Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Gf ja syna przepajałam jak było tak gorąco, ale on miał już 4-5mcy bo marcowy. WHO nie zaleca, jak był malutki to mu wody nie dawałam. Ale ze względu na te upały to ja bym chyba trochę dala przed karmieniem mlekiem. W kobiecym też na początku podobno woda.
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
Jezu jak fajnie ze jesteście i zmagamy się wszysktie z podobnymi rzeczami 🙈🤍
Starająca się a kiedy one ci wylazły? Bo mi dziś... tydzień po porodzie 😞 lepiej tzn chowają się? Miałaś już kiedyś coś takiego po porodzie?
Kosmo ja czekam aż małemu białka w oczkach zrobią się białe bo to podobno ostatni etap 🙄 na buzi wydaje mi się ze jest lepiej. Chociaż jak 2 dni temu jadłam marchewkę na obiad to wydawał mi się bardziej żółty niż dzień wcześniej 🥴 jakie twoja ma białka w oczkach?
Olimama właśnie u mnie jest podobnie dlatego ta gula w gardle stoi i ciśnie niemiłosiernie😪 Masz teraz dwójeczkę? Tak jak ja? 😍 jaka jest różnica wieku ? Czy to pierwsze tez wydaje ci się takie ogromne? A co do żylaka to schował się w sensie sam? Czy wepchnęłaś i nie wyszedł 😔 ja się dziwie ze mi dopiero po tygodniu to wyszło 🤔
Lysinka daj znać co Ci gin na te żylaki powiedział
Gf95 jak dla mnie to nie jest żółta ale na zdjęciach to tez różnie widać. Jak ma oczka białe a nie żółte to mysle ze nie ma
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Ehh ja po wizycie i jak na razie na poród to się nie zanosi.. rozwarcie dalej na palec, szyjka skrócona ale nie wystarczająco...
Mały około 3600/3700....
W poniedziałek szybka kontrola samej szyjki, a jak nic nie ruszy to za tydzień szpital i preindukcja albo indukcja -
Natka95 wrote:Ehh ja po wizycie i jak na razie na poród to się nie zanosi.. rozwarcie dalej na palec, szyjka skrócona ale nie wystarczająco...
Mały około 3600/3700....
W poniedziałek szybka kontrola samej szyjki, a jak nic nie ruszy to za tydzień szpital i preindukcja albo indukcja
Ojej to faktycznie nie fajnie.. 40tydzien już.. A tu nic.. Ojej, tak jak ja miałam w pierwszej ciąży.. Pewnie będą wywoływać..
Ja na ostatnich nogach, ostatnie zakupy robie.. 🙈 Dziennie jakaś paczka 🤦♀️
Tak sobie myślę teraz, że przez te oczekiwania lato mi umyka..
Szkoda, bo lubię się wygrzewać, a teraz to sie chowam w te upały, acz kolwiek nie narzekam na pogodęwolę taka!
-
Natka95 wrote:Ehh ja po wizycie i jak na razie na poród to się nie zanosi.. rozwarcie dalej na palec, szyjka skrócona ale nie wystarczająco...
Mały około 3600/3700....
W poniedziałek szybka kontrola samej szyjki, a jak nic nie ruszy to za tydzień szpital i preindukcja albo indukcjajuż nie wspomnę ze w szpitalu rozwarcie w 20 minut z 0-10 ... to nie ma reguły
myśl pozytywnie! I ciesz się brzuszkiem bo może będziesz tęsknić 🤍
Leni po porodzie lato też ucieka 😪 ja ledwo miałam termin 1-4 lipiec a już jest połowa 😖 za bardzo z maluchem tez nie da się korzystać bo ile wyjdziesz na ten dwór w taki skwar 😞
Kosmo no mój też ma dalej żółte.. ile mieliście tej żółtaczki przed i po lampach? Mój się urodził 5 a żółtaczkę miał stwierdzoną 7
A jak u was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 09:11
Natka95 lubi tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Vatolina, u nas nikt nam nie mierzył i nie byliśmy pod lampami. Tzn w dzień wyjścia ze szpitala w drugiej dobie tylko pediatra powiedział żeby karmić dużo na żądanie i pilnować kup i siku. W 4 dobie była położna też tylko na oko stwierdziła żeby się nie martwić. No i w piątek będzie u nas kolejny raz, a my dzisiaj 8 doba i młoda jest marchewkowa na buzi i coś to nie schodzi...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Powiedzcie mi, czy nan optipro plus a optipro rozni sie czyms w skladzie bardzo, czy optipro plus ma dodatkowe witaminy tylko, czy moge jej podmienic to mleko, czy raczej nie.
One są bardzo podobne. Chyba w tym plus nie ma któregoś oleju, coś mi koleżanka mówiła ale sama nie sprawdzałam. Trzeba by porównać składy. -
nick nieaktualny
-
vatolina mi wylazły po pierwszej 💩po porodzie🙈
masz racje z tym że nie znasz dnia ani godziny ja też wychodziłam ze szpitala w poniedziałek bez jakiegokolwiek rozwarcia i twardą szyjką a wróciłam we wtorek ze skurczami co 5 min i rozwarciem na 3 cm 😁Natka95 lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualny
-
Leni, ja mam odwrotnie - myślę, że cieszenie się ciążą mi ucieka przez upały. Jakbym nie była teraz na L4, to nie wiem jakby ten lipiec wyglądał. 2 tygodnie to pewnie byłby urlop, ale możliwe, że musielibyśmy z mężem oddzielnie brać,bo żłobek zamknięty przez miesiąc. Teraz wychodzimy tylko z rana i pod wieczór, jeśli jest możliwość. Najchętniej zabunkrowałabym się nad jakąś wodą.
-
nick nieaktualny