Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. No niezła burza była w nocy :p
Ze srodowiskowa gadalam, mały nie musi spać, może poleżeć sam, mam próbować smoczka albo radio mu puścić (średnio to działa) a jak troche pokrzyczy to nic mu sie nie stanie, tylko łatwo mówić nie... czasem staram się nie reagować jak ten płacz nie jest tragiczny i wtedy na chwilke faktycznie sie sam uspokaja no ale jak już histerycznie płacze to go biorę :p
Wczoraj dostaliśmy w prezencie karuzelke z fisher price, fajowa ale chyba średnio go interesuje :p raz przypadkiem sam ja włączyłamarranta lubi tę wiadomość
-
mon!ta^ wrote:Dzień dobry i nas dzisiaj padało w nocy, a teraz było słuchać burzę gdzieś w oddali i znowu zaczyna padać. Może dzisiaj już nie będzie tak gorąco
AAAAAAAAAA!!! Rex załatwiła tajfuna!!! Trza jakąś zrzutkę robić, bo niemało ją to pewnie kosztowało .
Cześć dziewczyny!
Wczoraj byliśmy z Lidką na koncercie. Ale fajnie było ! Młoda oczywiście najpierw oczy w słup, ale później zassała smoka i poszła w kimę. Siedliśmy sobie na trawie pod jakąś sosną, gwiazdy nad nami, płonące beczki (nie pytajcie co w nich było, grunt że nie wybuchły ) porozstawiane po całym parku, światła ze sceny i kłęby pary robiły naprawdę fajny klimat. Gość drący się na scenie nieco psuł ogólne wrażenie , ale przynajmniej miał poczucie humoru . W przyszłym tygodniu idziemy znów, byle teściowie wzięli starszaki do siebie .kate851, Mia1988, amarranta, rex lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Hej
Rex dzięki Ci dobra kobieto - jest dziś w końcu czym oddychać Pal licho, że pranie na noc wystawiłam na dwór i drugi raz się wypłukało, ważne że jest chłodniej
Teściowa do mnie za jakaś godzinkę przychodzi na po kościelną herbatkę Już nie mogę się doczekać A wczoraj nawet rozważałam, żeby Tomka jej sprzedać na kilka godzin bo byłam taka zajechana, że marzyłam o spokojnym śnie ale widac moje dziecko sie tym nie na żarty przeraziło bo przespało nockę od 20 do 5 Dwa karmienia na śpiocha tylko
Karuzelkę mam taką:
http://allegro.pl/canpol-babies-karuzela-do-lozeczka-piraci-12melodi-i5528656511.html
Wczoraj Tomek ją dojrzał i wbiło go w materacyk w łóżeczku, leżał nieruchomo i obserwowałamarranta, rex lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
U nas nic nie chłodniej,byliśmy z Nelcią w kościółku,ale już gorąco. Póki co małą nie smaruję kremem od słońca,bo staliśmy w cieniu,po drodze czasami ją musnęło słońce,ale jak będziemy na dłuższym spacerku to chyba użyję ten z babydream.
Nelcia spała od 23.45 do 5.10:)zjadła i dalej spać w kościele tez całą mszę przespała i teraz śpi:) ja się nawet wyspałam i jest ok:) ok 12-13 mamy gości, więc zaraz szykowanko i czekamy na rodziców i sis:) Miłej niedzieli:)
Livia ciekawe co dziś wymyśli teściowa:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 10:26
amarranta lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
U nas pogoda beznadziejna pada deszcz i troszke wieje za to nocka spokojna Olivia budziła się przed północą później 3:30 i 7 więc jak dla mnie super
Gorzej rano, bo mimo że sobie odbila ładnie i poszła spać to po ok 40 minutach zaczęło ja coś męczyć jakby się jej wszystko cofalo wzięłam ja na ręce i jeszcze parę razy odbila i ulala i dopiero teraz zasnela... My się dzisiaj wybieramy na jakieś zakupy małe i może do znajomych
Zania u mnie mała jak miała 2 tyg to przez 4 dni pod rząd wymiotowala później miała tydzień przerwy i teraz ulewa i to podobno od lapczywego jedzenia i lykanego przy tym powietrza.
Pay ja też mam okropne rozstępy, których do końca nie było widać cały brzuch, pas i uda od wewnętrznej strony i też nie mam ochoty się przeglądać w lustrze, ale uważam że nie to jest najważniejsze... Rozstępy wyblakna i jakoś to będzie, a ja mam cudowna coreczke i tego się trzymam
Miłego dzioneczka
amarranta lubi tę wiadomość
-
Zmienilam butelke i narazie ulewania i chlustania brak:-) moja pyza budzi sie zazwyczaj trzy razy w nocy, 00:00,2.00,4.00 i potem spi do 7-8 i wystarczy tylko butle podac,potem chwilę ponosic do odbicia i spi dalej. najdłużsZa przerwe w niespaniu ma 11-14
-
Cześć Cioteczki
Nazywam się Filip, urodziłem się 05.08.2015 r o godz: 10:55 ..
Ważyłem 3850 i mam 57cm
Mama troszkę musiała na Mnie poczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 12:22
Pay, Daven, livia30, Biedroneczka83, radiszka, dora8201, Konwalia, Mia1988, 1kasiulka1, katepr, ewela86, amarranta, kate851, tasha, rex lubią tę wiadomość
-
Litości...
Teściowa poszła ufff ja nie wiem, wykończy mnie kiedyś ta kobieta I tak nie komentuje tego co mówi ale we mnie się gotuje, jak ona wychowała dwóch synów i jakim cudem pracowała w szpitalu na oddziale dla noworodków? Dziś mi wyskoczyła ze złotą myślą - nie powinnam karmić w nocy! W nocy żołądek ma odpoczywać i ostatnie karmienie o 23, później dopiero rano... Ręce mi opadły. A ona karmiła w nocy do ukończenia 1 tygodnia tylko, później już nie... Poza tym zwiedzanie domu, jak zwykle musiała mi wejść do sypialni "bo ona tak lubi na nią patrzeć bo jest ładna"... A Tomek cała wizytę przespał Obudził się 15 minut po jej wyjściuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:36
LillaMy, rex lubią tę wiadomość
-
Livia łączę się z Tobą w bólu....
Moja teściowa od tamtej "Pamiętnej" wizyty dzień po powrocie do domu o której
Wam pisałam, pojawia sie u mnie mniej wiecej co 3 dni. Ale nie po to zeby coś pomóc tylko żeby ją gościć i zabawiać przez co najmniej 3h, a ona i tak wszystko krytykuje. A to mały brzydko ubrany, albo ulewa, a to coś tam, no normalnie szkoda pisać, ręce, cycki opadają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:46
-
No to ja nie mam aż tak źle... moja zanim przyjdzie to do mnie zadzwoni zapytać czy może (raz na tydzień, czasem rzadziej). Nie krytykuje bezpośrednio ale z tym jedzeniem to mnie zatkała - jak mam nie karmić w nocy 3 tygodniowego noworodka? Jakbym spytała o to jakiejś położnej to pewnie by mnie wyśmiała Ja to chyba mam na nią jakąś alergię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:49
-
Cześć my tak na szybko na razie
Po drugiej indukcji urodziła się Wiola 7.08.2015 w piątek (ok imprezowicz z niej będzie). 3770 SN 56cm 10 punktów Apgar resztę opiszemy jak wrocimy do domuPay, katepr, Daven, ewela86, amarranta, dora8201, kate851, 1kasiulka1, LillaMy, radiszka, rex lubią tę wiadomość
-
LillaMy gratulacje jeszcze raz, malutki jest przeslodki
Aryll gratulacje dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domku
Livia nieźle z tym karmieniem u mnie mała by się chyba wściekła z głodu hehe
Niunia ma dzisiaj spanie, aż jej nie poznaje... Czyżby kropelki na kolki coraz lepiej działały???Aryll lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Lilamy jeszcze raz gratulacje ślicznego masz chłopczyka
Aryll Tobie rownież serdeczne gratulacje pochwal sie córcią
Zdrówka dla dzieciaczków, dziewczyny, a Wy wracajcie szybko do formy!
U nas wczoraj dzień pod znakiem podróży, mała zniosła ją bardzo dobrze, prawie cały czas spała, a najpierw sobie oglądała, nawet nie stawaliśmy na karmienie.. Ale odbila sobie później. Bo jadla o 10 a poźniej o 17. I jak już zaczęła to prawie do nocy z makymi przerwami wisiala na mamie. Ale to zmiana miejsca i upal też. Mnie aż tyłek od siedzenia bolał. Nocka już normalnie
Dzisiaj na chrzcinach u kuzynki też ładnie spała i grzeczna była:) my zostałyśmy w szczecinie, a tata już pojechał do domu, bo jutro do pracy musi:/ewela86, Aryll lubią tę wiadomość