Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
anjaa25 wrote:Wy też macie teraz wysokie tętno???
Poza tym jeżeli nadal szukacie jakieś fajnej koszuli do karmienia to polecam : https://allegro.pl/oferta/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-7470935228?fromVariant=5695052836
Koszula tania a materiał wg mnie bardzo przyjemny, a zwracałam już ze 4 koszule od innych sprzedawcóww końcu znalazłam taką która mi pasuje.
W zasadzie to nie zawsze, ale najczęściej jak stresuje się wizyta, albo gdzieś się spieszę.
Dzisiaj np miałam 110🤦♀️
W pierwszej ciąży byłam u kardiologa, ale nic mi na to nie poradził.
Daj znać co Tobie powiedzą.
Może ja po prostu byłam u słabego?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
martamus wrote:No i niestety afi się zwiększa z 25 na 27
Właśnie mnie przyjmują na oddział. Mam mieć sterydy podane 34 tydzień. Fuck
Nie wiesz jakie badania planują robić?
A sterydy to coś na wody, czy na płuca?
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok ✊🍀
Informuj nas na bieżąco.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
A ja dzisiaj po wizycie. Miał ktoś jeszcze?
Mała waży równo 2kg, więc jest raczej z tych mniejszychW zasadzie to nic nowego się nie dowiedzialam.
Dr nie mierzył szyjki, bo z pessarem to podobno niemożliwe (dziewczyny, Wam też przy pessarze nie mierzą?).
Zbadał ręcznie i powiedział, że pessar dobrze założony i wszystko w porządku.
Dalej zaleca oszczędny tryb życia.
Ogólnie zadowolony, że udało się dotrwać do wizyty. Następna za 3 tygZula36, anjaa25, sandrina22, lysinka, olimama, martini92, Kama_86 lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Martamus kciuki za was ✊🏼 A ile miałaś afi jeszcze miesiąc i dwa temu?
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
ostatnio tylko czytałam, wiecznie do tyłu i dopiero teraz udało mi się nadrobić, co napisałyście
Brzuszki macie piękne, zgrabne piłeczkija teraz mam naprawdę spory i już mi naprawdę niewygodnie.
Na prenatalnych pod koniec 32 tygodnia mała ważyła 1800g, szyjka od ostatniej wizyty skróciła się o 1,5 cm - z 5 cm do 3,5. W każdej ciąży na tym etapie już mi się skracała. Za tydzień kolejna wizyta i jestem ciekawa, czy dalej się skróciła.
Też obstawiam, że rozpakuję się pod koniec czerwca - oba poprzednie porody zaczęły się równo w 38 tyg. Nawet tak bym chciała, bo w lipcu mam zamknięte przedszkole. Na wszelki wypadek dziewczyny zapisane są na półkolonie z koleżanką.
-
Poduszka do karmienia może się przydać, też polecam twardszą. Firmy nie polecę, bo nie pamiętam jaką miałam przy pierwszej córce. Drugą sporo karmiłam na leżąco, na boku i w razie potrzeby używałam zwykłej poduszki od kanapy 😉 na początku jednak fajnie mieć. Teraz dostałam jakąś, mam silikon do wypychania poduszek i sama sobie twardość wybiorę, zwłaszcza, że już taką uklepaną dostałam 😉
-
Niezapominajka5 wrote:A ja dzisiaj po wizycie. Miał ktoś jeszcze?
Mała waży równo 2kg, więc jest raczej z tych mniejszychW zasadzie to nic nowego się nie dowiedzialam.
Dr nie mierzył szyjki, bo z pessarem to podobno niemożliwe (dziewczyny, Wam też przy pessarze nie mierzą?).
Zbadał ręcznie i powiedział, że pessar dobrze założony i wszystko w porządku.
Dalej zaleca oszczędny tryb życia.
Ogólnie zadowolony, że udało się dotrwać do wizyty. Następna za 3 tyg -
Aneta wrote:Ja mam pessar i doktor mierzy szyjke usg dopochwowo, do przyjemnego to nie należy bo się musi tym zmieścić się. 🤦🏻♀️ Ale do szpitala jak mnie przyjmowali inny lekarz i lekarka to też usg dopochwowo mierzyli. A ręką zawsze najpierw sprawdzają czy trzyma pessar i jaka w dotyku szyjka.
Do tej pory też zawsze mierzyl dopochwowo.
Dzięki za odpowiedź.
I jak się miewa teraz Twoja szyjka?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:Jezu, jak żyć?! 😨
Bez lodów będzie ciężko 😜
Ale serio to wkurza mnie to, że każdy gada coś innego i ma swoje normy, które nijak się mają do standardów które można w necie znaleźć. Mój gin drze się że 172 po godzinie to cukrzyca. Jedna diabetolog, znajoma znajomej mówi że wyniki są ok, drugi gin u którego przy okazji byłam mówi że wyniki ok, diabetolog do ktorej się dla świętego spokoju zapisałam mówi że po godzinie ok, ale na czczo 91 to za dużo bo normą jest 90. I tak się zastanawiam kto tu nie ogarnia... -
Potwierdzam, ciąża bez lodów to dno. Mam dietę od 13tc i już odliczam kiedy zjem moje ulubione lody kinder bueno... 🙄😢
Wczoraj miałam ciężki wieczór. W ciągu dnia musiałam zrobić dłuższą trasę 120km autem, jak wróciłam do domu to padłam a wieczorem mi się tak brzuch spinał... Poszłam pod prysznic i do łóżka ale było jeszcze gorzej miałam bóle jak na okres idące od krzyża. Jakoś po godzinie przeszło ale jak w nocy wstawałam na sikanie to dalej czułam spięcie. A dzisiaj się zdziwiłam bo jak moja córka do tej pory wypinała się plecami i tyłkiem z mojej prawej strony brzucha tak teraz czuję że ewidentnie się przekręciła na lewą stronę. I mam dziwne wrażenie że brzuch mi trochę opadł...
Nic no będę się obserwowac, wizytę mam za tydzień 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 15:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny