Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Vatolina mam ten sam problem, zamierzam kupić procto glyvenol czy jakoś tak, mam nadzieję, że się schowa. Spytam gina na wizycie.
Kosmo my wizytę patronażową mieliśmy dzisiaj dopiero, więc na pewno masz jeszcze czas 😉
Mała przybrała od piątku 150 gram 🙂
Na szczepienie umówiłam nas na 18 sierpnia, zabieram wtedy całą trójkę - starszaki mają bilans.Kosmo lubi tę wiadomość
-
vatolina wrote:Aha no i oczywiście i musiało mi się to przyplątać 🙄🙈 wczoraj podczas robienia kupy zaczęło mnie coś piec jakby tam siedziało posprawdzałam i wylazł mi żylak 😢 chyba od parcia podczas porodu 😭🥺 bo ostatnie 3 parte miałam naprawdę potężne..... nie wiem co mam teraz robić 🥴🙉4x córka😁❤️🤪
-
A jak u was z żółtaczka? Druga wizytę poloznej mamy chyba dopiero w czwartek i trochę się martwię bo młoda dalej wygląda na buzi jak marchewka 🙄 Niby ma jeszcze te 3 dni (dzisiaj kończy tydzień) z tego co piszą w internecie że powinna zejść do 10 dni ale czy to już nie powinno zacząć ustępować? 🤨 Karmimy się w ciągu dnia co 2h, w nocy co 3h mniej więcej. Siku i kupek jest mnóstwo
-
StarającaSię wrote:ooo kochana u mnie też hemoroidy wylazly dopiero teraz powoli przechodzi a jutro minie 2 tygodnie od porodu.Procto glyvenol mi nie pomógł dopiero babeczka w aptece dała mi proktosedon i widze poprawe🙈
-
Angiee wrote:Byłam na wizycie patronażowej u pediatry i przepisała nam krople na to ropiejące oczko, kupiłam krople i nagle oczko przestało ropieć, no ale w razie czego będę już je miała.
Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na ujędrnienie ciała? Brzuch już praktycznie nie mam, ale jest jak ciasto do pizzy, a przed porodem miałam kamień...jest coś co mogę robić już teraz w trakcie połogu z tym? Bo z ćwiczeniami zaczekam sobie do końca połogu, ale nie chcę tego zaniedbać, bo potem pewnie będzie gorzej wrócić do formy
Szczotkowanie na sucho. Też mam zamiar zacząć niedługoAngiee lubi tę wiadomość
-
Kama, tak bakterie mogły się namnozyc w czasie przeworzenia w upale.
Vatolina, u mnie dopiero kilka dni temu schował się dziad.
Odnośnie szczepień, zamierzacie podać wszystko za jedną wizytą, czy rozkladacie w czasie?
Kosmo, zoltaczka moze się dluzej utrzymywac. Nawet powyżej miesiaca, ale trzeba kontrolować, czy nie narasta. Polozna pewnie Was zbada. My tydzien temu mieliśmy cos koło 12, choć na oko juz tego nie było widać. Spacerki bez stosowania filtra mogą byc pomocne. Nam jeszcze lekarka proponowala ustawiać mała przy oknie, gdy śpi. Nie żeby padało na nią słońce, ale by była w jego świetle. 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 16:35
-
Olimama a orientujesz się czy każda położna ma to urządzenie do mierzenia? W szpitalu nam powiedzieli że jest ok, nie mam nigdzie wpisane wyniku 🤷🏻♀️ Potem na pierwszej wizycie położnej też tylko spojrzała na nią i stwierdziła na oko żeby się nie przejmować 🤷🏻♀️ No a ja się zaczęłam martwić bo buzie ma dosłownie pomarańczową 🙄 Karmimy się tylko piersią, nie jest ospała ani nic w ten deseń. Kolejną wizytę mamy dopiero w piątek
-
Nie wiem, moja poprzednia i lekarka tez sprawdzaly na oko. A ta teraz bada. Ale jeśli są podejrzenia, że narasta to i tak robia badanie z krwi. Moze być zoltaczke mleka kobiecego. Ona się rozwija później
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2021, 17:24
Kosmo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja z synem zaliczyłam dziś wizytę w loopy worldzie - takim centrum rozrywki coś jak kids play. Poprzeciągał mnie po zjeżdżalniach, trampolinach i konstrukcjach do wspinania. W pip gorąco bo bez klimy. Jak po tym nie urodzę to stracę nadzieję że urodzę kiedykolwiek, a póki co nawet pół skurczu 🤪