni pewna, że to jednak sprawka Fasola to migdały/krakersy/woda z imbirem mogą nieco pomóc, a z pewnością przyjmowanie witaminy B12 może pomóc. To tak na zaś, ale mam nadzieję, że to tylko chwilowe u Ciebie :)

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kaunokainen :) Ja też mam nadzieję...tylko wodę piję ze spokojną głową... Przez to wszystko praktycznie nic dzisiaj nie zjadłam i z tego co widzę nie zjem :(

Zazdroszczę Wam tych maluchów :) chciałabym mieć takich rozrabiaków w domu :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dzięki kaunokainen :) Ja też mam nadzieję...tylko wodę piję ze spokojną głową... Przez to wszystko praktycznie nic dzisiaj nie zjadłam i z tego co widzę nie zjem :(

Zazdroszczę Wam tych maluchów :) chciałabym mieć takich rozrabiaków w domu :)

Za 36 tygodni będziesz miała :) Póki co tekst o zbieraniu sił w ciąży jest jak najbardziej trafiony ;)

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    Za 36 tygodni będziesz miała :) Póki co tekst o zbieraniu sił w ciąży jest jak najbardziej trafiony ;)
    No wcześniej zapomniałam nazbierać i teraz skutki :P teraz muszę na te 36 miesięcy nachomikować :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    Ma jedną drzemkę. Zwykle zasypia po 12 i żeby był wyspany to potrzebuje tak 2-3 godziny snu, zależy od dnia, dziś było prawie 3. Więc jak budzi się ok. 15 to do 19:30 urzęduje, potem kolacja, kąpiel i spać.

U nas brakuje już tylko jednej dolnej dwójki i trójek na chwilę obecną :)

Tez bede musiala tak mojego trzymac .
    No moj to czasami 3 razy spi w ciagu dnia...
    zazwyczaj 2 razy ale placze ze chce spac ... bede musial go wyszkolic bo na dluzsza mete tak sama nie wyrobie.

Hehe Evanlyn takie są uroki ciazy ;)
    Nikt nie mówił ze ciaża jest piękna bez dolegliwosci i ze kazdego dnia budzimy sie w super nastrojach :D

Evanlyn, kaunokainen lubią tę wiadomość

• kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No wcześniej zapomniałam nazbierać i teraz skutki :P teraz muszę na te 36 miesięcy nachomikować :P

Nachomikuj na całe życie albo na przynajmniej 18 lat ;) Przyda się :D

Evanlyn, katsuyoshi lubią tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Tez bede musiala tak mojego trzymac .
    No moj to czasami 3 razy spi w ciagu dnia...
    zazwyczaj 2 razy ale placze ze chce spac ... bede musial go wyszkolic bo na dluzsza mete tak sama nie wyrobie.

Hehe Evanlyn takie są uroki ciazy ;)
    Nikt nie mówił ze ciaża jest piękna bez dolegliwosci i ze kazdego dnia budzimy sie w super nastrojach :D

Na początek spróbuj zejść na max 2 dziennie. Potem jak już się przestawi, że tylko 2 razy śpi to pomału rezygnuj z tej wcześniejszej na rzecz wcześniejszej popołudniowej. Samo się wyreguluje, zobaczysz :)

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    Na początek spróbuj zejść na max 2 dziennie. Potem jak już się przestawi, że tylko 2 razy śpi to pomału rezygnuj z tej wcześniejszej na rzecz wcześniejszej popołudniowej. Samo się wyreguluje, zobaczysz :)
    Dzieki mam nadzieje że tak się stanie.
    Musze teraz juz to zaczynac robic bo potem jak drugie sie urodzi to nie wyrobie wstawac do oby dwóch i jeszcze nie spac ...

• kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dzieki mam nadzieje że tak się stanie.
    Musze teraz juz to zaczynac robic bo potem jak drugie sie urodzi to nie wyrobie wstawac do oby dwóch i jeszcze nie spac ...

Z drugim to faktycznie już może być problem tak funkcjonować...
    Ja póki co staram się oduczać mojego od przytulania w trakcie zasypiania. Śpi już w swoim pokoju i pomału przechodzimy na system zasypiania samodzielnie, bo do tej pory to straszny przytulas z niego :) a z drugim może być problem jak np. będę miała szkraba drugiego na piersi :/

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a to coś się stało że powstał drugi temat?

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Hej a to coś się stało że powstał drugi temat?
    Nic sie nie stało :) a musialo sie cos stac?

Agnieś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaunokainen wrote:
    Z drugim to faktycznie już może być problem tak funkcjonować...
    Ja póki co staram się oduczać mojego od przytulania w trakcie zasypiania. Śpi już w swoim pokoju i pomału przechodzimy na system zasypiania samodzielnie, bo do tej pory to straszny przytulas z niego :) a z drugim może być problem jak np. będę miała szkraba drugiego na piersi :/
    No mój tez ale on to zaypia na podusi ktora musi lezec mi na kolachach :/

• Edka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to co mogę dołączyć?

kaunokainen, katsuyoshi lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • kaunokainen Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    No to co mogę dołączyć?

Witamy w gronie Lipcówek :)
    Edka a na kiedy masz termin?
    Katsuyoshi może dopisać Cię na pierwszą stronę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 18:15

Edka lubi tę wiadomość

p19ucsqv565zd4a8.png
    f2wlanlihz2pm45n.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg Belly 14.07

kaunokainen, katsuyoshi lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    No to co mogę dołączyć?
    Pewnie ze tak :)

Edka lubi tę wiadomość

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ