Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zdrowia dla chorowitkow. Sezon się dopiero rozpoczął a juz tyle chorowitkow😕
Moja przekręciła się na brzuch w zeszłym tygodniu. Zrobiła to nawet kilka razy u mam nagrane, ale chyba uznała, ze odhaczone, bo teraz już jej się nie chce.
Dzisiaj byłyśmy u fizjo i pokazywałam na filmikach, ze dźwiga pupę i się przekręca, bo nie była zainteresowań pokazywaniem jej tego. Poza tym jestem zadowolona po wizycie, bo powiedział, ze widać postępy i ze ćwiczę z nią. Jeszcze jest lekka asymetria, ale powinnismy dać rade w domu to ogarnąć. Mamy kolejne ćwiczenia do robienia. Następne spotkanie za dwa miesiące.
A na boki to do cyca już sama się obraca 🙂
Wczoraj młoda zasnęła sama w łóżeczku i spała 7,5 h ciągiem Wiem, ze jak o rym napisze to pewnie szybko się nie powtórzy🙈
Ja staram się pilnować okien aktywności ale nie zawsze się to przekłada na dobra drzemke. Na spacerze spała dzisij 2h.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
A myślałam, że tylko mój taki nerwus 🙊 wszędzie mu źle, albo się nudzi po 5 minutach 🙄
Mój się też nie przekręca, jak go dam na bok to czasem jak mu się chce to się przekręci, ale sam to w ogóle ani na bok ani na brzuch. Generalnie nic mu się nie chce za bardzo 🤦 -
Straw a Twoje dziecie ile ma?
Dobrze że jest nas leniuchów więcej 😉 To mnie pociesza. Chociaż no martwię się że nie wykazuje żadnych chęci przekręcenia się 🙄 Tym bardziej że nam fizjo kazała się zgłosić jak skończy 5 miesięcy i nie będzie się obracała więc właściwie to za chwilę 🙄😒 -
nick nieaktualnyKosmo, za dwa dni kończy 4msc. Ona jest z 24 lipca. Wy też tak liczycie wiek dzieci? Czy po skończonych tygodniach?
Mała nie jest hej do przodu. Kojarzę, że Ula pisała, że jej Szymon (są w tym samym wieku) łapie zabawki, a ona zaczęła jakoś tydzień później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 19:22
-
nick nieaktualnyWasze dzieci robią inne rzeczy. Np mój się nie śmieje tak w głos. Dosłownie raz to zrobił tydzień temu i już więcej nie. Zaczynam się zastanawiać, czy na pewno to słyszałam. Nie podnosi tyłka na brzuchu.
A czy to możliwe, że słabo je, bo jest w trakcie skoku (zaczął dziś te obroty i ciągle je robi)?? -
nick nieaktualnyMartini, ja mojemu podaje ATB tak jak dziewczyny piszą. Strzykawkę wkładam w okolicę kącika ust i kieruje w stronę policzka, podaję po troszku. Tak jak szczepionkę na rotawirusy podawała pielęgniarka.
Ja też już nie liczę wieku w tygodniach. Mój jest z 23 lipca, to liczę, że jutro skończy 4 miesiące. I jak ktoś pyta, w jakim jest wieku to mówię, że ma 4 miesiące (a piąty leci). -
Martini, ja podawałam tak jak dziewczyny napisały. Tak robiły pielęgniarki w szpitalu, po kropelce.
Mój już od tygodnia się przekreca na brzuch, non stop 🤦♀️ co go położę na plecy, odwroce się, a on już na brzuchu..
A potem jeczy, bo cos mu nie leży. Klade go na plecy, a on znów na brzuch i jeczy...i tak w kółko... masakra. Ze starszym tak nie było, bo on później zaczął się przrkrecac i jakoś lepiej znosił wtedy leżenie na brzuchu 🤷♀️Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
martini92 wrote:Dziewczyny, jak sobie radzicie z podawaniem leków doustnie? Właśnie próbowałam młodej zaaplikować pierwszą dawkę ATB, prawie wszystko wypluła 😨
Jak się nie da z łyżeczki to strzykawka bardzo pomalutku -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLENi wrote:No wlaanie a z tym rozszerzaniem to będziecie zaczynać po 5 miesiącu tj skończonym 5 czy skończonym 6? Bo już sama nie wiem :p
Od zaczętych czy skończonych miesięcy :p -
nick nieaktualny
-
Martini ja też tak jak dziewczyny wyżej pisały. My podawalismy lek od refluksu, jak szybko to wypluwala wszystko🥴 Męczyliśmy się długo zanim zczaiłam, że powinnam wolniej to robić.
Ja z rozszerzaniem nie mam pojęcia. Z jednej strony chce zacząć po skończonym 5 ale jakos się ciągle biję z myślami. 🙄 Zobaczę jak dalej będzie, póki co zainteresowania brak - nie przejawia onak gotowości 🤔
U nas dzis z okien aktywności moja corka sobie zakpila 😅 jak ma drzemkę 30 minut to po godzinie jest taka zmęczona, że znowu do spania trzeba 😫
Ula teraz będą obroty nawet w nocy 😅