Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na jesień kupiłam otulacz do fotelika, ubierać będę w body na dl rękaw, spodnie i bluzę misiowa (dziś ma mi chłop kupić) lub dresowy kombiak.
A zima będę ubierać kombinezon misiowy i do śpiworka.
Tak przynajmniej planuje ale jak będzie to nie wiem 🤦♀️🙈
Moja nosi póki co rozmiar 50/53 - 56 duże, bluzę kupię 62 żeby była większa, kombiak 68 chyba.. Gorzej jak się utopi, ale myślę że we wrześniu wskoczy mi w 56. To może uda mi się trafić z rozm. Oby ✊ -
nick nieaktualnyMój wczoraj miał body na krótki, bluzkę na długi rękaw, spodenki, cienki bezrękawnik polarowy i cienką czapkę. Wialo bardzo. Jak się robiło chłodniej to jedna warstwa kocyka ( bo jak zimno to składam na pół i ma dwie warstwy). No sprawdzam ten kark, czy nie upocony i nie miał. Ale ja np miałam wczoraj bluzkę na długi rękaw, sweter i katanę dżinsową.
-
Leni, moja do tej pory nosiła 50/56 zwłaszcza te z h&m 56 na niej wisiały i nagle w przeciągu tygodnia tak ją wyciągnęło że już się nie dopinają body, także można się zdziwić 😅 Ale Twój system mi się podoba, chyba podobnie zrobię. Śpiworek do gondoli to chyba 68 kupię, teraz mi się to wydaje być ogromne ale przecież za 3 miesiące to może nawet małe być. Może 74 powinnam brać, lepiej za duże niż za małe 🤷🏻♀️
Te cottonmoose super się wydają być, musz się czaić na vinted na nie może się coś trafi w dobrej cenie. -
No czytałam opinie i łaski piszą że do tych spiworkow wkładały zima w samym bodziaku, że takie ciepłe.. Ciężko mi wierzyć ale wydają się fajne. Ja kupiłam na promocji, tylko okazało się że nie ma mojego koloru bo końcówka wyprzedaży i przyślą czerwony, jakiś wcześniejszy model.. Ale Uznałam że wolę kupić w promocji niż przepłacać.
Lepiej większe niż mniejsze :p też pewnie moja się teraz utopi w tym misiowy kombiku ale teraz mało wychodzimy więc do czasu faktycznej jesieni /zimy to by pewnie wyrosła więc kupię 68, a wy to może lepiej to 74 jak już wyrosła z 56 -
Moja też dziś coś bardziej na rękach śpi. Plus taki że jest odkladalna. Ale już miałam lekkie ciśnienie że obiadu nie ogarnę. No ale już się zupa robi.
Ja mam kombinezony te grube na 68, nawet dwie sztuki, ale takie duże więc myślę że będą ok na zimę do wózka. Auto Mam w domu w garażu więc do auta po prostu pójdzie koc, Ewentualnie grubszy dresowy kombinezon czy bluza, ale to już raczej 74. Z resztą mam już parę takich cieplejszych ciuchów, więc nie szukam jakoś specjalnie. -
nick nieaktualny
-
Straw wrote:StarajacaSie szczerze Cię podziwiam, że przy czwórce szkrabów masz jeszcze siłęyslec o kolejnym. Ja ledwo ogarniam jedno😅 Dużą masz różnice wieku między dzoewczynkami? Jak przyjęły nowego członka rodziny?🙂
Jakie macie karuzele u swoich dzieci? Możecie coś polecić?
karuzele mamy z chico ale nie polecam.denerwują mnie melodyjki i moja średnio nią zainteresowana🤔4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualny
-
Moja jus z dwa tygodnie temu wyrosla z rozmiatu 56.Długa się strasznie zrobiła.
Do takiego śpiwora wystarczy to w czym dziecko jest ubrane w domu,ewentualnie jak bardzo zimno to jeszcze jakiś rękawek dodatkowy.
do gondoli zdecydowanie fason 2 .też mam taki,jest wygodny,nie trzeba każdej nogi osobno wkładać a wiadomo dzieci często nie współpracują,człowiek się tylko upoci nim je ubierze.Ula30 lubi tę wiadomość
4x córka😁❤️🤪
-
nick nieaktualnyLekarka powiedziała ze na taka pogode to body z dlugim starczy i polar na to i czapka. Zosia wazy 4550 i 55 cm wzrostu ma. My dalej 56 nosimy i mniejsze 62. Kombinezony mam na rozne rozmiary zalezy kto mi dal😀😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 14:56
LENi lubi tę wiadomość
-
LENi wrote:No czytałam opinie i łaski piszą że do tych spiworkow wkładały zima w samym bodziaku, że takie ciepłe.. Ciężko mi wierzyć ale wydają się fajne.
Ja mam corke z drugiej polowy sierpnia i mialam spiworek podobny do tego (petite charie) i corka jezdzila w nim cala zime ubrana jak w domu (body + polspiochy albo spodenki) pkus cienka bluza jesli bylo kolo 0°C lub grubsza jesli bylo kilka stooni ponizej zera... zawsze po powrocie (a spacery trwaly 2-3h) byla cieplutka
LENi lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Tak sie wtrace do rozmowy
Ja mam corke z drugiej polowy sierpnia i mialam spiworek podobny do tego (petite charie) i corka jezdzila w nim cala zime ubrana jak w domu (body + polspiochy albo spodenki) pkus cienka bluza jesli bylo kolo 0°C lub grubsza jesli bylo kilka stooni ponizej zera... zawsze po powrocie (a spacery trwaly 2-3h) byla cieplutka
Super, dobrze wiedzieć dzięki!
Gf czym szczepiłas? Tymi z NFZ czy skojarzone? Bo ja nadal bije się z myślami.. -
nick nieaktualnyJa się zastanawiam czy moja na zimę jeszcze wejdzie w gondolę. Ma miesiąc i niecały tydzień, a rozmiar 62 już taki na styk. Jak leży w wózku na maksa wyciągnięta, to zostaje jej z 15cm zapasu. A miała być taka malutka... 🙈
Ja też mam wiecznie rozkminę jak ją ubrać. Albo wydaje mi się, że jej za gorąco albo że za zimno. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStraw wrote:Ja się zastanawiam czy moja na zimę jeszcze wejdzie w gondolę. Ma miesiąc i niecały tydzień, a rozmiar 62 już taki na styk. Jak leży w wózku na maksa wyciągnięta, to zostaje jej z 15cm zapasu. A miała być taka malutka... 🙈
Ja też mam wiecznie rozkminę jak ją ubrać. Albo wydaje mi się, że jej za gorąco albo że za zimno.
Ja z ubieraniem to samo mam -
Straw wrote:Ja się zastanawiam czy moja na zimę jeszcze wejdzie w gondolę. Ma miesiąc i niecały tydzień, a rozmiar 62 już taki na styk. Jak leży w wózku na maksa wyciągnięta, to zostaje jej z 15cm zapasu. A miała być taka malutka... 🙈
Ja też mam wiecznie rozkminę jak ją ubrać. Albo wydaje mi się, że jej za gorąco albo że za zimno.
Ja nie mam złudzeń, że moja zimę spędzi w gondoli. Już ma rozmiar 62, tak normalnie, więc w zimę myślę że do 74 spokojnie dobije. Syn nosił na pół roku 80/86... -
Wiecie ja też mam ciężko, bo sama jestem zmarzluch więc tym bardziej mam obawy, ale podobno lepiej jak maluszek zmarznie niż się przegrzeje.. A nie chce być mama która ubiera dziecko jak na Sybir 😂 tylko lżej, bo potem się zapoci i.jeszcze gorzej będzie.. No ale okaże się jak przyjdzie faktycznie zimno.. Dziś u mnie 18 stopni, jechałam do paczkomatu to ubrana była w pajaca i na to bluzę ubrałam i cienka czapeczkę.. I kocyk na wierzch bo wieje i kark był cieplutki..
-
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Ja nie mam złudzeń, że moja zimę spędzi w gondoli. Już ma rozmiar 62, tak normalnie, więc w zimę myślę że do 74 spokojnie dobije. Syn nosił na pół roku 80/86...
No i co wtedy? W spacerówkę? Ciekawe czy już będzie na tyle sztywno siedziała1. Drugiego wózka na pewno kupować nie będę. Najwyżej wytnę otwory w gondoli na nogi😅