X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini wrote:
    Witam, dopiero co zawitałam do tego forum i mam pytanko na początek,czy tu jest opcja wiadomości prywatnych.
    Chciałam napisać do livia30, z pytaniem o wózek.Livia w zeszłym roku zakupiła wózek
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipcowki-2015,4652,835.html
    post z 15 kwietnia 2015, 10:30

a może ktoś jeszcze ma ten wózek,szukam opini a bardzo mało jest w necie
    pozdrawiam wszystkie mamusie :D

Wysłałam Ci zaproszenie, zaakceptuj to prywatnie bedziemy mogły popisać.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ja bym nie kupowała żadnego wynalazku. Tomkowi tylko patyczkiem przemywam małżowinę i tylko to co zalega na wierzchu, do środka nic nie wkładam od kiedy laryngolog mnie opierdzielił jak miałam problemy z uszami. Powiedział mi wtedy, że w uchu grzebie się tylko palcem i nic więcej mam tam nigdy nie wtykać :D To chyba normalna ochrona ta woskowina, z jakiegoś powodu ona tam jest ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Niestety ze w nocy nie je to nie znaczy ze noc przespana. Jak juz wspominalam ida mu 2 zeby razem wiec czasem w nocy wstaje i 10x i nie chodzi o jedzenie...

Spróbuj na noc podawać Camilię - u nas działa. Wcześniej Tomek spał niespokojnie, budził się o 5... Teraz śpi do 7 tylko, że je w nocy dwa razy ale szybko to sie odbywa ;) Ewentualnie jeszcze czopki homeopatyczne sa Viburcol. Ponoć super, jeszcze nie próbowałam ale mam w domu na wszelki wypadek.

radiszka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Czy takiemu maluchowi można podawać pietruszkę?

Od dawna podaję - białą i zieloną ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, nadgoniłam trochę a teraz idę robić pączki :D

Miłego obżarstwa Dziewczyny ;)

Pay lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się. Dzisiaj Lilcia kończy 7 miesięcy. Od paru dni przekręca się już sama z brzucha na plecki, więc mama ma mniej roboty ;) Dzisiaj usłyszałam niezgrabne mama :D

Od dwóch dni podaję troszkę więcej kaszy manny i Lilcia już najada się deserkiem. Pietruszkę wprowadziłam, ale z cebulą i selerem poczekam. Czekoladowa moja buraki je od 5 miesiąca. Bardzo je lubi. Są dość ważne w diecie malucha, bo dostarczają dużo żelaza.

Radiszka ja za każdym razem po blendowaniu jeszcze przecieram jedzonko w sitku. Jeden jedyny raz jak nie zrobiłam tak, to Lilka dostała gorączki i wymiotowała. Chyba jakiś większy kawałek nie chciał się strawić, albo gdzieś się przykleił do żołądka. Od tamtego incydentu przecieram i jest OK. Jak zacznie ładnie siedzieć będę powoli wprowadzać jej większe frakcje.

Niestety u nas trzecia noc z rzędu ciężka. Nie wiem o co chodzi :( Dzisiaj to może godzinę spałam ciągiem. Nie wiem, czy zęby idą - nie potrafię rozpoznać rozpulchnionych dziąseł.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Odzywam się ;)

Livio napisz jak sprawuje się ten wózeczek Riko Brano,i czy Ci się podoba ten materiał,czy się go dobrze czyści,czy to jest granat czy raczej niebieski? no i w ogóle plusy i minusy,będę wdzięczna bo upatrzyłam ten model i kolor
    ale nie widziałam na żywo :D

nie wiedziałam gdzie akceptować zaproszenie,ale już wiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 16:12

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • Edyta23 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, rozkręciłyście się z wpisami, fajnie że znów jest co czytać :)

Madzia waży 7kg i mierzy 68cm. Pisałam ostatnio że pediatra nam zdiagnozował skazę białkową. Przeszliśmy na bebilon pepti, ale po pierwsze mała nie chce go pić mimo że minął tydzień, tzn czasami jak ma mega głoda to wypije 150-180 a tak to pije po30-60ml albo się zaprze i wcale nie chce...po drugie ślady alergii nie znikają. Tzn buzia jakby ładniejsza (nie ma już tak czerwonych szorstkich polików) ale na rączkach ma straszne czerwone szorstkie plamy i po uszkach się mocno drapie :( na 16 lutego umówiłam wizytę u alergologa, boję się że to AZS :(

Konwalia ja też nie mogę rozpoznać czy ząbki idą czy nie :-P non stop musi być coś w buzi, smoczka uspokajacza nie ssie tylko gryzie, 3 smoczki od butli już mi przegryzła ale ząbka na powierzchni nie widać...

Livia ja kupiłam Vaxol do rozpuszczania woskowiny, w ulotce wyczytałam że to po prostu oliwa z oliwek...ale szczerze mówiąc nie wiem czy to naprawdę działa, teraz też mi się wydaje że można się obejść bez preparatów

EdytaPe
  • rex Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay, ja z Małą poleciałam do Pl jak miała 7 tygodni :p a z samolotu do domu, miałam 6 godzin autem ;)
    Dacie rade ;) :)

Zupki robię tak jak Livia pisała i jestem tego samego zdania. Jak dziecko będzie na papkach cały czas to i w wieku roku czy dwóch się bedzie dławić ;) Normalny odruch. Kiedyś trzeba wprowadzić normalne kawałki ;)

Pierwszy raz coś tam wyciągała z buzi paluchami, raz dławiła mi się i to tak bardzo, biszkopcikiem, z pół godziny jeszcze mi się ręce telepały, a teraz wcina bez mrugnięcia okiem ;)

Uszka zamaczam podczas kapieli, tzn cały czas ma je pod wodą, chyba, ze kąpie się w kółku, a potem zbieram płatkiem kosmetycznym to co wyjdzie ;)
    Dla starszego mamy audispray i całkiem fajnie działa ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Co do czyszczenia uszu maleństwu... Ja Liliance tylko delikatnie wacikiem lub palcem czyszcze jak widze, że coś się zbiera.
    Jeśli chodzi o jedzenie. Lilianka zje tylko i wyłącznie mleko lub kaszke z butli. Próbowałam jej robić zupki, dawałam słoiczki i dupa... Oprócz rosołku mojej mamy nie zje nic. Z owoców póki co jemy tylko bananka. Na jabłka jest uczulona... :/ Próbuję ją też nauczyć jeść kaszkę łyżeczką, ale ona zje jedną łyżeczkę i potem dla zabawy pluje. A poza tym przez te zęby to jest niejadkiem. Od wczorajszego wieczoru jest strasznie marudna. Dziąsła są jeszcze bardziej napuchnięte. Tragedia jakaś. Póki nie wyjdzie jej pierwszy ząbek to będę miała istne piekło z nią. Zawsze była spokojna i uśmiechnięta a teraz to tylko płacz i płacz. Smarowanie nic nie pomaga, tak samo masowanie. Jeszcze troche to mi i mojemu M palce odpadną, bo tylko masujemy te dziąsełka, żeby choć troszkę jej pomóc.
    No i Lilka znów mi się rozkłada. Jesteśmy do tyłu ze szczepieniem. I to sporo.
    Dziewczynki mi też co rusz chorują. Jestem bardzo wdzięczna tym rodzicom, co przyprowadzają swoje chore dzieci do przedszkola. Nie ma to jak porządna dawka wirusów i bakterii... Ehhh. Pożaliłam się Wam troszkę :P

A oto Lilianka <3

2hejcjb.jpg
    106n9eg.jpg

radiszka, CiniMini, Pay, czekoladowa201 lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:48

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    A co tutaj tak ciiiiiicho???

• katepr Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza cisza :p

Słuchajcie a macie juz foteliki nastepne na oku jakies? Albo godne polecenia?? Szukam i juz sama niewiem jaki bedzie dobry. Chcialabym tył/przod ale sa strasznie drogie, jedyny tamszy to caretero scope ale ponoc jest dosc waski? Takie opinie pisza ludzie na necie ze ciasno dzieciom :| ewentualnie taki przodem chyba bede szukac bo na taki za 1700 to mnie nie stac :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a tak z innej beczki :D kiedy powiedziałyście rodzinie i znajomym o ciąży i kiedy zaczęłyście kupować rzeczy dla dziecka?

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr ja kupuję maxi cosi pearl ze wzglęu na to, ze mam bazę isofix po maxi cosi pebble. To fotelik przodem montowany dlatego przetrzymuję Tomka ile się da w tym małym jeszcze, póki się mieści. Ponoć do 10 miesiąca żebra dziecka są bardzo delikatne i w razie stłuczki jadąc przodem może go zmiażdżyć od środka...

Ja tam rodzinie powiedziałam jak byłam w 5 tygodniu, od razu. A pierwsze śpiochy kupiłam jak zobaczyłam serduszko. Później jak poznałam płeć i tak szło ;)

Dzisiaj byłam z mężem oglądać spacerówkę dla Tomka i wybraliśmy - jutro kupujemy. No jest boska, tak się super prowadzi, lekka... I składa się jedną ręką w walizeczkę! :D Nie to co mam od kompletu z gondolą. Gdyby nie to, że kolejne dziecko planujemy to bym się pozbyła tego 2w1 co mam ale dla samej gondoli będę trzymac bo ona była super :D

Nasza nowa czerwona strzała :D

d957c4d8773a32f5med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:25

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Chciałam wczoraj przerwać te cisze ale mi nie wyszło.

Witam się dziś w srednim nastroju. Mąż mnie wkurza, nie wiem o co mu chodzi, dużo pracuję, planujemy budowe domu i chyba zbyt ambitnie podchodzi do tematu. Chce wyjechać na wakacje SAM! Myślałam że całą trójką się gdzieś wybierzemy ale chyba już skutecznie wybił mi to z głowy. Uważa że taki wyjazd byłby pomyłką, nie odpoczniemy tylko będziemy się szarpać z Szymonkiem. Szkoda gadać. Dziś wyszedł do kolegi wieczorem a cały dzień miał urlop i niby się starał ale tekstami wbijał mi szpile.

Szymon sam fajnie już staje na nóżki. W łóżeczku podciąga się za barierkę i cieszy się strasznie, za to nadal nie umie sam siadać :)

Blender mi się dziś popsuł. Nie mam jak robić mu papek. (niech to szlak) Byłam dziś w Rosmanie i kupiłam zapas słoiczków, z Gerbera jest promocja do jutra 7zł za 2 obiadki, może któraś jeszcze skorzysta. A w Biedronce chyba od dziś jest promocja na Bobovite, też super ceny.

Myśle nad odstawieniem od piersi. To też psuje mi humor, nie mam nikogo z bliskich kto by mnie zrozumiał. Każdy mi mówi że już i tak tak długo karmie, więc starczy. Wszędzie za to mówi się jakie to mleko matki jest najlepsze. Gdyby nie to uczulenie karmiłabym nadal, ale nie mam sił na drakońskie diety. Policzki ma tak mega czerwone i suche, pomagają tylko sterydy. Latopic też testowałam. A w tłusty czwartek wypiłam kawe z mlekiem, do tej pory widać że zaszalałam.

Livia śliczna spacerówka. Czy to nie Jogger City Mini? Też nad tym wózkiem myslimy. Tylko szukamy przystepnej ceny. Za ile znalazłaś?

Ja o ciąży mamie powiedziałam jak byłam w 6 tygodniu ale ona już się domyślała, teściom później, koło8-9. W pracy na Boże Narodzenie, podobnie koleżankom. Reszta rodziny jakoś po 10 tyg.

Uszka Małemu czyszcze tak jak sobie ;) Patyczkiem tylko z ogranicznikiem.

Dziewczyny zastanawiam się jak oduczyć Szymonka nocnych pobudek. Wcześniej przy każdej pobudce przystawiałam go do piersi, jadł i zasypiał, teraz najpierw staram sie go ukołysać, różnie wychodzi. I w dzień próbuje go bardziej nakarmić żeby nocą już nie miał ochoty na jedzonko. Nadal mam pobudki co 2 godz, licze że choć troche ten czas się wydłuży.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay to JOIE LITETRAX 4, tańsza wersja można powiedzieć Joggera City Mini. Składa się tak samo, budkę też ma tak samo dużą tylko cena inna ;-) Jak dla mnie ten Jogger za duży jest i nie ma pałąka a dla mnie to dyskwalifikacja od razu. Za JOIE 799zł w Maja i Ja, nówka sztuka. Na allegro też po tyle są i to w zestawie ze śpiworkiem ;-)

Jak to na urlop sam mąż chce jechać? My też się wybieramy w tym roku i oczywiste było, że jedziemy z dziećmi. Dziwne podejście... A co do wyjścia to mój mąż aktualnie też na piwo wyszedł ale ja sama czasem go gonię ;-) Chora jestem i mimo, że kochany jest bo przyniesie herbatkę to mam już dość pytań jak się czuję i głaskania po główce. To też jest upierdliwe :D

W nocy Tomek cały czas się budzi - normalnie dwa razy na karmienie, czasem jeden. Ma już prawie stałe godziny. Ok północy i później 3-4. Jak przebudzi się ok 5 to bez wyjmowania z łóżeczka daję mu wody, napije się i śpi dalej tak do 6:30 - 7. Może spróbuj wodą albo herbatką go oszukać? Bo co dwie godziny to on raczej nie jest głodny a teraz ogrzewanie w domu, suche powietrze... Ja cierpliwie czekam aż Tomek zacznie przesypiać całe nocki. Kiedyś to nastąpi w końcu :D

A co do promocji - to od dziś w Biedronce Mega Paka Dada za 39,99. 84 szt rozmiaru 4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 22:14

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z karmieniem piersią Ci nie pomogę bo sama karmiłam tylko 2 tygodnie i strasznie się tym męczyłam. Odetchnęłam jak na butelkę przeszliśmy...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia30 kiedy planujecie kolejne malenstwo?:) ja mysle nad maxi cosi fix. Nie wiem czym sie rozni od pearl? W sumie wszystko z maxi jest podobne do siebie:) teraz mam fotelik maxi cosi cabrio i mala nie za bardzo chce w nim siedziec... Wygina sie po 15min, widac ze jej nie wygodnie:/

• livia30 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pearl jest montowany do bazy isofix. Tomek jak na razie siedzi ładnie w foteliku więc póki się będzie mieścił to nie zmienię na większy. Jeszcze z 2-3 miesiące wytrzyma ;)

A kolejne maleństwo planujemy zacząć majstrować jak Tomek rok skończy więc za kilka miesięcy ;) A kiedy się uda tego nie wiadomo :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ