Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Ja tak na szybko. Szymon z nami, urodziłam sama po indukcji oxy. Nie było lekko, w momencie kryzysu prosiłam (ale nie błagałam ,😀) o CC. Ale jakoś poszło. 54cm i 3480g do kochania. Poznaliśmy się o 18:44 😍, a oxy podłączona jakoś przed 12:00. Pozdrawiamy ciotki, nadrobię forum w wolnej chwili.
Gratulacje! -
nick nieaktualny
-
Ula gratuluje!
Leni ja kupiłam wagę przez strone media expert i na drugi dzień była do odbioru. Poszukaj na olx, bo są tez. Tylko cena nowej i używanej u mnie wychodziła podobna.
Kupiłam wagę, bo próbuje zdecydować co dalej z moim karmieniem piersią. Mała wisi na cycku a potem i tak jest ryk i jest głodna wiec muszę wyciągać butelkę. Z piersi zjada jakieś 10, maks 20 g wiec nie ma szans aby się najadła. Powoli tracę nadzieje, ze to ma szanse funkcjonować. Strasznie mnie to frustruje.
Muszę podjąć decyzje, No mała musi mieć regularne godziny posiłków i musimy zacząć mieć jakis plan dnia. W tej chwili tonjeden wielki haos i próba przetrwania kolejnego dnia. Jak ja przystawiam do piersi a potem dokarmiam to to trwa z 1,5 h. Przestałam ja wybudzać i karmie na zadanie nawet butelka, bo wybudzanie nic nie dawało. Jak nie chce to nie zje.
Przy okazji gf jaka masz butelkę Tomme Tippe. Ja mam jedna z serii close to nature i chyba się nie sprawdza.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualnyina-1409 wrote:Ula gratuluje!
Leni ja kupiłam wagę przez strone media expert i na drugi dzień była do odbioru. Poszukaj na olx, bo są tez. Tylko cena nowej i używanej u mnie wychodziła podobna.
Kupiłam wagę, bo próbuje zdecydować co dalej z moim karmieniem piersią. Mała wisi na cycku a potem i tak jest ryk i jest głodna wiec muszę wyciągać butelkę. Z piersi zjada jakieś 10, maks 20 g wiec nie ma szans aby się najadła. Powoli tracę nadzieje, ze to ma szanse funkcjonować. Strasznie mnie to frustruje.
Muszę podjąć decyzje, No mała musi mieć regularne godziny posiłków i musimy zacząć mieć jakis plan dnia. W tej chwili tonjeden wielki haos i próba przetrwania kolejnego dnia. Jak ja przystawiam do piersi a potem dokarmiam to to trwa z 1,5 h. Przestałam ja wybudzać i karmie na zadanie nawet butelka, bo wybudzanie nic nie dawało. Jak nie chce to nie zje.
Przy okazji gf jaka masz butelkę Tomme Tippe. Ja mam jedna z serii close to nature i chyba się nie sprawdza.
Tez mam close to nature ale mam tez lovi i tez ich używam -
gf95 wrote:Tez mam close to nature ale mam tez lovi i tez ich używam
Tez mam lovi i Avent 0.
A w TT smoczek podczas karmienia sie załamuje Nie wiem jak to napisać ale tak sie wsysa w butelke. Dopiero raz próbowała ta butelke ale jakoś tak dziwnie to wyglądało.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualnyina-1409 wrote:Tez mam lovi i Avent 0.
A w TT smoczek podczas karmienia sie załamuje Nie wiem jak to napisać ale tak sie wsysa w butelke. Dopiero raz próbowała ta butelke ale jakoś tak dziwnie to wyglądało.
Tez to zauwazylam, ja wtedy wyciągam jej go i na nowo wkładam -
Ina a siku i kupkę macie odpowiednią ilość razy? Bo to chyba świadczy o najadaniu się. Może taki masz po prostu egzemplarz że woli mało a często.
U mnie też zdecydowanie jest mało a często. Jak jej proponuje po pierwszej druga pierś to zje a potem mi chlusta mlekiem co normalnie się nie zdarza. W ciągu dnia w dalszym ciągu mamy walkę żeby ją ode mnie odkleić. Je lepiej po zabiegu ale nadal chętnie spędza czas z piersią w buzi i jest krzyk przy próbie odkładania. Próbowałam kilku smoczków i się nimi dławi jakby za duże były... Dzisiaj ją probowalam uspac bez piersi - walka trwała 40min zanim zasnęła
Poza tym mimo brania biogai i espumisanu który nam fajnie rozładowuje bąki to jest problem z kupkami. Młoda ich robi ok 10-12 dziennie, takie kleksy albo idą na raty albo z gazami ale za każdym razem jest straszny płacz przy ich robieniu. Nie daje jej to spać więc w połączeniu z krótkimi drzemkami to w ciągu dnia praktycznie nie śpi albo wisi na mnie. Nie wiem jak jej pomóc, robię masaże, kładę na brzuszku itd a i tak ją boli. A nie są to zatwardzenia ani kolki 🤷🏻♀️ -
nick nieaktualny
-
My mamy jedna kupę dziennie. Idzie jedna wielka kupa. Wszyscy mówią, ze przy mm tak może być. Dzisiaj w nocy była druga taka bardziej zadka. Siku robi normalnie, jak sie opije mleka to sika.
O 8:30 młoda była przystawiona do piersi, o 9 był ryk wiec dostała mm i zjadła jakieś 70 ml - czyli była głodna. Nie odbiła wiec jej sie troszkę ulalo z dzióbka. Później leżała do 11 i nie mogła usnąć. Jest 13 a ona spi i juz myśle ze ma za długa przerwę.
Jak próbuje ja przystawić do piersi ponownie to sie wkurza i nic z tego nie wychodzi.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
Ja tez mam NAn. We wtorek mamy pediatrę. Zobaczę co powie.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualnyina-1409 wrote:My mamy jedna kupę dziennie. Idzie jedna wielka kupa. Wszyscy mówią, ze przy mm tak może być. Dzisiaj w nocy była druga taka bardziej zadka. Siku robi normalnie, jak sie opije mleka to sika.
O 8:30 młoda była przystawiona do piersi, o 9 był ryk wiec dostała mm i zjadła jakieś 70 ml - czyli była głodna. Nie odbiła wiec jej sie troszkę ulalo z dzióbka. Później leżała do 11 i nie mogła usnąć. Jest 13 a ona spi i juz myśle ze ma za długa przerwę.
Jak próbuje ja przystawić do piersi ponownie to sie wkurza i nic z tego nie wychodzi.
My bebiko od 12 dni.
2h przerwy to nie duzo, ja mojej pozwalam z 3-4h spacWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 12:58
-
Jak dwie
Dostała jeść o 9 a jest 13 wiec 4 h. W nocy czasem 5h spi. Jak na takie małe dziecko to trochę długo.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualnyina-1409 wrote:Jak dwie
Dostała jeść o 9 a jest 13 wiec 4 h. W nocy czasem 5h spi. Jak na takie małe dziecko to trochę długo.
A jakby byla glodna mysle by wstala, moja nieraz zasnie i za 30 min pyka 3h to jej nie budze bo ile pospala 30 min?
Mleko modyfikowane jest bardziej syte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 13:05
-
Gf myślę, że kup może być dużo również po mm. Jeżeli konsystencja jest ok i nie sprawia dziecku bólu, to nic się nie dzieje.
U nas też praktycznie co pampers to kupa ale mój na cycu tylko.
Pamiętam, że ze starszym miałam problem w drugą stronę i też różnych mlek próbowałam. Po każdym było to samo, więc wprowadzałam probiotyki, czopki i rurki. Jedyne co pomogło to czas -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyakilegna♥ wrote:Gf myślę, że kup może być dużo również po mm. Jeżeli konsystencja jest ok i nie sprawia dziecku bólu, to nic się nie dzieje.
U nas też praktycznie co pampers to kupa ale mój na cycu tylko.
Pamiętam, że ze starszym miałam problem w drugą stronę i też różnych mlek próbowałam. Po każdym było to samo, więc wprowadzałam probiotyki, czopki i rurki. Jedyne co pomogło to czas
Konsystencja jest ok, bolu jej nie sprawia. Czasem sie zdarzy wodnista ale to nie cala, a po prostu troche wody poleci.