X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja tak na szybko. Szymon z nami, urodziłam sama po indukcji oxy. Nie było lekko, w momencie kryzysu prosiłam (ale nie błagałam ,😀) o CC. Ale jakoś poszło. 54cm i 3480g do kochania. Poznaliśmy się o 18:44 😍, a oxy podłączona jakoś przed 12:00. Pozdrawiamy ciotki, nadrobię forum w wolnej chwili.

Gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dziecko po mm moze robic ok 10 kup dziennie? konsystencja, ok, a czasem sie zdarzaja kupy z woda. Na bebiko jesteśmy od ponad tygodnia

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratulacje!!! Wszystkiego dobrego dla was

klz9mg7yyp19n25l.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula Gratulacje,Szymon śliczny ❤️
    Vatolina ja też miałam krzyżowe które się nie pisały,koleżanka się śmiała żebym to kółko od ktg do pleców sobie przyłożyła ,🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    a tak serio to nigdy wcześniej nie miałam krzyżowych-coś okropnego😱

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak u was nocka? U mnie masakra, młoda cały czas Piła, jak usypiala to tylko na 5min i zaś to samo.. Potem nerwy bo złapać nie mogła cyca.. Tragiczna noc.. Może to pełnia :7

l22ndf9helggnp3z.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratuluje!

Leni ja kupiłam wagę przez strone media expert i na drugi dzień była do odbioru. Poszukaj na olx, bo są tez. Tylko cena nowej i używanej u mnie wychodziła podobna.

Kupiłam wagę, bo próbuje zdecydować co dalej z moim karmieniem piersią. Mała wisi na cycku a potem i tak jest ryk i jest głodna wiec muszę wyciągać butelkę. Z piersi zjada jakieś 10, maks 20 g wiec nie ma szans aby się najadła. Powoli tracę nadzieje, ze to ma szanse funkcjonować. Strasznie mnie to frustruje.
    Muszę podjąć decyzje, No mała musi mieć regularne godziny posiłków i musimy zacząć mieć jakis plan dnia. W tej chwili tonjeden wielki haos i próba przetrwania kolejnego dnia. Jak ja przystawiam do piersi a potem dokarmiam to to trwa z 1,5 h. Przestałam ja wybudzać i karmie na zadanie nawet butelka, bo wybudzanie nic nie dawało. Jak nie chce to nie zje.

Przy okazji gf jaka masz butelkę Tomme Tippe. Ja mam jedna z serii close to nature i chyba się nie sprawdza.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Ula gratuluje!

Leni ja kupiłam wagę przez strone media expert i na drugi dzień była do odbioru. Poszukaj na olx, bo są tez. Tylko cena nowej i używanej u mnie wychodziła podobna.

Kupiłam wagę, bo próbuje zdecydować co dalej z moim karmieniem piersią. Mała wisi na cycku a potem i tak jest ryk i jest głodna wiec muszę wyciągać butelkę. Z piersi zjada jakieś 10, maks 20 g wiec nie ma szans aby się najadła. Powoli tracę nadzieje, ze to ma szanse funkcjonować. Strasznie mnie to frustruje.
    Muszę podjąć decyzje, No mała musi mieć regularne godziny posiłków i musimy zacząć mieć jakis plan dnia. W tej chwili tonjeden wielki haos i próba przetrwania kolejnego dnia. Jak ja przystawiam do piersi a potem dokarmiam to to trwa z 1,5 h. Przestałam ja wybudzać i karmie na zadanie nawet butelka, bo wybudzanie nic nie dawało. Jak nie chce to nie zje.

Przy okazji gf jaka masz butelkę Tomme Tippe. Ja mam jedna z serii close to nature i chyba się nie sprawdza.

Tez mam close to nature ale mam tez lovi i tez ich używam

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Tez mam close to nature ale mam tez lovi i tez ich używam

Tez mam lovi i Avent 0.
    A w TT smoczek podczas karmienia sie załamuje Nie wiem jak to napisać ale tak sie wsysa w butelke. Dopiero raz próbowała ta butelke ale jakoś tak dziwnie to wyglądało.

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Tez mam lovi i Avent 0.
    A w TT smoczek podczas karmienia sie załamuje Nie wiem jak to napisać ale tak sie wsysa w butelke. Dopiero raz próbowała ta butelke ale jakoś tak dziwnie to wyglądało.

Tez to zauwazylam, ja wtedy wyciągam jej go i na nowo wkładam

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina a siku i kupkę macie odpowiednią ilość razy? Bo to chyba świadczy o najadaniu się. Może taki masz po prostu egzemplarz że woli mało a często.

U mnie też zdecydowanie jest mało a często. Jak jej proponuje po pierwszej druga pierś to zje a potem mi chlusta mlekiem co normalnie się nie zdarza. W ciągu dnia w dalszym ciągu mamy walkę żeby ją ode mnie odkleić. Je lepiej po zabiegu ale nadal chętnie spędza czas z piersią w buzi i jest krzyk przy próbie odkładania. Próbowałam kilku smoczków i się nimi dławi jakby za duże były... Dzisiaj ją probowalam uspac bez piersi - walka trwała 40min zanim zasnęła

Poza tym mimo brania biogai i espumisanu który nam fajnie rozładowuje bąki to jest problem z kupkami. Młoda ich robi ok 10-12 dziennie, takie kleksy albo idą na raty albo z gazami ale za każdym razem jest straszny płacz przy ich robieniu. Nie daje jej to spać więc w połączeniu z krótkimi drzemkami to w ciągu dnia praktycznie nie śpi albo wisi na mnie. Nie wiem jak jej pomóc, robię masaże, kładę na brzuszku itd a i tak ją boli. A nie są to zatwardzenia ani kolki 🤷🏻‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez na raty robi albo przy bakach, espumisan jej pomaga bo nie cisnie tak, ale też jest z 10-12 dziennie mimo ze na mm jest, nie wiem czy to kwestia mleka czy co. Na NAN miala zatwardzenia tu zas za duzo tego.

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jedna kupę dziennie. Idzie jedna wielka kupa. Wszyscy mówią, ze przy mm tak może być. Dzisiaj w nocy była druga taka bardziej zadka. Siku robi normalnie, jak sie opije mleka to sika.

O 8:30 młoda była przystawiona do piersi, o 9 był ryk wiec dostała mm i zjadła jakieś 70 ml - czyli była głodna. Nie odbiła wiec jej sie troszkę ulalo z dzióbka. Później leżała do 11 i nie mogła usnąć. Jest 13 a ona spi i juz myśle ze ma za długa przerwę.
    Jak próbuje ja przystawić do piersi ponownie to sie wkurza i nic z tego nie wychodzi.

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam NAn. We wtorek mamy pediatrę. Zobaczę co powie.

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    My mamy jedna kupę dziennie. Idzie jedna wielka kupa. Wszyscy mówią, ze przy mm tak może być. Dzisiaj w nocy była druga taka bardziej zadka. Siku robi normalnie, jak sie opije mleka to sika.
    O 8:30 młoda była przystawiona do piersi, o 9 był ryk wiec dostała mm i zjadła jakieś 70 ml - czyli była głodna. Nie odbiła wiec jej sie troszkę ulalo z dzióbka. Później leżała do 11 i nie mogła usnąć. Jest 13 a ona spi i juz myśle ze ma za długa przerwę.
    Jak próbuje ja przystawić do piersi ponownie to sie wkurza i nic z tego nie wychodzi.
    Sikac tez sika dobrze, ale te kupy czy po mm moze ich byc tyle? Dzis byla tylko jedna narazie.

My bebiko od 12 dni.

2h przerwy to nie duzo, ja mojej pozwalam z 3-4h spac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 12:58

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dwie
    Dostała jeść o 9 a jest 13 wiec 4 h. W nocy czasem 5h spi. Jak na takie małe dziecko to trochę długo.

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Jak dwie
    Dostała jeść o 9 a jest 13 wiec 4 h. W nocy czasem 5h spi. Jak na takie małe dziecko to trochę długo.
    Ja popatrzyłam od 11:00.

A jakby byla glodna mysle by wstala, moja nieraz zasnie i za 30 min pyka 3h to jej nie budze bo ile pospala 30 min?

Mleko modyfikowane jest bardziej syte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2021, 13:05

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina jeżeli dobrze przybiera na wadze to pozwól jej spać. Jak zglodnieje to na pewno się obudzi.

medimind lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf myślę, że kup może być dużo również po mm. Jeżeli konsystencja jest ok i nie sprawia dziecku bólu, to nic się nie dzieje.
    U nas też praktycznie co pampers to kupa ale mój na cycu tylko.
    Pamiętam, że ze starszym miałam problem w drugą stronę i też różnych mlek próbowałam. Po każdym było to samo, więc wprowadzałam probiotyki, czopki i rurki. Jedyne co pomogło to czas

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Ina jeżeli dobrze przybiera na wadze to pozwól jej spać. Jak zglodnieje to na pewno się obudzi.

Tez tak mysle.

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Gf myślę, że kup może być dużo również po mm. Jeżeli konsystencja jest ok i nie sprawia dziecku bólu, to nic się nie dzieje.
    U nas też praktycznie co pampers to kupa ale mój na cycu tylko.
    Pamiętam, że ze starszym miałam problem w drugą stronę i też różnych mlek próbowałam. Po każdym było to samo, więc wprowadzałam probiotyki, czopki i rurki. Jedyne co pomogło to czas

Konsystencja jest ok, bolu jej nie sprawia. Czasem sie zdarzy wodnista ale to nie cala, a po prostu troche wody poleci.

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ