X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,StarającaSie, Lysinka,a skąd u Was takie obawy, skoro jesteście już tak mocno doświadczone?

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    ja mimo że już mam 3 dzieci to teraz zachowuje się jak dziecko we mgle🙈🙈🙈🙈.Ciągle mi się wydaje że mam za mało ubranek i tylko buszuje i zamawiam na vinted.Nie do końca też wiem jakie i ile ciuszków na lato bo wszystkie moje dzieci do tej pory były jesienne.jak by ktoś z boku popatrzył to by pomyślał że to moje pierwsze...🙈🙈🙈🙈🙈
    Dzisiaj zaczęłam powoli komletować torbe do szpitala....następny hardcore....tyle tego trzeba nabrać.....

U mnie drugie, ale tak na luzie do tematu podchodzę, że śmieją się że mnie że jak szóste. Z resztą z synem też miałam jakieś takie podejście że jakoś to będzie. Chociaż poprzednio za dużo założyłam że będzie inaczej a było zupełnie na odwrót, więc się teraz nie nastawiam.
    Mam już koszule nocne więc luzik. Torba to jeeeeszcze. Chociaż w sumie to 29tc zaczynam. Poprzednio już miałam spakowana 😅
    Dziś dopiero pokój mąż skończył malować bo nam farby w weekend zabrakło 😅 łóżeczko jeszcze musi skręcić i zanieść komodę na górę z sąsiadem, bo kupiłam na olx taki ciężki mebel że sam nie da rady. Jak już to będę miała to ogarnę może pościel, kokon i pranie zacznę. Na 23maj się umówiłam z przyjaciółką że nam wózek przywiozą, bo od jej sąsiadki biorę. A że i tak do nas wpadną, plus jeżdżą ogromnym autem to się zgra termin ładnie.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam zazdroszczę że macie już rzeczy i niektore popakowane torby, ja się póki co pakuję do wyprowadzki 🙈 mam już dość, do niedzieli musimy zdążyc a masę tego. Do tego remont trwa więc będziemy mieszkać u rodziców.. Nie wiem kiedy te zakupy zrobie.. Mam nadzieję że chociaz uda nam się wprowadzić przed porodem.. Coraz więcej niewiadomych. I nadal nie wiem czy próbować SN czy kolejne cc. Ehh zwariuje do lipca 😅

l22ndf9helggnp3z.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy poród to było CC na pełnym rozwarciu, bo początkowo odesłali mnie do domu mimo ułożenia miednicowego. Za drugim razem udało się sn, trafiłam na cudowne położne, które mnie pokierowały. Oczywiście dojechałam do szpitala, jak już było 8 cm, wcześniej odesłali mnie do domu. Wszystko poszło bardzo szybko i mimo braku jakiegokolwiek przygotowania z mojej strony - nie miałam za dużo pojęcia o oddychaniu i pozycjach porodowych, bardzo miło wspominam.
    Teraz boję się, że jak znowu najpierw mnie odeślą, to mogę nie zdążyć wrócić na czas. I chciałabym bardziej świadomie przejść przez poród.

Z kolei wyprawka to u mnie totalnie na luzie. Kupuję minimum.

Ula30 lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:03

• Aneta Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na facebook jest grupa lipcowe Mamy ,pewnie też ktoś z Was tam jest. Przez ten weekend tyle dzieciaczków z lipca doszło że szok. Wczoraj do wieczora przeżywałam jak tym dziecą się spieszy na świat. Na tam tej grupie już jest 9 wcześniaków. Jednak mam nadzieje że mi się uda wytrzymać jak najdłużej w dwupaku.

km5stv7361vxjf9a.png
    relg8u69a26kg643.png
    34bwdzu5isdrf17x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta wrote:
    Dziewczyny na facebook jest grupa lipcowe Mamy ,pewnie też ktoś z Was tam jest. Przez ten weekend tyle dzieciaczków z lipca doszło że szok. Wczoraj do wieczora przeżywałam jak tym dziecą się spieszy na świat. Na tam tej grupie już jest 9 wcześniaków. Jednak mam nadzieje że mi się uda wytrzymać jak najdłużej w dwupaku.
    Ojej, a znane przyczyny są tych przedwczesnych porodów?

• lysinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Tak sie zastanawiam, jak moj szpital pozwala na rodzinne porody, to czy moj maz moze byc tylko przy mnie w I fazie na sali przedporodowej, a potem na korytarzu i po porodzie na te 2h, chociaz moze wroca odwiedziny to normalnie. Czy jak juz jest to na calym?
    W większości szpitali u mnie osoba towarzysząca może być od aktywnej fazy porodu do 2 godzin po porodzie.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• lysinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Wlasnie my nie chcemy na aktywnej, zeby byl.

To musisz się dowiadywać w swoim szpitalu, koło mnie nie robią problemów, jak chce się być tylko na tych 2h po porodzie.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dziewczyny,StarającaSie, Lysinka,a skąd u Was takie obawy, skoro jesteście już tak mocno doświadczone?
    wydaje mi się że to przez długą przerwe.Najmłodsze moje prawie 9 lat.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta wrote:
    Aneta, to jest ta grupa co ma ponad 5tys członków? Przy takiej ilości 9 dzieciaczków to mimo wszystko promil. Też mam nadzieję pozostać lipcówką😮

preg.png
  • Andziorek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a polecacie jakiś nebulizator? Skoro, już się na niego decyduję, chciałabym taki model, który sprawdzi się zarówno dla maluszka, jak i dorosłego. Dotychczas z mężem używaliśmy miski z gorącą wodą i olejkiem eterycznym.

Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
    YhaEp2.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziorek, ja mam taki
    Philips Respironics InnoSpire Essence
    Z powodzeniem używamy od 3 lat. Zimą non stop chodzi, bo Młody często infekcje łapie i inhalacje są potrzebne. Są końcówki dla dorosłych i dzieci. Trzeba tylko co jakiś czas filterek wymienić 😉

Andziorek lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś przyszły z Gemini zamówione rzeczy. Mój gin się zaśmiał, że w sumie po majówce dobrze by było torbę sobie przygotować 😂 w sumie to pizamke jakąś ogarnąć muszę, no i tirbe/walizkę.

LENi współczuję pakowania... Ja to przechodziłam na początku ciąży. Teraz po malu odgruzowuje te pudła.. Jakieś okno umyje, odkurze i już sił mi braknie na inne rzeczy 🤷‍♀️ także podziwiam, że dajesz radę 😉

LENi lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś do mnie Gemini dojechało. Mąż umalowal pokój, teraz muszę z niego puzzle.zabrac, bo układam już od grudnia i się zaciełam... Tak na ten moment to zostało mi pranie ciuszkow które już mam, muszę posprawdzac ile czego dokładnie mam i jak coś to dokupić co potrzebne jeszcze. No i muszę kupić materac do łóżeczka i prześcieradła no i wanienkę, to już będzie komplet.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci wrote:
    Andziorek, ja mam taki
    Philips Respironics InnoSpire Essence
    Z powodzeniem używamy od 3 lat. Zimą non stop chodzi, bo Młody często infekcje łapie i inhalacje są potrzebne. Są końcówki dla dorosłych i dzieci. Trzeba tylko co jakiś czas filterek wymienić 😉

Ja sobie taki albo bardzo podobny model zapisałam po przeczytaniu Pana Tabletki. Dobrze wiedzieć, ze się sprawdza

Edit: zapisany ma w nazwie elegance Nie wypowiem się natomiast co do użytkowania, bo jeszcze nie kupiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 13:28

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • LENi Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja dziś po wizycie.. L4 mam od jutra ☺️ mogę dychnać, a raczej się pakować haha
    Mała się nie obróciła więc póki co zalecane cc. Jeśli do następnej wizyty się nie obróci to dostanę już skierowanie na cc. Jeśli się obróci to mogę myśleć nad porodem SN, choć są możliwe powikłania o których mi lekarka powiedziała : może i tak poród zakończyć cc, więc już sama nie wiem czy jesy sens próbować.. Zobaczymy..

U małej wszystko dobrze :) mamy już ponad kilogram :) a dokładnie 1,1kg :) parametry w normie acz kolwiek z tych malutkich :)
    Szyjka długa 4,3cm, jedynie co to miękka, ale po sprawdzeniu wszystko ok.
    Termin się potwierdza na 23.07 :) także wszytsko ok :)

Teraz latamy po sklepach i załatwiamy kuchnie,łazienki do nowego lokum. Tyle tego załatwiania,że szok. Nie wiem kiedy odpocznę i czy w ogóle zdążę odpocząć 😂🙈
    Miłego dnia!

Kosmo, anjaa25, Anszelika, lysinka, Zula36, sandrina22, martini92, aliciaaa, Andziorek, Alunis, Maniuś lubią tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni dasz radę 😁 Skoro do tej pory pracowałaś to znaczy że twarda babka jesteś. A że nie zdążysz odpocząć, może to mieć swoje plusy - na pewno nie masz czasu na zbędne rozmyślanie i zamartwianie się 🙂

Szczęście że w końcu sklepy otworzyli. Ja sama w sobotę planuje napad na ikea żeby w końcu kupić przewijak i kilka mebli na taras 🙂

Ja wizytuje jutro, standardowa wizyta plus ostatnie prenatalne. Mam nadzieję że wszystko dalej jest ok 🙂

LENi lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ