X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja coś od wczoraj znowu charczy jakby katar miała tylko tym razem faktycznie coś tam ma w nosie 🤔 Tzn jak leży na brzuchu to jej wypływa z nosa taki wodnisty katar przeźroczysty. Ale żeby odciągać to nie ma co znowu...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy katarka do odkurzacza. Przy infekcji jest super.

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam haxe ale nam on bardziej do codziennej higieny nosa się sprawdza, przy katarze nie dal rady. Wtedy katarek do odkurzacza poszedł w ruch, tez uważam, że jest super ❤
    A co do ciemnych myśli, chyba większość z nas nawiedzają one. Ja tez mialam wiele razy, tym bardziej, że wymagająca jest mała, a człowiek przyzwyczaił się do wygody ale to minie 😊 Dzieci szybko rosna

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Jakie macie aspiratory do nosa?

Ja mam zwykły sopelek. Ma przejściówkę do odkurzacza i do ust. Wg mnie wystarczy

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już chyba trochę lepiej. Bierze antybiotyk bez marudzenia większego. Trochę jeszcze kaszle jak śpi, ale mniej. Myślę że idzie ku dobremu. Ale i tak noc taką sobie. Od 2.30 do 6 spałam z pół godziny. Głowa mnie boli i najchętniej to położyła bym się z młoda razem na drzemkę, no ale syn w pakiecie...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znow ulewanie wrocilo, nie bylo od jakiegos czasu az tyle a dzis znow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Moja już chyba trochę lepiej. Bierze antybiotyk bez marudzenia większego. Trochę jeszcze kaszle jak śpi, ale mniej. Myślę że idzie ku dobremu. Ale i tak noc taką sobie. Od 2.30 do 6 spałam z pół godziny. Głowa mnie boli i najchętniej to położyła bym się z młoda razem na drzemkę, no ale syn w pakiecie...

Kurujcie sie, ciekawe co na a moja pediatra dzis powie. Niby kaszel troche sie zmniejszyl, ale jak pisalam wyzej to ulewanie znow wrocilo.

• jusci Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze Nosiboo. Kosztuje majątek, ma siłę ssąca odkurzacza, ale jest dużo cichszy. Wielkości inhalatorow. Miałam przyjemność go słyszeć i naprawdę nie generuje hałasu, a ściąga jak odkurzacz. Tylko jak dla drogi 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 10:20

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten katarek do odkurzacza też mam ale u nas ciężko z tym nosem idzie, strasznie nie lubi higieny nosa 🤪starsza używa bo ona wiecznie katar z ojcem.. 🤦‍♀️

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci wrote:
    Jest jeszcze Nosiboo. Kosztuje majątek, ma siłę ssąca odkurzacza, ale jest dużo cichszy. Wielkości inhalatorow. Miałam przyjemność go słyszeć i naprawdę nie generuje hałasu, a ściąga jak odkurzacz. Tylko jak dla drogi 🤪

Widze cene tego Nosiboo i faktycznie przeraza, jak za cos do wyciagania gili.

• maferka Ekspertka

Wysłany: 21 października 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Novama pingo i uważam że jest beznadziejny, odciagam sopelkiem

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko canpol, nawet nie mam jak kupić tego aspiratora do odkurzacza bo nie mam zwykłego odkurzacza 😂 Mam tylko samojezdny 🤣 Myślę że faktycznie przy chorobie odpukac tfu tfu ale będę musiała na szybko szukać czegoś elektrycznego 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysmy zamowili ten Haxe, zobaczymy. Teraz tez mielismy ten z Canpol zwykly

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki może któraś z was przerabiała już z dzieckiem asymetrie? Nie pokrywają mi się zalecenia od fizjo z tym co czytam... Kazała mi unikać noszenia na lewej ręce a jak ćwiczymy przewracanie się to zrobić 2x słabsza strona i 1x mocniejsza. Moja się zgina w swoją lewą stronę. Nie mówiła mi nic o zabawach w symetrii tylko żeby ćwiczyć ta słabsza stronę a tu wszędzie czytam że asymetrie leczymy symetria a nie ta druga strona bo możemy doprowadzić do asymetrii tej właśnie drugiej strony

No i nie wiem co mam zrobic, konsultacje z innym fizjo mamy za tydzień 🤷🏻‍♀️ Też jeśli o zasadę naprzemienności to już dawno ja stosujemy więc po prostu teraz jestem zielona co robię dobrze a co źle. Przy wszystkim z pielęgnacji i zabaw co robimy to ja analizuje czy to jest ok czy nie

Przy karmieniu mamy problem bo je z butelki i zawsze chce jeść z głową na boku. Próbowałam ja karmić mając ja na nogach w rynience ud ale to samo. Tak czy siak mi odwróci głowę, częściej w ta swoją ulubioną ale w drugą też się zdarza. To nie tak że non stop w jedną się odwraca, używa obu

I jeszcze pytanie czy kładziecie wasze dzieci do spania na boku? Ja tego nie robiłam bo moja nie była na to chętna i teraz trochę się buntuje. A fizjo mi kazała właśnie tak kłaść. Daje jej zwinięty ręcznik żeby się nie odwracała na plecy ale i tak zdarza jej się odginać rękę
    Teraz powoli zaczyna z pleców sama chcieć się obrócić na bok ale nie jest to pełny obrót więc robię jak kazała fizjo ale znów - jestem pełna wątpliwości co jest dobre a co złe tutaj 🙍

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. ja w sumie nie wiem czy u nas dokładnie jest asymetria. Problemem było układanie głowy najczęściej w prawą stronę. I to widać wyraźnie, bo włoski na głowie wytarły się bardziej po tej stronie. Poza tym jak miał głowę na prawo, to bez problemu dotykała policzkiem materaca, a jak układał głowę w lewo, czyli tam gdzie nie lubi, to policzek nie dotykał materaca, tak jakby nie mógł do końca oprzeć główki po tej stronie. Z zaleceń mamy na to ćwiczenia, ale na obie strony- leży na plecach, a ja jedna ręka trzymam klatkę piersiową i uciskam kciukiem przestrzeń międzyżebrowa, a drugą dłonią przyginam głowę policzkiem do podłoża. Poza tym mamy obracac łóżeczko. I do tego ćwiczenia na trzymanie głowy.

Na boku układałam jak byk noworodkiem, teraz nie. Nic o tym nie mówił fizjo.

Kosmo już niedługo ta druga konsultacja, myślę że krzywdy swojej młodej nie zrobisz przez ten czas, ani nic się nie pogorszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 19:06

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo u nas właśnie ćwiczymy tak samo obie strony, żeby nie wywołać asymetrii w drugim kierunku. Moja jak chce jeść z głową w bok to jej wyjmuje butelkę i smoczkiem kieruje we właściwą stronę czyli w środek.
    Oli śpi dużo na boku bo ja się boję zachłyśnięcia, a teraz jak chora to już w ogóle.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak robiliśmy ćwiczenia w domu to na obie strony tak samo. Fizjoterapeutka też z tego co zauważyłam robi wszystko symetrycznie. Józek ma teraz silniejszą tę stronę, gdzie miał złamanie, ale różnica jest bardzo delikatna.
    Dziś położyłam go na macie z pałąkiem (jakiś czas tego nie robiłam) i wydaje się, że wyciąga obie ręce tak samo często. Udało mu się chwycić zabawki. Też raz jedną, raz drugą ręką. Do tej pory tylko je trącał.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. U nas jak leży prosto to ta główka bardziej siedzi na jednym barku widać na zdjęciu i jak leży na brzuchu to właśnie się jej przekrzywia s tę jedną stronę i niby obie rączki już idą do przodu ale jedna bardziej i nią jest w stanie się odbić i zrobić fikołka z brzucha na plecy a no nie powinna. Zdarzyło jej się z 4-5 razy. Główkę ma symetryczna, bo normalnie śpi na plecach albo na prawej albo na lewej stronie. No ale przy jedzeniu najbardziej widać że nie chce trzymać na wprost. W zabawie no to tak jak na fotce, patrzy na wprost ale głowa jej ucieka. No i ta słaba próba trakcyjna, słabo ta głowę trzymała i jej uciekała w tę jedną strone. Wiecie ja się tak nakręciłam bo mi baba już dawała namiary na turnusy rehabilitacyjne gdzie mogłybyśmy 3-4 tyg być... To jak tak usłyszałam to miałam załamke że to moja wina, że pewnie źle ja podnosilam itd i że za późno zareagowałam, że to coś poważnego a ja się nie skapłam a potem zaczęłam czytać i owszem są spotkania z fizjo na ćwiczenia i ćwiczenia w domu ale chyba bez dramatów... I że to dosyć częste i chyba nikt z tym w takim stopniu na miesiąc nie jeździ na żadne turnusy 🙆🙍 Ja pół nocy beczałam że gdzieś same na miesiąc byśmy miały być i że jakieś bolesne rehabilitacje by miała 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 14:05

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, wazy 5970, 60 cm wzrostu, kaszel jest od tego ze slini sie i krztusi sie slina, mamy dodawac do mleka laszke na ulewanie i od 4 msc zaczac diete rozszerzac. Asymetria sie nam zmniejszyla, ale jak nie zniknie do 17.11 czyli kolejnych szczepien to rehabilitacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 16:15

‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ