Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do krzesełka to ja tak bardziej celuje w safety 1st timba albo kinderkraft enock. Zależy mi żeby był wąski po złożeniu, nie plastikowy bo po prostu mi się mega nie podobają a chce żeby to jakoś w domu mimo wszystko wyglądało 😆 No i regulowany podnóżek. My w ogóle stołu nie mamy więc krzesełko będzie rozkładane w kuchni gdzie mamy taki blat barowy i tylko na czas karmienia bo nie chce się zagracać. Więc zależy mi żeby nie był takim wielkim czołgiem jak niektore widziałam na allegro i żeby się składał do małych rozmiarów. Chciałabym je tylko na żywo wczesniek obejrzeć jednak, jak będą miały mała tackę to już wolę kupić ten zwykły z Ikei a podnóżek dokupić i okleinę żeby go trochę podrasować 😁
-
nick nieaktualnyUla, tylko zmienimy nazwę grupy ma Lipcowe mamy 2021 i tata Szymona i przysyłaj go do nas😁 W grupie zawsze raźniej 😜
Natka coś moim zdaniem w miarę zdrowego to np:
mielone z indyka + cebula + startą marchewka lub pieczarki + jajko, bułka tarta. Robię z tego kulki i do piekarnika. Podaje z kaszą i sosem czosnkowym
Spagetti bolognese z mielonej wieprzowiny tylko jakiejś dość chudej (szynka, schab). Daje razowe spagetti i nie sypę toną sera.
Faszerowane papryki z kaszą - gotuję kaszę bulgur i mieszam z podsmażoną cebulą, natką pietruszki, orzechami i mozzarellą. Doprawiamy i zapiekam w piekarniku.
Od biedy naleśniki na mące razowej z twarogiem
Raz na jakiś czas gotuje duży gar wywaru warzywnego i potem mrożę w porcjach na zupy.Natka95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wg mnie jak rodzina ma w miarę zdrowe nawyki żywieniowe to RD to naprawdę nie jest jakaś szczegolna filozofia, tzn. fajnie by było dorwać jakieś swojskie produkty niepryskane itp, ale to raczej nierealne u mnie. Młody jadł wszystko co zrobiłam, ze dwa razy zrzygał się na tęczowo, ale tak poza tym to bez większych atrakcji wszystko przebiegało. Za to teraz żeby wcisnąć mu warzywa to trzeba na głowie stanąć i zaklaskac uszami 🙄
-
nick nieaktualnyStraw, jak zakładałam konto na ovu to podałam męża maila, więc on ciągle psioczy że ciągle mu przychodzą powiadomienia z forum 😀. Ale nie czyta 😏.
Kosmo ja kupowałam dwa razy krzesełko Timba safety i polecam. Fajne do wnętrza, zgrabne i stabilne. Ale dla siedzącego dziecka. Twarde są. A wkładka cienkaKosmo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie, jak przekonać dziecko do inhalatora? 😶 Mamy Microflife 200 i jak tylko przybliże mu maseczkę to zaczyna się zaciągać buzią, gwałtownie nabiera powietrza i ryczy 🤔 no nic nie jest proste z tym dzieckiem 🤭
-
nick nieaktualny
-
Melduje że no Maria nie trawi babci a babcia dalej jak cień za nami 🥴 Ale już tylko pół dnia, potem już spanko a jutro z rana już jedzie 😵👍
My jutro popołudniu mamy do neurologopedy. Mam nadzieję że ogarniemy kupy, drzemki i jedzenie do tego czasu żeby była w dobrym nastroju pannica 🙄 Jeszcze w godzinach szczytu muszę się przez całe miasto przecisnąć to już czuję tą syrenę stojąc w korku... Orientujecie się może czy taki specjalista będzie chciał zobaczyć jak młodą je? Bo nie wiem czy karmić ja ewentualnie chwilę przed czy na wizycie będzie karmienie 🤷 Chciałam tam zadzwonić spytać ale nikt nie odbiera -
nick nieaktualnyNatka, u mnie ryczała na początku potem zasypiala, wyszlam z zalozenia, ze jak ryczy to sie lepiej inhaluje.
Ja dzis po USG piersi, wszystko ok. Mialam szefowej pytac czy jak bede wracac to juz na nowe stanowisko, ale weszla akurat pigula taka co glupia jest 🤣🤣 a potem z matka gadalam zeby kolo czerwca zapytac. -
Ula a odnośnie tego timba jaka on tam na tackę? Bo czytałam opinie że strasznie miała i ze komuś się nawet taki talerz silikonowy z podkładka nie zmieścił na nim 🤷 A ja dostałam ostatnio od koleżanki właśnie taki talerzyk z podkładka od EZPZ to teraz muszę szukać krzesełka żeby się zmieściło na nim 🤣
Właśnie chyba wszystkie te drewniane są już na siedzące, z tego co patrzyłam to żadne drewniane nie ma regulowanego oparcia. Zdaje sobie z tego sprawę a z drugiej strony te plastiki z regulowanym oparciem to są jakieś wielgachne po złożeniu. Nie mam gdzie tego trzymać nawet... Dopóki nie będzie siedziała to może się uda karmić na kolanach jak nie to w leżaku no trudno 🙄 -
nick nieaktualnyKosmo wrote:Melduje że no Maria nie trawi babci a babcia dalej jak cień za nami 🥴 Ale już tylko pół dnia, potem już spanko a jutro z rana już jedzie 😵👍
My jutro popołudniu mamy do neurologopedy. Mam nadzieję że ogarniemy kupy, drzemki i jedzenie do tego czasu żeby była w dobrym nastroju pannica 🙄 Jeszcze w godzinach szczytu muszę się przez całe miasto przecisnąć to już czuję tą syrenę stojąc w korku... Orientujecie się może czy taki specjalista będzie chciał zobaczyć jak młodą je? Bo nie wiem czy karmić ja ewentualnie chwilę przed czy na wizycie będzie karmienie 🤷 Chciałam tam zadzwonić spytać ale nikt nie odbiera
A wez mi nie mow, te korki w Bielsku to masakra ale to od jakichs 3-4 miesięcy tak jest.. -
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Czy wszystkie już macie bon turystyczny? Mi się nie wygenerował na PUE, więc musiałam zlozyć wniosek, złozyłam go 31.08 i cisza, wg infolinii jest dobrze zlozony, trzeba czekac ( niewiadomo ile).
Właśnie myślę czy w grudniu na 3 dni nie pojedziemy samochodem do Wiednia na jarmark świąteczny. Zastanawiam się czy muszę na taką podróż wyrabiać młodej jakiś dokument 🤔 Nic nie wiem jak to jest -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Matko ja nawet zapomniałam że coś takiego istnieje... A jak to jest tylko wybrane miejscówki to respektują czy każdy musi? Bo my często śpimy przez airbnb i w Polsce i za granicą
Właśnie myślę czy w grudniu na 3 dni nie pojedziemy samochodem do Wiednia na jarmark świąteczny. Zastanawiam się czy muszę na taką podróż wyrabiać młodej jakiś dokument 🤔 Nic nie wiem jak to jest
Paszport albo dowod, nie daj jak Was zlapia. Musi byc do przekroczenia granicy dokument ze zdjęciem.
Angiee ponoc maja wydłużaćKosmo lubi tę wiadomość
-
Hej my dzis byliśmy ze starszakiem na podcięciu wedzidelka, coś strasznego, zanim dal zajrzeć do paszczy to koszmar był 🙊 Teraz najgorsze będzie masowanie tego 🤯🤯 Nie wiem jak on mi da tam pogrzebać.
My krzesełko mamy po starszaku jakis ketter, chociaz te drewniane tez mi się podobają, ale nie będziemy brali nic nowego. Tamto było spoko w czyszczeniu 👍
Pieczarki mlody jadl jak miał skończony roczek, pieczarki do grzyby hodowlane, podobnie jak boczniaki chyba 🤔 Kiedyś mówili, że można je podawać przed 3 r.z. a grzyby leśne później. Młody w tym roku dostał. Ale on teraz srednio z jedzeniem.
Gluten wprowadziłam tak jak Anszelika, kawałek chleba i tyle. Wtedy dużo korzystałam z książki alaantkowe blw.
Teaz nie wiem jak będzie, bo widzę, że mloda jest zupełnie inna.😶 A wlasnienkiedy planujecie ruszać? Ja za miesiac spróbuję jakas marchewkę podać 🤔
Kosmo powodzenia w podróży i neurologopedy, myślę że powinien zerknąć jak je.
-
nick nieaktualnyKosmo, faktycznie ten stolik nie jest z największych. Jak dzieciaki były karmione to za bardzo się na nim nic nie stawialo, bo były karmione łyżeczką- więc miseczkę i tak trzymał rodzic ręką. Później był na nim talerzyk z pokrojonym jedzeniem i ten się mieścił. Dla mnie taki sposób karmienia był ok, więc ja zostanę przy takim rodzaju krzesełka.
Co do wyjazdów to ja bardzo chciałabym odwiedzić siostrę w Szwajcarii i marzy mi się wyjazd w lutym. Ale karmienie piersią skutecznie to uniemożliwia 😔. Więc dalszy wyjazd dopiero latem. Ale jakby syn był na mm, to myślę, że bym się wybrała.
Natka, mój syn jest z tych łatwo obsługowych, więc inhalacje, ściąganie kataru przyjmuje z uśmiechem. Ale myślę, że telewizor (tak, tak, wiem) w akcie desperacji bym mu włączyła. Bardzo go interesuje, dlatego aktualnie w ogóle nie mogę w domu włączać. Ewentualnie jakaś zabawka przed twarz, cokolwiek żeby zająć uwagę.
Kupiłam tą mgiełkę solankową Zabłockiej do inhalacji. Wydaje się fajna na drobne katarki i kaszelki.
Gf,dzięki. We flegamine też się zaopatrzyłam, bo zaczyna trochę mokro kaszleć.
Ja bonu turystycznego nie mam gdzie wykorzystać, więc plan temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 13:47