Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Believe a jaki kolor masz włosów
?
ja robie blond i w sumie zawsze wychodzi ;p -
oooo, ja mam pH=8
)
Super by było jakby był chłopaczek
wiecie co, zawsze myślałam tak- ojj takie tam gadanie, że nieważne jaka płeć, ważne żeby zdrowe, a ja sobie myślałam, no zdrowe zdrowe ale chłoptaś żeby był...
a teraz tak czekam na to usg genetyczne, i w sumie to tylko się o to modle, żeby zdrowa była ta mała kruszynka. a to czy sukieneczki będę zakładać później, czy proce kupować, to spadło daleeeko na drugi planNona, Tysia85, Sabela lubią tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Tysia85 wrote:
Ja mam ph w moczy 7A pan doktor mi dziś chłopaka obstawia
wiec nie wiem jak to wyjdzie
czyli u ciebie się sprawdza bo od ph 7 chłopak
a test z sodą lub obrączką robiłaś? w kalendarzu chińskim co ci wychodzi?
Ja jutro usg prenatalne- trzymajcie kciuki. Nie mogę się już doczekać aż znów zobaczę tego żuczka mojego
gigsa, Flexi, believe, jenny88 lubią tę wiadomość
-
jenny88 wrote:Nona odwrotnie
Jak piłeczka to chłopczyk (u mnie tak było w 1 ciąży); a jak idzie w boczku to dziewczynka
to u mnie się nie sprawdziło w takim razie
z resztą to ph moczu miałam zawsze 5 i chłopak wyszedł
gigsa lubi tę wiadomość
-
mufinka wrote:czyli u ciebie się sprawdza bo od ph 7 chłopak
a test z sodą lub obrączką robiłaś? w kalendarzu chińskim co ci wychodzi?
Ja jutro usg prenatalne- trzymajcie kciuki. Nie mogę się już doczekać aż znów zobaczę tego żuczka mojego
A ph w pierwszej ciąży też miałam 7 na początkudopiero pod koniec spadło.
Dzień dobry tak w ogóle! -
Dziewczyny, a ja mam małe zmartwienie, ale może się wyjaśni w poniedziałek... Pisałam wam jakiś czas temu, że nie mam zbyt dobrych wyników moczu, pH mam podwyższone 7,5 (przedział 5-7), mam bakterie w moczu 1003,20 (przedział 0-500) i obecne liczne nablonki okrągłe 9,40 (przedział 0-6), które świadczą również o jakimś zapaleniu górnych dróg moczowych czyli nerek... Piję dużo wody, jem sporo suszonej żurawiny i nic, a na domiar złego od dwóch dni tak mnie boli nerka, że spać nie mogę i jak trochę dłużej postoję czy siedzę to też niedobrze
Ponoć zakażenia układu moczowego i bakterie u kobiet w ciąży są bardzo częste, ale martwią mnie te nablonki i ból nerki, tym bardziej, że mam tak jakby jedną... I mi ogólnie ciężko, bo czuję, że mam jakieś zapalenie, bo pęcherz też mnie uciska, w nocy wstaje do toalety i wcześnie rano też... A po wyproznieniu i tak mnie boli, jakbym wstrzymywala mocz przez wiele godzin. A przez to, że siusiam często to bardzo niewiele, więc nie wiem z czego się bierze ten ucisk pęcherza. Ale innych objawów zapalenia pęcherza jako takich nie mam (która miała to wie jakie to jest 'przyjemne'), więc to musi być coś innego. Na szczęście w poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co lekarz powie, może mnie skieruje na posiew.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 08:50
-
a może powinnaś iść do lekarza rodzinnego ja z czekaniem bym odradziła bo tez tak miałam i trafiłam do szpitala na 2 tygodnie z miedniczkowym zapaleniem nerek tak więc nie ryzykuj bo to ból niesamowity nawet poród wspominam lepiej:(
Daisy lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
nick nieaktualny
-
Serena, nie martw się, zwróć uwagę, że macica uciska na pęcherz stąd to ciągłe bieganie do toalety... Ja co godzine chodzę w nocy, jakiś koszmar. A jak nie pójdę to ból taki jak opisujesz... Nie nakręcaj się, infekcje są częste, napewno będzie wszytsko dobrze.
Jakbym mogla coś doradzić- ja w sklepie z ekologicznym jedzeniem kupuje sok z żurawiny. Ale nie syrop, slodki, tylko soczek. w smaku jak wino wytrawne nędznej jakości, ale to tłucze wszytskie bakterie, bo to 100% sok z żurawinki.
pozbyłam się w ten sposób infekcji ukł moczowego, więc może pomysł nienajgorszy, do czasu uzyskania pomocy u lekarza.Nona lubi tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Dziewczyny za wsparcie, kupię ten sok.
A co do nerek to mam dwie nerki połączone w jedną, tzw. nerkę podkowiastą.
Termin nerka podkowiasta oznacza chorobę należącą do wad wrodzonych (obecnych od urodzenia), która polega na zrośnięciu nerek – tworzą one wówczas jeden twór przypominający kształtem „podkowę”. U dorosłych wada ta występuje w przybliżeniu u jednej osoby na pięćset.
Wada ta polega na zrośnięciu dolnych biegunów nerek, a przestrzeń łącząca obie nerki nazywana jest cieśnią. Charakterystyczne jest położenie zrośniętych nerek niżej niż w normalnych warunkach. Miąższ nerkowy położony jest przed kręgosłupem, przez co narażony jest na urazy, które mogą stymulować powstawanie tkanki łącznej. Jeśli tkanka ta rozrasta się w okolicy moczowodu i miedniczki nerkowej może powodować zastój moczu.
Wada powoduje częstsze niż normalnie narażenie na wystąpienie: częstych infekcji, kamieni nerkowych, urazu, wodonercza (powiększenie nerek wskutek zastoju) oraz możliwe częstsze występowanie nowotworów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 09:57
-
nick nieaktualny
-
Mhmmm dlatego pytam, bo u mnie w rodzinie jest dziewczyna, ktora po prostu urodziła sie z jedna nerka. I jej ginekolog powiedzial, ze ciaza bedzie obciążona a w zasadzie niemozliwa w jej przypadku. A jesli juz to praktycznie cały czas w szpitalu pod aparatura wspomagajaca prace nerki...
-
sERENA - widzisz ja tez sie zalogowalam by sie doradzic co zrobic z zapaleniem dróg moczowych , czytalam ze furagin jest dobry ale nie jest wskazany w ciazy:/
a ja cierpieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezadzwonie do lekarza co mi on doradzi to napisze