X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mój ma jeszcze tydzień wolnego... a już od dwóch tygodni urlopuje:-) jednak co tata to tata:-) kapie mala co dzień:-) a pepkowe już ktores z kolei:-) babcie też daja czadu hehe w końcu pierwsza wnusia:-)

dziś odpadl nam pepuch:-) ślicznie się wygoil, w sumie miala bardzo krotki ten kikucik- no najważniejsze że już odpadl i się ładnie wygoilo bez przygod. gabi je dziś nieregularnie często i mało, ewidentnie jakby tylko pić jej się chcialo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:03

rex, amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta, pytałaś o skoki rozwojowe. Jeśli przenosiłaś ciążę to skok może być wcześniej o tyle czasu ile spóźnienia nawet.
    Jeśli za szybko to didajesz tyle czasu ;)
    5 tyg liczy się na ogół od terminu prawidłowego ;)

amarranta lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to dużo wolnego:) mojego nie chcieli puścić i w tym tyg jeździł na 2godz ale z dojazdem robiło się 4-5 godzin:/ urlopów tez płatnych nikt chyba nie ma, więc na wolnym zero kasy. Mój M tez głównie kapie:) moi rodzice i sis jeszcze nie widzieli niuni:) w ND przyjezdzaja:) szybko Wam Odpadł:) ja psikam octeniseptem i czekam:)
    Rex to od tej Wit tak?
    Byliśmy w szpitalu, zdjął mi szwy jakiś młody lekarz i mówił ze słynna byłam w szpitalu, bo każdy mówił o moim porodzie, że taka gehenne miałam, mówił ze szycie to miałam jedno z największych jakie jest możliwe. .ggrubo:) mam się jeszcze oszczędzać i Szpagatu nie robić heh dowcipny był lekarz:) plus taki ze jestem mega zahartowana:p:p

• katepr Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven na rękach zasypia lub sie uspokaja ale nie zawsze. Ja stosuje te rozne metody jak krzyczy to najpierw smoczek probuje, jak nie to na brzuch i smoczek i czasem na 10min sie zaspokoi :p na klate też go biorę jak jest kiepsko, ale tak na dłużej to nic go nie zaspokaja :D jedynie nie probowalam jeszcze tego szumu co niektórzy puszczają dzieciom :p

Musze karuzele mu kupić, jakie Wy macie? Bo wybór jest taki ze nie mogę się zdecydować :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo ja też dołączam do pytania odnośnie karuzeli:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystkie odpowiedzi;) wyśpijcie się;))

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką:
    http://akpolbaby.pl/pl/zabawki/3897-karuzela-slodkich-snow-smily-play-5905375807337.html

Dupy nie urywa, naleśników nie usmaży, podłóg nie umyje ;), ale się kręci, świeci i ma 2 debilne melodyjki + jeden miły dla ucha szum strumyka w lesie :).

dora8201, ewela86, Mia1988, Konwalia lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee jak naleśników nie smaży to nie biere :D :D

Moje dziecko ze mnie kpi. A rodzina i znajomi myślą ze mi odbiło. Bo opowiadam ze ciagle placze, nie spi cale dnie a ktos mnie odwiedza , tak jak dziś tata mój to nagle po jedzeniu zasypia na amen, no jakieś jaja :p

Daven, ewela86, Mia1988, rex, amarranta, Konwalia lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Fisher price rainforest jakąś mega drogą ale używkę za grosze kupiłam. Co robi? Nie wiem bo w pudle jeszcze - gra świeci się i kręci to na pewno... Mam nadzieje ze i te nalesniki usmaży... Albo chociaż te podłogi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:27

Daven, katepr, Mia1988 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr jakbym o moim Młodym czytała! Ze wszystkim co piszesz.... Za moim się tylko drzwi do domu zamykały i potwór z niego wychodził! A poza domem, u kogoś anioł nie dziecko... Czy za kimś się drzwi zamykały.... No jak na idiotów patrzyli na nas czego my od dziecka chcemy przecież grzeczny! Gdyby był jak Luśka to moje drugie dziecko miałoby juz z 5 lat a nie 2 tyg ;)

katepr, amarranta lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o karuzeli jeszcze nie myślałam, smoczka nie daje bo położna odradzala ze odzwyczai się od piersi.

U nas w gościach brat i Niunia słodko śpi heh ale ona płacze tylko jak głodna i oby tak zostało:) a jak najedzona to leży i się patrzy:)

ewela86, Mia1988 lubią tę wiadomość

• Daven Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Moje dziecko ze mnie kpi. A rodzina i znajomi myślą ze mi odbiło. Bo opowiadam ze ciagle placze, nie spi cale dnie a ktos mnie odwiedza , tak jak dziś tata mój to nagle po jedzeniu zasypia na amen, no jakieś jaja :p

A widzisz - masz sposób na krzykacza. Zaproś ojca, żeby się do Ciebie na 3 miechy wprowadził :D! Albo teściową ;P.

katepr, Mia1988, dora8201, Konwalia lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc : w usg wyszła niedojrzałość fizjologiczna obu bioderek-musimy ćwiczyć, kontrola w październiku, a dobre wieści są takie że dziś odpadł nam kikutek :)

EDIT: Mamusie pozmieniajcie suwaki :) te co mają ciążowe :)

wiadomo co u LiliaMy? bo nie jestem w stanie nadrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 23:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do jedzenia to jem i piję dosłownie wszystko i małej nic nie jest :)

ewela86 lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :)
    Zgadzam sie w 100% z dziewczynami :) Co to za roznica jak urodzilysmy czy jak karmimy dla naszych dzieciatek to i tak my jestesmy najwazniejszymi osobami w ich zyciu i to nas potrzebuja (szczesliwa mama to szczesliwe dziecko)!
    Ammaranta fajnie, ze nie macie az tak daleko i mozecie juz odwiedzic Polske :) Ja ostatnio gdzies czytalam, ze skok rozwojowy jest w 3, 6 tygodniu i w 3 miesiacu i u nas w sumie tak mniej wiecej zaczelo sie marudzenie i jeszcze wiekszy apetyt (z tym ze u nas sa jeszcze kolki wiec to tez moglo byc to)...
    Ola milo, ze sie odezwalas ale zdaje sobie sprawe jak ciezko musi byc ogarnac 2 malutkich dzieci. Ja dopiero teraz troche lepiej organizuje sobie czas, ale to tez zalezy od nastroju mojej panny ;)
    Biedroneczka jak malutka ladnie przybiera i super, ze wyniki tarczycowe wyszly dobrze:)
    Bombelek a nie mozecie w innym Kosciele ochrzcic? U nas jak kolezance proboszcz nie chcial udzielic slubu to w miejscowosci obok wziela ;) :D wiec w sumie tego nie rozumiem no ale rozni ksieza sie trafiaja :/
    Katepur u mnie mala tez chcialaby przy cycku byc non stop i ciagnac kiedy tylko bedzie miala ochote, a ze nie moge jej karmic teraz czesciej niz co 1,5 godz (wiem, wiem ze to i tak bardzo czesto ale przy jej 'potrzebach' to niesamowicie dlugo hehe) to tez jak sie upomina czesciej to probuje dac jej wode, ktora jej nie smakuje w ogole z reszta tak samo jak herbatka z kopru i wtedy widze czy jest glodna naprawde. Jesli tak to pije i nawet sie nie skrzywi, a jak nie jest to az ja naciaga i wypluwa wtedy biore smoczek i probuje ja nim zapchac jak to nie pomaga to na youtube wlaczam suszarke, odkurzacz czy cos w tym stylu ew jakas muzyke. Czasem musze inaczej i np na rekach ukolysac, przytulic, pocalowac i w sumie to zawsze troche odciagnie jej uwage od cycka wlasnie czasem nawet o godzine (dla mnie to jest bardzo duzo) a jak bardzo zanosi sie placzem to z tego filmiku podkradlam to szumienie do uszka i na chwile sie uspokaja naprawde, az sama bylam w szoku :D Trzeba sie czasem naglowic przy tych naszych szkrabach ;)
    Ivetka mam nadzieje, ze po cwiczeniach wszystko wroci do normy i super, ze kikut juz odpadl.
    Ja zmykam sie klasc bo mala niedlugo pewno bedzie sie budzic ;) Kolorowych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 00:24

Mia1988, Daven, Ivettka lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, raczej na 100% od wit D3 ;) pogadam z lekarzem o tym jeszcze, ale i tak odstawiam.
    Karuzelkę kupię po powrocie z Pl chyba.
    Musiałam dzisiaj młodą na piłce poćwiczyć. Bo się spinała biedna.
    Też zadzroszcze tym dziewczynom co blisko Pl mieszkają :P
    Dobranoc :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex, Ewela dziekuje za te skoki rozwojowe;)ona dwa dni przed terminem z usg sie urodzila. Dzis wieczorem nie byla marudna, zobaczymy jak dalej ;)

Ewela, tez sie cieszymy, ze mamy blisko:) w sumie dla mnie to optymalnie.

Katepr sprobuj z tymi szumami suszarki one są genialne :) a co do sxumienia do uszka, to też uważam, że to genialne, nasze dziecko nawet nie zakwililo przy pobieraniu krwi z pięty, jak jej szumialam do ucha! Polożne byly w szoku;)

Mam kryzys niewyspania, mimo, że stosunkowo dużo spię.

Uciekam do łóżka

ewela86 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka nasze dzieci są w gazecie;)

amarranta, katepr, ewela86, juwelka lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry! u nas paskudna noc - nie, że Luśka choć mieliśmy 2 nadprogramowe pobudki na picie ale to mnie nie dziwi wcale, sama 1,5 litra wody w nocy wypiłam - paskudnie duszno i gorąco jest u nas - zapewne jak wszędzie - po 28-29 stopni pokazują termometry w domu, wszyscy dziś źle spali... a tu miły starszy pan w tvn24 powiedział, że jeszcze 2 tyg będą takie upały...

KATE aj tam położna pewnie starej daty ;) zobacz ile tu dzieci piersiowych i smoczkowych i żadne piersi nie odrzuciło :) moja bez smoka żyć nie umie, pije z butli też i pierś nadal ciągnie :) to już nie te czasy że smoczki i butle były takie że jak dziecko posmakowało to mu się cyca ciągnąć nie chciało :)

IVETTKA a jak macie ćwiczyć?? LILLAMY urodziła w końcu Filipka :) nie wiadomo póki co co u ARYLL i MŁODEJMAMY

AMARRANTA ja w nocy miałam kryzys taki - 2 razy nawet nie słyszałam, że Luśka kwęka

Ivettka lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Wczoraj u mnie cały dzień nie było wody, wyobrażacie sobie w taki upał O.o? Masakra. Dobrze, że dzieciaki wyprawiłam do dziadków, bo byłoby naprawdę kiepsko.
    Dziś, korzystając z tego że w domu tylko noworodek - pranie, sprzątanie, gotowanie, zakupy.
    A wczoraj wieczorem byliśmy z Młodą na festynie połączonym z koncertem - oczy miała na pół twarzy (z przerażenia :D? fakt, wykonanie utworów wołało o pomstę do Nieba...), ale siedziała cicho. Dziś wieczorem też idziemy :).

amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ