Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas trochę lepiej po tych kropelkach. Nadal steka, ale już mniej 😉
Za to teraz spać cholera nie chce 🤣jak nie urok to... 😅Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualny
-
Ja tez po wizycie położnej. Mała przybrała i aż nie chce mi się wierzyć, ale jest więcej niż waga urodzeniowa. Ja tego nie widzę i nie czuje. W każdym razie będę ja teraz mniej futrowala mieszanka i zobaczymy jak nam idzie z cyckami. Za tydzień mamy pediatrę. Szkoda tylko, ze każdy pomiar na innej wadze i ciężko porównywać. Próbuje kontrolować na wadze kuchennej zobaczymy czy będzie adekwatne 😜
Moja mama była u mnie przez pierwszy tydzień po wypisie prawie codzienni. Mój nie mógł wsiąść wolnego z dnia na dzień a Helena pojawiła się 2 tyg przed terminem. Teraz on jest w domu a mama przyjedzie w środę na kawę i spacer z wnuczka. Teściowa tez pomagała przy sprzątaniu i prasowaniu, bo miałam wszystko rozgrzebane. Były u nas jak ja byłam w szpitalu i ogarnęły z moim dom na nasz powrót. Dostaliśmy tez obiady. Ja potrzebowałam żeby ktoś był ze mną na początku a moja mama się nie narzuca i ogarniała wszystko Ja tylko zajmowałam się mała.
Nam pępek odpadł wczoraj. Dokładnie 14 dni od porodu.olimama, Kosmo, Babcia, Kama_86, lysinka lubią tę wiadomość
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Dziewczynybyen kod kreskowy w badaniu sma mam nakleić na kartonik z krwią?
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
Kosmo, cieszę się razem z tobą.
Gf, nie pamiętam, co miałam na skie, ale możliwe, że to taki zwrot po prostu, coś tam muszą wpisać. A ocenić się da tylko po usg.
Kiedyś wszystkim zalecali szerokie pieluchowanie, ale teraz się od tego odchodzi. Koleżanka, która jest fizjoterapeutką mówiła, że jak jest dobrze, to nie jest to potrzebne, wystarczy prawidłowa pielęgnacja, a jak są jakieś wady, to potrzebna jest specjalistyczna szyna, ale nie znam nikogo, kogo dziecko by to miało.Kosmo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Nie ten kod jest dla ciebie do sprawdzania wyniki
Dzięki Zrobiłam sobie zdjęcie na wszelki wypadek.
Wydaje mi się , ze ostatnio mam pół mózgu 🤦♀️
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
Kosmo, to prawda z tą cierpliwością. Teraz jak wiesz, że ruszyła z waga bedziesz spokojniejsza to i małej powinno się udzielić.
Jusci, ciekawy świata. 😁
Straw, moje cukinie jeszcze malenkie, ale może zrobię podobnie. Chociaż ja planuję rozszerzanie diety BLW, więc raczej musialabym przygotowac i zamrozic w kawałkach.
Ina świetnie, że u Ciebie też dobre wieści. Uwierz, jeśli tylko będziesz chcieala to Twoje piersi wyprodukuja tyle pokarmu ile potrzeba. Jeśli nie masz kolektora pokarmu to i Tobie polecam. Zobaczysz ile samoistnie wyplywa z drugiej piersi to przekonasz się, ze mała zjada calkiem przyzwoite porcje. 😊 A zbiory możesz wykorzystać na dokarmianie.Babcia lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:Kosmo, to prawda z tą cierpliwością. Teraz jak wiesz, że ruszyła z waga bedziesz spokojniejsza to i małej powinno się udzielić.
Jusci, ciekawy świata. 😁
Straw, moje cukinie jeszcze malenkie, ale może zrobię podobnie. Chociaż ja planuję rozszerzanie diety BLW, więc raczej musialabym przygotowac i zamrozic w kawałkach.
Ina świetnie, że u Ciebie też dobre wieści. Uwierz, jeśli tylko będziesz chcieala to Twoje piersi wyprodukuja tyle pokarmu ile potrzeba. Jeśli nie masz kolektora pokarmu to i Tobie polecam. Zobaczysz ile samoistnie wyplywa z drugiej piersi to przekonasz się, ze mała zjada calkiem przyzwoite porcje. 😊 A zbiory możesz wykorzystać na dokarmianie.
Dziękuje mam kolektor i będę próbować.
Podziwiam Cię za ta pewnosc co do laktacji i karmienia bobasów Dziękuje za wsparcie
olimama lubi tę wiadomość
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
Kosmo ciesze się ze u Ciebie tez dobre wieści
Kosmo, olimama lubią tę wiadomość
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
Ula30 wrote:No to rozumiem, że jak macie starszaka albo nie ma męża z różnych powodów, to na pewno mama się przydaje. ale moja mnie wkurzyła, że się obraża za takie coś. I ja zamiast myśleć o komforcie moim i męża, to myslę kuźwa, że ją uraziłam, ehh...
No właśnie przy pierwszym mąż był od rana do wieczora w pracy i wtedy faktycznie ktoś by mi się przydał. Tym razem mamie udało się przyjechać ale głównie ze względu na starszego i nie powiem, przydała mi się bardzo na te pierwsze dni. Ale ja się z moją mamą dobrze dogaduję, nie narzuca mi swoich metod wychowawczych i starała się być pomocna. Teściowej pewnie bym nie zniosla
-
olimama wrote:
Ina świetnie, że u Ciebie też dobre wieści. Uwierz, jeśli tylko będziesz chcieala to Twoje piersi wyprodukuja tyle pokarmu ile potrzeba. Jeśli nie masz kolektora pokarmu to i Tobie polecam. Zobaczysz ile samoistnie wyplywa z drugiej piersi to przekonasz się, ze mała zjada calkiem przyzwoite porcje. 😊 A zbiory możesz wykorzystać na dokarmianie.
Bardzo dobrą robotę robisz, olimama, na forum.
Opisujesz wszystkie moje doświadczenia, tylko lepiej, bardziej fachowo no i wg aktualnych standardów i wiedzy.
Uwielbiam Cię czytać.
A Wasze uwagi, dziewczyny, na temat babcinej pomocy przy dziecku są na wagę złota dla przyszłej babci.
Dziękuję.
KasiaLukasia, shooa, olimama, akilegna♥, Kama_86, lysinka lubią tę wiadomość
-
LENi wrote:A mnie wzięli z zaskoczenia.. Dziś na 19 mam się stawić w szpitalu 🙈 mam nerwówkę :p
Dziewczyny po CC co stosujecie na blizne? I czy masujecie ją codziennie? Dostałam takie zalecenie ale przyznaję że dzidzior mnie tak zaabsorbował że jeszcze ani razu tego nie zrobiłam 🙄LENi lubi tę wiadomość
-
Kosmo wrote:Leni to czekamy jutro na dobre wieści 😁😊
Dziewczyny po CC co stosujecie na blizne? I czy masujecie ją codziennie? Dostałam takie zalecenie ale przyznaję że dzidzior mnie tak zaabsorbował że jeszcze ani razu tego nie zrobiłam 🙄
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Leni to czekamy jutro na dobre wieści 😁😊
Dziewczyny po CC co stosujecie na blizne? I czy masujecie ją codziennie? Dostałam takie zalecenie ale przyznaję że dzidzior mnie tak zaabsorbował że jeszcze ani razu tego nie zrobiłam 🙄