X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni no to Ty masz dużo bardziej pod górkę niż ja, więc przestaję jojczeć 😜 Do domu czy mieszkania się przenieśliście?

Mi przeprowadzka wypadła całe szczęście jeszcze w trakcie ciąży. Teraz sobie tego nie wyobrażam😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przeprowadzka bedzie na przelomie roku, chociaz blizej lutego.

Dzis mam wizyte poporodowa.

Musze pogadać z nim o wkladce albo implancie.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym miałam takie jazdy że wszystko było źle. Z resztą syn był z tych wyjących o wszystko. Teraz może nie latam w skowronkach bo nie mogę nawet dobrze siedzieć, ale jest dużo lepiej. Mam problem z rana po cc. Trochę mi się coś z niej sączy, niby niewiele ale ślad po nocy na majtkach mam. Położna też mówiła że ta rana taka średnia.
    Ja mam na razie męża w domu. Ma dwa tygodnie opieki na mnie, no ale plus taki że do 16 będzie teraz pracował, więc mi starszaka z przedszkola odbierze i ogólnie będzie w domu więcej.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze skonsultuję to wędzidełko z naszą pediatrą.

Leni, współczuję, tyle roboty z noworodkiem na pokładzie. My przeprowadziliśmy się w maju i z miesiąc zajęło mi doprowadzenie wszystkiego do porządku.

Przy pierwszym dziecku względny spokój i radość pojawiły się u mnie koło 3 miesiąca. Minęły kolki, kupiłam chustę i wreszcie zaczęłam wychodzić sama na spacery.
    W połogu miałam huśtawkę nastrojów. Raz euforia a raz płacz. Czułam się jak pod wpływem jakichś narkotyków.
    Teraz jestem raczej spokojna, przez większość czasu powiedziałabym, że moje emocje są jakby stępione. Dominuje strach.

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez strach i zmęczenie dominuje. Niby wiedziałam, ze dziecko zmienia wszystko, ale hormony zrobiły swoje i mam straszne jazdy a w głowie bałagan. Ma razie raczej staram się przetrwać. Są dobre i gorsze dni. Mam nadzieje, ze z czasem tych pierwszych będzie więcej.

Co to maty to jeszcze nie zamówiłam. Puzle mam u mamy po bratanicy wiec będzie miała jak tam jesteśmy a się oni nie mogę się zdecydować. Muszę się zastanowić, gdzie będę to trzymała . Maty skip hop kojarzę, ale raczej nie chce tyle za to płacić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 10:02

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bujaczków to ja dziś kupiłam za 70 zł używany https://www.walmart.com/ip/Fisher-Price-Cradle-Swing-with-6-Speeds-Butterfly-Garden-Papasan/5430279 ten tutaj 160$

• LENi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeprowadziliśmy się do domu, remont dalej w toku. Kafelkarz przychodzi, kuchnie mam prowizorkę, bo będzie dopiero na pocz. Września, szafy też, schody październik więc ogólnie Sajgon i młoda która tylko by wisiała na cycku, nie da się nawet odłożyć jak zaśnie na rękach a tu jeszcze druga córka która potrzebuje opieki, obiadu itd :p masakra. A chłop w pracy do 16tej..
    No ciężko, nie mam kiedy cokolwiek zrobić...

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Przeprowadziliśmy się do domu, remont dalej w toku. Kafelkarz przychodzi, kuchnie mam prowizorkę, bo będzie dopiero na pocz. Września, szafy też, schody październik więc ogólnie Sajgon i młoda która tylko by wisiała na cycku, nie da się nawet odłożyć jak zaśnie na rękach a tu jeszcze druga córka która potrzebuje opieki, obiadu itd :p masakra. A chłop w pracy do 16tej..
    No ciężko, nie mam kiedy cokolwiek zrobić...

My chcemy sie do domu przeprowadzić jak będziemy mięć kuchnie lazienke i salon reszte bedziemy robić jak już bedziemy mieszkac, wiadomo tynki beda i drzwi w pokojach by sie nie syfiło, w sieni plytki w korytarzu panele...az sie tego boje..

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proszę o pomoc dla Miłoszka
    https://www.siepomaga.pl/serce-milka#wplaty

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedna łazienkę mamy, meble dla dziewczynek są, w salonie mamy kanapę i TV, a kuchnia to jak pisałam prowizorka, bo mamy jakieś stare meble, lodówkę, piekarnik.
    Ja też chcialam jeszcze się wstrzymać ale mój już chciał się wprowadzać, żeby skorzystać z ogródka i tak nie jeździć w tą i we wte, bo jednak duża strata czasu przez to jeżdżenie z domu do domu.. No ale mam syf, nie da się ukryć, brakuje ciągle czegoś, okna nie pomyte, jak nie kafelkarz się kręci, to jutro wyrównanie terenu, we wtorek listwy i ciągle coś.. No i życie na kartonach.. Nie wiem nawet gdzie co mam, a połowa rzeczy dalej w kartonach u tesciowej.. 🙈🤦‍♀️

Także polecam wprowadzić się na gotowe :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    My jedna łazienkę mamy, meble dla dziewczynek są, w salonie mamy kanapę i TV, a kuchnia to jak pisałam prowizorka, bo mamy jakieś stare meble, lodówkę, piekarnik.
    Ja też chcialam jeszcze się wstrzymać ale mój już chciał się wprowadzać, żeby skorzystać z ogródka i tak nie jeździć w tą i we wte, bo jednak duża strata czasu przez to jeżdżenie z domu do domu.. No ale mam syf, nie da się ukryć, brakuje ciągle czegoś, okna nie pomyte, jak nie kafelkarz się kręci, to jutro wyrównanie terenu, we wtorek listwy i ciągle coś.. No i życie na kartonach.. Nie wiem nawet gdzie co mam, a połowa rzeczy dalej w kartonach u tesciowej.. 🙈🤦‍♀️

Także polecam wprowadzić się na gotowe :)

Na gotowe nie, bo my placimy 2400 miesięcznie czynszu i odstepnego i raty tez jak naraziw 1500 a od marca 2500 to miec a nie miec... jakos przebolejemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie pologowej, wszystko ok na macicy szwy jeszcze sa, współzyc mozna, dostalam namiar na lekarza zeby zalozyc implant do tego czasu anty tabletki. Ta dziurka w ranie sie zrośnie i mowi ze nie pojdzie dalej bo reszta juz zablizniona, psikac oktaniseptem wietrzyć a jak wychodze to plastry sutricon lub granfuroflex zakladac.

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo - jak tam u Was?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Kosmo - jak tam u Was?
    A stabilnie 😉 Dalej te same problemy czyli brzuszek. Ale oprócz tego już jakby coraz mniej krzyku bez powodu 🤷🏻‍♀️ I młoda coraz bardziej kumata się robi. W przyszłym tygodniu mamy szczepienia już

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    A stabilnie 😉 Dalej te same problemy czyli brzuszek. Ale oprócz tego już jakby coraz mniej krzyku bez powodu 🤷🏻‍♀️ I młoda coraz bardziej kumata się robi. W przyszłym tygodniu mamy szczepienia już

My dopiero 26.08 szczepienie, za tydzień usg bioderek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 10:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami kilka ciężkich dni. W poniedziałek byliśmy w poradni Laktacyjnej i było wszystko super, a wieczorem zatkały mi się kanaliki na obu piersiach. Na prawej szybko ustapilo, a na lewej praktycznie do tej pory jest. Już jest o niebo lepiej, ale chyba było o krok od zapalenia piersi. Całe dnie i noce tylko ciepły oklad- karmienie- zimny okład. Wczoraj pękłam i ryczałam jak bobr, ale potem młody jakoś udrożnił i jest prawie normalnie już. Odzylam.

Co do maty, zamówiłam taka i póki co jestem zadowolona

https://allegro.pl/oferta/piekna-mata-piankowa-xxl-rulon-180x150-cm-1-cm-10035377995?snapshot=MjAyMS0wOC0xMVQxMToxOTo0MC44MjlaO2J1eWVyOzUwMDRjZWIxMmY0ZjkyZWZiZTgwNTc3NWExZDY3YjdmMDVmNWZlMzU3NzRjMWJjMjUxMmNhZmE3ZmJjYzM2ODE%3D

• LENi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już kładziecie dzieci na tych matach? Wow i zajmą się? Moja jak nie je, albo nie jesy na rękach to odłóżona ryczy :/ więc masakra, nic nie mogę zrobić.

W każdym razie fajne te maty, choć przydałaby się jakaś składana, na allegro dużo Tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 12:48

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak ma lepszy dzień to parę minut posiedzi w lezaczku albo na macie. Mamy taką z wiszącymi zabawkami ale ma kontrastowe kolory więc ją lubi. Ale też szybko zaczyna marudzić i domaga się atencji

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Wy już kładziecie dzieci na tych matach? Wow i zajmą się? Moja jak nie je, albo nie jesy na rękach to odłóżona ryczy :/ więc masakra, nic nie mogę zrobić.

W każdym razie fajne te maty, choć przydałaby się jakaś składana, na allegro dużo Tego.

Pewnie, lezy nieświadomie kopie uderza rękami w te zawieszki na gorze, dzis nawet tam zasnela 🤣🤣 grzechotke tez zlapie jak sie jej da ale zaraz puszcza czasami gdzies wyrzuci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Za nami kilka ciężkich dni. W poniedziałek byliśmy w poradni Laktacyjnej i było wszystko super, a wieczorem zatkały mi się kanaliki na obu piersiach. Na prawej szybko ustapilo, a na lewej praktycznie do tej pory jest. Już jest o niebo lepiej, ale chyba było o krok od zapalenia piersi. Całe dnie i noce tylko ciepły oklad- karmienie- zimny okład. Wczoraj pękłam i ryczałam jak bobr, ale potem młody jakoś udrożnił i jest prawie normalnie już. Odzylam.

Co do maty, zamówiłam taka i póki co jestem zadowolona

https://allegro.pl/oferta/piekna-mata-piankowa-xxl-rulon-180x150-cm-1-cm-10035377995?snapshot=MjAyMS0wOC0xMVQxMToxOTo0MC44MjlaO2J1eWVyOzUwMDRjZWIxMmY0ZjkyZWZiZTgwNTc3NWExZDY3YjdmMDVmNWZlMzU3NzRjMWJjMjUxMmNhZmE3ZmJjYzM2ODE%3D

I co mówili w tej poradni? Współczuję Ci tych problemów. Sama wiem jaka to ulga jak nic się nie dzieje, a karmienie to nie ból i łzy. Widzisz na swoich brodawkach białe punkciki? U mnie były widoczne, bo musiałam mieć przytkane kanaliki tuż u ujścia. Po okładach z oliwy z oliwek znikały. Ale chyba najwięcej dawały właśnie ciepłe i zimne okłady.
    Zastanawiam się, skąd się biorą te przytkania... Dziecko jadlo, ssało jak do tej pory, bielizna ta sama, a tu ni stąd, ni zowąd problem🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 13:40

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ