X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka, jeśli to wiadomość do mnie, to ja niestety miałam 2 podejścia do samodzielnego farbowania włosów i żadnej z nich nie wspominam dobrze :D

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe a jaki kolor masz włosów ;)?
    ja robie blond i w sumie zawsze wychodzi ;p

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo, ja mam pH=8 ;))
    Super by było jakby był chłopaczek :D

wiecie co, zawsze myślałam tak- ojj takie tam gadanie, że nieważne jaka płeć, ważne żeby zdrowe, a ja sobie myślałam, no zdrowe zdrowe ale chłoptaś żeby był...

a teraz tak czekam na to usg genetyczne, i w sumie to tylko się o to modle, żeby zdrowa była ta mała kruszynka. a to czy sukieneczki będę zakładać później, czy proce kupować, to spadło daleeeko na drugi plan ;)

Nona, Tysia85, Sabela lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 00:14

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:

Ja mam ph w moczy 7 ;-) A pan doktor mi dziś chłopaka obstawia :D wiec nie wiem jak to wyjdzie ;-)

czyli u ciebie się sprawdza bo od ph 7 chłopak :)

a test z sodą lub obrączką robiłaś? w kalendarzu chińskim co ci wychodzi?

Ja jutro usg prenatalne- trzymajcie kciuki. Nie mogę się już doczekać aż znów zobaczę tego żuczka mojego

gigsa, Flexi, believe, jenny88 lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Nona odwrotnie ;)

Jak piłeczka to chłopczyk (u mnie tak było w 1 ciąży); a jak idzie w boczku to dziewczynka ;)

to u mnie się nie sprawdziło w takim razie
    z resztą to ph moczu miałam zawsze 5 i chłopak wyszedł :)

gigsa lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciekawości musze poszukać wyników z pierwszej ciąży. Ciekawe jakie miałam wtedy ph

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    czyli u ciebie się sprawdza bo od ph 7 chłopak :)

a test z sodą lub obrączką robiłaś? w kalendarzu chińskim co ci wychodzi?

Ja jutro usg prenatalne- trzymajcie kciuki. Nie mogę się już doczekać aż znów zobaczę tego żuczka mojego
    Testu z sodą i obrączką nie robiłam, ale w kalendarzu chińskim też chłopak - z córką też mi się sprawdził :-)
    A ph w pierwszej ciąży też miałam 7 na początku ;-) dopiero pod koniec spadło.

Dzień dobry tak w ogóle!:-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam małe zmartwienie, ale może się wyjaśni w poniedziałek... Pisałam wam jakiś czas temu, że nie mam zbyt dobrych wyników moczu, pH mam podwyższone 7,5 (przedział 5-7), mam bakterie w moczu 1003,20 (przedział 0-500) i obecne liczne nablonki okrągłe 9,40 (przedział 0-6), które świadczą również o jakimś zapaleniu górnych dróg moczowych czyli nerek... Piję dużo wody, jem sporo suszonej żurawiny i nic, a na domiar złego od dwóch dni tak mnie boli nerka, że spać nie mogę i jak trochę dłużej postoję czy siedzę to też niedobrze :/ Ponoć zakażenia układu moczowego i bakterie u kobiet w ciąży są bardzo częste, ale martwią mnie te nablonki i ból nerki, tym bardziej, że mam tak jakby jedną... I mi ogólnie ciężko, bo czuję, że mam jakieś zapalenie, bo pęcherz też mnie uciska, w nocy wstaje do toalety i wcześnie rano też... A po wyproznieniu i tak mnie boli, jakbym wstrzymywala mocz przez wiele godzin. A przez to, że siusiam często to bardzo niewiele, więc nie wiem z czego się bierze ten ucisk pęcherza. Ale innych objawów zapalenia pęcherza jako takich nie mam (która miała to wie jakie to jest 'przyjemne'), więc to musi być coś innego. Na szczęście w poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co lekarz powie, może mnie skieruje na posiew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 08:50

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena najważniejsze.. Co znaczy "mam tak jakby jedna"? Masz jedna nerkę?

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może powinnaś iść do lekarza rodzinnego ja z czekaniem bym odradziła bo tez tak miałam i trafiłam do szpitala na 2 tygodnie z miedniczkowym zapaleniem nerek tak więc nie ryzykuj bo to ból niesamowity nawet poród wspominam lepiej:(

Daisy lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle to witam sie w ten ponury pora
    co do luteiny to w pierwszej ciąży brałam do 20 tygodnia a teraz to sie okaże 7 stycznia na wizycie:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:37

mała2930, Daisy, believe, jenny88 lubią tę wiadomość

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena, nie martw się, zwróć uwagę, że macica uciska na pęcherz stąd to ciągłe bieganie do toalety... Ja co godzine chodzę w nocy, jakiś koszmar. A jak nie pójdę to ból taki jak opisujesz... Nie nakręcaj się, infekcje są częste, napewno będzie wszytsko dobrze.

Jakbym mogla coś doradzić- ja w sklepie z ekologicznym jedzeniem kupuje sok z żurawiny. Ale nie syrop, slodki, tylko soczek. w smaku jak wino wytrawne nędznej jakości, ale to tłucze wszytskie bakterie, bo to 100% sok z żurawinki.

pozbyłam się w ten sposób infekcji ukł moczowego, więc może pomysł nienajgorszy, do czasu uzyskania pomocy u lekarza.

Nona lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie, kupię ten sok. :)

A co do nerek to mam dwie nerki połączone w jedną, tzw. nerkę podkowiastą.

Termin nerka podkowiasta oznacza chorobę należącą do wad wrodzonych (obecnych od urodzenia), która polega na zrośnięciu nerek – tworzą one wówczas jeden twór przypominający kształtem „podkowę”. U dorosłych wada ta występuje w przybliżeniu u jednej osoby na pięćset.

Wada ta polega na zrośnięciu dolnych biegunów nerek, a przestrzeń łącząca obie nerki nazywana jest cieśnią. Charakterystyczne jest położenie zrośniętych nerek niżej niż w normalnych warunkach. Miąższ nerkowy położony jest przed kręgosłupem, przez co narażony jest na urazy, które mogą stymulować powstawanie tkanki łącznej. Jeśli tkanka ta rozrasta się w okolicy moczowodu i miedniczki nerkowej może powodować zastój moczu.

Wada powoduje częstsze niż normalnie narażenie na wystąpienie: częstych infekcji, kamieni nerkowych, urazu, wodonercza (powiększenie nerek wskutek zastoju) oraz możliwe częstsze występowanie nowotworów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 09:57

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Flexi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhmmm dlatego pytam, bo u mnie w rodzinie jest dziewczyna, ktora po prostu urodziła sie z jedna nerka. I jej ginekolog powiedzial, ze ciaza bedzie obciążona a w zasadzie niemozliwa w jej przypadku. A jesli juz to praktycznie cały czas w szpitalu pod aparatura wspomagajaca prace nerki...

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sERENA - widzisz ja tez sie zalogowalam by sie doradzic co zrobic z zapaleniem dróg moczowych , czytalam ze furagin jest dobry ale nie jest wskazany w ciazy:/
    a ja cierpieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :( zadzwonie do lekarza co mi on doradzi to napisze :(

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • believe Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    Believe a jaki kolor masz włosów ;)?
    ja robie blond i w sumie zawsze wychodzi ;p

Ja też blond, ale mam grube i długie włosy i nie radzę sobie z nimi przy samodzielnym farbowaniu ;)

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ