X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dluuugoo mnie nie bylo niestety "znowu".. Wpadlam zeby zapytac czy ktores z waszych pociech przekreca sie juz samodzielnie na brzuszek?? Dzisiaj Lila wykonala sama taki obrot i jak juz raz poszlo tak teraz powtarza caly czas... Juz sie boje co bedzie w nocy..

• katepr Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.

U nas sukces jesli chodzi o jedzenie w koncu je co 3h :) wiec na dobe zjada 6x130.

Czekoladowa moj sie nie obraca ;)

Kiedy zamierzacie rozszerzac diete? Rowno po skonczeniu 4 msc (na mm) i 6 msc ( kp) ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 15:39

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png

Wysłany: 12 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz wybije magiczny 4 miesiac to ruszam z marchewka :) doczekac sie juz nie moge:)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie czasem najpierw kaszka?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png

Wysłany: 12 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cala rodzina z pokolenia na pokolenie po 4 mc zaczynali od marchewki okolo poludnia, raz dziennie na czubek malej lyzeczki a wiadomo dziecko tym nie poje i dawano od razu mleko ale o 20ml mniej i tak przez dwa trzy dni i obserwacja czy wszystko ok. Jak ok to zwiekszamy porcje:) kaszka byla wprowadzana na tym samym etapie co marchewka ale zamiast mleka jako 2gie sniadanie. Oczywiscie stopniowo i nie wszystko naraz tylko z tyg na tydzien co innego zeby nie zrobic rewolucji w brzuszku.

radiszka lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zaczynałam z Młodym od warzyw.... najpierw warzywa różne i dopiero owoce a kaszka gdzieś pomiędzy ale bezsmakowa - smakowa dopiero po owocach

radiszka lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kaszki zacznę niedługo. Gdzieś na początku listopada a potem lecę z resztą ;)
    Ale herbatki pije już i polskie i hiszpańskie, a jeden rodzaj hiszpańskiej jest z owoców i od pierwszego tygodnia ;) więc jakieś tam inne smaki ma wypróbowane niby :P
    Z mm to moja w życiu nie wypiła tyle co na opakowaniu :p
    Ok niby jest na mieszanym, ale np wczoraj była cały dzień na mm a wypiła max 70 ml na raz :p co 2-3 godziny ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do kaszki się nie spieszy... Młody nie spał nocami to myślałam ze jak naje kaszki na noc to będzie lepiej... Ale na myśleniu się skończyło;) Zresztą będzie dostawała łyżeczką nie z butli... Wiec może w ogóle dam po owocach i będę bezsmakową z owocami dawać... Kusiło mnie blw ale z tym do siedzenia samodzielnego trzeba czekać a moja panna chyba bardziej na rozwijaniu zdolności paszczowych skupiona a nie fizycznych wiec zejdzie nam pewno do siedzenia

zpbnio4p92q84lda.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię piersią , więc na razie nie myślę o wprowadzaniu nowych pokarmów. W styczniu zacznę przygotowania do powrotu do pracy, zaczniemy więc wprowadzanie mm a potem innego jedzonka

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszej też nie spieszno do siadania. Na szczęście. Bo młody się tak wyrywał i złe nawyki wyrobił, do tego przeskoczył raczkowanie. Wolę jak wszystko w swoim tempie idzie :D
    A o kaszce to raczej na śniadanie albo obiadek myślę, bo na noc to mi spuchnie jeszcze bardziej niż jest :D

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Rex moja ledwo głowę zaczęła podnosić leżąc na brzuszku i to jeszcze bardzo niezdarnie wiec o siadaniu w ogóle nie myślę;) wspominałam o tym tylko w odniesieniu do karmienia w nurcie blw :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, ale dziewczynki tak mają :D
    One wolniej się rozwijają fizycznie, a szybciej umysłowo. Nasza ruchowo to leniwa, ale pod koniec sierpnia gaworzyła jak najęta, miała półtora miesiąca a gadała tyle co starszy w wieku 5 mcy przynajmniej.

Pogoda ciulowa u nas :/ leje i jest szaro, dobrze, że Wasze śniegi do nas nie ditarły jeszcze :P

Gondoli jeszcze używacie? My raczej tylko do końca mca i wskakujemy w sportowy.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lenistwo i Bartuś głowy nie chce podnosić. Z córką było to samo. Wcześniej bardziej dzwigł niż teraz. Nadrobi jeszcze...
    Gondola na razie jeszcze posłuży, ale wątpię żeby to było tyle co z córką. Ona jeździła 7 miesięcy

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Nie pisałam bo obiecałam ze juz nie bede narzekać. A dziś był dobry dzień więc sie odzywam ;) Mój Szymon spał w dzień 2,5 godz !!! I inne dziecko, uśmiechniety i zadowolony. Jak M go zaczepiał to śmiał się głośno. Jak go położe na brzuszku wytrzymuje juz całkiem długo i przez to że lepiej mu idzie jest do tego cierpliwszy i zainteresowany tym co widzi z innej pozycji. Ze dwa razy udało mu się przewrócic na plecy, ale to raczej "siłą rozpędu", bo tak go położyłam że się przechylił na boku i zamachnął nózkami. Na brzuszek z pleców sam sie nie przekręci, ba nawet na boczek nie próbuje. Gondolką nadal jeździmy i jeszcze myśle ze troche pojeździmy. Byliśmy dziś w sklepie z Szymonkiem i zakupy zniósł całkiem nieźle, ale podróż powrotną samochodem już kiepsko. Darł się w niebogłosy. Pod domem już go z fotelika wyciągnęłam.
    Jeśli chodzi o pokarmy stałe to myśle że poczekamy do 5 - 6 miesiąca. I zaczniemy od ziemniaka lub marchewki.
    Ja nadal głownie karmię piersią, ale ostatnio zauważyłam że w lewej mam mniej pokarmu, przystawiam go do lewej, chwile zje i bunt, przystawiam wtedy do prawej i sie najada. Potem laktatorem sciągam z lewej a tam zazwyczaj 10ml max albo kilka kropelek i tyle. Nawet jak długo nie karmie to z tej moge jedynie jakieś 40ml ściągnąć, a wcześniej nawet 120 było. Czy to możliwe że w jednym cycu laktacja zanika?
    I libido gdzies mi wcięło, z jednej strony zmęczenie, z drugiej strach przed kolejną ciążą, do tego początkowo to nadal boli. Mam nadzieje że to przejściowy stan bo mój M już marudzi że jego sprzet przeszedł w stan TDS (tylko do sikania)

Dora blw? Co to takiego?

Ivettka lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • rex Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pediatria.mp.pl/zywienie/show.html?id=73570
    Czyli wprowadzanie pokarmów w taki sposób w jaki wprowadzało się kilkadziesiąt lat temu tylko teraz doczekało się nowej nazwy :p
    Nie bawisz się w papki i odliczanie łyżeczek tylko dajesz "co się nawinie" ze tak powiem :D
    Starszy tak był uczony. Młoda raczej też będzie ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie tu długo nie było. ..
    Witajcie ! Fajnie, że jesteście na tyle zmobilizowane, że forum nadal funkcjonuje. ... Cieszę się, bo mam gdzie wracać ;-)
    U nas z Lenką ok. Śpimy, jemy, gruchamy, znowu śpimy, jemy gruchamy.... i jest spoko... Czasami daje znaki, że jest kobietą i ma fochy, ale w porównaniu z chłopakami - to istny aniołek.

Tak mnie na wspomnienia wzięło, że zajrzałam do ciężarnych na forum. Są juz czerwcowki 2016 zaraz pojawia się lipcówki. ... Wow, ale ten czas leci.... Trochę mi się zatesknilo do tych pierwszych emocji. Czas szybko leci i ani się obejrzymy a nasze lipcątka zaliczą pierwsze urodziny. .... :-)

No wzięło mnie, wzięło na wspomnienia. ... Dobra idę budzić Wiktora do przedszkola, bo Kacper dzisiaj leniuchuje. Dzień Nauczyciela --> dla dzieci Dzień Dziecka :-D = WOLNE !

Ivettka lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • katepr Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    A ja wlasnie chce zaczac od kaszki na noc :p no zobaczymy jak to wyjdzie . Potem standardowo marchewka :p

Noo zaraz pojawia sie lipcowki 2016, alez to zlecialo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 11:01

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie środowo!

Czy w taka pogode tez chodzicie na spacery? Jak tak to jak dlugie?

Ja wlasnie wystawilam malego przed dom bo nie mam humoru nigdzie isc i zastanawiam sie jak dlugo tu postac :0

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka jak zimno jest to lepiej żeby wózek w ruchu był ;)
    Wikaa fajnie, że wróciłaś

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziecku bez różnicy czy w ruchu wózek czy nie (odnosnie pogody)- to dla nas różnica czy stoję czy idę a dziecko i tak lezy :P

ja i wystawiam na taras i łażę - a ile?? do głodu :P

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ