X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:17

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziękuję wam. Rozwiałyście moje możliwości. Mam tylko nadzieję że pójdę na tę wizytę i bez problemu mi pobierze ten wymaz - wie że prowadzę ciążę prywatnie tylko badania chce robić przez pakiet medicover a i tak wiecznie jakieś marudzenie. Np że już raz mi zlecała badania na hiv i hbs - musiałam kobietę uświadomić że muszę te badania powtarzać do porodu... 🙄🤦‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo mi zrobił dziś, a do terminu mam miesiąc..
    Ale z drugiej strony na wynik też nie wiadomo ile się czeka, do tygodnia bodajże...
    Jeśli się obawiasz ze możesz nie zdążyć to zrób na medicover..

Mnie to zaś dziś zestresował, że już będzie mnie umawiał na cc, oby po 8.07 bo córka starsza mi nie wybaczy jak się siostra pojawi jak ona będzie na obozie 🙈

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała GBS pobierany w 34+1 (czyli w ten czwartek), bo potem mój gin idzie na urlop i woli, żebym miała. Ja to się w ogóle zastanawiam po co ten GBS jak jest z góry wiadomo, że będzie cięcie, tak jak u Ciebie Kosmo. Przecież dziecko i tak nie będzie przechodziło przez kanał rodny. Wtedy przy cięciu też się daje antybiotyk, jeśli wynik jest dodatni?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, no właśnie nie wiem 🤷 W szpitalu też mnie pytali o to a przecież przy CC dziecko nie ma kontaktu z tą florą

klz9mg7yyp19n25l.png
  • anjaa25 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzisiaj zadzwoniłam sobie do szpitala i się dowiedziałam że testu na sars nie będę musiała robic bo już będę trzy tygodnie po drugiej dawce szczepienia...no i że dopuszczają odwiedziny i to aż cztery godziny..z jednej strony fajnie ale z drugiej nie wyobrażam sobie leżeć na sali trzyosobowej..i są trzy panie trzy dzidziusie i trzech ojców...i weź tu wietrz ranę albo wyciągnij cyca na karmienie...
    Poza tym mój mąż będzie wtedy dopiero 11 dni po drugiej dawce więc żeby mnie odwiedzić będzie musiał zrobić test pcr który ważny jest 48 godzin. I tu się zaczyna robić jazda..bo mam być przyjęta do szpitala w poniedziałek ale jak będzie dużo nagłych CC to mi zrobią CC dopiero we wtorek...więc jeśli mąż zrobi test w niedzielę to być moze nie zalapie się na kangurowanie we wtorek bo test będzie już nieważny...kurde..nooo

medimind lubi tę wiadomość

lprki09kusm93td5.png
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:43

Kosmo lubi tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:17

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:43

medimind lubi tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    W poprzedniej ciąży gbs miałam dodatni i przed cc dali mi kroplówkę z antybiotykiem.
    Czyli jednak do CC tak samo trzeba 🤷

Odnośnie tych odwiedzin to ja jestem w głębokim szoku. Bo osobiście nie życzyłabym sobie odwiedzin nikogo poza mężem w szpitalu. Mega bym się czuła skrępowana w tej koszuli do karmienia leżąc zmęczona i obolała przed własnymi rodzicami a co dopiero teściami 🤦‍♀️ Teraz też jak wyjdziemy ze szpitala to myślę że z tydzień minie zanim zaprosimy dziadków

klz9mg7yyp19n25l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogule jestem przeciwnikiem odwiedzin na salach wieloosobowych.Powinna być osobny pokój odwiedzin Jedziesz z dzieckiem i tyle a na sali to każdy chce mieć trochę prywatności i intymności.
    Swoją trójce rodziłam w szpitalu gdzie do męża wychodziło się na chwile i to do okienka.Dziecko mógł zobaczyć dzwoniąc na noworodki i panie na chwile przywoziły.😁😁😁

martini92, Zula36, Kosmo, lysinka lubią tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umyłam i odkurzyłam samochód.😁
    Może przyspieszy to poród ale wątpie.🤔🤔

vatolina lubi tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj miałam wizytę.
    O dziwo dr nie zdjął mi pessara, ale dał skierowanie do szpitala na 28.06.
    Twierdzi, że już mnie nie wypuszczą, tylko zostawia do porodu (pewnie wywołanie).

Mała waży już 2800 i w 3 tyg złapała 800g 😯 nawet nie myślałam, że to możliwe.

A Wy jak się dzisiaj czujecie?
    Ja na nocne siku wstaje z łóżka na raty 🙃
    Później już jest względnie ok.

anjaa25, Kosmo, StarającaSię, lysinka, Alunis lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Czyli jednak do CC tak samo trzeba 🤷

Odnośnie tych odwiedzin to ja jestem w głębokim szoku. Bo osobiście nie życzyłabym sobie odwiedzin nikogo poza mężem w szpitalu. Mega bym się czuła skrępowana w tej koszuli do karmienia leżąc zmęczona i obolała przed własnymi rodzicami a co dopiero teściami 🤦‍♀️ Teraz też jak wyjdziemy ze szpitala to myślę że z tydzień minie zanim zaprosimy dziadków
    Kosmo, gdy rodziłam pierwsza córe, mężowie siedzieli u dziewczyn cały dzień. Jednego dnia byłam zmuszona odciągac mleko laktatorem na 2 piersi (dziecko było naświetlane), a oni siedzieli w sali 🤦‍♀️
    Było mi tak głupio.. A jeden nie miał totalnie wyczucia i nom stop się gapił na moje piersi 🤦‍♀️
    Jest mi bardzo przykro, że mężowie nie mogą przyjść choćby na chwilę, ale z drugiej strony jestem wdzięczna, że taka sytuacja się nie powtórzy.

Kosmo lubi tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:18

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiem w piątek na ostatniej wizycie kiedy mam iść na szpital.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2021, 17:18

• LENi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja czekam właśnie na info kiedy wyznaczy termin, ma mi dzisiaj zadzwonić. Dziwne nie,? Myślałam, że sobie sama będę dzwonić i ustalać w rejestracja :p no ale dobrze, byle nie za szybko bo może będzie chciał mieć mnie z głowy haha

l22ndf9helggnp3z.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ja dostałam od lekarza skierowanie, powiedział mi w jakich dniach, miałam zadzwonić do szpitala, powiedzieli mi, że moge se wybrać dzień :D
    eee to super.to też pewnie wcześniej zadzwonie nie będe dygać 40 km w ciemno😁

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś po usg doppler, miałam kontrolę przepływów bo ostatnio w jednej tętnicy był nieprawidlowy, nie pogorszylo się wiec jest ok. Mała 2830g, szyjka 4,6cm🙀 Szczerze to na tym etapie wystarczyłoby mi ze 2cm... Nie wiem jak młoda się przedostanie przez ten pancerz 😲 Teraz muszę się jeszcze do mojego gina umówić, co graniczy z cudem, na stronie dostępne same teleporady. Przez telefon mi raczej gbsu nie pobierze🤦
    Te pielgrzymki odwiedzających na salach to jakaś masakra z tego co mówicie, u nas jest sala odwiedzin, ale za to nie ma odwiedzin😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 17:27

preg.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ