Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka
A co tu taka cisza?
Muszę dziś pochwalić moją Nelcię, bo jest wyjątkowo grzeczna, tzn.cały czas jest,ale dziś wyjątkowo, bo tylko je i śpi aż się boję co będzie w nocy, bo zwykle w dzień jest aktywna a w nocy śpi no ale miałam czas zrobić pranie, ogarnąć mieszkanie, spakować się, z Nelą byłam na zakupkach, spała sobie grzecznie, katar ją męczy jeszcze i mi się zaczął;/ do tego dzis parę razy mialam dreszcze;/ właśnie zjadłam 2 ząbki czosnku,oby pomogło czytałam,że można na kp, zależy od dziecka,najlepiej zjeść od razu po karmieniu.
-
heja
Na szczęście nastepnego dnia juz spokój do srodowiskowej nie poszlam bo juz bylo wszystko w normie a co najlepsze nie wyciagalam cycka na karmienie i mialam bluzke bez dekoltu normalna ale przylegajaca bawełniana + stanik a tu taka niespodzianka.
Dzisiaj z malym bylismy z tym katarem bo juz troche sie utrzymuje aby sprawdzic czy cos w pluckach nie slychac. Powiedziala ze ogolny stan dobry tylko katar ma. Mozna wychodzic na dwor dostalam aby kupic biogaje, fenistil i inhalacje z soli fizjologicznej. Jakby pojawila sie goraczka to przyjsc.Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Właśnie wróciłam id gina:-) wszystko cacy zagojone:-) dostaliśmy zielone światło ma współżycie:-) dobrze,bo ja mimo lekkiego stresu już mam chęć dał mi tabletki cerazette-wykupilam będę brala. Ale powiedzial zeby odczekac miesiąc z poleganiem tylko na nich. A wy jak stosowalyscie??
-
zania1313 wrote:u mnie mamuska przyjechala na kilka dni:-) więc odpoczywam;-)
Dora tak samo bo pisala ze jej nie bedzie zbyt czesto a reszta????
Livia tez nie ma chwilowo czasuCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Rzeczywiście dzieje się tu niewiele...
U nas wszystko książkowo, malec na piersi, śpi przykładnie, próbuje gugać, mąż nauczył go wypinać język. ..
Jedyny problem to moja waga która stoi w miejscu. Założyłam, że będę chudnąć 0.5kg na tydzień i już jestem 1 kg do tyłu. Chciałam zrzucić zbędne kilogramy do końca roku, czyli żadne szalone założenie. Po prostu chce wrócić do pracy z wagą wyjściową. Ale już wiem , że będzie ciężko. Może Chodakowska pomoże? Zobaczymy -
Dziewczyny mojemu malemu w ciagu jednego dnia mega zaropialo jedno oczko. Tak ze az mu sie skleja przez co jest bardzo niespokojny. Nie chce wyjsc juz na taka przewrazliwiona (choc mam swiadomosc ze jestem) i znow leciec do lekarza ale moze powinnam? Macie jakies rady? Przecieram rumiankiem ale niewiele to daje juz mu podpuchlo i cale czerwone wokol.
-
nick nieaktualnyHello Lipcóweczki;-)
Dawno mnie nie było ale cały mój świat to teraz syn. Karmimy się tylko piersią, Mały waży już 6 600 a ubranka 68 są w sam raz;-)w ciągu dnia nie lubi za bardzo spać czasami są tylko drzemki kilkominutowe ale za to noce bardzo ładnie przesypia:-)
Radiszka naszemu też tak ropiały oczka, okazało się, że to zapalenie spojówek, pediatra przepisał krople i przeszło po dwóch dniach. Współczuje, Ci przeżyć z Miłoszkiem- oby było już tylko lepiej;-) a do pediatrę tez odwiedzacie w Łańcucie??
Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia;-) -
hej:)
Nie było mnie przez weekend i myślałam,że będę dziś czytać i czytać, siadłam z ciachem a tu nie ma co czytać;p gdzie jesteście?
My byliśmy u moich rodziców, w sb świętowanie mojej 30-stki, w nd odpust, z rana mega zlewa była,ale akurat na mszę się poprawiło i poszliśmy z Nelą, 2 godz była bardzo grzeczna:) w ogóle przez weekend nie poznawałam dziecka, bo w domu to często ją karmię w dzień i Nela mało śpi a u rodziców to zjadła i spała, w nocy spała 8 godz i az ją budziliśmy o 6 rano,bo mnie piersi bolały;p a dziś w domku zje i nie śpi;p chyba hałas i multum ludzi jej służy:) ja się odprężyłąm, bo Nelę nosiła albo sis albo mama, mama widziała Nelę tylko raz, więc mega się stęskniła:)
Cały czas przyjmowaliśmy gości, bo każdy chciał zobaczyć Nelusię weekend mega szybko minąl, wczoraj wróciliśmy po 21:) aż dziwnie znowu samej z Nelą w domu:)
Zania super,że wszystko zagojone!
Radiszka wycieraj oczko solą fizjologiczną albo swoim mlekiem, podobno bardzo pomaga!
A moja w łożeczku juz płacze, eh:) chyba trzeba znów do rodzinki jechać;)bo tam taki hałas był, do tego 3 psy a ona spała:)
Mon!ta moja tez ma katar jeszcze,mniejszy niż był, trzyma ją od pn w nocy, w sumie to już będzie dziś tydzień,mam nadzieję,że w końcu minie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:10
-
Przez weekend odważyłam się jeść prawie wszystko ;p smażone, ciasto francuskie ze szpinakiem, czosnek, sałatki z majonezem, krokiety z serem żółtym i szpinakiem, pieczone pierogi, ciasta.. ;p Nelka nie marudziła po tym, więc będę jeść prawie wszystko oprócz wzdymających i pikantnych rzeczy.
-
heja
Radiszka mi przepisała takie kropelki jedna kropa tobrex dajesz do oczka odczekujesz z 10 minut potem masaz. czyli przy kaciku przy nosku naciskasz i w dol i tak 10 razy 3x dziennie koszt z recepta 19,99Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:54
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Radiszka być może to zatkany kanalik lzowy,nasza kuzynka miała identyczna sytuacje. zakraplaj sól fizjologiczna,i przemywaj oczko sola lub przegotowana woda,a z rumiankiem uwazaj bo potrafi podraznic oko nawet doroslemu. Jeśli już to mocny napar z herbaty lub ziele swietlika-o wiele lepsze dla dzidzi.
A ja na mega diecie. moja mala wciąż ma wysypke na buzi. co prawda schodzi ale;..
myślałam ze to skaza białkowa (bo ja samą jako dziecko mialam) więc od czwartku wertuje wszystkie etykiety i w mojej diecie nie ma kszty białka krowiego. Gdyby to byla skaza to krostki bylyby inne (tak mówi moją mama,bo sama to z nami przechodZiła) i wysypka nie schodzilaby tak szybko. Więc obstawiam albo trądzik niemowlęcy albo coś jej nie podpasowalo co zjadlam. Teraz uważam bo nie chce męczyć dziecka...
Dzis spałam prawie cala noc. do Gabi wstawala moja mama:-) ja tylko raz na sciagniecie mleka:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 19:52