Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja nie wiem czy się martwić czy cieszyć bo mi mdłości trochę przeszły,dzisiaj było całkiem nieźle! Ale wiecie może dlatego,że wmuszałam w siebie jedzenie. tzn u mnie osobiście jak tylko żołądek pusty od razu mega mdłości i coraz gorzej. najważniejsze jeść systematycznie ,nawet mało ale coś w siebie wpychać. a dwa czymś się zająć wtedy się tak nie myśli. dziś miałam naprawdę dobry dzień i trochę chałupę ogarnęłam O.O ja jak już wszystko mnie odrzuca myślę o czymś czego nie jadłam bardzo dawno temu i wtedy najczęściej mam na to ochotę
usia89, Smartunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona teraz to mnie wkurzylas
To ja sie musze bez becikowego obejsc. Nawet nie wiedzialam, kiedys normalnie dawali tysiaka, przynajmniej tak bylo z cora. Szlo sie do mopsu podpisywalo pare papierow i juz. Ale jaja no nie moge.
Ale jak piszą ze dochod za zeszly rok czyli pit. Czyli w to wchodzi okres l4 ciazowego ewentualnego. Nie wiem jak jest z wynagrodzeniem za l4 ciazowe. 80% pewnie?
A jak ktos ma chlopaka czy narzeczonego to mozna wlasne gospodarstwo domowe miec z dzieckiem i tez moze wyjsc mniej. Pewnie trzeba policzyc co sie bardziej oplaca.
Apetytu nadal brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Daisy wrote:Nona teraz to mnie wkurzylas
To ja sie musze bez becikowego obejsc. Nawet nie wiedzialam, kiedys normalnie dawali tysiaka, przynajmniej tak bylo z cora. Szlo sie do mopsu podpisywalo pare papierow i juz. Ale jaja no nie moge.
Ale jak piszą ze dochod za zeszly rok czyli pit. Czyli w to wchodzi okres l4 ciazowego ewentualnego. Nie wiem jak jest z wynagrodzeniem za l4 ciazowe. 80% pewnie?
A jak ktos ma chlopaka czy narzeczonego to mozna wlasne gospodarstwo domowe miec z dzieckiem i tez moze wyjsc mniej. Pewnie trzeba policzyc co sie bardziej oplaca.
Apetytu nadal brak.
a dobra wiadomość to taka, że na ciążowym l4 zasiłek to 100% - średnią liczą z ostatnich 12 miesięcy, oskładkowych premii, nagród, dodatków (chyba, że w regulaminie wynagrodzenia stoi inaczej) więc no jak ja pół ostatniego roku pracowałam na 1,5 etatu, miałam nagrodę, spore dodatki to liczę, że zus będzie mi niezłą sumkę płaciłNona lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Nona wrote:Ciekawe jaki znak będą miały nasze bobasy.
Czy będą same RAKI(22.06 – 22.07) ?
Czy trafi się jakiś LEW (23.07-23.08) ?
Jak termin mam na 22.07 to jestem na granicy.
Statystycznie w pierwszej ciąży rodzi się kilka dni wcześniej czy później?
Wiem, temat znaków głupi ale tak mi się pomyślało. Mój mąż to RAK. Cudowny spokojny, kochany znak. Chciałabym bardzo RAKa, LWY są waleczne...
Zobaczymy jak będzie teraz. Mam nadzieję, że po CC uda mi się urodzić SN - znajoma położna mówi, że jest to możliwe...Nona lubi tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Nona wrote:Ciekawe jaki znak będą miały nasze bobasy.
Czy będą same RAKI(22.06 – 22.07) ?
Czy trafi się jakiś LEW (23.07-23.08) ?
Jak termin mam na 22.07 to jestem na granicy.
Statystycznie w pierwszej ciąży rodzi się kilka dni wcześniej czy później?
Wiem, temat znaków głupi ale tak mi się pomyślało. Mój mąż to RAK. Cudowny spokojny, kochany znak. Chciałabym bardzo RAKa, LWY są waleczne...
ja rodziłam 16 dni po terminie.... a dzień przed porodem na monitoringu w szpitalu jak wysłali mnie do domu i dali mi zwolnienie na kolejne 30 dni to myślałam, że zamieniłam się w słonicę!!!Nona, mała2930, believe lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif