X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Chciałam cc bo poprzednio miałam pekniecie 3st i mam uszkodzony zwieracz, nie chciałam ryzykować powtórki albo żeby było jeszcze gorzej. Jak powiedziałam lekarzowi to od razu się zgodził na cc.
    Rozumiem. Ja mam takiego lekarza, że jakbym tylko powiedziała, że chce CC to też by mnie skierował. Na razie nie chcę, ale wizja szybkiego porodu kusi, chciałabym mieć już małego po drugiej stronie. Zobaczę jutro na wizycie jak sytuacja

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 15:44

• olimama Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vatolina, śmietanka nie mleko. 😉 Ja wczoraj pytałam, czy powinnam cos podawać, powiedziała, że przy kp, jeżeli nic niepokojącego nie dzieje się to nie podawać.

Czasami wit. D potrafi namieszać tez w brzuszkach.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z Wit d najmniej przebojów jest po vigantolu. Te twist off to tak średnio z tego co słyszę. Z resztą ja ich nie lubiłam, wszystko ufajdane Tym olejem.

Ula ja gdybym się odezwała do swojego gina też już bym była po cc. No ale co mi szkodzi spróbować...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 19:00

• martini92 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni gratulacje!!!
    Kasialukasia kciuki, daj znać jak będziesz po.
    Maferka dobrze że już wiesz na czym stoisz 🙂
    U nas była dziś położna, mała zaczęła robić masę, 60g w dwa dni, kupska też walnęła od serduszka żeby mamę zadowolić. Ogólnie u nas narazie sielanka, która wiem, że potrwa maks parę dni, mała się rozbryka, mąż wróci do roboty, a ja zacznę rwać włosy z głowy przynajmniej do września aż syn pójdzie do przedszkola. Ale ta chwila cieszy 🙂

olimama, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustaliliśmy ustalenia... Będzie Oliwia jednak 🤣 mąż trochę spokojniejszy 🤣

martini92, olimama, Kama_86, lysinka, Alunis, Maniuś lubią tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • vatolina Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro do usc a ja zaczęłam mieć wątpliwości co do imienia 🙈🤷🏽‍♀️ Chodzi mi po głowie teraz Oliwier..., mimo ze wszyscy mówimy do niego Cysiek to już normalne imię Marcyś/Marcel coś mi nie wchodzi ... stary mnie zabije jak podejmę temat 🙈😂

Dziewczyny pobolewa was głowa przy kp? Nigdy nie miałam z tym problemów a teraz najadłam się , napiłam , nawet przespałam i już 3 dzień boli 😏

Kosmo pisz co tam u was bo coś cisza :)

ojxel6d846sat3l9.png
    20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
    17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
    17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
    14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
    12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
    02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
    10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
    18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
    05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Chyba z Wit d najmniej przebojów jest po vigantolu. Te twist off to tak średnio z tego co słyszę. Z resztą ja ich nie lubiłam, wszystko ufajdane Tym olejem.

Ula ja gdybym się odezwała do swojego gina też już bym była po cc. No ale co mi szkodzi spróbować...
    No ja też chcę spróbować, tylko juz mi się czekać nie chce 😀🤭

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vatolina wrote:
    My jutro do usc a ja zaczęłam mieć wątpliwości co do imienia 🙈🤷🏽‍♀️ Chodzi mi po głowie teraz Oliwier..., mimo ze wszyscy mówimy do niego Cysiek to już normalne imię Marcyś/Marcel coś mi nie wchodzi ... stary mnie zabije jak podejmę temat 🙈😂

Dziewczyny pobolewa was głowa przy kp? Nigdy nie miałam z tym problemów a teraz najadłam się , napiłam , nawet przespałam i już 3 dzień boli 😏

Kosmo pisz co tam u was bo coś cisza :)
    O kurcze, 2 tygodnie po urodzeniu wątpliwości co do imienia? Nieźle 😀.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Z tymi twist-offami to też jest tak, że jednak zawsze trochę tego zostanie w środku. I bałabym się, że przy wyciskaniu to mi wpadnie to gdzieś do buzi dziecka. Też jestem za kroplami.

Ja na sobotę mam się zgłosić do szpitala na indukcję. Jak nie pomoże to cc🙄
    A krople podajecie bezpośrednio do buzi? Czy na łyżeczkę i dopiero do buzi?

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    A krople podajecie bezpośrednio do buzi? Czy na łyżeczkę i dopiero do buzi?

Ja podawałam na lyzeczce

Ula30 lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 19:00

Ula30 lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w porównaniu z wczoraj sielanka ale też mąż wziął wolne żeby z nami jechać na to podcięcie więc była dodatkowa para rąk do pomocy 😉 Nie zapeszajac w nocy był mały sukces bo młoda podłapała smoczek, co prawda nie na długo i trzeba jej go trzymać jak nie jest w śpiworku bo wiadomo rękami go wyrzuca z buzi. Ale zasnęła z nim na tyle że byłam w stanie 3 razy w ciągu nocy odłożyć ja do dostawki 🙆 Rano się czułam jak młody bóg, cycki nie wymęczone w końcu a ja w sumie z 6h spalam 😆 No i próbe z mm na noc przełożyliśmy na dzisiaj bo ja padałam na ryj wczoraj, już mi się nie chciało bawić z butelką na pierwszy raz.

Dzisiaj nawet udało nam się wyjść na spacer i wrócić bez syreny więc sukces. Oby jutro było podobnie znośnie bo znów zostajemy same 😉

Od przedwczoraj też bierzemy espumisan i widzę mega poprawę. Kupy i gazy wychodzą dużo łatwiej, już się nie wybudza w trakcie roboty także oby tak dalej.

No a podcięcie dzisiaj wędzidełka - 3 minuty roboty. Krewki może 2 kropelki. Młoda za chwilę zapomniała o tym, bałam się że jak jej znieczulenie zejdzie to będzie dramacik ale zachowuje się jak wcześniej bez zmian. I o dziwo od razu czuję różnice w karmieniu, lepiej chwyta a wcześniej w niektórych pozycjach trzeba było walczyć i dopiero za którymś razem się dobrze dostawiala. Zobaczymy jak będzie dalej, póki co mamy 5-6 razy dziennie masować to wędzidełko żeby ponownie się nie zroslo - oczywiście z tym jest dramat, tego koleżanka nie lubi, akceptuje tylko swoje paluszki w buzi no ale trudno jak mus to mus 😉

martini92, Babcia, olimama, Kama_86, lysinka, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak podajecie espumisan, do butelki cxy na lyzeczke lepiej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, super że w końcu trochę odespalas i że ogólnie jest lepiej. Oby tak dalej :). Czyli jednak wędzidełko mialo znaczenie w tym karmieniu.

Kosmo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 21:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    U mnie to szybka piłka. Sobota-niedziela indukcja, jak nie pójdzie od razu to cesarka, bez zbędnego czekania😉
    Mam nadzieję, że się uda, bo rozwarcie na takie praaawie 2 palce, i skurcze też już miewam całkiem bolesne. Tylko, że od czasu do czasu, a nie regularne.
    Zobaczymy. Nie nastawiam się na nic konkretnego. Idę raczej optymistycznie nastawiona, bo tak czy siak wrócę już z maleństwem 🙂

Nie beda dawac odpoczac dzien macicy? Tez mi tak mowili, szybka pilka nie bedziemy Pani meczyc 🤣🤣

Tak, czy siak trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 21:06

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ