X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Stysia85 Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, dołączam do lipcowych mamusiek...mój termin 15lipiec :)

katsuyoshi, Edka, Agaax lubią tę wiadomość

• Stysia85 Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Jestem trochę zaniepokojona. Bo czuje się trochę dziwnie.
    -Pod brzuchem mam wrażenie jakbym zaraz dostała miesiączkę takie mam wrażenie jakby zaraz miało mi coś polecieć,
    A dziś miał być termin mojej miesiączki.
    Czy to oznacza coś złego ? :(

kochana gdzieś wyczytałam ze właśnie ból w podbrzuszu jest normalny- ja tez mam- jest spowodowany powiekszającą sie macicą

katsuyoshi, Agnieś lubią tę wiadomość

• Kate30 Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, też dołączam:) mój termin to 6 lipca ;) U mnie na razie też bezobjawowo, a to mój pierworodny/pierworodna będzie, także nie mam do czego porównać:) Mam tylko nadzieję, że wszystko ok. Widziałam tylko pęcherzyk ciążowy a następna wizyta dopiero 30 listopada. Niestety nabawiłam się zapalenia pęcherza i muszę się doleczyć, poza tym super:) A jak tam u Was początki?

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Maja30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co otworzyłam oczy a tu juz nowe osóbki :)

Witajcie kochane oczywiscie ze mozna juz wpisałam was na liste :)

Agaax na biegunke polecam mój sposób, bynajmniej mi to pomaga :)
    Wypij ciepła herbate a nawet goraca jesli lubisz bo ja pijam gorace i koniecznie bez cukru do tego jedz jeden albo dwa kawalki suchego chleba tez koniecznie musi byc suchy bez smarowania czym kolwiek ;) mi to pomaga bardzo po godz problem znika.
    Co do plamien to mozliwe ze nadzerka je powoduje ale dobrze by bylo ugadac to wlasnie z innym lekarzem :) Zdrowia zycze. Fajnie ze masz juz zdjecie z usg :)

Ja jestem szczesliwa bo kolejna noc przespana :)

Agaax lubi tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry. no to ja tez sie dolacze jesli moge ;)
    prawdopodobny termin 25 lipiec. jeszcze sie zalapalam hehe ;)

drugi test zrobiony :D znow bledzioch. ale jest rozowa kreska.
    niedowierzam.. naprawde nie wierze .. caly czas sie boje ze to jakis blad :p

katsuyoshi, Agaax lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    dzien dobry. no to ja tez sie dolacze jesli moge ;)
    prawdopodobny termin 25 lipiec. jeszcze sie zalapalam hehe ;)

drugi test zrobiony :D znow bledzioch. ale jest rozowa kreska.
    niedowierzam.. naprawde nie wierze .. caly czas sie boje ze to jakis blad :p
    Juz wpisuje :)
    W koncu ktos po 20stym xD
    No kreska to tak za 2 - 3 dnidopiero bedzie ciemniejsza :)

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Juz wpisuje :)
    W koncu ktos po 20stym xD
    No kreska to tak za 2 - 3 dnidopiero bedzie ciemniejsza :)

mam nadzieje, bo boje sie uwierzyc i zaczac naprawde cieszyc ;) nie wiem dlaczego..

ale nie wytrzymalam i powiedzialam wczoraj mojemu mężczyźnie - na poczatku tez niedowierzal ale po chwili :ah te lzy szczescia.. bezcenne ;)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    mam nadzieje, bo boje sie uwierzyc i zaczac naprawde cieszyc ;) nie wiem dlaczego..

ale nie wytrzymalam i powiedzialam wczoraj mojemu mężczyźnie - na poczatku tez niedowierzal ale po chwili :ah te lzy szczescia.. bezcenne ;)
    To zacznij wierzyc !
    Ja mialam identyczny cien jak ty:) Dopiero w dniu spodziewanej zciemniala kreseczka :) Przeciez wiadomo ze najlepiej sie robi testy w dniu spodziewanej i nie bez powodu tak zalecają lekarze bo wtedy kreseczka jest juz wyrazna :D
    Ciesz sie ciesz bo to prawdziwe szczescie :)
    Mi jedno szczescie opiera sie o plecy :D
    Jestem ciekawa jak bedzie sie zachowywał jak pojawi sie mala kruszynka :)
    On teraz jest strasznie o mnie zazdrosny , wystarczy jak mój sie do mnie przytuli to juz leci ,wciska sie miedzy nas i go odpycha :D Wiadomo że mamusia jest synusia hihi.
    Bee musiala go nauczyc jak maluch sie pojawi ze jestem dla obojga ach ile to tlumaczenia bedzie.
    Najgorsza glupota rodzica jaka moze byc to taka ze zacznie bardziej i wiecej tulic niemowle to pierwsze dziecko poczuje sie odepchniete.

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    To zacznij wierzyc !
    Ja mialam identyczny cien jak ty:) Dopiero w dniu spodziewanej zciemniala kreseczka :) Przeciez wiadomo ze najlepiej sie robi testy w dniu spodziewanej i nie bez powodu tak zalecają lekarze bo wtedy kreseczka jest juz wyrazna :D
    Ciesz sie ciesz bo to prawdziwe szczescie :)
    Mi jedno szczescie opiera sie o plecy :D
    Jestem ciekawa jak bedzie sie zachowywał jak pojawi sie mala kruszynka :)
    On teraz jest strasznie o mnie zazdrosny , wystarczy jak mój sie do mnie przytuli to juz leci ,wciska sie miedzy nas i go odpycha :D Wiadomo że mamusia jest synusia hihi.
    Bee musiala go nauczyc jak maluch sie pojawi ze jestem dla obojga ach ile to tlumaczenia bedzie.
    Najgorsza glupota rodzica jaka moze byc to taka ze zacznie bardziej i wiecej tulic niemowle to pierwsze dziecko poczuje sie odepchniete.

lezki mi sie pokazaly o.O no placze durnaa..
    twoj synek bedzie mial juz jakies dwa latka jak sie nowa kruszynka na swiecie pojawi. moze do tego czasu przejdzie mu ta zazdrosc. z tego co slysze od znajomych mamus pierwsze dziecko kest czasto zazdrosne o rodzenstwo. nie wiem jak temu zaradzic.. doswiadczenia w macierzynstwie jeszcze nie mam.. ale to sie niedlugo zmieni :D

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    lezki mi sie pokazaly o.O no placze durnaa..
    twoj synek bedzie mial juz jakies dwa latka jak sie nowa kruszynka na swiecie pojawi. moze do tego czasu przejdzie mu ta zazdrosc. z tego co slysze od znajomych mamus pierwsze dziecko kest czasto zazdrosne o rodzenstwo. nie wiem jak temu zaradzic.. doswiadczenia w macierzynstwie jeszcze nie mam.. ale to sie niedlugo zmieni :D
    Tak dzieci sa zazdrosne kiedy pojawia sie kolejne ale trzeba umiec do tego dziecka podejsc a przede wszystkim tlumaczyc,duzo rozmawiac i pokazywac mu tą milosc aby wiedzial ze sie go kocha tak samo mocno jak wczesniej :)
    To ciezka praca ale nie mozna pozwolic aby poczulo sie gorsze bo to najgorsze co moze byc wtedy zaczna sie dopiero problemy.
    Mój bedzie miał rok i 11 miesiecy :D bo jest z sierpnia .
    Można powiedziec że bedzie 2 letnim starszym braciszkiem :)
    Ja sie bardzo ciesze że nie bedzie miedzy jednym a drugi duzej roznicy wieku bo beda sie mogli razem bawic i ciesze sie ze nam sie tak udalo za drugim cyklem :) Chociaz wiadomo mam obawy jak sobie poradze z dwójką maluchów ale moje szczescie jest wieksze :) Bałam sie bardzo że po pierwszym dziecku nie bede mogla miec kolejnego dziecka bo stane sie nagle bezplodna bo to czeste przypadki są własnie :/ albo ze bedziemy usieli starac sie kilka lat co tez jest czestym przypadkiem.
    Naszczescie Bóg czuwa nad nami :) I wynagradza mi całą przykrą przeszłosc która mnie spotkała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 08:41

madziarella88 lubi tę wiadomość

• kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ją dolaczylam juz wcześniej do wątku lipiec 2016 ale chętnie tutaj też dolacze jeśli można ;) wczoraj byłam na pierwszej wizycie. Jest moja fasolka ale serduszka jeszcze nie usłyszałam:( dostalam zdjęcie skierowania na badania i zwolnienie do kolejnej wizyty. Najgorsze to czekanie bo do lekarza mam się zgłosić dopiero 1 grudnia... Osiwieje do tego momentu :D a co do bolu brzucha to nie macie się co martwić bo to jest całkowicie normalne. :)

katsuyoshi, madziarella88, Agaax lubią tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Hej ;) ją dolaczylam juz wcześniej do wątku lipiec 2016 ale chętnie tutaj też dolacze jeśli można ;) wczoraj byłam na pierwszej wizycie. Jest moja fasolka ale serduszka jeszcze nie usłyszałam:( dostalam zdjęcie skierowania na badania i zwolnienie do kolejnej wizyty. Najgorsze to czekanie bo do lekarza mam się zgłosić dopiero 1 grudnia... Osiwieje do tego momentu :D a co do bolu brzucha to nie macie się co martwić bo to jest całkowicie normalne. :)
    Witaj milo cie poznac na kiedy masz termin ?
    Masz dobrze bo chociaz jestes po jakiejkolwiek wizycie a ja musze czekac do 3 miesiąca :D

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Tak dzieci sa zazdrosne kiedy pojawia sie kolejne ale trzeba umiec do tego dziecka podejsc a przede wszystkim tlumaczyc,duzo rozmawiac i pokazywac mu tą milosc aby wiedzial ze sie go kocha tak samo mocno jak wczesniej :)
    To ciezka praca ale nie mozna pozwolic aby poczulo sie gorsze bo to najgorsze co moze byc wtedy zaczna sie dopiero problemy.
    Mój bedzie miał rok i 11 miesiecy :D bo jest z sierpnia .
    Można powiedziec że bedzie 2 letnim starszym braciszkiem :)
    Ja sie bardzo ciesze że nie bedzie miedzy jednym a drugi duzej roznicy wieku bo beda sie mogli razem bawic i ciesze sie ze nam sie tak udalo za drugim cyklem :) Chociaz wiadomo mam obawy jak sobie poradze z dwójką maluchów ale moje szczescie jest wieksze :) Bałam sie bardzo że po pierwszym dziecku nie bede mogla miec kolejnego dziecka bo stane sie nagle bezplodna bo to czeste przypadki są własnie :/ albo ze bedziemy usieli starac sie kilka lat co tez jest czestym przypadkiem.
    Naszczescie Bóg czuwa nad nami :) I wynagradza mi całą przykrą przeszłosc która mnie spotkała.

kat ty masz silny charakter z tego co widze i twarda z ciebie babka wiec na bank dasz rade z dwojka dzieciaczkow ;* bedzie pewnie troche ciezko na poczatku ale wierze w ciebie! :)

mam pytanie. dosc wazne.. bo na wizyte u lekarza jest jeszcze za wczesnie troszke wiec zapytam tu. ale blagam nie bic! a wiec ja durna kobita pale palierosy... moze nie jakos meeeega duzo ale jednak.. chce zeby moja kruszynka byla zdrowa wiec musze (i chce) rzucic to cholerstwo. tylko jak to jest teraz. najlepiej od razu czy raczej stopniowo coraz mniej ? bo zdania sa podzielone..

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    kat ty masz silny charakter z tego co widze i twarda z ciebie babka wiec na bank dasz rade z dwojka dzieciaczkow ;* bedzie pewnie troche ciezko na poczatku ale wierze w ciebie! :)

mam pytanie. dosc wazne.. bo na wizyte u lekarza jest jeszcze za wczesnie troszke wiec zapytam tu. ale blagam nie bic! a wiec ja durna kobita pale palierosy... moze nie jakos meeeega duzo ale jednak.. chce zeby moja kruszynka byla zdrowa wiec musze (i chce) rzucic to cholerstwo. tylko jak to jest teraz. najlepiej od razu czy raczej stopniowo coraz mniej ? bo zdania sa podzielone..
    To fakt charakterek to ja mam ;)

Hm to zalezy czy dalabys rade rzucic od razu?
    Może przerzuc sie na tabletki bo dobrze jednak by bylo abys rzucila te palenie chociazby dla dziecka bo motywacje to ty masz teraz :)
    Ja nigdy nie palilam ale moj pali i wiem ze ciezko jest rzucic,
    Ale mysle ze dla dziecka zrobi sie wszystko.

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    To fakt charakterek to ja mam ;)

Hm to zalezy czy dalabys rade rzucic od razu?
    Może przerzuc sie na tabletki bo dobrze jednak by bylo abys rzucila te palenie chociazby dla dziecka bo motywacje to ty masz teraz :)
    Ja nigdy nie palilam ale moj pali i wiem ze ciezko jest rzucic,
    Ale mysle ze dla dziecka zrobi sie wszystko.

motywacja jest jak najbardziej! ;) juz wszesniej z moim rozmawialam ze jak rzuce to tylko dla dziecka. a jest na tyle kochany ze chce rzucic razem ze mna. zeby bylo mi latwiej.
    mysle ze jak tak z dnia na dzien od razu nie dam rady. ale kazdego dnia mniej. od dzisiaj !! i tak jakos dziwnie mam po paleniu odruch wymiotny wiec moze organizm sam juz zaczyna odrzucac :D

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    motywacja jest jak najbardziej! ;) juz wszesniej z moim rozmawialam ze jak rzuce to tylko dla dziecka. a jest na tyle kochany ze chce rzucic razem ze mna. zeby bylo mi latwiej.
    mysle ze jak tak z dnia na dzien od razu nie dam rady. ale kazdego dnia mniej. od dzisiaj !! i tak jakos dziwnie mam po paleniu odruch wymiotny wiec moze organizm sam juz zaczyna odrzucac :D
    Oj tak dobrze by bylo jakby twoj organizm przez ciaze sam zaczal odrzucac mialabys o wiele wiele łatwiej :D Ograniczaj kazdego dnia az dojdziesz do zera :D
    Bedze ciezko napewno bo jednak organizm jest struty nikotyną ale silna wola i zdrówko dziecka powinno wygrac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 09:04

• kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg belly mam termin na 5 lipca ;) wspolczuje Ci tyle czekać ale na pewno wszystko będzie dobrze :)

w57v9n73z5ivqbxe.png

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Oj tak dobrze by bylo jakby twoj organizm przez ciaze sam zaczal odrzucac mialabys o wiele wiele łatwiej :D Ograniczaj kazdego dnia az dojdziesz do zera :D
    Bedze ciezko napewno bo jednak organizm jest struty nikotyną ale silna wola i zdrówko dziecka powinno wygrac :)

zaczynam od dzis z ograniczaniem. Maluszek musi byc silny i zdrowy! wiec na pewno zdajde odrobine silnej woli. Ale mam tez cicha nadzieje ze organizm sam przestanie to paskudztwo tolerowac ;)

w piatek przejade sie do mojego gin i zrobie sobie termin na pierwsza wizyte ;) w zyciu bym nie pomyslala ze bede sie cieszyc na wizyte u gin :D

a ty bidulko naprawde musisz czekac do 3 miesiaca zeby pojsc do lekarza ?? :/

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Wg belly mam termin na 5 lipca ;) wspolczuje Ci tyle czekać ale na pewno wszystko będzie dobrze :)
    oki juz wpisuje :)
    przezyje .. w pierwszej ciazy tez czekalam to i teraz poczekam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    zaczynam od dzis z ograniczaniem. Maluszek musi byc silny i zdrowy! wiec na pewno zdajde odrobine silnej woli. Ale mam tez cicha nadzieje ze organizm sam przestanie to paskudztwo tolerowac ;)

w piatek przejade sie do mojego gin i zrobie sobie termin na pierwsza wizyte ;) w zyciu bym nie pomyslala ze bede sie cieszyc na wizyte u gin :D

a ty bidulko naprawde musisz czekac do 3 miesiaca zeby pojsc do lekarza ?? :/
    uroki anglii :)
    ciaze uznaja o 3 miech dopiero wiec wiesz.. a nie pojade gdzies do innej miescowosci prywatnie do polaka i nie bede placic mu ponad 100 funtów O.o

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ