X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay u nas tez kaszel i woda z nosa.. Lilka ma podejrzenie astmy, poza tym po tej 3dniowce taki kaszel jej sie zrobil. Dziasla ma napuchniete, ale jeszcze nic nie wyszlo :( Szybko Ci sam stanal :) Lilka to sie podciaga jak sie ja za rece trzyma :)

iv09uay3opa54biv.png

iv09uay398v583va.png

iv09uay35ut5xnae.png

• livia30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay Tomek tez miał suchy kaszel, bardzo się męczył szczególnie jak spał. Osłuchowo było czysto, dostał Pulmicort do inhalacji. Po trzech razach po kaszlu pozostało wspomnienie ;-)

U nas wyszła właśnie górna lewa jedynka więc mamy już trzy ząbki, prawa górna jedyna już też prawie wyszła. Przy meblach Tomek wędruje, w ogóle ciężko mu usiedzieć w jednym miejscu - prąd w tyłku ma :D

Kamyk gratuluję pierwszego mama. U nas się nie zapowiada, jak mówię Tomkowi, żeby powiedział mama to patrzy na mnie i mówi yyyyyyyy :D A jak wyjdę do kuchni a on zostaje sam w kojcu to po chwili słyszę DADA. Tak sobie mnie nazwał i tak na razie być musi :D Tata jest tata a ja no niestety :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk Gratuluję zasłyszanego mama. U nas daleko do tego poza tym po moim powrocie do pracy mam obawy do kogo B to powie.
    Zębów i postępów w ruszaniu się brak niego. Tylko waga 10 kg!

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezu moj od miesiaca ciagle tylko mama mama i mama i to w ciagu :D zazwyczaj jak marudzi i cos chce dada i baba tez bylo oczywiscie nieswiadome wszystko watpie ze taki maluch wie ze ja mama :p
    zebow 0 nadal ale doswiadczone mamy powoedzcie czy przed wyjaciem zeba dziasla sa jakby wypukle w moejscu zeba? Bo maly ma wypukle i bielsze w miejscu dolnych jedynem pod palcem tez to czuc no i zlosci sie strasznie ostatnio :) ciekawe kiedy cos wyjdzie :)
    Moj raz stanal w lozku jak sie porządnie wkurzyl :p
    waga tez okolo 10kg!:o

tasha lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) u nas zadziwiajace tempo w rozwoju bo zaczelysmy z dnia na dzien raczkowac dzien pozniej siedziec bez podparcia a 5 dni pozniej wyszly nam zabki:) i to dwie dolne jedynki na raz hehe:) u nas wlasnie byly takie biale dziaselka w miejscu gdzie wyszly zeby byly takie bialawe doleczki:) po poludniu mielismy masakre swedzialo Lili tak ze podawalam ibum bo byl placz i dwa dni przed wyjsciem zebow byly tak okropne ze ich nawet pamietac nie chce... Bylam tak zmeczona na wieczor ze zasypialam razem z nia..

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka co ja widzę. Miloszek będzie miał rodzeństwo. Gratulacje!

radiszka lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta u innego lekarza okazała się być bardzo dobrym pomysłem. Tak kompetentnego lekarza i profesjonalnego dawno nie spotkalam. Nie tylko przepisał maść (bez sterydu na moją prośbę), która po 3 dniach aplikacji daje widoczne efekty, to moim zdaniem wyszedł jeszcze za swoje kompetencje i zauważył, że Lilka ma powiększone gruczoły sutkowe i zalecił odstawienie drobiu (przede wszystkim tego kupnego) i nie wprowadzanie na razie jajek. Poza tym dał skierowanie na usg przez ciemiaczko, bo Lilcia ma dwa naczyniaki na głowie i w takiej sytuacji zaleca się sprawdzenie, czy nie ma w głowie krwiakow. Przykre, że pediatra tego nie zauważył...

Radiszka jutro kupuje lek na refluks, bo ostatnie noce były bardzo ciężkie. Mam nadzieję, że u nas poskutkuje.

Lilcia od paru nocy śpi u siebie w pokoju. Nie zauważyłam, żeby jakoś się tym przejęła. Chyba jeszcze nie boi się być samej i ciemności.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia nie dziekuje bo boje sie zapeszyc bo nie bylam jeszcze ba wizycie pojde dopiero w 7 tyg. Ale poki co 2 krechy sa wiec jestem dobrej mysli choc z drugiej strony pelna obaw dlatego prosze o 3manie za nas kciukow aby bylo wszystko ok :)

tasha, Konwalia, Kamyk1989, joka789, mon!ta^ lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka trzymam kciuki za was. Będzie dobrze!
    Konwalia czasem dobrze pójść do innego lekarza niż zwykle.

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png

Wysłany: 8 marca 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka WIELKIE GRATULACJE! Pamietaj musi byc wszystko dobrze i tez tak bedzie:) jak sie czujesz i jakie odczucia 1ciaza vs. Druga?

• radiszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie sęk w tym ze nie mam zadnych odczuc. W 1szej miałam mase objawów a teraz nic i dlatego sie boje.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka gratuluje! Pamiętaj, że każda ciąża jest inna. Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów (no oprócz rosnącego brzuszka ;) ). Dopiero w połowie ciąży dostałam zgage :) Bądź dobrej myśli <3

katepr moja Lilka odkąd skończyła 4mce ma w miejscu dolnych i górnych jedynek takie białe podłużne punkty, na dodatek są dziąsła od tamtej pory napuchnięte. Wtedy nam lekarka na szczepieniu mówiła, że lada dzień wyjdą.. Za 10 dni Lilka kończy 8mcy i nic... Teraz to wygląda jakby miała już te dolne jedynki, tylko na nich jest naciągnięta cienka warstwa dziąsła. Śmiesznie to wygląda :P

A u nas Lilka się znów rozchorowała. Kaszel jest bardziej intensywny. Z całej trójki to ona jest najbardziej chorowita :/

A tak poza tym to dziś jest NASZE ŚWIĘTO KOBITKI :) Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet :) <3

iv09uay3opa54biv.png

iv09uay398v583va.png

iv09uay35ut5xnae.png

• radiszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj Milek za nic nie chce raczkowac za to caly czas wstaje na nozki przy czym tylko sie da... czy u ktorejs z Was tez tak jest? Boje sie ze pokrzywi nozki i wogole...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka GRATULUJĘ trzymam kciuki
    Mój Szymon miał tak półtora miesiąca temu. Skończył 6M i zaczął wstawać a raczkowac później. Jak skończył 7. Do niczego go nie zmuszam. Teraz raczkowanie jest tylko środkiem do osiągnięcia celu czyli sposobem żeby dojść do czegoś przy czym są się stać i chodzić. Zasuwa od fotela przez stolik do następnego. :)

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia

Wysłany: 10 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki, moze troche glupie ale zapytac nie zaszkodzi a noz jakis pomysl dacie ;) mysle nad zmiana asortymentu zabawek i nie wiem co kupic... Wszystkie pluszaki poszly juz w kat, kula hula zabawia mala tylko na 5-10min, tygrysek fisher price tak samo. Mysle nad stoliczkiem edukacyjnym ale takim ktory ma regulacje wysokosci i dziecko moze bawic sie na ziemi bo poki co nie jestem za tym zeby lila wstawala. Macie moze jakies zabawki do polecenia ktorymi wasze maluchy sie chetnie bawia??

• Pay Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa to chyba zależy od dziecka. Mój Odkrywca tak samo bawi się nową zabawką co czymkolwiek innym. Dłużej zajmie się pudełkiem po czekoladkach lub patyczkach do uszu niż grzechotka. Uwielbia rurkę od aspiratora,butelki po wodzie, pudełko od unguatora po maści robionej , miarki od leków, opakowanie na smoczek i łańcuszek od smoka. Oczywiście piloty telefony itp. A jak dostał książkę grającą z wierszykami z Fishera to się wystraszył i popłakał. Wszystko nowe co dostaje pierwszy raz w raczki jest dobre na chwile. Ostatnio książeczki lubi oglądać, pod warunkiem ze nie graja.

A my walczymy z chorobą. I ja i Szymon. Zasmerkany strasznie. 4 noc do bani. Ząb jeszcze się nie przebił. Wesoło mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 12:01

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia

Wysłany: 10 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie i to dowod na to ze kupne zabawki sa na chwile... Moja ma szal na bransoletki :) wyzbieralam wszystkie bransoletki (twarde i bez koralikow) uwiazalam na smyczce do kluczy caly plik i zabawa jak tra la la :D

Konwalia lubi tę wiadomość

• Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka nie martw się tym, że Twój szkrab zamiast raczkować to wstaje na nóżki. Każde dziecko jest inne i rozwija się w swoim tempie ;)

Czekoladowa moja Lilka ma pełno gryzaków, pluszaków itp Bawi się wszystkim po trochu :) Ale jej ulubionymi "zabawkami" są plastikowe butelki i jej buciki :P Tym to może się non top bawić :) Każde dziecko ma swój gust i musisz próbować różnych rzeczy :)

Pay moja Lilka też choruje. Wczoraj już było dobrze, tylko raz zakaszlała rano i tyle. A dziś znów woda z nosa cieknie, kaszel.. Jest strasznie marudna i zębów brak..

iv09uay3opa54biv.png

iv09uay398v583va.png

iv09uay35ut5xnae.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 16:23

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 13:44

Kamyk1989, radiszka lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita mialam cc a co?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ