X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę bony do Ikei też ogarnąć, bo mam do nich 80zl z promocji. Akurat jakieś pojemniki wezmę, coś dzieciowego i po bonach 🤣

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:03

sandrina22, Kosmo, anjaa25, StarającaSię, Andziorek, lysinka, Maniuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ja po wizycie, mala wazy 1700g. Lekarz zasugerował mi porod w wodzie, rodzila ktoras z Was tak? Bo w szpitalu, ktorym wybralam jest ZZO ale akurat anestezjolog moze byc przy pilnej operacji, mimo ze maja duzy zespol. Ok. 2 tyg przed PTP bedziemy wywoływac porod to wychodzi ok 26 czerwca
    A czemu będzie wywoływany poród? Bo dziecko duże?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:03

• olimama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2021, 19:30

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 16:04

• jusci Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na pewno będzie wcześniej rozwiązanie, bo i cukrzyca na insulinie i do tego ilość wód jest przekroczona 🙄

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam cudowny sposób na zgagę-lody.....😁😁😁😁😁🤪🤪🤪
    pomaga mi zwykła "wiewiórka".Wczoraj zjadłam 2 i leciutka zgaga tylko wieczorem ale to sie nie liczy bo baraszkowaliśmy i to w trakcue mnie dopadla🙈
    dziś od rana zaczęła znów dokuczać-zjadłam loda i śladu po zgadze nie ma😁
    także polecam....😀

anjaa25, lysinka lubią tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Wlasnie nie jest duze, 60 centyl. Cukrzyca z insulina i woli wywolac, mi to pasuje
    Aaa, oki. Nie mam porównania bo mój gin nie waży dziecka 😑.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    pomaga mi zwykła "wiewiórka".Wczoraj zjadłam 2 i leciutka zgaga tylko wieczorem ale to sie nie liczy bo baraszkowaliśmy i to w trakcue mnie dopadla🙈
    także polecam....😀
    Pyszny sposób, będę pamiętać jak mnie dopadnie zgaga. Chociaż zaraz, ja i bez zgagi ciągle jem lody. Dziś już był jeden na śniadanie, więc może działam profilaktycznie 😁

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    także polecam....😀

Namówiłas mnie... Lecę do żabki 😅

StarającaSię lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś tygodnia mam zgage dosłownie po wszystkim, nawet po wodzie... Jeśli wierzyć zabobonom, to córka powinna mieć od razu włosy do pasa 🤣

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj lecę na I dawkę pfeizera. Trzymajcie kciuki żebym się w ostatniej chwili nie rozmyśliła. I tak nie spałam cała noc a od rana robię wywiady z lekarzami i położna dot. Szczepienia żeby się jeszcze upewnić...ech..
    Też macie krwawienie z dziąseł...kurcze ja mam od jakiegoś tygodnia a w dodatku dzisiaj wypadła mi plomba...może to za mało wapnia..nie wiem sama...

StarającaSię, Natka95, Aneta, lysinka lubią tę wiadomość

lprki09kusm93td5.png
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, właśnie zamówiłam dla siebie wyprawkę do szpitala... Ostatnio łapią mnie skurcze przepowiadające i chyba to mnie zmobilizowało. Aż sobie przypomniałam co mnie czeka ;)
    Ostatnio się śmiałam, że w pierwszej ciąży człowiek się stresował, bo nie wiedział co go czeka... a teraz, bo doskonale wie co go czeka... haha

Alunis lubi tę wiadomość

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Jestem, czytam ale brakło czasu żeby napisać

My po ostatnich prenatalnych. Z młodym wszystko ok. Waży około 1300g, przepływy I wody w normie. Obrócił się główka w dół więc nadal duża szansa na sn. We wtorek mam wizytę w szpitalu w którym będę rodzic i pewnie tam powiedzą mi więcej.

Wyprawka już prawie gotowa. Zostały mi takie drobnostki jak pampki, mleko czy krem do pupy

Zastanawiam się też nad monitorem oddechu. To znaczy kupię na pewno, tylko mam dylemat czy przypinany do pieluchy czy do łóżeczka. W sumie do łóżeczka może się nie przydać jak dzieć nie będzie chciał tam spać a ten na pieluszkę można wszędzie że sobą zabrać. Któraś z Was miała? Polecacie coś szczególnie?

anjaa25, Andziorek, lysinka lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Umina88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam, ale ten do łóżeczka. Okazał się przydatny, bo mały miał bezdechy...
    Pamietam pierwszy alarm i myśl co by było gdybyśmy go nie mieli. Spałam spokojniej wiedząc, że oddech małego jest monitorowany.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

f2w3qqmzxk27v8wp.png

f2w3qqmzo6fost3l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Pyszny sposób, będę pamiętać jak mnie dopadnie zgaga. Chociaż zaraz, ja i bez zgagi ciągle jem lody. Dziś już był jeden na śniadanie, więc może działam profilaktycznie 😁
    i dlatego nie masz Zgagi😁😁😁

Ula30 lubi tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Od jakiegoś tygodnia mam zgage dosłownie po wszystkim, nawet po wodzie... Jeśli wierzyć zabobonom, to córka powinna mieć od razu włosy do pasa 🤣
    ja też....dlatego kombinuje.Lekarz kazał jeść dużo nabiału...no to jem serki wiejskie i lody😁

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa ja miałam takie krwawienie z dziąseł pod koniec pierwszego trymestru. Potem przeszło.
    Akilegna a Ty po pierwszym CC jesteś że piszesz o szansie na sn? Ja idę na prenatalne 17 maja,.trochę późno ale mi terminy inaczej nie pasują.
    Monitora nie kupujemy. Z synem nie miałam, u nas raczej wszyscy odradzali bo to więcej stresu niż pożytku, bo zdarzają się fałszywe alarmy.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umina88 wrote:
    Ja miałam, ale ten do łóżeczka. Okazał się przydatny, bo mały miał bezdechy...
    Pamietam pierwszy alarm i myśl co by było gdybyśmy go nie mieli. Spałam spokojniej wiedząc, że oddech małego jest monitorowany.

Też ten miałam przy pierwszym ale po około 3 mcach syn nie chciał spać w łóżeczku tylko obok mnie. No i na wyjazdy nie mogłam go zabrać ze sobą. Dlatego teraz rozważam ten do pieluszki.

Bo całkowicie bez monitora nie wyobrażam sobie żyć 😅

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ