Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane mam takie pytanie. Czy Wy dalej mierzycie temperaturę ?
Bo ja to chyba dzis ostatni dzień mierzyłam. A nie chce sie nabawić jakiejś infekcji.
A słyszłam że Nam teraz nie można spać na brzuszku, tylko na plecach i na bokach to prawda ?katsuyoshi, Karolina_karolina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgnieś wrote:Kochane mam takie pytanie. Czy Wy dalej mierzycie temperaturę ?
Bo ja to chyba dzis ostatni dzień mierzyłam. A nie chce sie nabawić jakiejś infekcji.
A słyszłam że Nam teraz nie można spać na brzuszku, tylko na plecach i na bokach to prawda ?
Ja nie mierzie od jakiego czasu wpisuje sobie jedna stala tempke.
Dalsze mierzenie moim zdaniem nie ma sensu no bo i po co skoro jest fasolka
A co do spania nie powinno sie spac na brzuchu Bo jednak jest to niebezpieczne.
Ja musiala sie po raz drugi przestawic na boki i plecy bo sypiam na brzuchu ogolnie ale teraz nie mogeAgnieś lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Witaj
Ja musiala sie po raz drugi przestawic na boki i plecy bo sypiam na brzuchu ogolnie ale teraz nie moge [/QU
No w sumie racje nie ma sensu teraz mierzyc jak są nasze kruszynki przy nas
Może to zabrzmi śmiesznie ale mi na prawym boku noc wolno leci a na lewym tak szybko że tylko sie obudze a tu już pora wstawania. a na prawym to ile bym sie nie obudziła to zawsze te pare godzin jest do budzikakatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
Agnieś wrote:katsuyoshi wrote:Witaj
Ja musiala sie po raz drugi przestawic na boki i plecy bo sypiam na brzuchu ogolnie ale teraz nie moge [/QU
Może to zabrzmi śmiesznie ale mi na prawym boku noc wolno leci a na lewym tak szybko że tylko sie obudze a tu już pora wstawania. a na prawym to ile bym sie nie obudziła to zawsze te pare godzin jest do budzikaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:08
-
nick nieaktualnyAgnieś wrote:katsuyoshi wrote:Witaj
Może to zabrzmi śmiesznie ale mi na prawym boku noc wolno leci a na lewym tak szybko że tylko sie obudze a tu już pora wstawania. a na prawym to ile bym sie nie obudziła to zawsze te pare godzin jest do budzika -
nick nieaktualny
-
katsuyoshi wrote:Moze nie wygonie ci na tym boki i dlatego sie budzisz i masz takie wrazenie?
no włąśnie raczej mi wygodnie nie wiem od czego to zalerzy
A wiesz co nam nie wolno teraz jeśc?
na pewno
surowe mięso, surowe ryby, pleśniowe sery hmmm ? czy coś jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 11:37
katsuyoshi, kaunokainen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgnieś wrote:no włąśnie raczej mi wygodnie nie wiem od czego to zalerzy
na pewno
surowe mięso, surowe ryby, pleśniowe sery hmmm ?
Jedz to co chcesz i na co masz ochote
Twoje dziecko bedzie lubialo jesc to co ty lubisz
Ja jadlam w pierwszej ciazy normalnie.
Oczywiscie dodałam do diety wiecej warzyw i owoców ale po za tym zadnej specjalnej zmiany
Lece na zakupy i spacer z synkiem bo nie pada
Będe potem BuziakiAgnieś lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Ja powiem ci tak.
Jedz to co chcesz i na co masz ochote
Twoje dziecko bedzie lubialo jesc to co ty lubisz
Ja jadlam w pierwszej ciazy normalnie.
Oczywiscie dodałam do diety wiecej warzyw i owoców ale po za tym zadnej specjalnej zmiany
Lece na zakupy i spacer z synkiem bo nie pada
Będe potem Buziakikatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo
Jestem , ale zimno i jak wiatr wieje masakra jakas ..
Położyłam synka spac punktualnie o 12:00
Zobaczymy jak długo bedzie spał.
Zasnął szybko bez problemów był widocznie już spiacy.
To jego oierwsze i ostatnie spanie dzisiaj
Mam nadzieje że kolejna noc bedzie piękna ^.^
Teraz lece zrobic obiad i herbatkeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:04
kaunokainen lubi tę wiadomość
-
Agnieś wrote:no włąśnie raczej mi wygodnie nie wiem od czego to zalerzy
na pewno
surowe mięso, surowe ryby, pleśniowe sery hmmm ? czy coś jeszcze?
Na pewno nie można jeszcze: ryb wędzonych na zimno, pasztetów, jajka na miękko i ogólnie jajek z rozlewającym się żółtkiem (muszą być sciete), serów pleśniowych, kiełbas i wędlin wędzonych surowych typu salami, żywności zawierającej dużo witaminy A czyli wątróbki czy zbyt dużo marchwi, surowego/niedogotowanego mięsa, zbyt dużo ryb - szczególnie tych tłustych bo kumulują rtęć, alkoholu, zbyt dużo kawy (nie więcej niż 2 kubki rozpuszczalnej dziennie).katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaunokainen wrote:Na pewno nie można jeszcze: ryb wędzonych na zimno, pasztetów, jajka na miękko i ogólnie jajek z rozlewającym się żółtkiem (muszą być sciete), serów pleśniowych, kiełbas i wędlin wędzonych surowych typu salami, żywności zawierającej dużo witaminy A czyli wątróbki czy zbyt dużo marchwi, surowego/niedogotowanego mięsa, zbyt dużo ryb - szczególnie tych tłustych bo kumulują rtęć, alkoholu, zbyt dużo kawy (nie więcej niż 2 kubki rozpuszczalnej dziennie).
Ja jadam ogolnie normalnie .
W 1 ciazy jadlam i bylo wszystko ok i teraz tez zamierzam.
Fakt nie jadam surowych mies,ryb itp bo nie lubie
Wątróbka drobiowa raz na miesiac nie zaskodzi ;)A jajka tylko gotowane
A teraz bardzo jestem smutna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:51
-
nick nieaktualnykaunokainen wrote:Co się stało?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 14:12
kaunokainen lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Mój do mnie dzwonił a ja stałam w kuchni bo obiadek robie i chwyciłam gorącą patelnie za daleko przy rączce i poparzyłam sobie cały palec piecze strasznie, bede miala mega ropnego bąbla
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaunokainen wrote:Masz fenistil w żelu albo altacet? Bo jeśli tak to od razu przykładaj i powinno byc lepiej. Albo jeśli masz maść dla małego na odparzenia pieluszkowe z alantoliną albo panthenolem to też możesz posmarować i powinno złagodzić.
-
nick nieaktualny