X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam ściągać w nocy tylko 20-30 ml? Dziś sciagnelam z prawej 60 a z lewej 40.

Wróciłam od lekarza i katar może być u malucha do 3tyg, przepisala vit c i jeden preparat na receptę ale katar nie taki straszny jest, Nela waży 5110 ładnie rośnie i mam jej nie budzić w nocy bo ładnie przybiera mimo że nie je w nocy, lekarz dziwil się ze są dzieci które od 1tyg życia śpią 8godz w nocy, mówiła żeby się tylko cieszyć:) mówiłam ze zaczęłam nastawiać budzik w nocy i ściągać mleko to mówiła ze ok, bo to zbyt długa przerwa dla piersi.

• rex Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ściągaj tylko tyle, żeby nie bolało. Z 20-30 ml wystarczy.
    A z czasem się zmniejszy samo i nie będziesz musiała wcale wstawać.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela86 wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    Strasznie dlugo mnie nie bylo i nie jestem w stanie juz Was nadrobic, ale najpierw nie mialysmy na chwilke internetu pozniej mialysmy gosci (moi rodzice z kuzynka i jej synkiem) ze o kolkach nie wspomne... Mam nadzieje, ze u Was i u Waszych pociech wszystko w porzadku :)
    U nas mala ma kolki takie, ze nawet kropelki nie pomagaja :( do tego jakos pomimo tego, ze odbije po jedzeniu i zasnie to spi tak 10-15 minut i budzi sie z placzem, a jak ja podniose to znowu odbije czasem uleje i tak nawet 3-4 razy :( lekarzowi sobie moge opowiadac, ale oni nie widza problemu tylko, ze to kolki a ja juz nie mam sily patrzec jak sie mala meczy... Mialysmy tez przeboje z pepuszkiem tzn kikut odpadl jej dosyc szybko, ale pozniej nie chcial nam sie wygoic i jak bylysmy na kontroli bioderek jak skonczyla 6 tygodni to zapytalam pediatry o ten pepuszek. Popatrzyla i powiedziala, ze nie ma zadnej infekcji ale ze moze uzyc azotanu srebra zeby szybko sie wygoil i tak tez zrobila, dala mi jeszcze 3 takie patyczki z azotanem zebym malej smarowala przez 3 kolejne dni. Jednak nastepnego dnia rano jak zobaczylam jej pepuszek to myslalam, ze zejde na zawal wygladal jakby byl poparzony i taka maz sie w nim wytworzyla az sie poplakalam i nie wiemdzialam co mam zrobic a ona jeszcze tak nam ciagle plakala i nie wiedzialam czy to nadal kolki czy pepuszek... Mialam juz isc do lekarza, ale poczekalismy i po 3 dniach zaczelo to troszke lepiej wygladac az po ok tygodniu calkowicie nam sie wygoil, ale tyle strachu i nerwow co sie najadlismy to nawet nie chce mowic... Dostala tez wysypki wygladalo to jak tradzik niemowlecy, ale po jakims czasie zaczelo schodzic, teraz natomiast ma strasznie sucha skorke na calym cialku takie suche plamki i ciemieniuche... Masakra my to chyba mamy wszystko co tylko moze miec noworodek :( Pani dr ostatnio pocieszyla mnie, ze kolki powinny ustapic jej po skonczonym 12 tygodniu i mam nadzieje, ze tak wlasnie bedzie :)
    Poza tym jak nic malutkiej nie dolega to normalnie aniolek usmiecha sie i zaczyna tak jakby 'gaworzyc' ;) rosnie jak na drozdzach, wazy juz ok 5 kg strasznie ciezka sie zrobila :D
    Ja jeszcze nie dostalam okresu i tez nie wiem czy to moze tak dlugo trwac, a jesli nie to po jakim czasie powinnam zglosic sie do lekarza...
    Przepraszam za takiego dlugiego posta, ale postanowilam w koncu sie odezwac i chociaz w skrocie napisac co u nas poki malenstwo spi, bo jak ma ataki to nosze ja na rekach ;)
    Milego dnia Wam zycze :D

A to nasz Skarbek obecnie :)

2u5t0so.jpg

fck0ht.jpg

Ewela śliczna gwiazdeczka!
    A co do Waszych problemów to nie jesteś sama. Skoro nie jesteś na bieżąco to pewnie nie doczytałaś o naszych perypetiach, dusznosciach mojego malucha i problemach z brzuszkiem. Ale tak w skrócie. Ze wzgl na duszności mieliśmy usg brzuszka, na którym lekarz twierdził, że Miłoszek ma brzuszek jak głodne dzieci z Afryki. Po badaniu okazało się, że ma okropnie napompowany brzuszek powietrzem, że aż mu przepuklina na pępuszku wyszła. Uciskało mu to na wszystko i nie mogliśmy się pozbyć tego gazu. Były rurki, masaże i kupa płaczu cierpiącego dziecka. Ten pediatra, który robił usg kazał dawać po 8-10 kropli espumisanu100 do każdego jedzenia, każdego! czyli jakieś 7-8x na dobę. Okropnie duża dawka. Ale przełamałam się i to stusuję i mój maluszek wreszcie nie cierpi ze strony brzuszka :) zmieniłam też mleko na nutramigen. Może i Wy spróbujcie z tymi kropelkami. My mamy to stosować do końca 3-go miesiaca.

Aaaa i z odbijaniem mamy tak samo. Kiedy by go nie podnieść - zawsze odbije i to tak jak bezposrednio po jedzeniu. Dlatego jak zaczyna sie wiercic, a nie wiadomo czego sie denerwuje to juz teraz wiem ze chodzi o odbicie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 12:39

ewela86 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka super,że espumisan pomaga. Też mam ten 100 i czasami dawałam raz po 6 kropli jak ją bolał brzuszek przez brak kupy.

Hmm to teraz juz nie wiem czy ściągać w nocy czy nie, w sumie jak budzę się po 8 godz przerwy to mam nabrzmiałe piersi,ale nie aż tak jak miesiąc temu, rzeczywiście może normuje się laktacja,ale tez nie chcę,żeby przez taką długą przerwę było mniej pokarmu, hmm to może te 20-30ml będę ściągać raz w nocy. Lekarz mówił,że geny są bardzo silne, bo ja byłam takim dzieckiem,że od urodzenia spałam po 8 godz i mama nie wstawała w nocy, dobrze,że Nela tak ma, bo jesteśmy wyspani:)

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Rex tez sie ciesze, ze udalo mi sie wrocic do watku choc troszke mi zajelo zeby ogarnac cala sytuacje z mala... W sumie nadal jest ciazko, ale zazwyczaj ataki ma 2 razy dziennie z rana i wieczorem. Dodatkowo dzisiaj juz 3 dzien bez kupki i coraz bardziej sie spina ale nie moze jej zrobic :/
    Radiszka nie zazdroszcze przezyc czyli mozemy podac sobie rece choc u nas odpukac nie jest az tak zle. Tez stosujemy espumisam 100 na poczatku (przez 2 dni) podawalam jej po 10 kropelek co drugie karmienie wiec wychodzilo mi jakies 6 razy na dobe pozniej zmniejszylam na 5 kropelek 2 razy dziennie i od 3 podaje0 4 razy na dobe... Tez mam nadzieje, ze wszystko ustapi po skonczeniu 3 miesiecy :) Oczywiscie jak rozmawiam z kims i mowie, ze kolki powinny ustapic po 3 miesiacu to smieja sie, ze kolki sie skoncza a zaczna sie zeby i juz sie boje zwlaszcza ze ja mialam 4 miesiace kiedy to mialam juz pierwsze zabki ;)
    Od wczoraj wieczor i my borykamy sie z katarkiem i kaszlem, ale bez goraczki. Rano podalam malej calpol ale chyba jej nie smakowal, bo prawie wszystko wypula nie wiem czy cokolwiek polknela...

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW, Wikaa, Dora... wzywam Was! xD

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie 2kg mniej niż przed ciążą;-) ;-) ;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ale pustki.. gdzie Wy jesteście?:P

Zania wow to super:) a masz apetyt? bo ja mam wieeelki:) zwłaszcza po karmieniu:) u mnie póki co tyle samo co przed ciążą,ale chciałabym 3 kg zrzucić do 54,może się uda:)

Moja malutka znów od 22 do 6 spała, zadziwia mnie:)od 1 tyg życia spała 8 godz ok 3 razy w tygodniu a teraz codziennie:) nie wstałam dziś w nocy na odciąganie, bo wyłączyłam przez sen budzik;p ale rano nie były tak nabrzmiałe piersi,na początku bardziej mnie bolały. Tak myślę czy jak nie będę odciągać w nocy, to czy pokarmu nie będzie mniej.

• rex Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate,będzie dokładnie tyle ile ma być ;)
    Usiłuję wcisnąć butle, ale mi się stawia księżniczka i chce cyca :p

kate851 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, naprawdę dziwicie się, że forum umiera? Przecież tu nie ma o czym czytać - co wejdę to kate podnieca się nad tym ile Nela śpi i jakie to cudowne dziecko - no sorry ale rzygam już tęczą. Super, fajnie, że masz grzeczne dziecko ale to lekko nietaktowne już takie podniecanie się gdzie inne dziewczyny mają troszkę większe problemy (np radiszka, której jeszcze niedawno opisywałam jak zdobyć receptę na Nutramigen co wg mnie oznacza, że karmi piersią a Ty jej proponujesz przecierać oko mlekiem z piersi? CZYJEJ PIERSI? Może Twojej skoro masz tyle pokarmu?). No jesteś tak zaślepiona Nelą, że nie potrafisz o niczym innym pisać. Może spróbuj bardziej się otworzyć a nie tylko "Nela znowu spała 8 godzin, pięknie je i w ogóle jest taka grzeczna". Ja wiem, ze to jest takie forum ale są też dziewczyny, które jednak chcą czego więcej i tak myślę, że akurat te, których tu brakuje ;)

Żeby nie było, że oberwało się tylko Tobie (ale mam szczerą nadzieję, że się nie obrazisz tylko może przemyślisz i wyciągniesz wnioski) - z zanią też raczej innych tematów nie ma ja wyszukiwanie chorób u Gabrysi i ilość ściągniętego mleka ufff Dziewczyny, błagam was. Nie wiem, może to dlatego, ze to wasze pierwsze dzieci ale świat nie kręci się tylko wokół was.

Radiszka, szczerze Ci kibicuje i mam nadzieję, że z synkiem w końcu będzie lepiej :) A jak pije Nutramigen? Chętnie? Bo mi Tomek od kilku dni zaczął nim pluć :/

Za wiele nie ma się do czego odnosić bo nie zagladałam jakis czas a ciągle czytałam to samo teraz, masakra...

Uprzedzę wasze pytanie - nie jestem przed okresem (właśnie kończę) i nie chcę wzbudzać tu żadnych awantur. Po prostu zniknęłam bo nie ma tu o czym rozmawiać ale dzisiaj już nei wytrzymałam jak zajrzałam i taka sytuacja...

Ech miłego dnia.

radiszka, dora8201, Mia1988, amarranta lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Livia,o ściągnanym mleku nie pisałam już dawnooo...a co do chorób Gabrysi... skoro mojemu dziecku coś dolega,i widzę że to nie jest normalne (skoro ma swedzaca wysypke od 1,5tyg) to chciałabym się dowiedzieć czy moze inne mamy wiedza co to,albo miały podobnie jak np.ewela86.Nie udzielam się jeśli się na czymś nie znam,lub nie spotkalam się z daną sytuacja...Ale jeśli wiem,to z chęcią pisze i doradzam innym. NIE BEDE SIE TU LICYTOWAĆ.
    Mile słowa Kate Ci się pasują,moje pytania Ci nie pasuja to mamy tylko siedzieć i się uzalac? Kazda ma inne problemy,małe lub duże...

Ale spoko. Dzięki za szczerość. Skoro to tak WSZYSTKIM przeszkadza to ja również przestanę się udzielać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:13

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie napisałam, że wszystkim? Czytaj ze zrozumieniem - pisałam o sobie dlatego też się nie udzielam. Wam odpowiada taka forma forum - bardzo proszę, macie do tego prawo ;) Tak jak ma mam prawo do wyrażenia swojego zdania.

P.S. Tak, masz racje. Zdecydowanie lepiej bym się poczuła gdybyście się użalały jak wam źle i jesteście nieszczęśliwe. Litości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:13

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Livia ma racje. No moze troche pojechala z tematem ale sedno sprawy jest. Ja przestalam sie udzielac bo mialam dosc czytania tego ze Wasze dzieci waza tyle, mierza tyle, zrobily tyle kup a i jeszcze ulaly. No i ze Kate dziecko spi 20 godzin.... Kate wychyl troche sie spoza wlasnego nosa to moze i dojrzysz tutaj inne dziewczyny i watek ruszy...

Zagladam tu co pare dni i caly czas to samo...nawet nie mam sie do csego odniesc wiec sie nie udzielam. Nie wiem moze czekam na cud az niektore z Was zaczna widziec cos poza wlasnymi cyckami.

livia30, dora8201, radiszka, amarranta lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex dzięki, mam nadzieję,że będzie tyle ile ma być.

Livia hmm a czym mam się "podniecać" jak nie swoim dzieckiem?:) no chyba nie Twoją teściową o której ( pozwól,że przypomnę;-) pisałaś swojego czasu w każdym poście i jakoś żadna z nas ( taktowne dziewczynki:) nie zwróciły Tobie uwagi,że "podniecasz" się teściową:) co weszłam wtedy na forum to było nowe info o teściowej Livii, co tym razem powiedziała, co zrobiła,ale jakoś mi to nie przeszkadzało:) Hmm, widzisz może jestem jednak taktowna?:) Absolutnie nie poczułam się urażona, tylko dziwi mnie to,że akurat Ty napisałaś takie coś,ta która non stop pisała o swojej teściowej:)

Na forum piszemy o czym chcemy a głównie o swoich dzieciach:) a że są grzeczne to chyba normalne,że też o tym piszemy, dzieliśmy się nie tylko smutkami,ale i radością:) od tego powinno być forum:) nie piszę tylko o Nelce, odnoszę się do postów innych dziewczyn a ze mało się udziela, to nie ma za bardzo do kogo się odnieść. Mon!ta, Zania, Radiszka i ja tak naprawdę trzymamy forum:)

Nie martw się, czasami zdarzają się takie dni ( aczkolwiek takiego nie miałam i mam nadzieję,że nie będę miała :),że wszystko nas wkurza i nie musimy mieć wcale okresu. Podejrzewam,że brak Twojego M i brak zwykłej życzliwości dały o sobie znać:) ale ja jestem mega pozytywną osobą i wiesz co?:) napisz coś o swojej teściowej:) chętnie poczytam!;-)

Miłego dzionka:)

Aaa.. Nela zjadła i smacznie śpi od 2 godzin:)

zania1313, Konwalia lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A MNIR się wydawalo że to forum po to jest,żeby pisac ile dziecko zjadlo,Jaka kupke zrobilo,i jak długo spi itp. widać przez 9msc czytałam bez zrozumienia...

kate851, juwelka lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się składa, że mój maż jest obok mnie i nie doskwiera mi żaden brak niczego. O teściowej pisałam owszem ale zauważ, że o innych rzeczach również. No nic, jak grochem o ścianę... Jak myślisz, dlaczego mało dziewczyn się udziela i nie ma do czego się odnosić?

P.S. Moje dziecko poza spaniem i jedzeniem jeszcze się rozwija - gaworzy, śmieje się, marudzi... Ma na to czas bo nie śpi po 20 godzin na dobę ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam obojętne co kto pisze, byle można było czytać :D

kate851, zania1313, Konwalia lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia Nela nie śpi 20 godzin:) też gaworzy, uśmiecha się i interesuje się juz zabawkami:) ma na to czas, spokojnie:) nawet gimnastykuje się godzinkę dziennie:) godzi wszystko:)

Zgodzę się z Zanią w 100%:) to forum jest chyba,żeby pisać o dzieciach, tych grzecznych i tych mniej niż o wrednych teściowych:) Ja nie krytykowałam nikogo,że ktoś pisze nie na temat na forum o dzieciach i macierzyństwie:) na tym zakończę tę dyskusję, bo nie jestem osobą konfliktową:)

zania1313 lubi tę wiadomość

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jesli mam byc szczera to popieram Livie i mam podobne zdanie do niej...
    Dlatego tez moja aktywność jest juz tutaj zerowa...
    Dziewczyny nikt wam nie broni pisac o pozytywach macierzyństwa, czy szukać przyczyn wysypek czy tez innych przypadłości dziecka, bo każda z nas to robi, ale jak by sie tak cofnąć kilka czy kilkanaście stron to cały czas czyta sie to samo :-/ (z małymi jedynie wyjątkami) no niestety ale taka prawda, czasem mam wrazenie, ze została użyta opcja " kopiuj - wklej "

Kate taktowna czy nie taktowna nie mnie osadzać, ale powiem tak:
    Jesli mam wybierać to wole codziennie czytać i Livii teściowej niz o Twoich hemoroidach...
    Wybacz... Ale taka prawda...

OlaW84, dora8201 lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze komuś nie pasuje?? Myślę że to odpowiedni czas i miejsce...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ