Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula30 wrote:Kładziesz na brzuch jak odbije po jedzeniu? Czy np pół godziny od jedzenia? U nas niestety z tym problem bo młody często ulewa 😐 i chociaż bym chciała to boje się go układać na drzemki na brzuchu.
Szczepić zamierzam 6w1 + rota a pneumokoki w innym terminie, tak robiłam że starsza córka i nie było żadnych problemów.Ula30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Olimama Ty nam tu przecierasz skokowe szlaki 😉 Człowiek się ledwo po jednym pozbiera a Ty już piszesz że u was kolejny więc pora się nastawiać znów psychicznie 😂
Dziewczyny macie może jakieś ubranka z sinsay? Jak z jakością? Bardziej jak pepco czy bardziej jak h&m? Ceny kuszące, wzory ładne ale nie chcę wydawać jakby miały się zdziadzić po 1 praniu 🤔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja czasem w ciągu dnia śpi na brzuszku, wtedy ma lepszy sen, ale ciężko ja na brzuchu uspac.. Choć lubi ale u nas zasypianie kiepsko idzie.. z kolei...
W nocy po pierwszej pobudce ładnie zasnie, a później już od 2 zaczynają się jazdy, dziś zasnęłam z nią na rękach i tak krzywo spałyśmy - masakra :p
Ale dziś zimnica.. Starsza pojechała z tatą na rozpoczęcie szkoly a ja próbuje uspac młoda bo od 7 nie śpi..A chciałabym zjeść śniadanie :p -
Ja tez kładę na brzuch bo lepiej spi. Często zasypia na mnie jak ja odbijam już i przekladam do łóżeczka. Co chwile chodze i zaglądam do niej. Teraz zasnęła po 7 i nadal spi. Ale to nie zawsze działa niestety. Wczoraj nie chciała spać i jak jankladkam na brzuch to wierzgające tylko głowa, stekala a na końcu już sie wkurzała, bo za długo na brzuchu. Nie wiem od czego zależy ze jednego dnia spi a drugiego już nie. Brzuszek wczoraj jej sprawdzałam kilka razy i miękki chociaż baki puszcza.
Noc spokojna Jak padła o 23 to spała do 3 importem 6 wiec nawet się wysłała. Zjadła i spi dalej.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
U nas 21.30-6 spanie. Za to syn łaził w nocy... Moja nie cierpi na brzuszku. Jak syn mógł leżeć tak godzinami, tak ta nie ma opcji. Wierzga i się wkurza. Teraz do 9 pomachała i pogadala, zjadła i śpi. Więc właśnie też zjadłam śniadanie i pije kawę.
Dzis mam zebranie u syna i do lekarza z nim na 17.30, bo gil się kończy na kolanach plus kaszel. Oczywiście nebbud w ruch już poszedł. Mam nadzieję że młodej nie zalapie -
nick nieaktualnyKosmo ja zamawiałam pajace i bluzkę z długim rękawem - po jednym praniu nie zdziadziały, ale super gruby materiał to nie jest. Pajace że Smyka z CoolClub lepszej jakości.
Jak z waszymi plecami przy kamieniu /noszeniu? Moje po całym dniu chcą odpaść🙄 Szczególnie barki i czasem czuję odcinek lędźwiowy. Mogę Wam polecić kanał Małgosi Mostowskiej na Yt - prowadzi na nim jogę. Ćwiczyłam odcinek lędźwiowy w ciąży i naprawdę pomagało. Teraz też staram się rano jak mąż przejmie małą albo wieczorem jak już śpi. Z jednej strony daje to lekką ulgę, a z drugiej mam poczucie, że chociaż 20min poświęciłam na siebie.Kosmo lubi tę wiadomość
-
Straw u mnie lędźwiowy oczywiście już zaczyna boleć. Ale ja wiem że nie umiem dobrze nosić dziecka. I jakoś nie umiem się nauczyć robić tego poprawnie. Zawsze się jakoś dziwnie wyginam. Beznadziejny przypadek 😅
A co do Sinsay to trzeba dobrze trafic. Niektóre rzeczy szmacieja szybciej, inne wcale. Podobnie trochę do Pepco, ale jednak jest lepiej. Na pewno się aż tak nie kurczą w praniu. Bo z Pepco to chyba niektóre 68 zacznę zakładać niedługo, bo po praniu jest dramat. Z hm jeszcze polspiochy na 56 są super, znaczy w sam raz, smykowe cool club czy Reserved mam na 62 i też jest dobre.Kosmo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:Dziewczyny, kiedy przestalyscie oczyszczac się po porodzie? U mnie zaraz minie 6 tygodni, a ciągle plamie na brunatno.
Myślicie, że mimo to, jak w piątek minie te 6 tygodni, to można powoli zacząć robić brzuszki?
U mnie cztery dopiero ale nadal plamienie na zmianę z krwią. Jakoś poprzednio było szybciej... -
nick nieaktualnyUla30 wrote:Dziewczyny, kiedy przestalyscie oczyszczac się po porodzie? U mnie zaraz minie 6 tygodni, a ciągle plamie na brunatno.
Myślicie, że mimo to, jak w piątek minie te 6 tygodni, to można powoli zacząć robić brzuszki?
Ja już skończyłam plamienia. 6 tyg minie w sobotę. Nie wiem czy nawet po porodzie sn, tym bardziej po mojej cc nie zaczęłabym od wzmacniania pleców i mięśni głębokich,żeby wzmocnić kręgosłup i ustabilizowac postawę. Same brzuszki zwiększają ciśnienie w jamie brzusznej i obciążają mięśnie dna miednicy.
EDIT: Ja to tak piszę z własnej perspektywy, myśląc trochę na chłopski rozum, bo nie jestem żadnym fizjoterapeutą. Mi nawet przed ciążą bardziej służyły ćwiczenia ogólnorozwojowe niż stricte brzuszki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 15:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStraw wrote:Ja już skończyłam plamienia. 6 tyg minie w sobotę. Nie wiem czy nawet po porodzie sn, tym bardziej po mojej cc nie zaczęłabym od wzmacniania pleców i mięśni głębokich,żeby wzmocnić kręgosłup i ustabilizowac postawę. Same brzuszki zwiększają ciśnienie w jamie brzusznej i obciążają mięśnie dna miednicy.
EDIT: Ja to tak piszę z własnej perspektywy, myśląc trochę na chłopski rozum, bo nie jestem żadnym fizjoterapeutą. Mi nawet przed ciążą bardziej służyły ćwiczenia ogólnorozwojowe niż stricte brzuszki.
EDIT: napisałam "brzuszki", ale nie chodzi mi o te klasyczne, tylko o ćwiczenia na brzuch w ogóle.
EDIT2: już poczytałam, że do klasycznych ćwiczeń na brzuch jeszcze daleko, ale juz obczailam na YT kilka treningów na po ciąży 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 16:01
Straw lubi tę wiadomość