X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • olimama Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, u nas na tej piankowej macie tez wydluzyl się czas leżenia na brzuszku, nie męczy się tak szybko, bo nie uciekają jej rączki, częściej kombinuje z podporem i przenosi ciężar ciała raz na jedną, raz na drugą stronę. Widać, że sprawia jej to duża frajdę. 😀

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • LENi Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo co to za MATA, na której leży ta slodzinka:) poproszę namiary :)

Ja usypiam młoda od 2h, teraz miała akcje szarpania i darcia cyca 🤦‍♀️ chyba mamy skok, bo ani nie chce spać i ten cyc tera:/

l22ndf9helggnp3z.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi, Kinderkraft Matty.

Widać sporo dzieciaczkow ma teraz kryzysy spaniowe lub jedzeniowe.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    A dajesz jej probiotyk?

Daje vivomix

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odkryłam że moja parówka lubi leżeć na brzuchu ale tylko na mnie. Mogę leżeć płasko, wtedy leży i jest zadowolona. Nawet głowę ładnie podnosić próbuje. Na macie nie i koniec... także od jutra młoda leży na mnie, a ja nic nie robię bo zajmuje się dzieckiem XD
    A w ogóle to mam jutro fryzjera w końcu. Jak wyjdę o 10 to pewnie koło 14 wróce 😁

olimama lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2021, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Ja dziś odkryłam że moja parówka lubi leżeć na brzuchu ale tylko na mnie. Mogę leżeć płasko, wtedy leży i jest zadowolona. Nawet głowę ładnie podnosić próbuje. Na macie nie i koniec... także od jutra młoda leży na mnie, a ja nic nie robię bo zajmuje się dzieckiem XD
    A w ogóle to mam jutro fryzjera w końcu. Jak wyjdę o 10 to pewnie koło 14 wróce 😁

Ja mam to samo, w innych miejscach ryk od razu.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tą zwykła mate z pałąkiem od kinderkraft i mała ją bardzo lubi. Jeszcze polecam jak któraś z was ma takie złości na torbę do wózka że jest nieporęczna i nie mieści wszystkiego (zwłaszcza teraz jak wjechaly butelki itd) plecak też od nich kinderkraft Molly. Nie dość że piękny to mega poręczny i pakowny. Mogę zapakować wszystko na wyjście a jeszcze jest miejsce na portfel czy nawet wodę dla mnie i w końcu nic nie muszę jeszcze w ręce nieść jak np gdzieś z młodą jadę autem i idziemy bez wózka. Nawet mały kocyk tam wejdzie

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozpoznać że dziecko karmione piersią ma biegunkę?...

Maly prze na kupę bardzo często i robi wodnsite kupy kilka razy na dzień, w dodatku jest marudny, niespokojny i widać że bardzo boli go brzuszek momentami jakby go coś skręcało, podkurcza nóżki i krzyczy.Wyglada to jak kolka, no ale te kupy...
    Już nie wiem co robić, bo dziś sobota i nigdzie się nie dostanę do lekarza, w dodatku jutro mamy chrzest ...

Czy bez konsultacji z lekarzem jest coś bezpiecznego co można podać w takim przypadku?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, a jak w końcu poddajecie mu mm czy tylko pierś?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Jak rozpoznać że dziecko karmione piersią ma biegunkę?...

Maly prze na kupę bardzo często i robi wodnsite kupy kilka razy na dzień, w dodatku jest marudny, niespokojny i widać że bardzo boli go brzuszek momentami jakby go coś skręcało, podkurcza nóżki i krzyczy.Wyglada to jak kolka, no ale te kupy...
    Już nie wiem co robić, bo dziś sobota i nigdzie się nie dostanę do lekarza, w dodatku jutro mamy chrzest ...

Czy bez konsultacji z lekarzem jest coś bezpiecznego co można podać w takim przypadku?

Nam lekarka dała jedynie probiotyk dicoflor baby 2x5 kropli dziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak najczęściej przystawiać do piersi

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Natka, a jak w końcu poddajecie mu mm czy tylko pierś?

Zaczęłam dokarmiać Bebilonem Syneo, ale nie chce mi tego jeść i wczoraj był na samym cycku.

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz ofertę:
    https://allegro.pl/oferta/duza-gruba-mata-piankowa-puzzle-eva-120-x-120-831-10607942187

Pobierz aplikację Allegro - najlepsze ceny, największy wybór, darmowe dostawy.
    https://allegro.pl/apka

Ja ta mate zamówiłam wlasnie

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Zaczęłam dokarmiać Bebilonem Syneo, ale nie chce mi tego jeść i wczoraj był na samym cycku.
    To tak jak pisze angiee, jak najczęściej żeby pił żeby się nie odwodnić. Te kupy całe wsiąkają s pieluche? Na blogu hafiji jest opis jak wygląda biegunka i po czym poznać

Jak nie chce pić tego bebilonu to może mu nie smakuje. Jeśli się nie boisz bez konsultacji z lekarzem to niech tata podjedzie do apteki i kupi hipp comfort. To jest lekkostrawne mleko i ma obnizony poziom laktozy, może byłoby Ksawciowi po tym lepiej. Mojej od razu posmakowało i problemy z brzuchem się skończyły. Już pewnie jesteście mocno wykończeni tą sytuacją. Mam nadzieję że już niedługo się wszystko u was unormuje

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze warto spróbować tanszego na poczatek moze podsmakuje bo jednak idzie duzo na to mleko Bebiko comfort

• martini92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moja też się z matą piankową polubiła i głowę ładnie trzyma. I nie wiem czy też nie mamy jakiegoś kryzysu ze snem, w dzień ładnie śpi, ale potem baluje do nocy, wczoraj chyba 23:30 zasnęła, a było już kilka dni że o 19 lulu.
    Tak poza tym to od początku września bujamy się z infekcjami, młody był w przedszkolu 2razy po 3 dni a tak ciągle w domu charczy 😫 Oczywiście młodą też zaraża, narazie odpukać nic poważnego

preg.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie karmię już ponad 2tyg ale prawa pierś jest ciągle bardziej pełna. Parę dni temu po nocy miałam plamę na bluzce z tej strony a od wczoraj czuję może nie ból, ale dyskomfort jak np noszę młoda na rękach i mi się opiera na tej piersi. Sprawdzam codziennie pod prysznicem ale nie zrobiły się żadne guzki a ten dyskomfort jest tylko od spodu i z jednego boku piersi. Jak sobie mogę z tym poradzić? Nie chcę teraz się nabawic jakiegoś zapalenia 🙄 Czy to może być zastój? Spróbować pod prysznicem to rozmasowywac? 🤷🏻‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo,mozesz miec nadal laktację. Moze idz do lekarza po bromergon

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, też mi się wydaje, że jak tak długo się to utrzymuje, to trzeba do lekarza po receptę.

Przeszliśmy już na pieluchy trójki z Rossmanna, ale będziemy też próbować Lupilu. Na wypadek karmienia poza domem, gdzie nie byłoby jak karmić piersią albo wyjścia jak nie miałabym jak wcześniej ściągnąć mamy Bebilon Profutura w saszetkach. Mi z moimi bólami kręgosłupa łatwiej jest nakarmić dziecko w lesie na kamieniu niż na krześle w przychodni.

• olimama Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja u syna w pierwszych dobach zycia na biegunkę dawalam pół saszetki enterolu z mlekiem. Ale u nas to była typowa biegunka, zielone, pieniste, śmierdzące kupki ze sluzem. A u Ciebie wg opisu to tak nie wygląda. To może tylko jakiś probiotyk oslonowo?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ