X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Kładziesz na brzuch jak odbije po jedzeniu? Czy np pół godziny od jedzenia? U nas niestety z tym problem bo młody często ulewa 😐 i chociaż bym chciała to boje się go układać na drzemki na brzuchu.
    Bezpośrednio po jedzeniu jej nie klade na brzuch bo też mocno ulewa, zawsze odczekam jakiś czas. Nigdy też nie spała na brzuchu, wczoraj pierwszy raz tak usnęła ale ja potem przekrecilam na plecki.
    Szczepić zamierzam 6w1 + rota a pneumokoki w innym terminie, tak robiłam że starsza córka i nie było żadnych problemów.

Ula30 lubi tę wiadomość

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wy to robicie, jak dziecko Wam śpi na brzuchu to caly czas na niego patrzycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka, dzięki.

Olimama, a jak u Was nocka?

• martini92 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    A jak Wy to robicie, jak dziecko Wam śpi na brzuchu to caly czas na niego patrzycie?

Ja nie, tylko zaglądam co jakiś czas do pokoju. W nocy na brzuchu jej niw kładę.

preg.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama Ty nam tu przecierasz skokowe szlaki 😉 Człowiek się ledwo po jednym pozbiera a Ty już piszesz że u was kolejny więc pora się nastawiać znów psychicznie 😂

Dziewczyny macie może jakieś ubranka z sinsay? Jak z jakością? Bardziej jak pepco czy bardziej jak h&m? Ceny kuszące, wzory ładne ale nie chcę wydawać jakby miały się zdziadzić po 1 praniu 🤔

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo z jakościa jest różnie, niektóre są super, a inne takie sobie

Kosmo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chyba skok, w dzień spi po 5-10 min i się budzi i maruda niesamowita😖

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Ja nie, tylko zaglądam co jakiś czas do pokoju. W nocy na brzuchu jej niw kładę.

tak, tak w nocy na pewno nie, ale w dzien nigdy jej nie kładłam na drzemkę na brzuszku, bo się bałam, a wiadomo jak śpi to robię różne rzeczy.

• LENi Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja czasem w ciągu dnia śpi na brzuszku, wtedy ma lepszy sen, ale ciężko ja na brzuchu uspac.. Choć lubi ale u nas zasypianie kiepsko idzie.. :/ z kolei...
    W nocy po pierwszej pobudce ładnie zasnie, a później już od 2 zaczynają się jazdy, dziś zasnęłam z nią na rękach i tak krzywo spałyśmy - masakra :p

Ale dziś zimnica.. Starsza pojechała z tatą na rozpoczęcie szkoly a ja próbuje uspac młoda bo od 7 nie śpi..A chciałabym zjeść śniadanie :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kładę na brzuch bo lepiej spi. Często zasypia na mnie jak ja odbijam już i przekladam do łóżeczka. Co chwile chodze i zaglądam do niej. Teraz zasnęła po 7 i nadal spi. Ale to nie zawsze działa niestety. Wczoraj nie chciała spać i jak jankladkam na brzuch to wierzgające tylko głowa, stekala a na końcu już sie wkurzała, bo za długo na brzuchu. Nie wiem od czego zależy ze jednego dnia spi a drugiego już nie. Brzuszek wczoraj jej sprawdzałam kilka razy i miękki chociaż baki puszcza.
    Noc spokojna Jak padła o 23 to spała do 3 importem 6 wiec nawet się wysłała. Zjadła i spi dalej.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 21.30-6 spanie. Za to syn łaził w nocy... Moja nie cierpi na brzuszku. Jak syn mógł leżeć tak godzinami, tak ta nie ma opcji. Wierzga i się wkurza. Teraz do 9 pomachała i pogadala, zjadła i śpi. Więc właśnie też zjadłam śniadanie i pije kawę.
    Dzis mam zebranie u syna i do lekarza z nim na 17.30, bo gil się kończy na kolanach plus kaszel. Oczywiście nebbud w ruch już poszedł. Mam nadzieję że młodej nie zalapie

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo ja zamawiałam pajace i bluzkę z długim rękawem - po jednym praniu nie zdziadziały, ale super gruby materiał to nie jest. Pajace że Smyka z CoolClub lepszej jakości.

Jak z waszymi plecami przy kamieniu /noszeniu? Moje po całym dniu chcą odpaść🙄 Szczególnie barki i czasem czuję odcinek lędźwiowy. Mogę Wam polecić kanał Małgosi Mostowskiej na Yt - prowadzi na nim jogę. Ćwiczyłam odcinek lędźwiowy w ciąży i naprawdę pomagało. Teraz też staram się rano jak mąż przejmie małą albo wieczorem jak już śpi. Z jednej strony daje to lekką ulgę, a z drugiej mam poczucie, że chociaż 20min poświęciłam na siebie.

Kosmo lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw u mnie lędźwiowy oczywiście już zaczyna boleć. Ale ja wiem że nie umiem dobrze nosić dziecka. I jakoś nie umiem się nauczyć robić tego poprawnie. Zawsze się jakoś dziwnie wyginam. Beznadziejny przypadek 😅

A co do Sinsay to trzeba dobrze trafic. Niektóre rzeczy szmacieja szybciej, inne wcale. Podobnie trochę do Pepco, ale jednak jest lepiej. Na pewno się aż tak nie kurczą w praniu. Bo z Pepco to chyba niektóre 68 zacznę zakładać niedługo, bo po praniu jest dramat. Z hm jeszcze polspiochy na 56 są super, znaczy w sam raz, smykowe cool club czy Reserved mam na 62 i też jest dobre.

Kosmo lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odżyłam dzisiaj trochę, wpakowałam młoda w ciepły kombinezon i przespała 2 godziny co prawda musiałam cały czas leżeć obok, ale lepsze to niż bujanie wózka

LENi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy przestalyscie oczyszczac się po porodzie? U mnie zaraz minie 6 tygodni, a ciągle plamie na brunatno.
    Myślicie, że mimo to, jak w piątek minie te 6 tygodni, to można powoli zacząć robić brzuszki?

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dziewczyny, kiedy przestalyscie oczyszczac się po porodzie? U mnie zaraz minie 6 tygodni, a ciągle plamie na brunatno.
    Myślicie, że mimo to, jak w piątek minie te 6 tygodni, to można powoli zacząć robić brzuszki?

U mnie cztery dopiero ale nadal plamienie na zmianę z krwią. Jakoś poprzednio było szybciej...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Ja już skończyłam plamienia. 6 tyg minie w sobotę. Nie wiem czy nawet po porodzie sn, tym bardziej po mojej cc nie zaczęłabym od wzmacniania pleców i mięśni głębokich,żeby wzmocnić kręgosłup i ustabilizowac postawę. Same brzuszki zwiększają ciśnienie w jamie brzusznej i obciążają mięśnie dna miednicy.

EDIT: Ja to tak piszę z własnej perspektywy, myśląc trochę na chłopski rozum, bo nie jestem żadnym fizjoterapeutą. Mi nawet przed ciążą bardziej służyły ćwiczenia ogólnorozwojowe niż stricte brzuszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 15:30

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamilam właściwie do tej pory czasem ale tak na żółto a tu nagle dostałam regularny okres. Może tydzień przerwy od ostatniego plamienia było. 🤦‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ja plamilam właściwie do tej pory czasem ale tak na żółto a tu nagle dostałam regularny okres. Może tydzień przerwy od ostatniego plamienia było. 🤦‍♀️
    Dziwne, strasznie szybko

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Ja już skończyłam plamienia. 6 tyg minie w sobotę. Nie wiem czy nawet po porodzie sn, tym bardziej po mojej cc nie zaczęłabym od wzmacniania pleców i mięśni głębokich,żeby wzmocnić kręgosłup i ustabilizowac postawę. Same brzuszki zwiększają ciśnienie w jamie brzusznej i obciążają mięśnie dna miednicy.

EDIT: Ja to tak piszę z własnej perspektywy, myśląc trochę na chłopski rozum, bo nie jestem żadnym fizjoterapeutą. Mi nawet przed ciążą bardziej służyły ćwiczenia ogólnorozwojowe niż stricte brzuszki.
    Nie chcę niczego bardzo forsownego. Ale tak sobie pomyślałam, że kilka minut dziennie fajnie by było robić ten brzuch. Wcześniej ćwiczyłam z Moniką Kolakowska (polecam!) I ona ma takie fajne 10-minutowe ćwiczenia. Ja z młodym mam taką trasę na spacer 6km i to zajmuje ok 1h20min teraz. Jak wracamy do domu to on ma jeszcze z 30 minut drzemki to wtedy miałabyn czas żeby też brzuch ogarnąć, jako dopełnienie 'treningu' 🥴. Ale nie wiem, czy już można.

EDIT: napisałam "brzuszki", ale nie chodzi mi o te klasyczne, tylko o ćwiczenia na brzuch w ogóle.

EDIT2: już poczytałam, że do klasycznych ćwiczeń na brzuch jeszcze daleko, ale juz obczailam na YT kilka treningów na po ciąży 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 16:01

Straw lubi tę wiadomość

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ