X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Hey. Ja wlasnie zjadlam zupke grzybowa. Ale bylam glodna!!!!! Masakra. Brzuch i podbrzusze mi dzisiaj daja sie we znaki.
    pyszna zupka :)
    ja mialam rissotto nie wiem czy tak sie to pisze :D
    Wspolczuje ...mam nadzieje ze przejdzie w miare szybko.

• Agnieś Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Mój do mnie dzwonił a ja stałam w kuchni bo obiadek robie i chwyciłam gorącą patelnie za daleko przy rączce i poparzyłam sobie cały palec :( piecze strasznie, bede miala mega ropnego bąbla :(

Ojj ty bidulko :* <3 Mam nadzieje że juz mniej boli :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

3jgx43r867ibmmqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Ojj ty bidulko :* <3 Mam nadzieje że juz mniej boli :)
    ból przeszedł ale fatalnie to wygląda :/

• Agnieś Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanko :):)
    Czego nie możemy robić w cziąży ?
    Słyszałam że nie możemy długo trzymać rąk w górze np wieszać firanek,tez słysząłm że najlepiej na kolanach nie myć podłogi.
    Jak myślicie co jeszcze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:05

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem trochę zaniepokojona. Bo czuje się trochę dziwnie.
    -Pod brzuchem mam wrażenie jakbym zaraz dostała miesiączkę takie mam wrażenie jakby zaraz miało mi coś polecieć,
    A dziś miał być termin mojej miesiączki.
    Czy to oznacza coś złego ? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 19:57

3jgx43r867ibmmqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Jestem trochę zaniepokojona. Bo czuje się trochę dziwnie.
    -Pod brzuchem mam wrażenie jakbym zaraz dostała miesiączkę takie mam wrażenie jakby zaraz miało mi coś polecieć,
    A dziś miał być termin mojej miesiączki.
    Czy to oznacza coś złego ? :(
    Spokojnie to normalne przeciez jestes w ciazy i w srodku organizm szykuje miejsce dla dziecka, wszystko sie rozciąga stad takie uczucie a nawet ból.
    Musisz sie zaczac przyzwyczajac do tego ze teraz w twoim organizmie bedzie sie dzialo wiele.
    Do tego dojdą objawy ktore wcale nie muszą byc mile takze duzo cierpliwosci.

Agnieś lubi tę wiadomość

• Agnieś Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Spokojnie to normalne przeciez jestes w ciazy i w srodku organizm szykuje miejsce dla dziecka, wszystko sie rozciąga stad takie uczucie a nawet ból.
    Musisz sie zaczac przyzwyczajac do tego ze teraz w twoim organizmie bedzie sie dzialo wiele.
    Do tego dojdą objawy ktore wcale nie muszą byc mile takze duzo cierpliwosci.

Ufff. Kamaień z serca mi spadł :) :*

3jgx43r867ibmmqb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:01

3jgx43r867ibmmqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Ufff. Kamaień z serca mi spadł :) :*

3jgx43r867ibmmqb.png
    Rozumiem ze sie przejmujesz ale nie ma czym bo to normalne zjawisko co sie w ciele dzieje w koncu gdzies nasz maluszek musi sie podziac ;)

Agnieś lubi tę wiadomość

• Agnieś Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Rozumiem ze sie przejmujesz ale nie ma czym bo to normalne zjawisko co sie w ciele dzieje w koncu gdzies nasz maluszek musi sie podziac ;)

Dokładnie masz racje :) Nie ma sie czym stresować może też sie troche stresuje że dopiero w poniedziałek idę do lakarza rodzinnego żeby porbali mi krew z żyły, Wczoraj byłam zmuszona jechać na pogotowie bo żaden lekarz nie chciał mnie przyjąc i pojechałam z mężem na pogotowie żeby sie czego dowiedzieć to pobrali krew z palca ,i wzieli mocz i potwierdzili że jestem w ciąży i ee teraz musze isc do lekarza rodzinnego żeby pobrał mi z żyły a jak chce to do prywatej kliniki jak u lekarza rodzinnego nie ma miejsc. No to tak zrobiłam dzis pojechaliśmy do prywatnej kliniki i powiedzieli że to nie ma sensu bo za wcześnie i miejsc nie ma ,i że najlepiej czekać do poniedziałku na swojego lekarza rodzinnego.

3jgx43r867ibmmqb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:23

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę uzbroić sie wcierpliwoć w poniedziałek lekarz rodzinny a potem musze sie zapisac na wizyte do ginekologa.
    3jgx43r867ibmmqb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:23

3jgx43r867ibmmqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Dokładnie masz racje :) Nie ma sie czym stresować może też sie troche stresuje że dopiero w poniedziałek idę do lakarza rodzinnego żeby porbali mi krew z żyły, Wczoraj byłam zmuszona jechać na pogotowie bo żaden lekarz nie chciał mnie przyjąc i pojechałam z mężem na pogotowie żeby sie czego dowiedzieć to pobrali krew z palca ,i wzieli mocz i potwierdzili że jestem w ciąży i ee teraz musze isc do lekarza rodzinnego żeby pobrał mi z żyły a jak chce to do prywatej kliniki jak u lekarza rodzinnego nie ma miejsc. No to tak zrobiłam dzis pojechaliśmy do prywatnej kliniki i powiedzieli że to nie ma sensu bo za wcześnie i miejsc nie ma ,i że najlepiej czekać do poniedziałku na swojego lekarza rodzinnego.
    Musisz cierpliwie czekac.
    Ja dopiero mam polozna w 3 miech pierwsza wizyte i musze jakos wytrzymac ;)
    Tutaj trzeba miec duzo cierpliwosci a stres napewno nie pomoże.
    Musisz pamietac ze teraz nie odpowiadasz tylko za siebie ale tez za fasolke wiec jak najmniej stresu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:24

Agnieś lubi tę wiadomość

• Agnieś Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Musisz cierpliwie czekac.
    Ja dopiero mam polozna w 3 miech pierwsza wizyte i musze jakos wytrzymac ;)
    Tutaj trzeba miec duzo cierpliwosci a stres napewno nie pomoże.
    Musisz pamietac ze teraz nie odpowiadasz tylko za siebie ale tez za fasolke wiec jak najmniej stresu ;)

Tak masz racje w100% bo tu o mnie samą nie chodzi bo jeszcze jest moja kruszynka i muszę się nie stresować i dbać o siebie :) :) I wiesz za przeproszeniem- pieprze tych lekarzy hehehe i wale ich. Od teraz tylko spokój mnie ratuje :) Zero stresu i straconej na to energii. :)

3jgx43r867ibmmqb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:27

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 11:17

katsuyoshi, kama005 lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Edka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    pyszna zupka :)
    ja mialam rissotto nie wiem czy tak sie to pisze :D
    ja tez miałam rissotto po meksykańsku :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem kilka dni po terminie ale nadal czuje ciągnięcia, kłucia itp. Nasilają się wieczorami

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam spać, dobranoc :*

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka wrote:
    Hej dziewczyny!;)
    Ja dziś już byłam na becie i u lekarza.
    Beta 2730 a na USG widać malutki pęcherzyk, mam przyjść za dwa tygodnie bo narazie 5 tydzien :)
    Pani Doktor wyznaczyła mi date na 15 lipca :)

chyba jeszcze do mnie to nie dochodzi :)
    To zmienic ci na prezentacji date?

Super ze wszystko póki co jest ok.

Ja brałam kąpiel :)

Edka miłych snów.

Edka lubi tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! :)

Przygarniecie mnie ? :)

Wg. belly termin mam na 10 lipca :)

201607055580.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax witamy i gratulujemy :)

Agaax, katsuyoshi lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Agaax witamy i gratulujemy :)

dziękuję :*

Byłam dziś na 1 wizycie u gina, oczywiście miałam pecha... Byłam umówiona do mojego lekarza na 15:30, a o 13:00 zadzwoniła mi Pani z rejestracji, że niestety lekarzowi coś wypało i go nie będzie... Zapisała mnie do innego na 18:00 bo bym nie wytrzymała czekać ileś tam dni :D

Wizyta spoko, zrobił mi cytologię (mam 24 lata i nigdy nie miałam :P) a potem USG dopochwowe :) Był widoczny tylko pęcherzyk + ciałko żółte. Pęcherzyk ma 2,5 mm <3 Ciąża 5 tydzień wg USG i jego obliczeń.

Mówiłam mu o mojej biegunce, która trwa już 6 dzień to powiedział tylko "to zle" :/
    Za 2 tygodnie mam przyjść na kolejną wizytę (ale to już pójdę do tego mojego) i wtedy pewnie będzie serduszko, to założy mi karte ciąży i zleci badania.

Aaa i jeszcze plamie troszkę, na początku beżowy śluz, potem lekko różowy, a teraz brązowy jasny :/ Powiedział, że mam lekką nadżerkę i to może przez to.
    Wizyta trwała 10 min. Dał zdjęcie :)

Chyba zbadam sobie ten progesteron... on tego nie zlecił, ale dla świętego spokoju sama zrobię...

201607055580.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ