Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
No heeej
Doczytałam i padam.
Nie pisałam nic bo byliśmy 3 tyg w Pl.
Zaraz po przyjezdzie poszłam pod nóż więc się dokarmiamy Bebilonem.
Chrzciny udane
Niunia w dalszym ciągu przesypia noce i dnie a jak nie śpi to ciągle gaworzy i się uśmiecha.
Radiszka, ciarki mam jak czytam o Twoich akcjach
Daven, czyli Ty z moich stron, albo ja z Twoich ...
Śliczne fotki i śliczne dzieciaczki na nich
Z tego co pamiętam jeszcze:
Butelek używamy TT z krzyżykiem i zwykłych,
Pieluszki 2 i 3.
Szczepienie będziemy brać tylko podstawowe, my też unikamy kombajnów.
Ale to za jakiś czas bo mamy katar
Wikaa, fajnie, że już jesteświkaa lubi tę wiadomość
-
Dobry!
W tym tygodniu świętujemy urodziny syna więc dużo czy poświęcamy mu. Wczoraj byla impreza dla dzieciaków, Luśka oczywiście dostała od brata zaproszenie i była... Połowę imprezy przespała a drugą połowę poskakała na rękach ciotek które chciały przypomnieć sobie jak to jest z takim maluchem:)
REX, WIKAA super ze jesteście!
wikaa, rex lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Hej!
Radiszka - dobrze rozumiem, że problemy z serduszkiem wykluczone, ale stwierdzono alergię? Spoko, to nie koniec świata !
Rex - ja z Twoich stron, bo dopiero 5 lat temu "pierdolnęłam wszystko" , wcześniej mieszkałam za Odrą. Ale, ale - Twój mężczyzna miał mi podać nazwę super-gumek . Wyjechaliście sobie na 3 tygodnie bez słowa, ja się tu męczę a mój mąż usycha .Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
https://www.osoz.pl/osoz-www/leki/zdjecie?id=363735726_Nasivin_soft_0_01_&ulotka=N&tryb=KL
Wika przepraszam za moją namolnosc,ale czy to ten używasz? Czy pojawił się jakiś inny?
I zgadzam się z Tobą ze jak jest konieczność to lepiej tak niż jakby miało pójść na oskrzela czy uszka.
U nas kolejna ciężka noc. Od północy do 2 próbowaliśmy z M ululac małego. Nie wiem jak go nauczyć ze jak jest ciemno to się je i śpi dalej.
Dora najlepszego dla synka.
Rex dlaczego dałaś się pokroić?
Kate myslalas żeby usuwać hemoroidy? Ja w ciąży przeszłam taka katorge z nimi ze nie chcę powtórki przy kolejnej. Ale ty chyba miałaś jeszcze gorzej. Draństwo lubi wracać. -
hej:)
Wikaa M kupiła Nasivin soft i niby jest napisane,że od 3 msc, tez 0,001% więc jak Twoje, ale u mnie nie ma,że do 4 tyg po 1 kropelce,daliśmy wczoraj 2razy, bo też nie chcę,żeby to się rozwijało, tym bardziej,że w sb wyjeżdżamy do rodziców 120km w 1 stronę.Mam nadzieję,że pomoże, oprócz tego woda morska i sól fizjologiczna i wyciągam aspiratorem i gruszką. Kupił tez maść majerankową, bo czytałam,że też smarować pod noskiem,ale tam jest napisane,że od 1 roku życia a na wszystkich stronach w necie,że niemowlakowi można, więc różnie z tym jest.
Dziś nocka lepsza, bo Niunia zasnęła przed 24 i wstała o 4.20, więc już mniej ją męczyło w nocy, pod materac podłożyliśmy ręczniki,żeby miała wyżej i żeby lepiej spływało.
Rex fajnie,że jesteś! pod nóż? a co się stało?
Pay z hemoroidami póki co lepiej u mnie, bo zaparcia powoli mijają, ten sztyft okazał się rewelacją i po nim się chowają, po porodzie jestem anty na wszelkie zabiegi, więc póki co nie robię. Wiem,że wracają bo mojej mamie wracają,ale liczę,że ten sztyft pomoże, bo jego tez się stosuje 1 raz w tygodniu nawet jak się juz wyleczy,żeby właśnie nie wracały.
Wikaa mój M póki co nie marudzi na długą abstynencję, bo chyba sam jest świadomy jaka tam duża rana, był przy porodzie i dobrze, bo widział jak to wygląda, dostaliśmy zielone światło,ale sami dajemy sobie jeszcze ze 2 tyg:) tez się mega boję! Wczoraj jak aplikowałam globulkę na gojenie pochwy, to poczułam,że wszystko jest takie luźne, dziwnie tak;p mówiłam do M,że czuję się taka rozlazła, globulkę włożyłam bez problemu,żeby sex był jak przedtem a nie,że nic nie poczuję;p
Wikaa dobrze,że Lence juz minęło? ile trwało? bo ja liczę,że do sb wyleczymy tym nasivin. -
Pay nie miałam wyjścia
Zrobił mi się z dnia na dzień gigantyczny ropień na piersi w miejscu gdzie wcześniej było zapalenie i pękł
Pomimo znieczulenia czułam taki ból, że aż drgawki miałam
No i zostawili wlot taki duży i tak sobie z tym chodzę.
Daven, ale my jeszcze nie kupowaliśmy :p
Bo w Pl i tak nie było czasu ani miejsca do zabaw. Zresztą przez tego cyca to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę.
Pisałyście jeszcze o brzuszkach. Od razu po skończonym połogu moźna robić. No chyba, że cc to decyzja należy do lekarza. -
heja
U nas po skoku i po chrzcinach w koncu chata wolna od rodziny ;]
Właśnie wczoraj zauważyłam, że mały często kichał a dzisiaj ma katarek więc robię tak jak Wy solą fizjologiczną i potem odciągam.
Odnosnie seksu my jeszcze sie wstrzymujemy. A jutro Robcio ma imieninki pierwszeCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Dobra mam chwilkę więc opisuję.
Daven - niestety serduszko jeszcze nie zbadane bo nie mogę znaleźć kogoś kto robi takim malcom, bo jak już znajdę to terminy na przyszły rok
No ale od początku...
Tydzień temu poszliśmy na usg brzuszka (tzn. kompleksowe: bioderka, brzuszek, główka, myślałam że pod pojęciem kompleklsowe kryje sie też serduszko, ale niestety nie). Na tym usg lekarz jak go rozebrałam to ryknął na mnie "czy Pani to dziecko głodzi? On ma brzuszek jak głodne dzieci z Afryki!" Więc ja cała zmrożona, no bo jak to jak mój głodomor je coraz więcej i apetyt ma też dobry. Po przyłożeniu głowicy usg okazało się, że brzuszek jest potwornie napompowany powietrzem, tzn. jelita. Kazał dawać po 10kropel espumisanu100 do każdego jedzenia czyli 7-8x na dobę! Po paru dniach miał brzuszek zejść, jednak nic się nie poprawiało a dziecko cierpiało. Myśląc, że przecież coś musiało być przyczyną takiego "zagazowania" na własną rękę zmieniłam mu mleko na ten nutramigen w piątek, w sobotę powróciły duszności aż 3x (raz jak zostawiłam go na kwadrans z prababcią, która mało zawału nie dostała) + czarno-zielone kupy. Więc zabrałam go na pogotowie i poprosiłam o tzw. "suchą rureczkę", to pomogło upuścić trochę gazów i dziecku ulżyło. Lekarze twierdzili, że ten napompowany brzuszek może az tak uciska na płuca ze powoduje tez te dusznosci (choc nie odpuszcze tez tego usg serduszka). W niedziele mielismy chrzciny. Miłoszek był bardzo grzeczny i juz mu chyba było troszke lepiej.
Teraz dalej jedziemy na nutramigenie i końskiej dawce espumisanu. Mam wrazenie ze jest coraz lepiej, choć czasem jeszcze krzyczy jak przy kolce (co mi sie nie miesci w głowie przy tylu kropelkach no ale..) Jutro idziemy na kolejne usg brzuszka więc sprawdzimy co sie tam dzieje.
Bylismy dzis u naszej pediary. Mały wazy 4,75 kg Zrobiłam tak jak Livia mówiła i o dziwo od razu dała mi recepte
Uhhh ale sie opisałam
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 12:22
-
zania1313 wrote:wikaa ja jak miałam kryzys laktacyjny to odciagalam laktatorem co dwie godziny (nawet jesli mala nie chciała jesc) i tym systemem 77-55-33. Fajnie pobudza,nawet jak mleko nie leci to ono pobudza produkcję.
Chyba systemem 3-5-7 bo o 7-5-3 to nie słyszałam. A te krostki to pewnie potówki, też mamy mimo, że wydawało mi się, że nie przegrzewam Tomka a jednak Z tego powodu nie odroczą Ci szczepienia
-
No nie jestem pewna czy to potowki... na czole i z boku policzkow.? jak dla mnie potowki wygladaja inaczej... zobaczymy jutro co powie pani. doktor.
Byłam dziś na wizycie u naczyniowca. Ten refluks w nodze ma mi się "cofnąć". Ogólnie wszystko ok,mogę brać tabletki antykoncepcyjne. Także w sobote u gina zadecydujemy:-)
-
To chyba jakaś inna metoda a zresztą co ja się będę wykłócać jak raz dwa na butelkę przeszłam
A jak przytulasz Gabrysię do siebie? Bo mój Tomek np ma na lewym policzku sporo bo tak właśnie się na mnie kładzie jak zasypia. Na prawym ma mniej. No ale jak jutro idziesz do lekarza to dowiesz się co i jak Ja na wszelki wypadek zmieniłam jeszcze proszek do prania i płyn do płukania bo na klatce piersiowej też Tomcio ma troszkę.
-
Radiszka, kciuki za Was! Jak troje dzieci mam i 3 razy na różnych forach byłam tak pierwszy raz słyszę taką historię, więc przebadajcie i zdiagnozujcie Miłoszka dobrze. Może faktycznie ma bardzo delikatny przewód pokarmowy, co się nacierpicie to Wasze .
radiszka lubi tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015