X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:17

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• juwelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 13:46

Nona lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    skoro liczą średnią z ostatnich 12 miesięcy to nie opłaca mi się iść na zwykłe L4 teraz np tygodniowe z powodu przeziębienia bo wtedy dostaję 75% i obniżam sobie srednią, tak? (ja nie chcę sie ujawniać z ciążą w pracy do końca stycznia wiec bardziej opłaca mi sie w razie czego wziac urlop niż L4 nieciążowe)
    nawet na przeziębienie w ciąży internista wpisuje Ci kod B i masz 100%. Chyba właśnie że nie chcesz to wtedy lepiej urlop ale z tego co mi księgowa tłumaczyła to okresy kiedy jesteś na chorobowym nie zaniżają Ci podstawy - bo ja teraz byłam ponad miesiąc w wakacje na zwolnieniu i zastanawiałam się czy to mi nie obniży ale to nie wchodzi - za miesiące w których przepracowałam więcej niż połowę dni to uzupełniają a za miesiące z przepracowaną mniejszą niż połowa ilością dni - nie wliczają wcale... jakoś tak

Nona lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Biedna Kamilka...
    Ja się boję czegoś takiego jak poronienie bezobjawowe-bez plamień/bez bólu brzucha tylko ze przychodzę na usg a tam już niestety...Moze tak teoretycznie sie zdarzyć? Czy zawsze krew/ból?
    Czy tylko ja mam taką schizę czy każda drży przed usg czy tam jeszcze coś jest?

Ja również mam taką schizkę. Jakby było jakieś plamienie czy ból czy cokolwiek, to bym się nie stresowała, wiem że się zdarza i trudno. Ale jak pójde na USG i się okaże, że zarodek obumarł 2 tygodnie wcześniej to chyba padnę z wrażenia. To niestety jest jak najbardziej możliwe...

Nona lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam i jestem.
    Helen - ładny progesteron a beta jeszcze nie minęło dwie doby także luzik.
    Mała - no ja bym poszła i zlożyłą skarge na tego debila.
    Muffinka - och super, że serdunoi biło.
    Nona - po zagnieżdżeniu tom już poronienie z objawami co innego jak dopiero jajo próbuje się zagnieżdzić.
    kusiczka - jasne, moze być millenium hall. kołem śmignę albo jak będzie pogoda to przydreptam:
    radiszka - ja chpdzę prywatnie do dr Tomasz a Kluza i jestem super zadowolona, a na nfz taka lekarka Drożańska w feminie przyjmuje. dopiero drugi raz d niej pójdę
    Dziewczyny własnie się okazało, że zaczęla mi sie wrażliwośc na zapachy - wcześnie dość - mąż wcina jakieś czekoladki z alkoholem a ja czuję jakby mi po gardle płynął advocat :/

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Biedna Kamilka...
    Ja się boję czegoś takiego jak poronienie bezobjawowe-bez plamień/bez bólu brzucha tylko ze przychodzę na usg a tam już niestety...Moze tak teoretycznie sie zdarzyć? Czy zawsze krew/ból?
    Czy tylko ja mam taką schizę czy każda drży przed usg czy tam jeszcze coś jest?

ja miałam takie - zatrzymane - zarodek obumarł i wchłonął się... potem progesteron mi spadł i przyszło 1 dnia plamienie a na drugi dzień ból brzucha i krwawienie...

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Helen lubi tę wiadomość

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Czy tylko ja mam taką schizę czy każda drży przed usg czy tam jeszcze coś jest?[/QUOTE

nie powinnam denerwować,ale to niestety możliwe :/ moja siostra w maju coś takiego przeżyła poszła na usg w 12 tygodniu,żadnych plamień ,nic ;/ ale nie możemy się martwić! choć ja jakoś nie umiem się jeszcze cieszyć ,tylko żyję z dnia na dzień aby minął aby dalej z tą ciążą. Dość długo się staraliśmy i nie wiem co bym zrobiła jakby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 21:21

Nona lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jeśłi chodzi o obumarcie to tak, może byc bez objawów. nie zapomne jak ja leżałam w szpitalu z plamieniami a obok na łóżku laska z ciąża martwą od 10 a tygodni a wiedziała o tym od 5 tygodni i wszystkie leki jej podali na wywołanie zabiegu bo coś tam podają i nic nie ruszało tego martwego zarodka.
    a ona taka biedna była z tą świadomością, że jej dziecko umarło i nie da się tak długo nic z tym zrobić.

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lena87, Helen, mała2930, Smartunia lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Rozumiem dora- ale jednak objawy miałaś, mimo że może już PO. Ale ciekawi mnie czy jeśli nie mamy plamień i bóli brzucha i np nie idziemy jeszcze na usg to raczej wszystko ok czy moze cos się źle dziać a organizm nie daje sygnałów...

Chętnie bym całą ciążę z usg w tyłku przesiedziała ;-)

przy samym obumieraniu nie miałam żadnych - na ostatnim usg już nie było nawet cienia zarodka i po prostu gin dał mi 2 tyg czasu do następnej wizyty (leżałam wcześniej w szpitalu, bety miałam przez 2 tyg co 48 godzin robione itd) żeby już na 100% było jasne bo to miał być 9tc czyli taki czas, że już musi być serducho a poroniłam w 2 tyg po tym - w dzień kiedy miałam u niego wizytę i mieliśmy rozstrzygać czy jest dobrze czy ostatecznie koniec i szpital

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Flexi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poronienie t jest najgorsza rzecz na swiecie dla matki oczekującej dziecka.

Lena87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Dora-spokojnie, teraz wszystko musi być dobrze kochana. Statystycznie wszystkie juz czekamy na ten 13tydziejn pewnie. Nawet na 11 chyba, wtedy juz powinna byc ulga i 2 TRYM to podono taka radość, objawy ustają, do porodu daleko. Ja zmaierzam cieszyc sie ciążą w 2 trym. Dla mnie 1 trym to badania i niepewność, 2 trym radocha-energia, czas dla siebie-joga itp, 3 trym przygotowania do porodu. Tak sobei to wyobrazma, jak bedzie zobaczymy :-)
    ja zobaczę serduszko i już będę spokojna... zresztą dzięki temu że ledwo żyję i mam cały zestaw tych niezbyt przyjemnych objawów to strasznie się cieszę bo je mam - w zeszłej ciąży nie miałam a z synem było podobnie jak teraz....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 21:31

zpbnio4p92q84lda.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się tego bardzo boję... zrobię wszystko żeby Groszek się urodził cały i zdrowy. Ale wiadomo, wszystkie robimy co w naszej mocy. Trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze.

Juwelka ja też ruskie zjadłam :D
    Nona u mnie też w takim razie chyba chłopak, bo bardziej mnie do słonego ciągnie niż do słodkiego :P

Nona lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona jeszcze pytałaś jak to z pierwszą ciążą jest.. ja akurat znam więcej ciąż sprzed terminu, ale i takie po terminie są. nie wiem co mówią statystyki.

ja na pewno będę mieć wcześniej niż termin bo cc. chyba, że będziemy czekać do akcji porodowej, by dzidzia dostała dawkę hormonu. ale to jeszcze dałeko do tego i z ginem o tym nie gadaliśmy. a no i pierwsza ciąża zakonczyła się 17 dni wczesniej.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    bedzie dziewczynka u Ciebie hihi/ u mnei chłopak bo ja mieso, pasztet, szynka ;-)
    hihi jak sie sprawdzi to uwierzę w koncu w te przepowiednie dziewczynka -słodkie, chłopiec- słone:P

Nona lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kwaśne?? :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Flexi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja jadłam na potege lody magnum Classic i żelki i ... syn :) a szwagierka jadła kanapkę z drzemem a potem zagryzała kanapką z celubą i lubowala się w boczku i córka ;)

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ