X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i nas dzisiaj padało w nocy, a teraz było słuchać burzę gdzieś w oddali i znowu zaczyna padać. Może dzisiaj już nie będzie tak gorąco

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No niezła burza była w nocy :p
    Ze srodowiskowa gadalam, mały nie musi spać, może poleżeć sam, mam próbować smoczka albo radio mu puścić (średnio to działa) a jak troche pokrzyczy to nic mu sie nie stanie, tylko łatwo mówić nie... czasem staram się nie reagować jak ten płacz nie jest tragiczny i wtedy na chwilke faktycznie sie sam uspokaja no ale jak już histerycznie płacze to go biorę :p
    Wczoraj dostaliśmy w prezencie karuzelke :D z fisher price, fajowa ale chyba średnio go interesuje :p raz przypadkiem sam ja włączył :D

amarranta lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Dzień dobry i nas dzisiaj padało w nocy, a teraz było słuchać burzę gdzieś w oddali i znowu zaczyna padać. Może dzisiaj już nie będzie tak gorąco

AAAAAAAAAA!!! Rex załatwiła tajfuna!!! Trza jakąś zrzutkę robić, bo niemało ją to pewnie kosztowało ;).

Cześć dziewczyny!
    Wczoraj byliśmy z Lidką na koncercie. Ale fajnie było :D! Młoda oczywiście najpierw oczy w słup, ale później zassała smoka i poszła w kimę. Siedliśmy sobie na trawie pod jakąś sosną, gwiazdy nad nami, płonące beczki (nie pytajcie co w nich było, grunt że nie wybuchły ;)) porozstawiane po całym parku, światła ze sceny i kłęby pary robiły naprawdę fajny klimat. Gość drący się na scenie nieco psuł ogólne wrażenie ;), ale przynajmniej miał poczucie humoru :D. W przyszłym tygodniu idziemy znów, byle teściowie wzięli starszaki do siebie :).

kate851, Mia1988, amarranta, rex lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Rex dzięki Ci dobra kobieto - jest dziś w końcu czym oddychać :D Pal licho, że pranie na noc wystawiłam na dwór i drugi raz się wypłukało, ważne że jest chłodniej :D

Teściowa do mnie za jakaś godzinkę przychodzi na po kościelną herbatkę :D Już nie mogę się doczekać :P A wczoraj nawet rozważałam, żeby Tomka jej sprzedać na kilka godzin bo byłam taka zajechana, że marzyłam o spokojnym śnie ale widac moje dziecko sie tym nie na żarty przeraziło bo przespało nockę od 20 do 5 :O Dwa karmienia na śpiocha tylko ;)

Karuzelkę mam taką:

http://allegro.pl/canpol-babies-karuzela-do-lozeczka-piraci-12melodi-i5528656511.html

Wczoraj Tomek ją dojrzał i wbiło go w materacyk w łóżeczku, leżał nieruchomo i obserwował :D

amarranta, rex lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

U nas nic nie chłodniej,byliśmy z Nelcią w kościółku,ale już gorąco. Póki co małą nie smaruję kremem od słońca,bo staliśmy w cieniu,po drodze czasami ją musnęło słońce,ale jak będziemy na dłuższym spacerku to chyba użyję ten z babydream.
    Nelcia spała od 23.45 do 5.10:)zjadła i dalej spać:) w kościele tez całą mszę przespała i teraz śpi:) ja się nawet wyspałam i jest ok:) ok 12-13 mamy gości, więc zaraz szykowanko i czekamy na rodziców i sis:) Miłej niedzieli:)

Livia ciekawe co dziś wymyśli teściowa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 10:26

• juwelka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia fajna ta Twoja karuzela ! Chyba też taką kupię :))
    Ona działa na przycisk tak?
    Nie jest czasem nakręcana, bo taka to lipa ;/

livia30 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przycisk, nie ma nic do nakręcania ;)

juwelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    U nas pogoda beznadziejna pada deszcz i troszke wieje :-/ za to nocka spokojna Olivia budziła się przed północą później 3:30 i 7 więc jak dla mnie super ;-)
    Gorzej rano, bo mimo że sobie odbila ładnie i poszła spać to po ok 40 minutach zaczęło ja coś męczyć jakby się jej wszystko cofalo wzięłam ja na ręce i jeszcze parę razy odbila i ulala i dopiero teraz zasnela... My się dzisiaj wybieramy na jakieś zakupy małe i może do znajomych :-D
    Zania u mnie mała jak miała 2 tyg to przez 4 dni pod rząd wymiotowala później miała tydzień przerwy i teraz ulewa i to podobno od lapczywego jedzenia i lykanego przy tym powietrza.
    Pay ja też mam okropne rozstępy, których do końca nie było widać cały brzuch, pas i uda od wewnętrznej strony :-( i też nie mam ochoty się przeglądać w lustrze, ale uważam że nie to jest najważniejsze... Rozstępy wyblakna i jakoś to będzie, a ja mam cudowna coreczke i tego się trzymam ;-)
    Miłego dzioneczka :-)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienilam butelke i narazie ulewania i chlustania brak:-) moja pyza budzi sie zazwyczaj trzy razy w nocy, 00:00,2.00,4.00 i potem spi do 7-8 i wystarczy tylko butle podac,potem chwilę ponosic do odbicia i spi dalej. najdłużsZa przerwe w niespaniu ma 11-14 :-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Cioteczki

Nazywam się Filip, urodziłem się 05.08.2015 r o godz: 10:55 ..
    Ważyłem 3850 i mam 57cm ;)

Mama troszkę musiała na Mnie poczekać <3

f905b9e2cf685844med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 12:22

Pay, Daven, livia30, Biedroneczka83, radiszka, dora8201, Konwalia, Mia1988, 1kasiulka1, katepr, ewela86, amarranta, kate851, tasha, rex lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy gratulacje śliczny i dorodny synus

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) gratuluję ponownie

U nas tak walnęło w blok po drugiej stronie i w mój. M. myślał że jakaś bomba no walnęło nieźle przy nas

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Litości...

Teściowa poszła ufff ja nie wiem, wykończy mnie kiedyś ta kobieta :/ I tak nie komentuje tego co mówi ale we mnie się gotuje, jak ona wychowała dwóch synów i jakim cudem pracowała w szpitalu na oddziale dla noworodków? :/ Dziś mi wyskoczyła ze złotą myślą - nie powinnam karmić w nocy! W nocy żołądek ma odpoczywać i ostatnie karmienie o 23, później dopiero rano... Ręce mi opadły. A ona karmiła w nocy do ukończenia 1 tygodnia tylko, później już nie... Poza tym zwiedzanie domu, jak zwykle musiała mi wejść do sypialni "bo ona tak lubi na nią patrzeć bo jest ładna"... A Tomek cała wizytę przespał :P Obudził się 15 minut po jej wyjściu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:36

LillaMy, rex lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia łączę się z Tobą w bólu....
    Moja teściowa od tamtej "Pamiętnej" wizyty dzień po powrocie do domu o której
    Wam pisałam, pojawia sie u mnie mniej wiecej co 3 dni. Ale nie po to zeby coś pomóc tylko żeby ją gościć i zabawiać przez co najmniej 3h, a ona i tak wszystko krytykuje. A to mały brzydko ubrany, albo ulewa, a to coś tam, no normalnie szkoda pisać, ręce, cycki opadają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:46

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nie mam aż tak źle... moja zanim przyjdzie to do mnie zadzwoni zapytać czy może (raz na tydzień, czasem rzadziej). Nie krytykuje bezpośrednio ale z tym jedzeniem to mnie zatkała - jak mam nie karmić w nocy 3 tygodniowego noworodka? Jakbym spytała o to jakiejś położnej to pewnie by mnie wyśmiała :/ Ja to chyba mam na nią jakąś alergię :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:49

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) my tak na szybko na razie :)

Po drugiej indukcji urodziła się Wiola 7.08.2015 w piątek (ok imprezowicz z niej będzie). 3770 SN 56cm 10 punktów Apgar :) resztę opiszemy jak wrocimy do domu ;)

Pay, katepr, Daven, ewela86, amarranta, dora8201, kate851, 1kasiulka1, LillaMy, radiszka, rex lubią tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :D Livia Ty to masz wesoło z teściową xD padlam

Aryll gratuluję :D i w koncu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 18:05

Aryll lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll gratki :)

No fajno z tym karmieniem, mój chyba by ze złości padł jakby jedzenia w nocy nie dostał :D mój 'maluszek' nie śpi dziś znowuz od 7, teraz to juz chyba ze zmęczenia nie może zasnąć. Karuzelke ma gdzieś :p

Aryll lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy gratulacje jeszcze raz, malutki jest przeslodki :-)
    Aryll gratulacje dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domku :-)
    Livia nieźle z tym karmieniem u mnie mała by się chyba wściekła z głodu hehe :-D
    Niunia ma dzisiaj spanie, aż jej nie poznaje... Czyżby kropelki na kolki coraz lepiej działały??? ;-)

Aryll lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Lilamy jeszcze raz gratulacje :) ślicznego masz chłopczyka :)

Aryll :) Tobie rownież serdeczne gratulacje :) pochwal sie córcią :)
    Zdrówka dla dzieciaczków, dziewczyny, a Wy wracajcie szybko do formy!

U nas wczoraj dzień pod znakiem podróży, mała zniosła ją bardzo dobrze, prawie cały czas spała, a najpierw sobie oglądała, nawet nie stawaliśmy na karmienie.. Ale odbila sobie później. Bo jadla o 10 a poźniej o 17. I jak już zaczęła to prawie do nocy z makymi przerwami wisiala na mamie. Ale to zmiana miejsca i upal też. Mnie aż tyłek od siedzenia bolał. Nocka już normalnie
    Dzisiaj na chrzcinach u kuzynki też ładnie spała i grzeczna była:) my zostałyśmy w szczecinie, a tata już pojechał do domu, bo jutro do pracy musi:/

ewela86, Aryll lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ