X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Mamy juz wybrany fotelik- joie stages. I spacerowke jednak tez ta joie kupujemy . Po obejrzeniu jak sie ja sklada mezowi sie spodobala no i bedzie to mega wygoda dla mnie takze sie ciesze.

Pay ja robie mleko w nocy chyba minutę :p mam wstawiona butle z woda w podgrzewaczu wiec tylko wztaje biore pojemnik specjalny w ktorym mam odmierzone miarki, wsypuje mieszam i daje malemu :)

U nas nadal zebow 0 :) maly raczkuje ale do stania mu daleko :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wieczór :)
    U Lilki gorączki ciąg dalszy... :( A do tego średnia córcia też dziś już ma 38,8' , więc raczej infekcja jakaś u nas panuje :(
    Jak się tylko ociepli to będziemy zamienić gondole na spacerówkę :) Lilka już się nie mieści w gondoli. Dobrze, że zagłówek się podnosi, to jeszcze jako tako może w niej jeździć ;)

katepr u nas też zębów 0 mimo iż dziąsełka Lilka ma non stop napuchnięte... :/

iv09uay3opa54biv.png

iv09uay398v583va.png

iv09uay35ut5xnae.png

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr to w mama i ja są lub allegro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:50

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś się nie udzielam , ale synek ma spacerówkę i fotelik w spadku po starszej siostrze. Nie jestem więc w temacie...
    A ja właściwie żyję tym że jutro wracam do pracy! Strasznie mi żal , że podjęłam taką decyzję i mimo ze wiem że z Bartusiem będzie wszystko ok to nie nie mogę sobie darować że z obawy przed utratą pracy podjęłam taką decyzję! Powinnam słuchać siebie a nie innych! Trzymajcie za mnie kciuki, żebym jakoś podołała.

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno oby było wszystko dobrze :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Lipcóweczki 29 lutego :)

Co do spacerówki, to ta od gondolki też mnie denerwuje, bo dużo miejsca w samochodzie zajmuje i niestety nie jest kompaktowa, ale musimy się z nią pomęczyć. Jak Lilcia będzie już większa, to kupimy lżejszą spacerówkę, która będzie się szybciutko składała.

Tasha powodzenia.

U mnie Lileczka też jeszcze nie ma ząbków, ale mnie to nawet pasuje, bo nie ma na razie dolegliwości związanych z ząbkowaniem, nie trzeba jeszcze dbać o ząbki, więc wygodniej. Ja i mój mąż też mieliśmy późno ząbki, więc może Lileczka ma to po nas :)

Kamyk zdrowia dla Twojej rodzinki. Trzymajcie się cieplutko.

Pay ja niestety nie pomogę, bo nie mam patentu na szybkie robienie mleka - w zasadzie, to chyba go nie potrzebuje. Lileczka je o 19 a potem około 7, więc rano wstaje, schodzę do kuchni podgrzewam wodę, dodaje mleko i taka standardowa "robota". Dzisiaj spróbowałam potrzymać całą noc w termosie styropianowym, ale niestety woda była zimna. Co do podgrzewacza to szkoda mi prądu, żeby całą noc trzymać włączone urządzenie.

Jajka jeszcze nie podaje, bo z racji tej wysypki mam nie wprowadzać niczego nowego aż do jej zniknięcia. Jak zacznę to - ugotowane na twardo żółtko będę dodawać do obiadku.

Wizyta u dermatologa dla mnie kompletna klapa. Ech... Te enelmedowskie lekarze to trochę mnie zawodzą ostatnio. Ogólnie to Pani stwierdziła, że nie wie co to jest, dała maść na chore miejsca i stwierdziła, żebyśmy spróbowali na miesiąc przestawić Lilcie na Bebilon Pepti. Nie będę eksperymentować na dziecku tym bardziej, że moim zdaniem nie jest to alergia pokarmowa. Idę do innego dermatologa - prywatnie. Jedynie dobre jest to, że dała nam maść na ciemieniuchę, bo nie mogę sobie z nią poradzić olejkiem i zdiagnozowała czerwone policzki jako mieszkowe rogowacenie skóry, które podobno się nie leczy.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia lepiej sprawdzic faktycznie u innego lekarza jak nie wie co to jest a daje maści.

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita dzięki za rady :-) byliśmy w końcu u lekarza, bo kaszel się nasilał... mamy Bactrim i kropelki przeciwkaszlowe i juz jest wszystko ok :-)

Konwalia my też ząbków nie mamy i jajka jeszcze nie dawałam...

Pay ja mam ciągle podgrzewacz włączony i w nim butelkę z wodą i później wsypujemy tylko mleko i gotowe :-) moje dziecko chciało zawsze mleko natychmiast więc nie miałam wyjścia... I tak w sumie jest wygodnie i szybko :-)

Ile Wasze dzieci zjadają obiadku? My dajemy słoiczki i Wojtuś zjada cały duży 190 lub dwa małe po 125 nawet czasem zje...
    I ile razy śpią w ciągu dnia Wasze maluszki? I jak długo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 18:04

mon!ta^ lubi tę wiadomość

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, Lileczka je obiadku 200 ml jak sama zrobię a ze słoiczka 190 ml.
    Moje dziecie w dzień śpi dwa razy po 30 minut.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:51

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak ktoras z Was ma dostep do makro to od dzis sa obiadki z bobovity 190g w promocji 2+1 gratis wiec wychodzi po 3zl za sztuke :)

U nas przewaznie 2 drzemki po 1,5h a czasem i 30min. Jak wczesnie wstanie to jeszcze rano krotka drzemka tak ok 30min.

Jesli chodzi o jedzenie to juz wspominalam kiedys. Rano mleko 200ml x2, obiadek 190ml i soczek ok 80 ml, potem deserek 125ml z 3 lyzkami gotowanej kaszy manny, na koniec ok 240ml mleka z kleikiem kukurydzianym no i tyle :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita moja mama uczyła mnie, żeby nie używać metalowych naczyń przy przygotowaniu posiłków dla dziecka. Z tego co wiem, to normalny termos ma wnętrze metalowe... Czy Wy nie stosujecie tej zasady? Kurcze, może ją zbyt restrykcyjnie do tego podchodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 08:44

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie stosuję, jabłko trę na metalowej tarce, czasem używam metalowej łyżeczki do karmienia. A blender jakie ma ostrze, nie metalowe? ;-) Bez przesady... W nocy czasem dostaje też mleko zimne bo wydziera się i nie ma czasu na podgrzewanie - nic mu nie jest, nie choruje a energia wręcz go rozpiera ;-)

U nas jajko było już dawno tzn żółtko ugotowane na twardo dodałam do zupki. Zjadł i było oki, wczoraj dostał całe jajko po wiedeńsku i już w trakcie jedzenia buzia w czerwone plamy więc białko już nie bardzo. Po godzinie śladu po plamach nie było, jutro kolejne podejście do całego jajka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:00

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ja nie mam pojęcia ile Tomek zjadła, nie mierzę. Już dawno słoiczków nie używamy tylko sama gotuję i mam porcje pomrożone. Ile mi się nałoży tyle daję - czasem zje wszystko, czasem zostawi. Nie wyliczam i nie sprawdzam.

A Tomek z reguły śpi już dwa razy teraz - pierwsza drzemka po ok 2-3 godzinach od wstania rano i śpi godzinkę, czasem dwie ale rzadko. Drugie spanie ok 14 i dwie godzinki. O 19 kąpiel i przy butelce zasypia na noc już ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:06

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Livia - sprawdza się tutaj teoria, że przy drugim i kolejnym przestaje się tak dmuchać i chuchać na dzidziusia ;) Może wszystko przede mną.
    Ostatnio rozśmieszył mnie obrazek:
    http://wrzucaj.net/images/2016/03/01/131c21e452e362616a898d89d15e2f62.md.jpg

Dziewczyny, a czy podcinacie Waszym dzieciom włoski? Lilcia ma już długą grzywkę, która wchodzi jej w oczy i zastanawiam się, czy jej nie skrócić (aktualnie zaczesuje ją na bok), ale słyszałam o różnych zabobonach i za bardzo nie wiem jak to zrobić - tak na prosto?

livia30 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:51

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy czy wierzysz w zabobony ;-) Zawsze możesz podpinać spineczką - w końcu to dziewczynka ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)
    Lilka miała dokładnie 3,5 dniówkę. Od wczoraj rana nie ma gorączki. Za to wyszła jej plamista wysypka charakterystyczna dla tej choroby. Średnia póki co dzisiaj miała stan podgorączkowy i tak mi się wydaje, że to też jest 3dniówka.

Co do obiadków. Lila już dużo rzeczy je. Kawałeczek bułeczki drożdżowej dostaje do mamlania, rosołek. Ostatnio jadła z nami buchty z jagodami :) Nie mierze jej ile zjada. Chce to je. Z niej jest taki niejadek, że skacze z radości gdy coś pomamle :)
    W ciągu dnia robi sobie kilka krótkich drzemek (10-30 minut) i jedną długą (1,5-3 godzinki) :) W łóżeczku oczywiście nie chce już leżeć. Ona musi już wszystko widzieć, więc albo bawi się w krzesełku do karmienia, albo leży na podłodze na narzutce zakupionej w Lidlu :)
    Dziś znów zrobiłam jej przesiew w szafce i znow sporo ubrań poszło do worka...

Buziaki <3

iv09uay3opa54biv.png

iv09uay398v583va.png

iv09uay35ut5xnae.png

• Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia nie chodzi o to, że wyliczam mojemu dziecku ile zje... po prostu byłam ciekawa ile je w porównaniu do rówieśników i czy je mało czy dużo, ale widzę, że podobnie Wasze maluszki jedzą :)

Drzemki też mamy dwie po ok 1,5 godz do 2 godz.

A miał ktoś taki problem, że dziecko nie chciało mleka? :P Wojtek czasem ma dni, że płacze i się wyrywa i mleka pić nie chce... Myślałam, że mu nie smakuje, ale znowu za parę dni mu to przechodzi i jakiś czas pije normalnie bez wymyślania. Nie wiem od czego to zależy, czasem na rękach nie chce pić, a w leżaczku wypije wszystko :P Tak czasem wymyśla, a i ostatnio z plastikowej łyżeczki nie jadł, tylko z metalowej ;D

Kamyk dobrze, że Lilce przeszło :) My też już dużo małych rzeczy odłożyliśmy...

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue moja Lilka też często nie chce mleka pić. Czasami zje nawet 250ml od razu, ale często jest tak, że wypije 30-60ml i to wszystko. Kaszkę zje tylko z butli, bo łyżeczka kaszki jest be. Łyżeczką zje owoce, zupki, ziemniaczki z masełkiem itp. Przez pierwsze 4-5 mcy była nienajedzona. A teraz to jest masakra. Z łaską zje troszkę i koniec. Co kilka dni mnie zaskoczy z tym mlekiem. Wymyślate te nasze bąble są :P

iv09uay3opa54biv.png

iv09uay398v583va.png

iv09uay35ut5xnae.png

‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ