X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Zula36 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:39

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • LENi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo moja identyko - budzi się od razu z rykiem 🤪 też marzę o zadowolonym dziecku :p

Starszej jak dawałam mm - tak jak dziewczyny, przegotowana woda z czajnika.. A na wyjścia termos.

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jak jadę z nią sama autem, a że mam poduszkę z przodu i nie wiem jak się ją wyłącza.. To jest z tyłu.. Jak jadę to jest cicho, śpi, albo ogląda.. Ale jak staje ja światłach to momentalnie ryk 🤪🙈 masakra jakaś :p strach jechać gdzieś dalej..

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Najlepsze jak jadę z nią sama autem, a że mam poduszkę z przodu i nie wiem jak się ją wyłącza.. To jest z tyłu.. Jak jadę to jest cicho, śpi, albo ogląda.. Ale jak staje ja światłach to momentalnie ryk 🤪🙈 masakra jakaś :p strach jechać gdzieś dalej..

O, identycznie z synem było. Jak auto stanęło na dłużej niż minutę to wyk. Ja śpiewałam... Bardziej dla siebie, bo on i tak nie słyszał przez to wycie...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile czasu wam trzyma woda w termosie temperature?

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam kubek termiczny z Duki- Duka Vacuu. Miałam do kawy, teraz kupiłam drugi. Bardzo długo trzyma.

Moja tez się często budzi z rykiem.

Zamówiłam smoczek suavinex. Zobaczymy czy podpasuje.
    Ja zabawek tez za dużo nie mam. Ze smoczkiem zamówiłam piłeczki sensoryczne i gryzak grzybek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 16:47

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Ja polecam kubek termiczny z Duki- Duka Vacuu. Miałam do kawy, teraz kupiłam drugi. Bardzo długo trzyma.

Moja tez się często budzi z rykiem.

nie widzę na ich stronie tego modelu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 16:40

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://duka.com/pl/kubek-termiczny-duka-vacuum-310-ml-zloty-stal-nierdzewna-1214478?gclid=EAIaIQobChMIhfDskLLM8gIVVeqyCh1yJglDEAQYASABEgIYSPD_BwE

Ucięło mi m🙂

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze nic się nie zmieniło, bo mój ma już dwa lata.

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo trzymający kubek termiczny to mogę polecić Contigo Metra. Używam do kawy, jest super.

Ja w sumie z zabawek to mam jakieś tam muzyczno- świetlne, takie co wiszą na macie edukacyjnej, karuzele na łóżeczko i pluszaki z pozytywką. Ale póki co jeszcze za mały żeby coś go interesowało. Wydrukowałam obrazki kontrastowe z neta i w sumie trochę za nimi patrzy.
    Jakie polecacie zabawki dla takich maluszkow? Czy to w ogóle za wcześnie na jakiekolwiek?

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józek dzisiaj skończył 4 tygodnie. Wyciągnęłam Oball. To była pierwsza zabawka córki. Potem pożyczyliśmy bratankowi męża.

Po pierwszej ciąży dopiero po ponad 2 miesiącach poszłam do ginekologa, bo bardzo długo krwawiłam. Okres miałam normalnie przez cały czas karmienia. Teraz ginekolog powiedział, żeby dopiero po pół roku przyjść, żeby nie dokładać sobie wydatków. Wtedy wypada mi czas na zrobienie cytologii. Ale chyba jednak po tych moich przejściach pójdę szybciej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Długo trzymający kubek termiczny to mogę polecić Contigo Metra. Używam do kawy, jest super.

Ja w sumie z zabawek to mam jakieś tam muzyczno- świetlne, takie co wiszą na macie edukacyjnej, karuzele na łóżeczko i pluszaki z pozytywką. Ale póki co jeszcze za mały żeby coś go interesowało. Wydrukowałam obrazki kontrastowe z neta i w sumie trochę za nimi patrzy.
    Jakie polecacie zabawki dla takich maluszkow? Czy to w ogóle za wcześnie na jakiekolwiek?

My mamy taka zawieszke do wozka pomalu ogarnia. Grzechotki lapie na chwilę i wypuszcza chociaż ostatnio przerzuciła z prawej strony na lewa. Książeczki kontrastowe mamy, karuzele do łóżeczka i taki szumis z projektorem, szelesciki. Dużo mamy w spadku 😀

• martini92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poza karuzelą mamy jakieś grzechotki, szelesciki, piszczałki. Najbardziej lubi taką z lusterkiem🙂 po oball też muszę się do szwagierki zgłosić bo im pożyczyliśmy.
    Dziś drugi raz od porodu zostawiłam młodą z mężem na 2godziny i pojechałam coś z synem załatwić. Przespała całą moją nieobecność, a od dwóch tygodni nie miała w dzień drzemki dłuższej niż 40min a karmienia co 1,5h🥺 chyba ich muszę czesciej zostawiać. W piątek wizyta popołogowa to się na będą mogli znowu sprawdzić

preg.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też jeszcze okresu nie ma chociaż czuje że wszystko zaczyna się tam budzić.Dziś np bolał mnie brzuch jak przed okresem Wizytę popołogową mam za tydzień.Antykoncepcji nie b3dę brała żadnej,bo marzy mi się jeszcze jedna dzidzia a mam już 37 lat😱.Ps:stary o tym jeszcze nie wie ale pewnie jak się dowie to powie że zwariowałam i wybije mi to z głowy😁😁
    Powiem wam że zmieniłam wit d3 na vigantol i większych problemów z brzuszkiem już nie ma.
    Z zabawek to mamy karuzelę,zawieszkę do wózka,matę (tam też tego nawieszane) ale i tak najbardziej lubi patrzeć na ochraniacz w łóżeczku 🙈🙈.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam sprawdzić co to Oball 😀. My zabawki, które mamy to też z darów :). Ja tylko kupiłam karuzele, a po tygodniu dostałam druga od szwagierki 🥴, więc mam dwie.
    Ja synka zostawiam z mężem, jak jadę po zakupy, jak ostatnio byłam u ginekologa. Tylko raczej wychodne mam do 2h max, bo dłużej może nie wytrzymać bez cyca. Ale na tą sytuację mamy mrożone mleko, no i zrobilismy raz test- bez problemu zjadł odciągnięte mleko z butli. No i często ich samych wywalam na spacer, to też znikają na 2h, a ja mam czas dom ogarnąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    u mnie też jeszcze okresu nie ma chociaż czuje że wszystko zaczyna się tam budzić.Dziś np bolał mnie brzuch jak przed okresem Wizytę popołogową mam za tydzień.Antykoncepcji nie b3dę brała żadnej,bo marzy mi się jeszcze jedna dzidzia a mam już 37 lat😱.Ps:stary o tym jeszcze nie wie ale pewnie jak się dowie to powie że zwariowałam i wybije mi to z głowy😁😁
    Powiem wam że zmieniłam wit d3 na vigantol i większych problemów z brzuszkiem już nie ma.
    Z zabawek to mamy karuzelę,zawieszkę do wózka,matę (tam też tego nawieszane) ale i tak najbardziej lubi patrzeć na ochraniacz w łóżeczku 🙈🙈.

StarajacaSie szczerze Cię podziwiam, że przy czwórce szkrabów masz jeszcze siłęyslec o kolejnym. Ja ledwo ogarniam jedno😅 Dużą masz różnice wieku między dzoewczynkami? Jak przyjęły nowego członka rodziny?🙂

Jakie macie karuzele u swoich dzieci? Możecie coś polecić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    StarajacaSie szczerze Cię podziwiam, że przy czwórce szkrabów masz jeszcze siłęyslec o kolejnym. Ja ledwo ogarniam jedno😅 Dużą masz różnice wieku między dzoewczynkami? Jak przyjęły nowego członka rodziny?🙂

Jakie macie karuzele u swoich dzieci? Możecie coś polecić?

My mamy jakas z canpol ale jest ciezka taka, tzn mechanizm do melodii jest ciezki

Straw lubi tę wiadomość

• martini92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taką kontrastową z canpola jak tu: https://allegro.pl/oferta/canpol-karuzela-kontrastowa-z-pozytywka-68-084-9853376744?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_TOY_pla_wybrane&ev_adgr=Zabawki+Top&ev_campaign_id=6510912222&gclid=CjwKCAjw1JeJBhB9EiwAV612y14zabf32_OerSfa1L7TxTBs8GlFCuBQTEmdduKsxWA7CNMnuFP1lRoCKPYQAvD_BwE wydaje mi się fajna
    Nie kupuj tylko nakręcanej, dla syna taką mieliśmy, trzeba było co 15sekund biegać i nakręcać na nowo🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 22:22

Straw lubi tę wiadomość

preg.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego książeczki kontrastowe średnio interesują, ale za to taka kontrastowa zawieszka do wózka/fotelika już tak. Gapi sobie na nią i nieświadomie uderza i fika nogami jak szalony.

Co do pobudki, u nas najpierw są niezidentyfikowane odglosy. Mały się wierci, charczy, skrzeczy, wtedy próbujemy go jeszcze uspokoić ale z marnym skutkiem, a jak nie reagujemy to ryk...

Ja się jeszcze nie umówiłam na kontrolę. Nie wiem czy iść do lekarza, który prowadził mi ciążę czy gdziekolwiek, gdzie będzie szybciej. Wciąż plamię i w sumie to nie mam pojęcia czy tak ma być i kiedy wgl mogę się spodziewać okresu?🤔🤔

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Jak ogarniacie dom i siebie, jak dzieciaki są nieodkładalne, a jesteście same? Jakieś złote rady?

Nie ogarniam, trudno, jeszcze nikt od tego nie umarł. Robię co mogę albo co musi być już koniecznie zrobione a reszta czeka na lepsze czasy ;)

Ula30, Zula36 lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ