X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 22:00

believe lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek wrote:
    mufinka - a jak je robisz? :)

Mia - piękna beta :D

robię z tego przepisu i wychodzą pyszne http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,3,72.html

Ewela86 witaj!

Dziewczyny od południa mnie znowu ten brzuch boli i zauważyłam na papierze brązowy śluz. nigdy tak nie miałam, ani w pierwszej ciąży ani w tej. Więcej się to nie powtórzyło ale martwię się strasznie że sytuacja się rozwinie. Leże cały czas, wzięłam nospę forte ale nie pomaga, brzuch boli :(

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    z chęcią oddam.... gdzie wysłać??

a na poważnie to tylko się cieszyć że tych objawów nie ma za dużo - gdzieś kiedyś czytałam, że kobiety z suplementowanymi przed ciążą hormonami zdecydowanie lepiej znoszę ciążę bo organizm przyzwyczajony do skoków i wyższego poziomu - więc może być w tym jakaś logika

Może z czasem będę żałować tego, ale chętnie przyjmę ;)

Nie słyszałam ani nie czytałam nic na ten temat :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, dopiszesz mnie na 29.07? Wprawdzie ten termin mi wyznaczyło tutaj, zobaczymy co gin powie, ale tak wstępnie :)

Witam nowe mamusie ;)

Dziewczyny ile może kosztować badanie moczu? Takie ogólne. Robię badania w Diagnostyce. I jak je zrobić? Z pierwszego moczu? Jak podpisać kubeczek? Nigdy nie robiłam badania moczu, a myślę, czy jutro nie zrobić badania moczu jak będę robić powtórkę bety.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana dopisana:).

badanie moczuu? tanizna.. jakies 15zł:)?
    ja nie podpisywałam, bo razem z oddawaniem krwi dałam kubeczek na który pani nakleiła odpowiednią nalepkę z kodem.
    Pamietaj aby pierwsze siuśki do kibelka, środkowy mocz do kubeczka, końcowy do kibelka. Ja tak nie zrobiłam i jakieś nabłonki itd wykazalo;p

Helen lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Martuś :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinko bądź dobrej myśli ;) leż i odpoczywaj sobie :)

• Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Witaj Ewela.

P.S. Ja nie mam żadnych objawów poza wrażliwymi sutkami piersi-nie mogę spać na brzuchu bo piersi mnie wkurzają :-)

Na słodycze nie mam ochoty. Ciągle jadłabym mięso a generelanie jestem fajną vege itp więc mięso to kiedyś mogłam raz w miesiącu zjeść a teraz-dziś mąsz zrobił na obiad to aż ślnka ciekłą jak pachniało. Pycha.
    Pewnie to chłopiec hihi ;-)
    Też wcinam mięcho jak głupia, a testuje różne swoje ulubione słodycze i też mi nie wchodzą. Podobno przechodzi po paru tygodniach ochota na nie.
    Na objawy może być za wczesnie i nawet to dobrze, bo jeszcze ciąża da o sobie znać.
    Wydaje mi się ze jest to taki czas, gdzie właśnie piersi zaczynają pobolewać, mi czasami popołudniami chce się spać i brzuch pęcznieje na wieczór.
    za żygowniki robi się w późniejszym etapie :)

Nona lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    robię z tego przepisu i wychodzą pyszne http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,3,72.html

Ewela86 witaj!

Dziewczyny od południa mnie znowu ten brzuch boli i zauważyłam na papierze brązowy śluz. nigdy tak nie miałam, ani w pierwszej ciąży ani w tej. Więcej się to nie powtórzyło ale martwię się strasznie że sytuacja się rozwinie. Leże cały czas, wzięłam nospę forte ale nie pomaga, brzuch boli :(

ja mialam i mam do tej pory brazowe plamienia, raz jasniejsze raz mocno brazowe, mowilam o tym lekarce i ona powiedziala ze do 3 miesiaca moga sie pojawiac i nie jest to nic zlego. Poki nie ma krwawienia czy plamienia krwia powinno byc wszystko ok :)

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:

Ewela86 witaj!

Jak masz długotrwały ból i się nasila to lepiej pojedź do szpitala na oddział ginekologiczny, zbadają się i dowiesz się czy jest wszystko ok. Bezstresowo zaśniesz. Mi ostatnio własnie tez nospa nie pomogła, i pojechałam, ale to u mnie wczesna ciąża. Przeszły bóle po paru dniach.

feegu6l.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka, leż i odpoczywaj :) podobno brązowe plamienia nie świadczą o niczym złym, dopiero jak zobaczy się krew, to znak, że coś się dzieje i wtedy trzeba lecieć do lekarza. Na razie odstresuj się i na pewno plamienia przejdą :)

Właśnie się dowiedziałam, że niewłaściwie oddałam mocz do kubełka :P :P

Lena87 lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    mufinka, leż i odpoczywaj :) podobno brązowe plamienia nie świadczą o niczym złym, dopiero jak zobaczy się krew, to znak, że coś się dzieje i wtedy trzeba lecieć do lekarza. Na razie odstresuj się i na pewno plamienia przejdą :)

Właśnie się dowiedziałam, że niewłaściwie oddałam mocz do kubełka :P :P

to i ja, ale wyniki wyszły dobre :)

believe, Lena87 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• believe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swoich jeszcze nie odebrałam. Byłam oddać krew w szpitalu (miałam skierowanie) i dowiedziałam się, że badania zostaną wysłane do poradni ginekologicznej, więc tam już pewnie są, ale zastanawiam się, czy będę miała możliwość je skserować. Bo przydadzą mi się podczas prywatnej wizyty.

• mufinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za słowa otuchy.
    wzięłam wieczorną luteinę i brzuch przestał boleć. czytałam nie raz o waszych plamieniach i wiem, że mogą się zdarzać ale żeby pierwszy raz dopiero w 9 tyg.?
    zaraz idę do wc to skontroluję sytyację

Helen lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lena87 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    A ja swoich jeszcze nie odebrałam. Byłam oddać krew w szpitalu (miałam skierowanie) i dowiedziałam się, że badania zostaną wysłane do poradni ginekologicznej, więc tam już pewnie są, ale zastanawiam się, czy będę miała możliwość je skserować. Bo przydadzą mi się podczas prywatnej wizyty.
    Masz prawo wglądu do dokumentacji lekarskiej oraz zrobienia ksero bądź zdjęcia.

believe lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie czysto.
    zastanawiam się czy to mogło być po wczorajszym wieczornym <3 ale wcześniej się to nie zdarzało

dziś ostatni odcinek Rolnika... ktoś ogląda?

Helen lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    dzięki za słowa otuchy.
    wzięłam wieczorną luteinę i brzuch przestał boleć. czytałam nie raz o waszych plamieniach i wiem, że mogą się zdarzać ale żeby pierwszy raz dopiero w 9 tyg.?
    zaraz idę do wc to skontroluję sytyację
    To super, że jest juz lepiej, i lek pomógł. Na wizycie zgłoś to lekarzowi, może stres przedłużał twoje bóle?czasami podświadomość może niektóre stany utrzymywać.

feegu6l.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czyli jak się dostaje skierowanie na badania, to wtedy one są darmowe?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ