X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka zabawek w spadku np. karuzele, ale przyczepiłam do niej karty kontrastowe. Książeczki lubi, karuzeli nie. Mam mała matę z pałąkami i tez nie bardzo. Zawieszka do wozka z canpola kontrastowa jest interesująca i jeszcze szelescik kwiatek z lamaze. Najlepsze zabawa to jak robie do niej głupie miny i mówię. Patrzy wtedy i czasem coś odpowie lub uśmiecha się nie wiem czy świadomie już.

Ja się umówiłam na wizytę do ginekologa na początku września. Musze tylko hormony tarczycowe zrobić, bo przy okazji to endokrynolog. Nie wiem czy będę stosowała antykoncepcję. Piec lat się staraliśmy o dziecko i naturalnie nie dało rady.

Co do okresu to może być roznie 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 23:19

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Nie ogarniam, trudno, jeszcze nikt od tego nie umarł. Robię co mogę albo co musi być już koniecznie zrobione a reszta czeka na lepsze czasy ;)

To tak jak ja, chociaż ja mam tylko jedno dziecko.
    Dzisiaj mała spała wyciągu dnia to miałam chwile i coś zrobiłam np. umyłam okno w kuchni. Tylko to jest jedna szyba- tak na 15 min roboty, wstawiłam pranie, odkurzyłam mieszkanie i ogarnelam łazienkę. Ale to dzisiaj, bo więcej spała w ciągu dnia. Następnym razem może ogarnę jakieś obiady, bo się zapasy w zamrażarce kończą. Obiady robię tylko takie szybkie np. spagetti, curry, jakieś zapiekanki nic wymyślnego i od razu robię na kilka dni i mrożę. A jak nie ogarnę to pierogi z Biedry lub coś z baru mlecznego.Prasuje tylko rzeczy małej. Stary musi ogarniać swoje, bo mi się już nie chce. W wolnej chwili jeszcze pracuje trochę.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Ja mam kilka zabawek w spadku np. karuzele, ale przyczepiłam do niej karty kontrastowe. Książeczki lubi, karuzeli nie. Mam mała matę z pałąkami i tez nie bardzo. Zawieszka do wozka z canpola kontrastowa jest interesująca i jeszcze szelescik kwiatek z lamaze. Najlepsze zabawa to jak robie do niej głupie miny i mówię. Patrzy wtedy i czasem coś odpowie lub uśmiecha się nie wiem czy świadomie już.

Ja się umówiłam na wizytę do ginekologa na początku września. Musze tylko hormony tarczycowe zrobić, bo przy okazji to endokrynolog. Nie wiem czy będę stosowała antykoncepcję. Piec lat się staraliśmy o dziecko i naturalnie nie dało rady.

Co do okresu to może być roznie 🤷‍♀️
    My też się staraliśmy 5 lat, ale zdecydowałam się na antykoncepcję, bo życie lubi zaskoczyć, a mamy jeszcze 3 blaski i planuje po nie wrócić. Nie chcę ryzykować ciąży naturalnej (😀), dopóki one tam są.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie było samoistnej owulacji, ale atosuje anty bo nie planuje drugiego dziecka miec w ciagu najbliższych 4-5 lat ta jak Ula mowi zycie lubi zaskoczyc

Ula30 lubi tę wiadomość

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:28

Natka95 lubi tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie wy wsypujecie ten proszek z mm jak wychodzicie by robic na świeżo

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Gdzie wy wsypujecie ten proszek z mm jak wychodzicie by robic na świeżo
    Szwagierka używa tego
    https://allegro.pl/oferta/pojemnik-canpol-dozownik-na-mleko-proszku-3-komory-10613644268

medimind lubi tę wiadomość

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:28

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo super, dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo - jak ubierasz Marysie na wyjscie na pole na takiej pogodzie jak dzisiaj mamy?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Kosmo - jak ubierasz Marysie na wyjscie na pole na takiej pogodzie jak dzisiaj mamy?
    Body na długi rękaw i spodnie i na to ta bluza z kapturem misiowa co ostatnio tu pytałam jak to zakładać 😅 Ale moja młoda z tych cieplolubnych jest więc spokojnie jeszcze koc do okrycia

medimind lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis mamy szczepienie, ciekawe jak zareaguje młoda

• LENi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wysłałam mojego do sklepu po jakaś cieplejsza bluzę dla młodej bo dziś u mnie 16 stopni :/ masakra! Gdzie to lato?! A jeszcze tyle ciuchow letnich mam 🙄🙈 jak zwykle przesadziłam..

Ja mam nueodkladane dziecko i nie sprzątam 🤪 nie mam kiedy.. Jeśli uda się ja odlozyc to jak cokolwiek robię to zaraz się budzi.. Śpi jak zająć.. Nawet nie mogę pozmywać, czy odkurzyć bo zaraz się wybudza.. Muszę być cicho jak mysz pod miotła 🤦‍♀️ straszne to..
    A mamy taki bajzel że masakra.. Kartony dalej nie wypakowane.. Nie wiem jak moje starze dziecię pójdzie do szkoły bo u niej w pokóju dalej Meksyk.. :/

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś jakoś śpi, to trochę poroblilam w domu.
    Laski, przeglądam vinted i wymiękam.
    Które do gondoli?
    url=https://naforum.zapodaj.net/7518118095fd.jpg.html]7518118095fd.jpg[/url]

url=https://naforum.zapodaj.net/c3a8dfcf6bea.jpg.html]c3a8dfcf6bea.jpg[/url]

To tylko takie przykładowe, chodzi mi o to który 'fason' lepszy do gondoli na spacer?

• LENi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    My dzis mamy szczepienie, ciekawe jak zareaguje młoda

Powodzenia!
    My 2.09 mamy wizytę u fizjo, a 14.09 szczepienie.

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula wydaje mi się że 2 lepszy.. To takie 2w1. Ja kupiłam dziś śpiworek cottonmoose
    Uznałam że kupię jakiś misiowy nie za gruby kombiak i będę wkładać do śpiworka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 12:20

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wziela ten drugi, latwiej sie zaklada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Ula wydaje mi się że 2 lepszy.. To takie 2w1. Ja kupiłam dziś śpiworek cottonmoose
    Uznałam że kupię jakiś misiowy nie za gruby kombiak i będę wkładać do śpiworka.
    Też fajny , tylko właśnie nie bardzo wiem jak się ubiera dzieci do takiego śpiwora. Ale może cienki kombinezon to jest to.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko już mi słabo bo nie wiem jak się ubiera takie dzieci 🤯 Tzn teraz na jesień np do auta do starczy ubrać jakąś bluzę i mieć otulacz w foteliku? Czy trzeba jakiś misiowy kombinezon? Czy może na lekką zimę starczy do auta taki misiowy kombinezon? Te grube to co tylko do wózka? No bo w sumie takiej porządnej zimy to jest tyle co nic 🤷🏻‍♀️

Nie ogarniam co powinnam kupić 🤯

W dodatku kupiłam ostatnio w c&a czapeczki na jesień wzięłam roz 62 i tydzień temu były ideolo a dzisiaj chciałam jej założyć zamiast kaptura tyle tylko żeby do auta z nią przejść i są za małe, ledwo do uszu dochodzą 🤦‍♀️ W ogóle już praktycznie wszystkie 56 ciuchy są za małe, nie na szerokość a na długość, młoda ma takie długie giry że w nic już nie wchodzi i stało się to w przeciągu tego tygodnia

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem jak ubierac ja dzis mojej ubralam body na dlugi, bluza cienka i polar, to jak ja bede ubierac jak bedzie z 7 stopni a jak jak -10

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ