X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi na co zwracacie uwage przy wyborze spacerówki? Kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac... :|

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy czego szukasz. Dla mnie priorytetem było aby łatwo i szybko się składała, wygodnie się prowadziła i miała dużą budę. Im więcej oglądałam tym więcej oczekiwałam :D W końcu stwierdziłam, że nie ma wózka idealnego i kupiłam Joie. Jestem zadowolona, naprawdę - fajnie się prowadzi, ma dużą budę i składa się jedną ręką ;) Koła trochę stukają (nie są pompowane) ale nie można mieć wszystkiego.

Najważniejsze, że Tomkowi się podoba bo cieszy się za każdym razem jak do niego wsiada :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 07:27

radiszka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:50

radiszka lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radisza popatrz sobie na spacerówki :) np Robcio nie lubi już jeździć twarzą do mnie dzisiaj to sprawdziłam bo był ryk a teraz jak był w drugą stronę zachwycony

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochałam sie w tym wozku <3 chocbym miala nie jesc to musze go miec xD

livia30 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam kupić Joggera ale dzięki Livi przyoszczedze 4 stówki i kupie joie litetrax.

Konwalia jak wizyta u dermatologa. U nas zmiany są podobne tylko bardzo zaczerwienione. Maść cholesterolowa fajnie natłuszcza i łagodzi. A co po puzzli [piankowych to teraz kupiłabym te z literkami, tak aby nie miały małych elemantów. Już wyciągałam kółeczka z buzi Szymonka. (zastanawiałam się dlaczego ma taka dziwną minę, ale jak zobaczyłam rozrzucone puzzle to zrozumiałam) Ta mata piankowa jest fajniejsza.
    A pytałaś o spanie po mm. Nie jest jakoś rewelacyjnie, dwie pobudki na butle, na szczeście zasypia jeśli szybko dostaje mleko. Śpi 20-6 a w dzień trzy razy, choć teraz zdarza się że spi godzine a wcześniej max 30min.

Szymon raczkuje juz po całym pokoju i wspina się na meble. Doszedł do końca kanapy i wywinął takiego pirueta. Nie zdąrzyłam go złapać. Upadł z pozycji stojącej.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No livia dzieki Tobie całe forum ma takie same spacerowki hehehe moze to Twoja firma?
    Kupilam go dzis i jestem zachwycona. Chcialam kupic cos tanszego ale na naszej kamienistej drodze to pewnie co chwila trzebaby kupowac kolejna szajską parasolke i wyszloby tak samo cenowo... tak wiec dziekuje za Twoje podpowiedzi i opinie :)

livia30, Konwalia lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mi sie tez podoba ale nie ma szans za droga jest :( patrze na espiro magic, znacie kogos kto z takową miał do czynienia? Opinie niby ok tez sie dosc szybko sklada no i dlugos po zlozeniu 74cm a na tym mi zalezy zeby byla mala bo moj bagaznik jest jakis maly :p

Pay moj dzis rano z raczkow wyprstowal nogi z rekoma na podlodze jakos w bok sie obkrecil i tez upadl glowa prosto na podloge prawie zawalu dostalam podbieglam ale nie plakal tylko byl zdziwiony chyba :p robilam mleko mu w tym czasie jak co ranka a on takie cos :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:59

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka jaki kolor? Bo monita też dzisiaj kupiła :D ha ha no nie jest to moja firma niestety. Też z polecenia zerknęłam na ten wózek bo byłam zagubiona i sama nie wiedziała czego chce :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten czerwony taki jak Twoj. Byl jeszcze grafit. A ten "shadow cos tam" i niebieski ma juz troche inna tapicerke podobno bardziej sie mechaci i gorsza do czyszczenia (tak twierdzi moj wujek ktory je sprzedaje). Ja bylam bardziej za grafitem ale maz sie uparl na czerwony i dobrze ze go posluchalam :)

livia30 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też początkowo chciałam niebieski ale kobieta w sklepie mi też odradziła i stanęło na czerwonym :D I też mąż mnie na niego namówi bo ja wahałam się i myślałam o czarnym z szarym :D Ale w sumie to było by takie smutne - w końcu to wózek dla dziecka ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek już nie upada (tfu tfu), jak traci równowagę to leci na pupę albo podpiera się rękami. Ale zaliczył kilka upadków wcześniej, głowa obita, guzy były, zdarty policzek też bo do kominka się dobierał... Ciągle staje na giry przy wszystkim co możliwe a raczkuje jak szalony. Wczoraj mąż wyjechał do pracy i Tom tęskni :( Chodzi po domu i woła "dada tata", marudny i trochę nieznośny ale jedynki górne na wylocie już więc nawarstwiło się mu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:32

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super macie te wózeczki spacerowe dziewczyny :) też się nad takim zastanawiam... bo jakoś w tym moim sobie nie wyobrażam spacerów, on już jest "na styk" więc moje dziecko za chwilę z niego wyrośnie :/

Kurdę Wojtuś ma trochę katar, ale bardziej mu spływa tyłem i niestety ma z tego kaszel :/ ale nic poza tym na szczęście... i nie chcę lecieć do lekarza, bo tam jeszcze coś gorszego złapie... Znacie jakieś sposoby, albo syrop jaki mogłabym mu podać?

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inhalacje czyszczenie sola i aspiratorkiem jak najczescie :) ale ja bym i tak sie przeszla do lekarza bo moze przejsc na oskrzela lepiej zeby osluchał

Blue:) lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile trwaja teraz Wasze spacery z maluchami? Czy caly ten czas sa juz w pozycji siedzacej czy po jakims czasie je kladziecie?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon na spacerze cały czas siedzi chyba że zaczyna zasypiac to go klade,ale to rzadkie sytuacje. A tak to lezy właściwie tylko gdy śpi i w trakcie przewijania- tu piszczy bo nie daje mu wstać. Ogólnie już nie leży tylko siedzi lub stoi przez większość dnia.
    A spacer trwa 30-60min zależy od pogody i zakupów jakie robię po drodze.

Dziewczyny jak podajecie jajko?
    I jaki macie patent na szybkie zrobienie mleka w nocy. Szymon je dwa razy i jest przyzwyczajeny do tego ze szybko dostawał cyca i jadł A teraz musi chwilę poczekać. Zaczyna wrzeszczeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 14:16

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) Znów długo mnie nie było. Wczoraj skończyłam rehabilitacje na moje kręgi szyjne.
    Lilianka nadal nie ma ząbków. W miarę już ładnie siedzi, lada dzień zacznie raczkować :)
    Od czwartku non stop ma gorączkę. Mam nadzieję, że to na ząbki, bo oprócz gorączki i "wody z nosa" to nic jej nie dolega. Jak jej gorączka nie przejdzie to dziś do szpitala pojedziemy. Wczoraj po 19 miała 39,4' i mimo podania nurofenu o 23 miała 39,6'. Całą noc przespała na moim brzuchu. Dopiero nad ranem gorączka puściła. Rano dałam jej kolejną dawkę nurofenu i póki co utrzymuje się stan podgorączkowy. Masakra jakaś.

Pay ja jeszcze jajka nie podałam Liliance, ale moim starszym to na sam początek gotowałam jajko na miękko i dawałam pół żółtka. Po pewnym czasie zjadały już po całym żółtku. Lilianka już prawie wszystko je, ale jajka jeszcze jej nie dałam. Nawet nie wiem dlaczego...
    A co do mleka. Przed snem naszykuj sobie wodę do butelki. I możesz też do szklanki lub małego kubeczka naszykować odpowiednią porcję mleka, żeby szybko po podgrzaniu wody wsypać.

iv09uay3opa54biv.png

iv09uay398v583va.png

iv09uay35ut5xnae.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 22:00

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :)

Kamyk może to trzy dniówka?

Ja miałam podac jajko ale nie dostał :P teraz po weekendzie bedzie jajko :)

Pay może spróbuj wodę dodać do termosu gorącą mleko juz przygotowane w butelce i w lóżku sobie dajesz wody cieplej z termosu :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ być może to trzydniówka. Jutro się okaże. W sumie to może być też kilka innych rzeczy. Ząbki, infekcja..
    Z tym termosem to też dobry pomysł :)

My na spacerki chodzimy różnie. Czasami pół godzinki, czasami nawet 2 godziny. Nieraz chodzimy 2 razy dziennie po ok 1-1,5 godziny. Lilka zawsze zasypia w wózku czy aucie. Ale jak nie śpi to też siedzi, bo inaczej robi awanture. W końcu też chce wszystko widzieć ;)

Dobrej nocy Wam życzę :)

iv09uay3opa54biv.png

iv09uay398v583va.png

iv09uay35ut5xnae.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 22:00

‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ