Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Najlepsze jak jadę z nią sama autem, a że mam poduszkę z przodu i nie wiem jak się ją wyłącza.. To jest z tyłu.. Jak jadę to jest cicho, śpi, albo ogląda.. Ale jak staje ja światłach to momentalnie ryk 🤪🙈 masakra jakaś :p strach jechać gdzieś dalej..
-
LENi wrote:Najlepsze jak jadę z nią sama autem, a że mam poduszkę z przodu i nie wiem jak się ją wyłącza.. To jest z tyłu.. Jak jadę to jest cicho, śpi, albo ogląda.. Ale jak staje ja światłach to momentalnie ryk 🤪🙈 masakra jakaś :p strach jechać gdzieś dalej..
O, identycznie z synem było. Jak auto stanęło na dłużej niż minutę to wyk. Ja śpiewałam... Bardziej dla siebie, bo on i tak nie słyszał przez to wycie... -
nick nieaktualny
-
Ja polecam kubek termiczny z Duki- Duka Vacuu. Miałam do kawy, teraz kupiłam drugi. Bardzo długo trzyma.
Moja tez się często budzi z rykiem.
Zamówiłam smoczek suavinex. Zobaczymy czy podpasuje.
Ja zabawek tez za dużo nie mam. Ze smoczkiem zamówiłam piłeczki sensoryczne i gryzak grzybek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 16:47
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualnyina-1409 wrote:Ja polecam kubek termiczny z Duki- Duka Vacuu. Miałam do kawy, teraz kupiłam drugi. Bardzo długo trzyma.
Moja tez się często budzi z rykiem.
nie widzę na ich stronie tego modeluWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 16:40
-
https://duka.com/pl/kubek-termiczny-duka-vacuum-310-ml-zloty-stal-nierdzewna-1214478?gclid=EAIaIQobChMIhfDskLLM8gIVVeqyCh1yJglDEAQYASABEgIYSPD_BwE
Ucięło mi m🙂
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
Mam nadzieje, ze nic się nie zmieniło, bo mój ma już dwa lata.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualnyDługo trzymający kubek termiczny to mogę polecić Contigo Metra. Używam do kawy, jest super.
Ja w sumie z zabawek to mam jakieś tam muzyczno- świetlne, takie co wiszą na macie edukacyjnej, karuzele na łóżeczko i pluszaki z pozytywką. Ale póki co jeszcze za mały żeby coś go interesowało. Wydrukowałam obrazki kontrastowe z neta i w sumie trochę za nimi patrzy.
Jakie polecacie zabawki dla takich maluszkow? Czy to w ogóle za wcześnie na jakiekolwiek? -
Józek dzisiaj skończył 4 tygodnie. Wyciągnęłam Oball. To była pierwsza zabawka córki. Potem pożyczyliśmy bratankowi męża.
Po pierwszej ciąży dopiero po ponad 2 miesiącach poszłam do ginekologa, bo bardzo długo krwawiłam. Okres miałam normalnie przez cały czas karmienia. Teraz ginekolog powiedział, żeby dopiero po pół roku przyjść, żeby nie dokładać sobie wydatków. Wtedy wypada mi czas na zrobienie cytologii. Ale chyba jednak po tych moich przejściach pójdę szybciej. -
nick nieaktualnyUla30 wrote:Długo trzymający kubek termiczny to mogę polecić Contigo Metra. Używam do kawy, jest super.
Ja w sumie z zabawek to mam jakieś tam muzyczno- świetlne, takie co wiszą na macie edukacyjnej, karuzele na łóżeczko i pluszaki z pozytywką. Ale póki co jeszcze za mały żeby coś go interesowało. Wydrukowałam obrazki kontrastowe z neta i w sumie trochę za nimi patrzy.
Jakie polecacie zabawki dla takich maluszkow? Czy to w ogóle za wcześnie na jakiekolwiek?
My mamy taka zawieszke do wozka pomalu ogarnia. Grzechotki lapie na chwilę i wypuszcza chociaż ostatnio przerzuciła z prawej strony na lewa. Książeczki kontrastowe mamy, karuzele do łóżeczka i taki szumis z projektorem, szelesciki. Dużo mamy w spadku 😀 -
My poza karuzelą mamy jakieś grzechotki, szelesciki, piszczałki. Najbardziej lubi taką z lusterkiem🙂 po oball też muszę się do szwagierki zgłosić bo im pożyczyliśmy.
Dziś drugi raz od porodu zostawiłam młodą z mężem na 2godziny i pojechałam coś z synem załatwić. Przespała całą moją nieobecność, a od dwóch tygodni nie miała w dzień drzemki dłuższej niż 40min a karmienia co 1,5h🥺 chyba ich muszę czesciej zostawiać. W piątek wizyta popołogowa to się na będą mogli znowu sprawdzić -
u mnie też jeszcze okresu nie ma chociaż czuje że wszystko zaczyna się tam budzić.Dziś np bolał mnie brzuch jak przed okresem Wizytę popołogową mam za tydzień.Antykoncepcji nie b3dę brała żadnej,bo marzy mi się jeszcze jedna dzidzia a mam już 37 lat😱.Ps:stary o tym jeszcze nie wie ale pewnie jak się dowie to powie że zwariowałam i wybije mi to z głowy😁😁
Powiem wam że zmieniłam wit d3 na vigantol i większych problemów z brzuszkiem już nie ma.
Z zabawek to mamy karuzelę,zawieszkę do wózka,matę (tam też tego nawieszane) ale i tak najbardziej lubi patrzeć na ochraniacz w łóżeczku 🙈🙈.
4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualnyMusialam sprawdzić co to Oball 😀. My zabawki, które mamy to też z darów . Ja tylko kupiłam karuzele, a po tygodniu dostałam druga od szwagierki 🥴, więc mam dwie.
Ja synka zostawiam z mężem, jak jadę po zakupy, jak ostatnio byłam u ginekologa. Tylko raczej wychodne mam do 2h max, bo dłużej może nie wytrzymać bez cyca. Ale na tą sytuację mamy mrożone mleko, no i zrobilismy raz test- bez problemu zjadł odciągnięte mleko z butli. No i często ich samych wywalam na spacer, to też znikają na 2h, a ja mam czas dom ogarnąć. -
nick nieaktualnyStarającaSię wrote:u mnie też jeszcze okresu nie ma chociaż czuje że wszystko zaczyna się tam budzić.Dziś np bolał mnie brzuch jak przed okresem Wizytę popołogową mam za tydzień.Antykoncepcji nie b3dę brała żadnej,bo marzy mi się jeszcze jedna dzidzia a mam już 37 lat😱.Ps:stary o tym jeszcze nie wie ale pewnie jak się dowie to powie że zwariowałam i wybije mi to z głowy😁😁
Powiem wam że zmieniłam wit d3 na vigantol i większych problemów z brzuszkiem już nie ma.
Z zabawek to mamy karuzelę,zawieszkę do wózka,matę (tam też tego nawieszane) ale i tak najbardziej lubi patrzeć na ochraniacz w łóżeczku 🙈🙈.
StarajacaSie szczerze Cię podziwiam, że przy czwórce szkrabów masz jeszcze siłęyslec o kolejnym. Ja ledwo ogarniam jedno😅 Dużą masz różnice wieku między dzoewczynkami? Jak przyjęły nowego członka rodziny?🙂
Jakie macie karuzele u swoich dzieci? Możecie coś polecić? -
nick nieaktualnyStraw wrote:StarajacaSie szczerze Cię podziwiam, że przy czwórce szkrabów masz jeszcze siłęyslec o kolejnym. Ja ledwo ogarniam jedno😅 Dużą masz różnice wieku między dzoewczynkami? Jak przyjęły nowego członka rodziny?🙂
Jakie macie karuzele u swoich dzieci? Możecie coś polecić?
My mamy jakas z canpol ale jest ciezka taka, tzn mechanizm do melodii jest ciezkiStraw lubi tę wiadomość
-
My mamy taką kontrastową z canpola jak tu: https://allegro.pl/oferta/canpol-karuzela-kontrastowa-z-pozytywka-68-084-9853376744?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_TOY_pla_wybrane&ev_adgr=Zabawki+Top&ev_campaign_id=6510912222&gclid=CjwKCAjw1JeJBhB9EiwAV612y14zabf32_OerSfa1L7TxTBs8GlFCuBQTEmdduKsxWA7CNMnuFP1lRoCKPYQAvD_BwE wydaje mi się fajna
Nie kupuj tylko nakręcanej, dla syna taką mieliśmy, trzeba było co 15sekund biegać i nakręcać na nowo🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 22:22
Straw lubi tę wiadomość
-
Mojego książeczki kontrastowe średnio interesują, ale za to taka kontrastowa zawieszka do wózka/fotelika już tak. Gapi sobie na nią i nieświadomie uderza i fika nogami jak szalony.
Co do pobudki, u nas najpierw są niezidentyfikowane odglosy. Mały się wierci, charczy, skrzeczy, wtedy próbujemy go jeszcze uspokoić ale z marnym skutkiem, a jak nie reagujemy to ryk...
Ja się jeszcze nie umówiłam na kontrolę. Nie wiem czy iść do lekarza, który prowadził mi ciążę czy gdziekolwiek, gdzie będzie szybciej. Wciąż plamię i w sumie to nie mam pojęcia czy tak ma być i kiedy wgl mogę się spodziewać okresu?🤔🤔 -
Ula30 wrote:Jak ogarniacie dom i siebie, jak dzieciaki są nieodkładalne, a jesteście same? Jakieś złote rady?
Nie ogarniam, trudno, jeszcze nikt od tego nie umarł. Robię co mogę albo co musi być już koniecznie zrobione a reszta czeka na lepsze czasyUla30, Zula36 lubią tę wiadomość