X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Gf, u nas rano przed 8 też 5 stopni, na szybko starszemu wyciagalam cieplejsza kurtkę. Dla małej pewnie ubralabym juz misiowy kombinezon. 🤔 Na szczęście słoneczko wyszlo i zaraz powinno do 10 dopic to za godzinkę ogarniemy spacerek.

No u nas tez wyszlo własnie, a ja czekam na telefon by towat jechac odebrać na budowe i dopiero potem spacer

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę grzebać czy mam w ogóle coś cieplejszego dla Oliwki. Na razie jakieś dresy i na to kocyk.
    O 4 też miałam dziś pobudkę. Potem przed 7 syn nam się wpakował do łóżka budząc wszystkich także koniec spania.
    Ogólnie miałam chyba nosa z mlekiem. Przeszłam w końcu na ten nowy Bebilon advance pronutra i kupa jak marzenie co dwa dni.
    Dziś mamy szczepienie obojga Gadzin. Mam nadzieję że Oliwce nic nie będzie po nim. Syn takie rzeczy przechodził bez echa.

olimama lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Ja idę grzebać czy mam w ogóle coś cieplejszego dla Oliwki. Na razie jakieś dresy i na to kocyk.
    O 4 też miałam dziś pobudkę. Potem przed 7 syn nam się wpakował do łóżka budząc wszystkich także koniec spania.
    Ogólnie miałam chyba nosa z mlekiem. Przeszłam w końcu na ten nowy Bebilon advance pronutra i kupa jak marzenie co dwa dni.
    Dziś mamy szczepienie obojga Gadzin. Mam nadzieję że Oliwce nic nie będzie po nim. Syn takie rzeczy przechodził bez echa.

Ja właśnie kartony bede kupowac by posortować ubrania, bo mam na wszystkie mozliwe pogody do 2 lat 🤣🤣 ale muszę je rozmiarami pochowac w kartonach bo teraz misz masz

• LENi Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja ciągle muszę coś dokupić bo moje dziecię z rozmiaru 50 wyroslo. Ale w 56 się topi :p więc 53 w okaidi kupuje.... 🤦‍♀️ Choć tam tanio nie mają :/ wyrosła mi z piżamek..

Od czwartku trochę ciepłej ma być :)
    Powiem wam ze nie wiem dlaczego moje dziecko tak mało śpi.. Ciężko jej zasnąć.. Już nie wiem co robić aby zasypiała twardo.. I szybko.. Wieczorem usypianie trwa 2h.. 🤦‍♀️
    Że sama usypiam z nią.. 🤦‍♀️

Dziś mam trochę latania - po starsza, ortodonta, szybko dom, zajęcia.. 🤦‍♀️ I jeczace młodsza. 😋

l22ndf9helggnp3z.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, super, że te mleko spasowalo. 👍Powodzenia na szczepieniu.

Właśnie, ciagniemy spacer. Nie ma źle, a w słońcu calkiem przyjemnie. Mamy bluzę z kapturem i kocyk merino. Tak jej reguluje, jak wieje to kocyk, jak słońce to uchylam. 😅

LENi, piękne te ciuszki. 😍 A z małych rozmiarów to F&F ma 52, a Ewa Klucze ma malutkie 56.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • LENi Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama tak śliczne mają, materiały fajne delikatne i po praniu nic się nie dzieje, ale na chwilę to zaczyna mi być szkoda kasy :p bo muszę Tez starszą obkupić na zimę 😋

Powiem wam ze ja Ju nie wiem... Moje dziecko chyba jedyne tutaj je dalej co godzinę :/ wykańcza mnie 😋

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, wydawało mi się że mój często je... Ale co godzinę to na prawdę ciężko.

Ja w sumie bardzo mało ubranek kupowałam, bo moje dziecię dostało pełno w darach. Ma poukładane w komodzie ubranka bieżące, a w innym miejscu podzielone rozmiarami na później. Ostatnio leciałam na cito kupować jakieś spodnie dresowe, bo mi wyrósł z bieżących, a wydawało mi się że jeszcze nie dorósł do następnych. Po czym poszłam sprawdzić co tam w ogóle jest i chyba z 5 par spodni dobrych wyciągnęłam i w ogóle mnóstwo innych rzeczy.
    Teraz muszę kupić śpiworek na zimę i otulacz do fotelika.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja młodej zamówiłam na vinted świetne piżamki pajace z c&a i kaphala na 68 żeby miała na dłużej i się okazuje że one są akurat 🤦‍♀️ Ona chyba na ojca się podała że tak na długość rośnie, bo wszerz to jeszcze jedna Maryśka by wlazła. Muszę jej jeszcze zamówić kilka body na długi rękaw, jest piękna nowa kolekcja właśnie z c&a w zwierzątka leśne ale waham się czy właśnie brać 68 czy od razu 74 żeby chociaż do grudnia w tym pochodziła. Mam obawy że znów to 74 to będzie ogromne na nią na teraz 🙄 W ogóle świetne są te ciuszki, bardzo przyjemny materiał i nic się z tym nie dzieje po praniu. Sztuka body na długi 16zl, a w pepco te organic są po 15zl więc super cenowo wypadają a jakoś lepsza niż pepco wiadomo. Chociaż ta seria organic też daje radę 🙂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Oliwka ma 60cm i 5240g. Szczepienia nie było bo syn kaszle. Tym sposobem to nigdy ich nie zaszczepią bo on na 5.5 roku życia kaszle ze 4 lata ciągiem. Wykańcza mnie to nerwowo. Jeszcze męża dziś do 20 nie ma, bo musi wykłady prowadzic.

Oli mi z 62 wyrasta. Z niektórych firm jak Pepco czy mrofi to już spokojnie 68 zakładam, ale kombinezony na 68 są za duże. Gdzieś miałam taki przejściowy cool club, nie pamiętam tylko jaki to rozmiar.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, ale masz kruszynke, ze jeszcze 56 za duże 🙂 moja też nieduża, 5kg jeszcze nie ma, ale 62 to już spokojnie, chociaż ja tylko w pepco dla dzieciaków kupuję a tam rozmiarowka zawyżona.
    Ja w dzień karmię co 2h, w nocy potrafi zrobić 6,5h przerwę. Zmieniłam jej stronę materaca na bardziej miękka bo na tej twardej nie chciała spać plus zaczęłam ją cieplej okrywać i spała jak kamień dziś.

LENi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika,ty wspominałaś chyba, że z tego specjalistycznego mleka typu Pepti ciężko potem wyjść.. mogłabyś powiedzieć coś więcej?

Dostaliśmy wczoraj receptę na Pepti Syneo i lekarka kazala nim dokarmiać, a jak śluz nie zniknie to całkiem przejść na nie... Jakoś nie jestem pewna.

Co do ilości kup to mam wrażenie że zbagatelizowała problem, bo to maluszek i może tak być.. no to na razie czekam i obserwuje. Dziś też robi kupę co karmienie, czasem większą a czasem taki większy kleks przy pierdzie..ale wodnsity i wsiąkający w pampa..

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Anszelika,ty wspominałaś chyba, że z tego specjalistycznego mleka typu Pepti ciężko potem wyjść.. mogłabyś powiedzieć coś więcej?

Dostaliśmy wczoraj receptę na Pepti Syneo i lekarka kazala nim dokarmiać, a jak śluz nie zniknie to całkiem przejść na nie... Jakoś nie jestem pewna.

Co do ilości kup to mam wrażenie że zbagatelizowała problem, bo to maluszek i może tak być.. no to na razie czekam i obserwuje. Dziś też robi kupę co karmienie, czasem większą a czasem taki większy kleks przy pierdzie..ale wodnsity i wsiąkający w pampa..

Chodzi o to że nie ma co nadużywać tego mleka, bo później organizm pozbawiony alergenów może nadmoernie reagowac na rozszerzanie diety i będzie że ma dziecko nagle alergię na wszystko. Do tego te mleka są.paskidne w smaku, ale dziecko przyzwyczajone do niego często nie chce później normalnego do ust wziąć.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    No to Oliwka ma 60cm i 5240g. Szczepienia nie było bo syn kaszle. Tym sposobem to nigdy ich nie zaszczepią bo on na 5.5 roku życia kaszle ze 4 lata ciągiem. Wykańcza mnie to nerwowo. Jeszcze męża dziś do 20 nie ma, bo musi wykłady prowadzic.

Oli mi z 62 wyrasta. Z niektórych firm jak Pepco czy mrofi to już spokojnie 68 zakładam, ale kombinezony na 68 są za duże. Gdzieś miałam taki przejściowy cool club, nie pamiętam tylko jaki to rozmiar.
    Najmłodsza a wcale nie najmniejsza 😄. Kawał babeczki z niej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba mamy skok, młoda od wczoraj jest tak marudna i nieznośna, ze szok nic jej nie pasuje..

• LENi Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 4,5kg :) też rośnie ale mała jest bo my wszystkie małe, tylko tata duży :p ale córki się wdaly we mnie i malutkie :p jedynie co to mała ma apetyt po ojcu, bo jak pisałam co godzinę chce jeść 🤦‍♀️ na szczęście jak gdzieś jadę autem to pośpi dłużej.. Ale w domu później nie potrafi spać.. Ogólnie trudne dziecko, choć wiadomo że mimo to słodziak jak śpi i czasem się uśmiechnie 🤪 bo zwykle to jojczy :p czekam do 3miesiecy z utęsknieniem i może się coś wkoncu zmieni i się zajmie trochę sobą :p bo już na nowym mieszkamy miesiąc, kuchnia już jest, szafy są a ja dalej na kartonach 🤦‍♀️

l22ndf9helggnp3z.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Chodzi o to że nie ma co nadużywać tego mleka, bo później organizm pozbawiony alergenów może nadmoernie reagowac na rozszerzanie diety i będzie że ma dziecko nagle alergię na wszystko. Do tego te mleka są.paskidne w smaku, ale dziecko przyzwyczajone do niego często nie chce później normalnego do ust wziąć.

Cudownie 🙄😫

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka a nie wystarczyłoby przejść na któreś mleko typu comfort? Są wskazania żeby od razu tak z grubej rury na receptę mieć mleko? 🤷🏻‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 - mi pomogło bebiko comfort, teraz przechodzimy na normalne już

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh znów was nadrabiałam 3 dni 😅

U nas też nieciekawie, tylko tym razem ze starszym. Ma oskrzela i inhalacja to koszmar. Mam tylko nadzieję, że młody się nie zarazi. Chociaż myślę, że do tej pory już by coś było

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 21 września 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już pisałam, to że starszym też początki były nieciekawe. Kolki, płacze I noszenie na rękach godzinami, żeby uspokoić. Minęło samo z dnia na dzień i to właśnie kiedy skończył 3 miesiące. Później miałam złote dziecko aż do momentu buntów 2latka a teraz 3latka 😅

LENi lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ