Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
madziulek wrote:mufinka - a jak je robisz?
Mia - piękna beta
robię z tego przepisu i wychodzą pyszne http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,3,72.html
Ewela86 witaj!
Dziewczyny od południa mnie znowu ten brzuch boli i zauważyłam na papierze brązowy śluz. nigdy tak nie miałam, ani w pierwszej ciąży ani w tej. Więcej się to nie powtórzyło ale martwię się strasznie że sytuacja się rozwinie. Leże cały czas, wzięłam nospę forte ale nie pomaga, brzuch boli
-
nick nieaktualnydora8201 wrote:z chęcią oddam.... gdzie wysłać??
a na poważnie to tylko się cieszyć że tych objawów nie ma za dużo - gdzieś kiedyś czytałam, że kobiety z suplementowanymi przed ciążą hormonami zdecydowanie lepiej znoszę ciążę bo organizm przyzwyczajony do skoków i wyższego poziomu - więc może być w tym jakaś logika
Może z czasem będę żałować tego, ale chętnie przyjmę
Nie słyszałam ani nie czytałam nic na ten temat -
Marta, dopiszesz mnie na 29.07? Wprawdzie ten termin mi wyznaczyło tutaj, zobaczymy co gin powie, ale tak wstępnie
Witam nowe mamusie
Dziewczyny ile może kosztować badanie moczu? Takie ogólne. Robię badania w Diagnostyce. I jak je zrobić? Z pierwszego moczu? Jak podpisać kubeczek? Nigdy nie robiłam badania moczu, a myślę, czy jutro nie zrobić badania moczu jak będę robić powtórkę bety.
Julia07.2015
-
Sana dopisana:).
badanie moczuu? tanizna.. jakies 15zł?
ja nie podpisywałam, bo razem z oddawaniem krwi dałam kubeczek na który pani nakleiła odpowiednią nalepkę z kodem.
Pamietaj aby pierwsze siuśki do kibelka, środkowy mocz do kubeczka, końcowy do kibelka. Ja tak nie zrobiłam i jakieś nabłonki itd wykazalo;pHelen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Witaj Ewela.
P.S. Ja nie mam żadnych objawów poza wrażliwymi sutkami piersi-nie mogę spać na brzuchu bo piersi mnie wkurzają
Na słodycze nie mam ochoty. Ciągle jadłabym mięso a generelanie jestem fajną vege itp więc mięso to kiedyś mogłam raz w miesiącu zjeść a teraz-dziś mąsz zrobił na obiad to aż ślnka ciekłą jak pachniało. Pycha.
Pewnie to chłopiec hihi
Na objawy może być za wczesnie i nawet to dobrze, bo jeszcze ciąża da o sobie znać.
Wydaje mi się ze jest to taki czas, gdzie właśnie piersi zaczynają pobolewać, mi czasami popołudniami chce się spać i brzuch pęcznieje na wieczór.
za żygowniki robi się w późniejszym etapieNona lubi tę wiadomość
-
mufinka wrote:robię z tego przepisu i wychodzą pyszne http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,3,72.html
Ewela86 witaj!
Dziewczyny od południa mnie znowu ten brzuch boli i zauważyłam na papierze brązowy śluz. nigdy tak nie miałam, ani w pierwszej ciąży ani w tej. Więcej się to nie powtórzyło ale martwię się strasznie że sytuacja się rozwinie. Leże cały czas, wzięłam nospę forte ale nie pomaga, brzuch boli
ja mialam i mam do tej pory brazowe plamienia, raz jasniejsze raz mocno brazowe, mowilam o tym lekarce i ona powiedziala ze do 3 miesiaca moga sie pojawiac i nie jest to nic zlego. Poki nie ma krwawienia czy plamienia krwia powinno byc wszystko ok -
mufinka wrote:robię z tego przepisu i wychodzą pyszne http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,3,72.html
Ewela86 witaj!
Dziewczyny od południa mnie znowu ten brzuch boli i zauważyłam na papierze brązowy śluz. nigdy tak nie miałam, ani w pierwszej ciąży ani w tej. Więcej się to nie powtórzyło ale martwię się strasznie że sytuacja się rozwinie. Leże cały czas, wzięłam nospę forte ale nie pomaga, brzuch boli -
mufinka, leż i odpoczywaj
podobno brązowe plamienia nie świadczą o niczym złym, dopiero jak zobaczy się krew, to znak, że coś się dzieje i wtedy trzeba lecieć do lekarza. Na razie odstresuj się i na pewno plamienia przejdą
Właśnie się dowiedziałam, że niewłaściwie oddałam mocz do kubełkaLena87 lubi tę wiadomość
-
believe wrote:mufinka, leż i odpoczywaj
podobno brązowe plamienia nie świadczą o niczym złym, dopiero jak zobaczy się krew, to znak, że coś się dzieje i wtedy trzeba lecieć do lekarza. Na razie odstresuj się i na pewno plamienia przejdą
Właśnie się dowiedziałam, że niewłaściwie oddałam mocz do kubełka
to i ja, ale wyniki wyszły dobrebelieve, Lena87 lubią tę wiadomość
-
A ja swoich jeszcze nie odebrałam. Byłam oddać krew w szpitalu (miałam skierowanie) i dowiedziałam się, że badania zostaną wysłane do poradni ginekologicznej, więc tam już pewnie są, ale zastanawiam się, czy będę miała możliwość je skserować. Bo przydadzą mi się podczas prywatnej wizyty.
-
dzięki za słowa otuchy.
wzięłam wieczorną luteinę i brzuch przestał boleć. czytałam nie raz o waszych plamieniach i wiem, że mogą się zdarzać ale żeby pierwszy raz dopiero w 9 tyg.?
zaraz idę do wc to skontroluję sytyacjęHelen lubi tę wiadomość
-
believe wrote:A ja swoich jeszcze nie odebrałam. Byłam oddać krew w szpitalu (miałam skierowanie) i dowiedziałam się, że badania zostaną wysłane do poradni ginekologicznej, więc tam już pewnie są, ale zastanawiam się, czy będę miała możliwość je skserować. Bo przydadzą mi się podczas prywatnej wizyty.
believe lubi tę wiadomość
-
mufinka wrote:dzięki za słowa otuchy.
wzięłam wieczorną luteinę i brzuch przestał boleć. czytałam nie raz o waszych plamieniach i wiem, że mogą się zdarzać ale żeby pierwszy raz dopiero w 9 tyg.?
zaraz idę do wc to skontroluję sytyację