X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Mamy juz wybrany fotelik- joie stages. I spacerowke jednak tez ta joie kupujemy . Po obejrzeniu jak sie ja sklada mezowi sie spodobala no i bedzie to mega wygoda dla mnie takze sie ciesze.

Pay ja robie mleko w nocy chyba minutę :p mam wstawiona butle z woda w podgrzewaczu wiec tylko wztaje biore pojemnik specjalny w ktorym mam odmierzone miarki, wsypuje mieszam i daje malemu :)

U nas nadal zebow 0 :) maly raczkuje ale do stania mu daleko :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wieczór :)
    U Lilki gorączki ciąg dalszy... :( A do tego średnia córcia też dziś już ma 38,8' , więc raczej infekcja jakaś u nas panuje :(
    Jak się tylko ociepli to będziemy zamienić gondole na spacerówkę :) Lilka już się nie mieści w gondoli. Dobrze, że zagłówek się podnosi, to jeszcze jako tako może w niej jeździć ;)

katepr u nas też zębów 0 mimo iż dziąsełka Lilka ma non stop napuchnięte... :/

iv09uay3opa54biv.png

iv09uay398v583va.png

iv09uay35ut5xnae.png

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr to w mama i ja są lub allegro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:50

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś się nie udzielam , ale synek ma spacerówkę i fotelik w spadku po starszej siostrze. Nie jestem więc w temacie...
    A ja właściwie żyję tym że jutro wracam do pracy! Strasznie mi żal , że podjęłam taką decyzję i mimo ze wiem że z Bartusiem będzie wszystko ok to nie nie mogę sobie darować że z obawy przed utratą pracy podjęłam taką decyzję! Powinnam słuchać siebie a nie innych! Trzymajcie za mnie kciuki, żebym jakoś podołała.

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno oby było wszystko dobrze :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Lipcóweczki 29 lutego :)

Co do spacerówki, to ta od gondolki też mnie denerwuje, bo dużo miejsca w samochodzie zajmuje i niestety nie jest kompaktowa, ale musimy się z nią pomęczyć. Jak Lilcia będzie już większa, to kupimy lżejszą spacerówkę, która będzie się szybciutko składała.

Tasha powodzenia.

U mnie Lileczka też jeszcze nie ma ząbków, ale mnie to nawet pasuje, bo nie ma na razie dolegliwości związanych z ząbkowaniem, nie trzeba jeszcze dbać o ząbki, więc wygodniej. Ja i mój mąż też mieliśmy późno ząbki, więc może Lileczka ma to po nas :)

Kamyk zdrowia dla Twojej rodzinki. Trzymajcie się cieplutko.

Pay ja niestety nie pomogę, bo nie mam patentu na szybkie robienie mleka - w zasadzie, to chyba go nie potrzebuje. Lileczka je o 19 a potem około 7, więc rano wstaje, schodzę do kuchni podgrzewam wodę, dodaje mleko i taka standardowa "robota". Dzisiaj spróbowałam potrzymać całą noc w termosie styropianowym, ale niestety woda była zimna. Co do podgrzewacza to szkoda mi prądu, żeby całą noc trzymać włączone urządzenie.

Jajka jeszcze nie podaje, bo z racji tej wysypki mam nie wprowadzać niczego nowego aż do jej zniknięcia. Jak zacznę to - ugotowane na twardo żółtko będę dodawać do obiadku.

Wizyta u dermatologa dla mnie kompletna klapa. Ech... Te enelmedowskie lekarze to trochę mnie zawodzą ostatnio. Ogólnie to Pani stwierdziła, że nie wie co to jest, dała maść na chore miejsca i stwierdziła, żebyśmy spróbowali na miesiąc przestawić Lilcie na Bebilon Pepti. Nie będę eksperymentować na dziecku tym bardziej, że moim zdaniem nie jest to alergia pokarmowa. Idę do innego dermatologa - prywatnie. Jedynie dobre jest to, że dała nam maść na ciemieniuchę, bo nie mogę sobie z nią poradzić olejkiem i zdiagnozowała czerwone policzki jako mieszkowe rogowacenie skóry, które podobno się nie leczy.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia lepiej sprawdzic faktycznie u innego lekarza jak nie wie co to jest a daje maści.

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita dzięki za rady :-) byliśmy w końcu u lekarza, bo kaszel się nasilał... mamy Bactrim i kropelki przeciwkaszlowe i juz jest wszystko ok :-)

Konwalia my też ząbków nie mamy i jajka jeszcze nie dawałam...

Pay ja mam ciągle podgrzewacz włączony i w nim butelkę z wodą i później wsypujemy tylko mleko i gotowe :-) moje dziecko chciało zawsze mleko natychmiast więc nie miałam wyjścia... I tak w sumie jest wygodnie i szybko :-)

Ile Wasze dzieci zjadają obiadku? My dajemy słoiczki i Wojtuś zjada cały duży 190 lub dwa małe po 125 nawet czasem zje...
    I ile razy śpią w ciągu dnia Wasze maluszki? I jak długo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 18:04

mon!ta^ lubi tę wiadomość

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, Lileczka je obiadku 200 ml jak sama zrobię a ze słoiczka 190 ml.
    Moje dziecie w dzień śpi dwa razy po 30 minut.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:51

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak ktoras z Was ma dostep do makro to od dzis sa obiadki z bobovity 190g w promocji 2+1 gratis wiec wychodzi po 3zl za sztuke :)

U nas przewaznie 2 drzemki po 1,5h a czasem i 30min. Jak wczesnie wstanie to jeszcze rano krotka drzemka tak ok 30min.

Jesli chodzi o jedzenie to juz wspominalam kiedys. Rano mleko 200ml x2, obiadek 190ml i soczek ok 80 ml, potem deserek 125ml z 3 lyzkami gotowanej kaszy manny, na koniec ok 240ml mleka z kleikiem kukurydzianym no i tyle :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita moja mama uczyła mnie, żeby nie używać metalowych naczyń przy przygotowaniu posiłków dla dziecka. Z tego co wiem, to normalny termos ma wnętrze metalowe... Czy Wy nie stosujecie tej zasady? Kurcze, może ją zbyt restrykcyjnie do tego podchodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 08:44

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie stosuję, jabłko trę na metalowej tarce, czasem używam metalowej łyżeczki do karmienia. A blender jakie ma ostrze, nie metalowe? ;-) Bez przesady... W nocy czasem dostaje też mleko zimne bo wydziera się i nie ma czasu na podgrzewanie - nic mu nie jest, nie choruje a energia wręcz go rozpiera ;-)

U nas jajko było już dawno tzn żółtko ugotowane na twardo dodałam do zupki. Zjadł i było oki, wczoraj dostał całe jajko po wiedeńsku i już w trakcie jedzenia buzia w czerwone plamy więc białko już nie bardzo. Po godzinie śladu po plamach nie było, jutro kolejne podejście do całego jajka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:00

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ja nie mam pojęcia ile Tomek zjadła, nie mierzę. Już dawno słoiczków nie używamy tylko sama gotuję i mam porcje pomrożone. Ile mi się nałoży tyle daję - czasem zje wszystko, czasem zostawi. Nie wyliczam i nie sprawdzam.

A Tomek z reguły śpi już dwa razy teraz - pierwsza drzemka po ok 2-3 godzinach od wstania rano i śpi godzinkę, czasem dwie ale rzadko. Drugie spanie ok 14 i dwie godzinki. O 19 kąpiel i przy butelce zasypia na noc już ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:06

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Livia - sprawdza się tutaj teoria, że przy drugim i kolejnym przestaje się tak dmuchać i chuchać na dzidziusia ;) Może wszystko przede mną.
    Ostatnio rozśmieszył mnie obrazek:
    http://wrzucaj.net/images/2016/03/01/131c21e452e362616a898d89d15e2f62.md.jpg

Dziewczyny, a czy podcinacie Waszym dzieciom włoski? Lilcia ma już długą grzywkę, która wchodzi jej w oczy i zastanawiam się, czy jej nie skrócić (aktualnie zaczesuje ją na bok), ale słyszałam o różnych zabobonach i za bardzo nie wiem jak to zrobić - tak na prosto?

livia30 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:51

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy czy wierzysz w zabobony ;-) Zawsze możesz podpinać spineczką - w końcu to dziewczynka ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)
    Lilka miała dokładnie 3,5 dniówkę. Od wczoraj rana nie ma gorączki. Za to wyszła jej plamista wysypka charakterystyczna dla tej choroby. Średnia póki co dzisiaj miała stan podgorączkowy i tak mi się wydaje, że to też jest 3dniówka.

Co do obiadków. Lila już dużo rzeczy je. Kawałeczek bułeczki drożdżowej dostaje do mamlania, rosołek. Ostatnio jadła z nami buchty z jagodami :) Nie mierze jej ile zjada. Chce to je. Z niej jest taki niejadek, że skacze z radości gdy coś pomamle :)
    W ciągu dnia robi sobie kilka krótkich drzemek (10-30 minut) i jedną długą (1,5-3 godzinki) :) W łóżeczku oczywiście nie chce już leżeć. Ona musi już wszystko widzieć, więc albo bawi się w krzesełku do karmienia, albo leży na podłodze na narzutce zakupionej w Lidlu :)
    Dziś znów zrobiłam jej przesiew w szafce i znow sporo ubrań poszło do worka...

Buziaki <3

iv09uay3opa54biv.png

iv09uay398v583va.png

iv09uay35ut5xnae.png

• Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia nie chodzi o to, że wyliczam mojemu dziecku ile zje... po prostu byłam ciekawa ile je w porównaniu do rówieśników i czy je mało czy dużo, ale widzę, że podobnie Wasze maluszki jedzą :)

Drzemki też mamy dwie po ok 1,5 godz do 2 godz.

A miał ktoś taki problem, że dziecko nie chciało mleka? :P Wojtek czasem ma dni, że płacze i się wyrywa i mleka pić nie chce... Myślałam, że mu nie smakuje, ale znowu za parę dni mu to przechodzi i jakiś czas pije normalnie bez wymyślania. Nie wiem od czego to zależy, czasem na rękach nie chce pić, a w leżaczku wypije wszystko :P Tak czasem wymyśla, a i ostatnio z plastikowej łyżeczki nie jadł, tylko z metalowej ;D

Kamyk dobrze, że Lilce przeszło :) My też już dużo małych rzeczy odłożyliśmy...

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue moja Lilka też często nie chce mleka pić. Czasami zje nawet 250ml od razu, ale często jest tak, że wypije 30-60ml i to wszystko. Kaszkę zje tylko z butli, bo łyżeczka kaszki jest be. Łyżeczką zje owoce, zupki, ziemniaczki z masełkiem itp. Przez pierwsze 4-5 mcy była nienajedzona. A teraz to jest masakra. Z łaską zje troszkę i koniec. Co kilka dni mnie zaskoczy z tym mlekiem. Wymyślate te nasze bąble są :P

iv09uay3opa54biv.png

iv09uay398v583va.png

iv09uay35ut5xnae.png

‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ