Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
martini92 wrote:Mnie od kilku dni wszystko z równowagi wyprowadza, liczę, że może od tej kur*icy szybciej urodzę...
martini92, Umina88, Straw, KasiaLukasia, lysinka, Anszelika lubią tę wiadomość
-
olimama wrote:Leni, ja poprzednio używałam Aventu, teraz kupilam w razie w Medeli, ale nie używałam. Jedyne co mogę powiedzieć to są ciensze i bardziej miękkie.
To chyba wypróbuje te medeli, tylko problem z rozmiarem, no właśnie tylko ja to jest.. Rozmiar dotyczy obramowki czy to wielkość "sutka"? Bo moja ma być malutka więc obstawiam, że łatwiej będzie jej złapać mniejsza powierzchnię "sutka".. Czy źle myślę :p🙈
Laktator nie kupiłam jeszcze więc nie wiem jaki lejek będzie... Ehh problemy matki 😅
Ja też nerwowa ciągle... Do tego moje dziecko wróciło z obozu i wymiotuje ehh -
martini92 wrote:Ja dziś byłam na ktg, zapis w porządku, ale nawet pół skurczu się nie zapisało.
Czemu w zasadzie ma służyć to odwlekanie kąpieli?🤔 Rozumiem, żeby nie przesadzać z kosmetykami do kąpieli od razu bo może zaszkodzić, ale zmycie tej flory szpitalnej to dla mnie priorytet. Kąpać będziemy codziennie albo co drugi dzień, w zależności czy mała polubi się z woda🙂
Wg tutejszych lekarzy, dziecko rodzi się z ochronną warstewka skóry, która później schodzi. Nie powinno się jej często myć a już prawie wcale smarować, ze względu na ochronę właśnie. -
Aneta gratulacje!
Ja wczoraj miałam ostatnią wizytę u starego ginekologa. Stwierdził, że na dniach powinnam urodzićJuż mu nie mówiłam, że wiem o tym, bo mam umówione cc na wtorek. Mały jest główką bardzo nisko, ciągle jakieś skurcze mnie łapią, ale twardo odpoczywam, żeby wytrzymać do tego wyznaczonego terminu. Wody ok, tętno też. Przez weekend ogarnę ostatnie przygotowania i pozostaje czekać na synka
Aż trudno mi uwierzyć, że zaraz nie będę w ciąży... przed chwilą robiłam test. Wyjątkowo szybko przeleciał mi ten okres.
KasiaLukasia, olimama, Kama_86, lysinka, akilegna♥, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Leni, jak dobrać lejek to jest fajny szablon na stronie wróżkacycuszka, a osłonki powinno się dopasować do piersi mamy i buzi dziecka, chyba najlepiej zrobić to z cdl albo probowac na czuja. Mierzy się oczywiście sama brodawke, nie otoczke, w najszerszym miejscu i lejek powinien byc tylko odrobinę szerszy.
Kosmo, tak jeszcze myślę o Twoich poranionych brodawkach. A probowalas pozycję naturalna odchylona? Wtedy dziecko samo sie przystawia, a grawitacja pomaga mu zrobić to odpowiednio gleboko.LENi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi też szybko zleciało, a teraz z jednej strony dłuży mi się na końcówce, ciężko żyć w tym upale z wielkim brzuchem i boję się, że przenoszę, a z drugiej czuję się niegotowa na poród i myślę sobie, że przynajmniej w brzuchu ma optymalne warunki, a jak wyjdzie, to razem będziemy leżeć i się pocić.
Byłam przed chwilą w łazience i poleciało mi trochę takiego gęstego gluta o mlecznym kolorze. Czy to może być kawałek czopa? -
nick nieaktualny
-
Jeśli glut to może być czop
mleczny może że względu na wydzielinę..
Mi z pierwsza cora czop odpadł razem z wodami płodowymi 🙈
Ja też czuje się niegotowa, może też przez to że mieszkamy u rodziców, remont domku dalej trwa, więc nie chce też tu za dużo klamotów mieć, choć ciągle coś domawiam... Eh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 14:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja używam osłonek aventu. chyba M mam są ciut za duze ale kupiłam bo innych nie było w aptece przy robieniu zamówienia a chciałam moec jakieś na wszelki wypadek zanim kupię S. no i nie kupiłam S. od wczoraj używam osłonek bo młody mi pogryzł sutka. są ciut za duze ale dajemy rade. z tym, ze, przynajmnjej u nas, efekt taki ze bez osłonki młody nie chce złapać. narazie się tym nie wkurzam bo walczę o przetrwanie najbliższych dni, ale może później spróbuje powalczyć z nim żeby znów bez osłonek chwytał.
Tak to piszę informacyjnie, ze może się to zbyt spodobać. chociaż dla mnie całe sutki są również ważne, wiec nie demonizuje osłonek mimo ze zaskoczyłam się szybkością przyzwyczajenia młodego do nich.
ps.
tez miałam kryzys z ilością pokarmu i to była 2 doba. młody stracił tego dnia 200g i położna namówiła mnie na MM. sama tez zreszta w kryzysie już mówię dajmy bo on głodny a tu nic nie najada się.
a dziś zaczyna się 5 doba po CC a ja mam nawał i leca z cycków mega ilości.
to chyba efekt częstego przystawiania od samego porodu mimo dosłownie kropelek pokarmu w piersi.
młody mi śpi już 2gą godzinę... w końcu od rana się uspokoił. jaka ulga i ile rzeczy się udało zrobić w tym czasie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 15:21
lysinka, Straw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:ja używam osłonek aventu. chyba M mam są ciut za duze ale kupiłam bo innych nie było w aptece przy robieniu zamówienia a chciałam moec jakieś na wszelki wypadek zanim kupię S. no i nie kupiłam S. od wczoraj używam osłonek bo młody mi pogryzł sutka. są ciut za duze ale dajemy rade. z tym, ze, przynajmnjej u nas, efekt taki ze bez osłonki młody nie chce złapać. narazie się tym nie wkurzam bo walczę o przetrwanie najbliższych dni, ale może później spróbuje powalczyć z nim żeby znów bez osłonek chwytał.
Tak to piszę informacyjnie, ze może się to zbyt spodobać. chociaż dla mnie całe sutki są również ważne, wiec nie demonizuje osłonek mimo ze zaskoczyłam się szybkością przyzwyczajenia młodego do nich.
ps.
tez miałam kryzys z ilością pokarmu i to była 2 doba. młody stracił tego dnia 200g i położna namówiła mnie na MM. sama tez zreszta w kryzysie już mówię dajmy bo on głodny a tu nic nie najada się.
a dziś zaczyna się 5 doba po CC a ja mam nawał i leca z cycków mega ilości.
to chyba efekt częstego przystawiania od samego porodu mimo dosłownie kropelek pokarmu w piersi.
młody mi śpi już 2gą godzinę... w końcu od rana się uspokoił. jaka ulga i ile rzeczy się udało zrobić w tym czasie.Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualny
-
LENi wrote:A powiedzcie mi, jak już wychodzicie ze szpitala, umawiacie się wtedy w placówce Poz na wizytę położnej? A potem wizyta lekarska w przychodni? Kiedy?Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero