X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i nas dzisiaj padało w nocy, a teraz było słuchać burzę gdzieś w oddali i znowu zaczyna padać. Może dzisiaj już nie będzie tak gorąco

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No niezła burza była w nocy :p
    Ze srodowiskowa gadalam, mały nie musi spać, może poleżeć sam, mam próbować smoczka albo radio mu puścić (średnio to działa) a jak troche pokrzyczy to nic mu sie nie stanie, tylko łatwo mówić nie... czasem staram się nie reagować jak ten płacz nie jest tragiczny i wtedy na chwilke faktycznie sie sam uspokaja no ale jak już histerycznie płacze to go biorę :p
    Wczoraj dostaliśmy w prezencie karuzelke :D z fisher price, fajowa ale chyba średnio go interesuje :p raz przypadkiem sam ja włączył :D

amarranta lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Dzień dobry i nas dzisiaj padało w nocy, a teraz było słuchać burzę gdzieś w oddali i znowu zaczyna padać. Może dzisiaj już nie będzie tak gorąco

AAAAAAAAAA!!! Rex załatwiła tajfuna!!! Trza jakąś zrzutkę robić, bo niemało ją to pewnie kosztowało ;).

Cześć dziewczyny!
    Wczoraj byliśmy z Lidką na koncercie. Ale fajnie było :D! Młoda oczywiście najpierw oczy w słup, ale później zassała smoka i poszła w kimę. Siedliśmy sobie na trawie pod jakąś sosną, gwiazdy nad nami, płonące beczki (nie pytajcie co w nich było, grunt że nie wybuchły ;)) porozstawiane po całym parku, światła ze sceny i kłęby pary robiły naprawdę fajny klimat. Gość drący się na scenie nieco psuł ogólne wrażenie ;), ale przynajmniej miał poczucie humoru :D. W przyszłym tygodniu idziemy znów, byle teściowie wzięli starszaki do siebie :).

kate851, Mia1988, amarranta, rex lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Rex dzięki Ci dobra kobieto - jest dziś w końcu czym oddychać :D Pal licho, że pranie na noc wystawiłam na dwór i drugi raz się wypłukało, ważne że jest chłodniej :D

Teściowa do mnie za jakaś godzinkę przychodzi na po kościelną herbatkę :D Już nie mogę się doczekać :P A wczoraj nawet rozważałam, żeby Tomka jej sprzedać na kilka godzin bo byłam taka zajechana, że marzyłam o spokojnym śnie ale widac moje dziecko sie tym nie na żarty przeraziło bo przespało nockę od 20 do 5 :O Dwa karmienia na śpiocha tylko ;)

Karuzelkę mam taką:

http://allegro.pl/canpol-babies-karuzela-do-lozeczka-piraci-12melodi-i5528656511.html

Wczoraj Tomek ją dojrzał i wbiło go w materacyk w łóżeczku, leżał nieruchomo i obserwował :D

amarranta, rex lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

U nas nic nie chłodniej,byliśmy z Nelcią w kościółku,ale już gorąco. Póki co małą nie smaruję kremem od słońca,bo staliśmy w cieniu,po drodze czasami ją musnęło słońce,ale jak będziemy na dłuższym spacerku to chyba użyję ten z babydream.
    Nelcia spała od 23.45 do 5.10:)zjadła i dalej spać:) w kościele tez całą mszę przespała i teraz śpi:) ja się nawet wyspałam i jest ok:) ok 12-13 mamy gości, więc zaraz szykowanko i czekamy na rodziców i sis:) Miłej niedzieli:)

Livia ciekawe co dziś wymyśli teściowa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 10:26

• juwelka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia fajna ta Twoja karuzela ! Chyba też taką kupię :))
    Ona działa na przycisk tak?
    Nie jest czasem nakręcana, bo taka to lipa ;/

livia30 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przycisk, nie ma nic do nakręcania ;)

juwelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    U nas pogoda beznadziejna pada deszcz i troszke wieje :-/ za to nocka spokojna Olivia budziła się przed północą później 3:30 i 7 więc jak dla mnie super ;-)
    Gorzej rano, bo mimo że sobie odbila ładnie i poszła spać to po ok 40 minutach zaczęło ja coś męczyć jakby się jej wszystko cofalo wzięłam ja na ręce i jeszcze parę razy odbila i ulala i dopiero teraz zasnela... My się dzisiaj wybieramy na jakieś zakupy małe i może do znajomych :-D
    Zania u mnie mała jak miała 2 tyg to przez 4 dni pod rząd wymiotowala później miała tydzień przerwy i teraz ulewa i to podobno od lapczywego jedzenia i lykanego przy tym powietrza.
    Pay ja też mam okropne rozstępy, których do końca nie było widać cały brzuch, pas i uda od wewnętrznej strony :-( i też nie mam ochoty się przeglądać w lustrze, ale uważam że nie to jest najważniejsze... Rozstępy wyblakna i jakoś to będzie, a ja mam cudowna coreczke i tego się trzymam ;-)
    Miłego dzioneczka :-)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienilam butelke i narazie ulewania i chlustania brak:-) moja pyza budzi sie zazwyczaj trzy razy w nocy, 00:00,2.00,4.00 i potem spi do 7-8 i wystarczy tylko butle podac,potem chwilę ponosic do odbicia i spi dalej. najdłużsZa przerwe w niespaniu ma 11-14 :-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Cioteczki

Nazywam się Filip, urodziłem się 05.08.2015 r o godz: 10:55 ..
    Ważyłem 3850 i mam 57cm ;)

Mama troszkę musiała na Mnie poczekać <3

f905b9e2cf685844med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 12:22

Pay, Daven, livia30, Biedroneczka83, radiszka, dora8201, Konwalia, Mia1988, 1kasiulka1, katepr, ewela86, amarranta, kate851, tasha, rex lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy gratulacje śliczny i dorodny synus

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) gratuluję ponownie

U nas tak walnęło w blok po drugiej stronie i w mój. M. myślał że jakaś bomba no walnęło nieźle przy nas

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Litości...

Teściowa poszła ufff ja nie wiem, wykończy mnie kiedyś ta kobieta :/ I tak nie komentuje tego co mówi ale we mnie się gotuje, jak ona wychowała dwóch synów i jakim cudem pracowała w szpitalu na oddziale dla noworodków? :/ Dziś mi wyskoczyła ze złotą myślą - nie powinnam karmić w nocy! W nocy żołądek ma odpoczywać i ostatnie karmienie o 23, później dopiero rano... Ręce mi opadły. A ona karmiła w nocy do ukończenia 1 tygodnia tylko, później już nie... Poza tym zwiedzanie domu, jak zwykle musiała mi wejść do sypialni "bo ona tak lubi na nią patrzeć bo jest ładna"... A Tomek cała wizytę przespał :P Obudził się 15 minut po jej wyjściu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:36

LillaMy, rex lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia łączę się z Tobą w bólu....
    Moja teściowa od tamtej "Pamiętnej" wizyty dzień po powrocie do domu o której
    Wam pisałam, pojawia sie u mnie mniej wiecej co 3 dni. Ale nie po to zeby coś pomóc tylko żeby ją gościć i zabawiać przez co najmniej 3h, a ona i tak wszystko krytykuje. A to mały brzydko ubrany, albo ulewa, a to coś tam, no normalnie szkoda pisać, ręce, cycki opadają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:46

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nie mam aż tak źle... moja zanim przyjdzie to do mnie zadzwoni zapytać czy może (raz na tydzień, czasem rzadziej). Nie krytykuje bezpośrednio ale z tym jedzeniem to mnie zatkała - jak mam nie karmić w nocy 3 tygodniowego noworodka? Jakbym spytała o to jakiejś położnej to pewnie by mnie wyśmiała :/ Ja to chyba mam na nią jakąś alergię :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:49

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) my tak na szybko na razie :)

Po drugiej indukcji urodziła się Wiola 7.08.2015 w piątek (ok imprezowicz z niej będzie). 3770 SN 56cm 10 punktów Apgar :) resztę opiszemy jak wrocimy do domu ;)

Pay, katepr, Daven, ewela86, amarranta, dora8201, kate851, 1kasiulka1, LillaMy, radiszka, rex lubią tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :D Livia Ty to masz wesoło z teściową xD padlam

Aryll gratuluję :D i w koncu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 18:05

Aryll lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll gratki :)

No fajno z tym karmieniem, mój chyba by ze złości padł jakby jedzenia w nocy nie dostał :D mój 'maluszek' nie śpi dziś znowuz od 7, teraz to juz chyba ze zmęczenia nie może zasnąć. Karuzelke ma gdzieś :p

Aryll lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy gratulacje jeszcze raz, malutki jest przeslodki :-)
    Aryll gratulacje dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domku :-)
    Livia nieźle z tym karmieniem u mnie mała by się chyba wściekła z głodu hehe :-D
    Niunia ma dzisiaj spanie, aż jej nie poznaje... Czyżby kropelki na kolki coraz lepiej działały??? ;-)

Aryll lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Lilamy jeszcze raz gratulacje :) ślicznego masz chłopczyka :)

Aryll :) Tobie rownież serdeczne gratulacje :) pochwal sie córcią :)
    Zdrówka dla dzieciaczków, dziewczyny, a Wy wracajcie szybko do formy!

U nas wczoraj dzień pod znakiem podróży, mała zniosła ją bardzo dobrze, prawie cały czas spała, a najpierw sobie oglądała, nawet nie stawaliśmy na karmienie.. Ale odbila sobie później. Bo jadla o 10 a poźniej o 17. I jak już zaczęła to prawie do nocy z makymi przerwami wisiala na mamie. Ale to zmiana miejsca i upal też. Mnie aż tyłek od siedzenia bolał. Nocka już normalnie
    Dzisiaj na chrzcinach u kuzynki też ładnie spała i grzeczna była:) my zostałyśmy w szczecinie, a tata już pojechał do domu, bo jutro do pracy musi:/

ewela86, Aryll lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ