X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia ona ma to tylko wlasnie na buzce... czolo,policzki blizej uszek,uszka i za nimi...ja bardziej noszę na prawa reke ale teraz to ma i z jednej i drugiej:-/ teraz to w dotyku jak szorstka kaszka:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jeszcze jak robię jej okłady z rumianku to to jej "przygasa" i np. z czola już schodzi bo widac że skóra jest już ładniejsZa i mniej tych krosteczek

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven wrote:
    Radiszka, kciuki za Was! Jak troje dzieci mam i 3 razy na różnych forach byłam tak pierwszy raz słyszę taką historię, więc przebadajcie i zdiagnozujcie Miłoszka dobrze. Może faktycznie ma bardzo delikatny przewód pokarmowy, co się nacierpicie to Wasze :(.

No niestety. Nie chcialam byc tą pierwszą co takie historie opowiada ale cóż to akurat nam się przydarzyło... ale robię co mogę żeby mu pomóc :) musimy to jakos przetrzymac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 22:08

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że opowiadasz to akurat dobrze, żadna z nas nie będzie zaskoczona jeśli, tffffu, spotka to ją. Ale faktycznie, coś musi być do skorygowania (dieta, leki?), jeśli nawet lekarz w pierwszej chwili nie podejrzewał, że dziecko może być tak zagazowane. A czy coś Ci mówili o Windi? Zda to egzamin doraźnie czy rurka za krótka?

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • rex Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z herbatką :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven wrote:
    To, że opowiadasz to akurat dobrze, żadna z nas nie będzie zaskoczona jeśli, tffffu, spotka to ją. Ale faktycznie, coś musi być do skorygowania (dieta, leki?), jeśli nawet lekarz w pierwszej chwili nie podejrzewał, że dziecko może być tak zagazowane. A czy coś Ci mówili o Windi? Zda to egzamin doraźnie czy rurka za krótka?

No wlasnie nic nie mowili. Sama o tym myslalam bo kiedys mi o tym pisalas ale sie balam. Choc jak nie bedzie wyjscia to sprobuje. Ale mam nadzieje ze juz nie bedzie takiej potrzeby :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie było :) już i tak dużo się nawnerwialas i zestresowalas oby teraz było tylko lepiej :)

radiszka lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu, to na buzi to nie potowki, po prostu taka ma wrazliwa skóre, AZS to nie jest,ale mam ją smarować emolientem na buzi i powinno zejsc samo, do tego jak najmniej nabiału.
    Gabrysia zaszczepiona - krzyczała jak nie wiem, no ale i głodna już była i śpiąca...teraz grzecznie już sobie śpi.

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witamy się :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja a ja dzisiaj rano wstala z bolem lewej piersi... przystawilam malego a po karmieniu nadal boli odciagnelam jeszcze troche i nadal boli. Potem sprawdzilam ile mam tempreatury lewa 39, prawa 38, glowa 37 wiec stan zapalny. Rozmawialam ze srodowiskowo kazala brac ibuprofen co 3h doczytalam i po karmieniu wzielam. Dodatkowo kompresy gorace, kapusta i spada na szczescie. Jutro mam podejsc do poloznej i zbada mi piersi jak bedzie nadal stanzapalny to antybiotyk. Jak nie urok to sraczka... wczoraj musialo mnie przewiac na spacerze z malym. Ale nie wyciagalam cyca to jest najlepsze bo mialam sciagniete.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita, przypilnuj tego póki czas.
    Ciekawe co u Kierzynki i u Lenki.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Mon!ta o kurcze współczuję..dobrze,że spada! ja dziś na spacerze 2 razy karmiłam i wystawiałam pierś,też uważam,żeby nie przewiać, bo niby 30 stopni,ale wiaterek mocny był. My nadal walczymy z katarem,ale robią się glutki do wyciągania, więc jest lepiej. Mała spała od 22 do 3, mimo kataru jest ok. Niunia ma też ciemieniuchę,ale kupiłam z Ziai olejek na ciemieniuchę i liczę,że pomoże,bo po maśle znowu wraca.

Zania a widzisz to nie potówki,pewnie za niedługo znikną:)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita - zdrowiej!

My po wizycie na kolejnym USG. Co prawda u innego lekarza na NFZ, ale poszłam żeby sprawdzić co tam w brzuszku "piszczy". Oczywiście sprzeczne informacje - jak zawsze. Badanie wyglądało tak: najpierw "prześwietlił" cały brzuszek, niby wszystko w porządku. Dziecko miało być od 2ch godzin na czczo. Później kazał zacząć go karmić i w trakcie tego jedzenia (leżał na płasko całe jedzenie, a wcześniej mega się okrzyczał oczywiście bo lekarz ładował dużo tego żelu, a ze na zewnątrz było 32 stopnie C a żel zimny to mozecie sobie wyobrazić ten krzyk) cały czas miał przyłożoną głowicę usg i sprawdzał przełykanie i wpust do żołądka. Kazał zjeść tyle ile zjada zawsze na jedno karmienie, czyli 100ml. Ale ja zawsze dobijam go w połowie. A ten nie kazał. Wiec oczywiście niedość, że krzyk + łapczywe jedzenie (jak zawsze, oczywiście dr to skrytykował no ale co ja mogę na to poradzić? normalnie je tylko na śpiocha)+brak odbicia = fontanna. Wiec wszystko co zjadł to zwrócił - masakra. Dr stwierdził oczywiście anatomiczną zdolność do refluksu. Coś tam za krótkie, jakiś kąt nie taki itd... Reszta w porządku. Z kolei tamten wcześniejszy stwierdził, że refluksu nie ma. Nie wiem komu wierzyć (ten pierwszy podobno super extra ceniony w środowisku lekarzy i każdy twierdzi, że super specjalista). Ale najważniejsze dla mnie jest to, że gazy z brzuszka już zeszły :) Bynajmmniej ten dr tak stwierdził. Jeszcze, żeby tylko udało mi sie załatwić gdzieś to usg serduszka - oczywiście po to, żeby usłyszeć, że wszystko w porządku, i będę spokojna...
    Po powrocie juz zaliczyliśmy 4 kupy, jedna wodnista ale on chyba tak reaguje na usg wiec nie panikuję.

Rex - fajnie, że wróciłaś :)

Spokojnych, przespanych nocek dziewczyny :)

rex lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka nieźle się umeczycie oboje ah:-/ tak to jest wlasnie z tymi lekarzami

A wy Lubelskie mamy gdzie bylyscie u ortopedy z dziewczynkami?! My na Hipotecznej u tego Mahomeda... Ale chyba po raz ostatni... mojemu mężowi się nie spodobał a i z tego co się dowiedzialam w poczekalni to ponoć daje wszystkim pieluchy te ortopedyczne. Chyba wezmę drugie skierowanie i pójdę na Magnoliowa tam są bardziej kompetentni tylko długo się czeka,dlatego też wyladowalismy na Hipotecznej

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, bardzo Ci współczuję tych przebojów, oby w końcu się unormowało, no ktoś musi 'znaleźć sposób' na Twojego synka... zdrówka życzę i spokojnych nocek.

och, wszędzie katary widać sezon jesienny się zaczyna...

Rex, jak miło że wróciłaś! ale Ci się trafilo z tymi piersiami:/ biedna! niech się goi szybko, trzymam kciuki.

Monta, a Ty tez z cyckami masz problem :( powodzenia w walce;) mi pomagało masowanie goracym prysznicem..

rex lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, u Was upaly a nie jesień;)

o1489vvjal2gnmht.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)

Z rana popijam inkę, cisza w domku, Nela zasnęła niedawno na brzuszku, katowałam ją w nocy, opróżniałam ciągle nos, bo tak furczało,że nie mogłam tego słuchać,mimo,że spałam 4 godz, to nie chce mi się spać:) dziś się będę pakować na jutrzejszy wyjazd:)

Oj tak sezon jesienny się zbliża i mnie co roku pod koniec września łapie przeziębienie i wczoraj wieczorem ja miałam przytkany nos i węzeł powiększony,ale dziś niby lepiej z rana, chyba czosnek pójdzie w ruch:) dziewczyny na kp jecie miód? bo sama nie wiem, słyszałam,że niby uczula.

Radiszka dobrze,że chociaż gazy zeszły, jejku,ale się umęczycie..oby znalazł się w końcu lekarz,który jasno stwierdzi co dolega Miłoszkowi!

Mon!ta jak Twoje piersi?

Zania my też chcieliśmy na Magnoliową,no ale właśnie ciężko tam z terminami.. i byliśmy na Czechowie u dr Hasiec,podobno ma dobre opinie, wizyta szybka, małomówny, zrobił swoje i powiedział,że ok. Mamy kłaść na brzuszku więcej. Do kontroli mamy pod koniec listopada.

radiszka lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Radiszka przechlapane :(
    No bo co teraz? Latać od lekarza do lekarza... Czy leczyć metodą prób i błędów?
    Szkoda dzieciaczka i Was :(
    A co ten lekarz w ogóle na to? Zalecił coś czy tylko stwierdził?

Bombelek i Ewela gdzieś przepadły..

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Witam :)
    Radiszka przechlapane :(
    No bo co teraz? Latać od lekarza do lekarza... Czy leczyć metodą prób i błędów?
    Szkoda dzieciaczka i Was :(
    A co ten lekarz w ogóle na to? Zalecił coś czy tylko stwierdził?

Bombelek i Ewela gdzieś przepadły..

No wlasnie nic nie zalecil. Tylko stwierdzil co widzi. A jak pytalam co robic to nic ponad to co wiem i robie nie uslyszalam. + to co wszedzie, przeczekac do pol roku to moze sie unormuje moze nie. O i tak.

Ale takie cudowne usmiechy mam tu teraz z rana ze od razu czlowiekowi sil przybywa :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam to :/ proszę czekać, a jak się samo nie wyleczy to będziemy badać od nowa :/ a potem znowu trzeba czekać :/
    Radiszka, a nie możesz kogoś z Krk poszukać? Jakiegoś dobrego lekarza?
    Tzn ja Ci życzę żeby się okazało, że to "taka uroda" i z tego się wyrasta, ale lepiej dmuchać na zimne...
    Nasza też chichra bez przerwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:43

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ