X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    mala2930 , mam pytanie do Ciebie...

Bardzo bardzo podoba mi się Twój podpis "trzymaj się mocno mamusi" i strasznie mi pasuje do mojej sytuacji ;) Czy moglabym go od Ciebie zgapić i też sobie wpisać ?
    pozwalam:)

Mia S lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela86 wrote:
    To rzeczywiscie nie dziwie sie, ze sie denerwujesz i ze plakalas bo sama tak mialam zanim uspokoil mnie troche Pl Gin (jechalam na wizyte prawie 2,5 godz.) ale od razu czulam sie lepiej i teraz mniej sie denerwuje napewno. Nie martw sie bo napewno wszystko sie unormuje i bedzie dobrze trzymam mocno kciuki! I idz znowu do GP niech wysle Cie na USG a napewno sie uspokoisz jak zobaczysz swojego groszka :)
    Problem w tym że pierwsze usg w GB jest w 12 tygodniu nie wcześniej a następne w 20 taka jest ich polityka ja tez przechodziłam ciąże w GB :)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Odnośnie fb uważam, że to dobry pomysł, ale też na późniejszym etapie - jak się lepiej poznamy. Poza tym pewnie jeszcze parę osób "odapdnie" - w sensie, że uzna, że nie podoba im się tu i nie chcą się dalej angażować, no i zapewne po 13 tc dojdą nowe osoby - które do tej pory nie chcą się odzywać na forum.
    Dla mnie taka "tajna grupa" na fb jest dobra, bo nikt poza nami nie ma do niej wglądu.
    A tu niestety jest tak, że KAŻDY czyta co piszemy. Czytają nie tylko dziewczyny z innych wątków ( co widać po wtrąceniach w rozmowy), ale też mogą czytać nasze wypociny nasi mężowie, koleżanki z pracy, znajomi, rodzina.....
    Nie mówiąc już o oglądaniu naszych zdjęć.

W poprzedniej ciąży z dziewczynami z forum założyłyśmy "prywatne" forum, na domenie phorum czy jakoś tak - i tam były już osoby tylko zarejstrowane i zaakceptowane przez administratora - jedną z nas. To prywatne forum funkcjonuje już dwa lata.
    No i miało fajną funkcjonalność - pokazywało nam pierwszą nieprzeczytaną wiadomość po zalogowaniu :-)

aaaa odnośnie nospy - to moja gin też jest przeciwna nadmiernemu używaniu, choć nie tłunmaczyła mi dlaczego v- a ja nie wnikałam. w każdym bądź razie w późniejszym etapie ciąży na skurcze przepisywała mi spasmolinę.
    Na szczęście w tej ciąży nie potrzebuję żadnych z tych leków.

Miłego dnia życzę i udanych wizyt, jeśli ktoś ma dziś zaplanowaną :-)

Lena87, gigsa, mała2930, Ivettka lubią tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:51

• mufinka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja!

znowu miałam rano na papierze brązowy śluz :( będę próbowała po południu się umówić do lekarza, jak mój nie będzie mógł to do innego. muszę sprawdzić czy na usg nadal ok bo do wizyty 3 grudnia się wykończę

co do fb to też mi się wydaje że na razie za wcześnie na to.

Helen lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! ;) dzisiaj samochód lekko zamarznięty, tak mi się nie chciało jechać do pracy ;)

ja zaczynam pełne przygotowania do ślubu, wesela :)

ja na szczęście też nie muszę zażywać żadnych leków. już nie mogę się doczekać wizyty kolejnej ;) i usłyszeć to cudowne <3 ! :)

co do forum- tu i tak mamy nicki, a nie podane imiona i nazwiska, więc jeśli z nikim znajomym się nie podzielimy wiedzą na ten temat, raczej nikt nas nie będzie czytał tutaj.

Lena87, gigsa, Ivettka lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka, czyli wszystko dopiero przed Tobą ;)
    To był piękny czas, przygotowanie do ślubu ;) a teraz w Czerwcu będą już 4 lata :D

• madziulek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Kusiczka, czyli wszystko dopiero przed Tobą ;)
    To był piękny czas, przygotowanie do ślubu ;) a teraz w Czerwcu będą już 4 lata :D
    U nas w czerwcu dopiero roczek :D Ale tak, to był piękny czas :)

Lena87 lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, wszystko przede mną ;) bardzo się cieszę ;) już 14 lutego <3

w weekend poinformowaliśmy rodziców (jednych i drugich) o weselu, no i maleństwie :)
    wbrew moim obawom- wszyscy byli zadowoleni :) najbardziej zaskoczyła mnie reakcja mojego taty ;) w pozytywnym znaczeniu oczywiście :)

Lena87, gigsa, Ivettka lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka mnie też to czeka :) ślubujemy na wiosnę :)

Ja właśnie wracam z laboratorium, jednak oprócz bety zrobiłam też ogólne badanie moczu. Pewnie nic z wyniku nie zrozumiem dlatego liczę na Waszą pomoc :P pielęgniarka pokuła mi obie ręce, bo na prawej nie umiała pobrać krwi - taką mam tam cienką żyłę. No więc pobrała z tej co ostatnio. I oczywiście, jak już wracam do domu, to robi się ciepło i wyszło słoneczko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:53

kusiczka lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka mieliście już wcześniej zaplanowane ?
    Czy po prostu podczas ciąży stwierdziliście że może jednak będziecie ślubować ?

Sana jednak w gorącej wodzie kąpana jesteś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    witam się i ja!

znowu miałam rano na papierze brązowy śluz :( będę próbowała po południu się umówić do lekarza, jak mój nie będzie mógł to do innego. muszę sprawdzić czy na usg nadal ok bo do wizyty 3 grudnia się wykończę

Cześć, także miewam lekko brązowy bądź różowy sluz ale jest go bardzo mało zazwyczaj tylko podczas jednej w ciągu całego dnia wizycie w toalecie. Wczoraj poszperałam po internecie bo sie zaniepokoiłam i przeczytałam, że w pierwszym trymestrze to normalne ponieważ macica się rozciąga i pękaja naczynka krwionośne a że sa jmałe to śluz traci swoją "czerwoną" barwę i widzimy albo róż albo brąz. Mnie może zaniepokoić tylko dużo tego śluzu z kolorem czerwonym, ale gdzies tam z tyłu głowy oczywiście obawy są...

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 planowaliśmy na przyszły rok, ale bardziej sierpień/wrzesień, ale teraz stwierdziliśmy, że skoro mamy możliwość zrobić to wcześniej w tym miejscu i w tym kościele co chcieliśmy to zdecydowaliśmy, że weźmiemy ślub jeszcze zanim urodzi się Kruszynka, bo później już będzie raczej ciężko z maleństwem organizować wesele :)

Sana na wiosnę, tzn.? kwiecień? maj? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 10:01

Lena87 lubi tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena po prostu kiedyś miałam infekcję, brałam wprawdzie antybiotyk ale wolę dmuchać na zimne.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusiczka wrote:
    tak, wszystko przede mną ;) bardzo się cieszę ;) już 14 lutego <3

w weekend poinformowaliśmy rodziców (jednych i drugich) o weselu, no i maleństwie :)
    wbrew moim obawom- wszyscy byli zadowoleni :) najbardziej zaskoczyła mnie reakcja mojego taty ;) w pozytywnym znaczeniu oczywiście :)
    I jaka ładna data :)

Trudno się dziwić...tyle miłych informacji jednego dnia :D

kusiczka, Lena87 lubią tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka marzec albo kwiecień :) miał być czerwiec ale to już będzie końcówka ciąży więc wolę nie ryzykować. A po rozwiązaniu to tak jak piszesz ciężko będzie zorganizować wesele :)

Lena87 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Helen Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    witam się i ja!

Idz koniecznie, I dan man znac.bedziemy trzymaly kciuki za pomyslne nowiny. Ha wlasnie czekam ma wizyte,mam zly przyrost bety,zaraz sie wykoncze w kolejce.musze miec ten pecherzyk na miejscu. Prosze was trzymajcie za nas kciuki. Tyle problemow,nie mam sil juz,musi byc pozytywnie,no inaczej zwariuje.

feegu6l.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen trzymam mocno kciuki! <3

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen-trzymam kciuki :* Daj znać po wizycie.

atdc3e5e035kp155.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen- trzymam kciuki! :)

Sana- w marcu jest post. Z tego względu wybraliśmy luty...

f2w3gov3j7kctpp8.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ