Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
pepitka wrote:Ja pieierwsze co to klikałam w ekran mojego srajfona
dopiero później sie ogarnęłam i na laptopie edytowałam
Która z Was ma w tym tyg pierwsza wizytę?
Ja już tak nie mogę się doczekać czwartkuradiszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tysia85 wrote:Cati lista rewelacja, również się dopisałam. Ciekawe jak te nasze przeczucia się sprawdzą
Mnie piersi bolą coraz bardziej i są coraz większe, rano jak się podnoszę to wręcz czuję jak mi cyce opadają
Aneta - ja w pierwszej ciąży miałam rodzić w Łodzi w Medeorze - miałam już załatwiony poród na nfz. Niestety wystąpiły komplikacje i rodziłam w Madurowiczu ( teraz to chyba szpital pirogowa). I Salve też jest prywatną kliniką i też chyba można się "załapać" na poród w ramach nfz. Tak naprawadę to wiele klinik prywatnych realizuje porody na nfz - trzeba podzwonić, popytać... warto, bo można rodzić w świetnych warunkach.
W pierwszej ciąży na zaparcia jadłam morele - śliwki bardzo mnie obrzydzały i mdliły...
Właśnie Salve sobie upatrzyłamI chyba znajdę sobie kogoś z tamtej kliniki jako lekarza prowadzącego
i spokój może będzie w końcu
My z mężem obydwoje jesteśmy lwami i liczę na to, że nasze dzieciątko też będzie lwem)
Tabelka super, faktycznieno nic idę poleżeć i poobijać się z mężem
do jutra dziewczynki :***
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 16:13
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:ciągle mi miga koperta w prawym roju. I ciągle zerkam czy wiadomosc/zaproszenie/powiadomienie-nic nie ma. A to np na ovu pod wykresem ktos cos napisal, ciagle mi cos miga juz nie ogarniam, czasem miga i cos jest a czasem miga mimo, ze nikt nic nie napisal. Chyba ze jeszcze cos mam sprawdzac. ech
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja biorę tylko duphaston oraz folik więc nie wiem jak z magnezem.
Laski to co ja jestem z mężem prawie, że najmłodsza?
rocznik 1991hahah Brzmi jak dwoje gówniarzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 16:32
cati, hibiskus, Lena87 lubią tę wiadomość
-
Marteczka91 wrote:ja biorę tylko duphaston oraz folik więc nie wiem jak z magnezem.
Laski to co ja jestem z mężem prawie, że najmłodsza?
rocznik 1991hahah Brzmi jak dwoje gówniarz
hibiskus lubi tę wiadomość
-
ja biore tylko folik , przestalam brac witaminy dodatkowe bo zauwazylam ze sporo utylam po nich . jak zrobie morfologie i bedzie cos nie tak to bede je brala a poki co tlko kwas foliowy i tyle.
Nona lubi tę wiadomość
-
Nona jaka familiade
dopiero znajomych po andrzejkach rozgonilam
Czesc dziewuszkizagladalam czytalam ale nie mialam kiedy pisac. Jedno co mi sie rzucilo to apropo duphastonu ze to syntetyk i nie podnosi progesteronu. To jakies bledne informacje i nie mozna innych wprowadzac w blad. Skoro to progesteron to jest to progesteron i po to sie przyjmuje zeby podwyzszyc jwgo wartosc, co za tym idzie utrzymac ciaze (oczywiscie ma tez inne wlasciwosci, praca po owulce itp ale nie o tym mowa). I nie ma to znaczenia czy przyjmujemy luteine czy syntetyk czyli dupka. Dupek, jako syntetyk, NIE MA DZIALANIA TERMOGENNEGO (choc i takie rzeczy sie zdarzaja czesto na of). A wartosc progesteronu oczywiscie, ze podnosi. Jaki mialby sens przyjmowanie go, gdyby tego nie robil.
Co do tabelki..cud miod malinka ♡♡♡♡
Zaraz sprawdze czy moge ze smarfona sie wpisac, jesli nie to machne jutro na lapku dopiero.
A w ulotce nospy jest napisane zeby konsultowac jej branie z lekarzem w ciazy, bo drotaweryna przechodzi przez lozysko, dlatego nospa nalezy do kat. C lekow, czyli takich, ktore przyjmuje sie jedynie w przypadku zdecydowanej koniecznosci. Warto miec to na uwadze. Czytalam o wielu przypadkach, gdzie branie czeste nospy w pierwszym tymestrze skutkowalo slabym napieciem miesniowym u niemowlakow.
Ja magnezu nie biore. Poki co lutka, estrofem, kwas foliowy 5mg. Nie wiem co powie mi normalny gin i jeszcze go nie wybralam. Livia czekam na info o ginie, byc moze przeoczylas moj wpis.
Ja mam wizyte w srode. Bedzie to 3 wizyta, 6t5d wiec oby byl juz zarodek i serducho!
ZzZzZzZzZz i tak non stop. Poza tym bol piersi powoli uniemozliwiajacy spanie na brzuchu. Mysle ze niebawem zainwestuje w rogala dla wygody..
W piatek bylam w h&m mama popatrzec i fajne jeansy widzialam i to po 129zl ale to na brzuch juz z tym pasem. Poza tym bez szalu, dresow nie bylo, cos slabo zaopatrzeni chyba byli. W c&a mikre stoisko bylo.
Uff to sie rozpisalam.
Nona magnez Ci sie chyba bardziej przyda pozniej, zeby uniknac skurczy w lydkach. Ja miewalam baaardzo dokuczliwe. Z placzem i krzykiem budzilam sie w nocy.Nona lubi tę wiadomość