Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygf95 wrote:Ja po wizycie, mala wazy 1700g. Lekarz zasugerował mi porod w wodzie, rodzila ktoras z Was tak? Bo w szpitalu, ktorym wybralam jest ZZO ale akurat anestezjolog moze byc przy pilnej operacji, mimo ze maja duzy zespol. Ok. 2 tyg przed PTP bedziemy wywoływac porod to wychodzi ok 26 czerwca
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny znalazłam cudowny sposób na zgagę-lody.....😁😁😁😁😁🤪🤪🤪
pomaga mi zwykła "wiewiórka".Wczoraj zjadłam 2 i leciutka zgaga tylko wieczorem ale to sie nie liczy bo baraszkowaliśmy i to w trakcue mnie dopadla🙈
dziś od rana zaczęła znów dokuczać-zjadłam loda i śladu po zgadze nie ma😁
także polecam....😀anjaa25, lysinka lubią tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStarającaSię wrote:Dziewczyny znalazłam cudowny sposób na zgagę-lody.....😁😁😁😁😁🤪🤪🤪
pomaga mi zwykła "wiewiórka".Wczoraj zjadłam 2 i leciutka zgaga tylko wieczorem ale to sie nie liczy bo baraszkowaliśmy i to w trakcue mnie dopadla🙈
także polecam....😀 -
StarającaSię wrote:Dziewczyny znalazłam cudowny sposób na zgagę-lody.....😁😁😁😁😁🤪🤪🤪
także polecam....😀
Namówiłas mnie... Lecę do żabki 😅StarającaSię lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dzisiaj lecę na I dawkę pfeizera. Trzymajcie kciuki żebym się w ostatniej chwili nie rozmyśliła. I tak nie spałam cała noc a od rana robię wywiady z lekarzami i położna dot. Szczepienia żeby się jeszcze upewnić...ech..
Też macie krwawienie z dziąseł...kurcze ja mam od jakiegoś tygodnia a w dodatku dzisiaj wypadła mi plomba...może to za mało wapnia..nie wiem sama...StarającaSię, Natka95, Aneta, lysinka lubią tę wiadomość
-
Cześć, właśnie zamówiłam dla siebie wyprawkę do szpitala... Ostatnio łapią mnie skurcze przepowiadające i chyba to mnie zmobilizowało. Aż sobie przypomniałam co mnie czeka
Ostatnio się śmiałam, że w pierwszej ciąży człowiek się stresował, bo nie wiedział co go czeka... a teraz, bo doskonale wie co go czeka... hahaAlunis lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Jestem, czytam ale brakło czasu żeby napisać
My po ostatnich prenatalnych. Z młodym wszystko ok. Waży około 1300g, przepływy I wody w normie. Obrócił się główka w dół więc nadal duża szansa na sn. We wtorek mam wizytę w szpitalu w którym będę rodzic i pewnie tam powiedzą mi więcej.
Wyprawka już prawie gotowa. Zostały mi takie drobnostki jak pampki, mleko czy krem do pupy
Zastanawiam się też nad monitorem oddechu. To znaczy kupię na pewno, tylko mam dylemat czy przypinany do pieluchy czy do łóżeczka. W sumie do łóżeczka może się nie przydać jak dzieć nie będzie chciał tam spać a ten na pieluszkę można wszędzie że sobą zabrać. Któraś z Was miała? Polecacie coś szczególnie?anjaa25, Andziorek, lysinka lubią tę wiadomość
-
Anszelika wrote:Od jakiegoś tygodnia mam zgage dosłownie po wszystkim, nawet po wodzie... Jeśli wierzyć zabobonom, to córka powinna mieć od razu włosy do pasa 🤣4x córka😁❤️🤪
-
Anjaa ja miałam takie krwawienie z dziąseł pod koniec pierwszego trymestru. Potem przeszło.
Akilegna a Ty po pierwszym CC jesteś że piszesz o szansie na sn? Ja idę na prenatalne 17 maja,.trochę późno ale mi terminy inaczej nie pasują.
Monitora nie kupujemy. Z synem nie miałam, u nas raczej wszyscy odradzali bo to więcej stresu niż pożytku, bo zdarzają się fałszywe alarmy. -
Umina88 wrote:Ja miałam, ale ten do łóżeczka. Okazał się przydatny, bo mały miał bezdechy...
Pamietam pierwszy alarm i myśl co by było gdybyśmy go nie mieli. Spałam spokojniej wiedząc, że oddech małego jest monitorowany.
Też ten miałam przy pierwszym ale po około 3 mcach syn nie chciał spać w łóżeczku tylko obok mnie. No i na wyjazdy nie mogłam go zabrać ze sobą. Dlatego teraz rozważam ten do pieluszki.
Bo całkowicie bez monitora nie wyobrażam sobie żyć 😅